No menu items!

De ce-ai face una ca asta?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Acum câteva zile ne bucuram că ygrec ne spunea povestea sa, s-au adunat peste 200 de comentarii la cele trei articole pe care le-a scris. Pe scurt, povestea era cea a unui bărbat căsătorit care s-a amorezat de un tânăr, și anume un alt autor de aici de pe DarkQ, și-anume 1After.

Azi, primesc un mail de la un autor mai vechi, Rhodos, care mă întreba ce s-a întâmplat cu respectivele articole, pentru că au fost șterse. Mă uit, gândidndu-mă că n-are cum, și văz că într-adevăr respectivele articole și toate comentariile aferente au fost șterse de ygrec.

Am mai spus-o de câteva ori, DarkQ nu este un loc de show-off, un loc unde “tati meu e mai tare decât tati tău”. Nu știu ce nu s-a înțeles în toți acești ani în care eu, împreună cu alții, am investit timp și bani pentru a crea ceva util celor ca noi, celor care au nevoie de o părere sinceră, un sfat sau pur și simplu o vorbă bună. Uneori am impresia că toată lumea vrea să fie linsă în cur, periată și lăudată. Spun asta pentru că ori de câte ori s-au lansat discuții contradictorii sau au venit păreri critice, autorii au ales să plece, să jignească sau, mai nou, să își șteargă articolele și comentariile aferente acestora.

Heh, și mai vorbim de coaie și bărbăție. Fete bre, fete la pubertate.

Anyway, DarkQ nu este un săituleț de mâna a doua care azi e și mâine dispare la prima pală de vânt. Fiecare cuvânt, spațiu, virgulă este salvată simultan în două baze de date, fiecare actiune este înregistrată (editare, ștergere, revizie), se păstreză uneori și câte 10 copii ale aceluiași articol (în funcție de câte modificări a avut), se face back-up întregului site de câteva ori pe zi pe două HDD-uri externe serverului, se salvează baza de date… deci, practic nimeni (în afară de mine) nu poate șterge ceva de pe DarkQ.

În momentul în care te pui și scrii, ești de acord cu aceasta. Dacă crezi că vei avea vreo cădere de calciu și vei dori să îți ștergi articolele, teoretic poți, dar practic mai puțin.

Acum o să ziceți că e dreptul vostru. Da, este, în principiu. Dar eu țin mult prea mult la cei care comentează, care își rup 30 de minute să citească ceva și să opineze dacă este cazul. Efectiv, e aiurea să le tragi o palmă cititorilor doar pentru că, știu eu, cineva a avut ceva de spus și a spus-o într-un mod critic. Așa că, mergem pe principiul take it or leave it. Gândiți-vă că fiecare din noi își spune părerea, tastează de zor, verifică dacă i s-a răspuns, interacționează cu ceilalți etc. În momentul în care tu, ca autor, te pui și scrii, e musai să fii conștient că nu ai voie să îți dezamăgești cititorii printr-un comportament infantil.

Am restabilit cele trei articole, toate cele 200+ comentarii, accesul lui ygrec a fost restricționat.

Îmi pare rău că trebuie să mă vedeți și în varianta black, dar, uneori nu am încotro. Și n-am timp de prostiile, căcaturile și păsărelele din capul fiecăruia.

Lav ya. (6)

Previous article
Next article

8 COMMENTS

 1. Nu o spun ca pe o scuza, dar datorita faptului ca nu sunt foarte familiarizat cu blogg-urile, mi s-a parut ca am facut o greseala copilareasca, sa dau un like de pe adresa oficiala de facebook. Am incercat sa sterg din fb link-ul. SI am vrut sa fiu sigur ca nu raman foarte multe comentarii. Probabil ca varianta cea mai corecta era sa scriu administratorului si sa cer stergerea contului. Dar ….
  Imi cer scuze pe aceasta cale celor care s-au simtit lezati sau jigniti de faptul ca le-am sters comentariile, etc. Mea culpa.

 2. @RobertG

  Ai dreptate! Așa este!

  Ygrec a șters tot din motive personale, pentru că a apărut o problemă.
  Și astăzi le scria din nou! Îmi pare rău că s-a întâmplat asta.

  O să îți trimit un mesaj privat în care o să îți explic mai pe larg!

 3. Mie nu îmi place să tai și să spânzur, ba din contră, mi-ar plăcea să avem mai mulți editori care să își dedice timp să corecteze greșelile grosolane, să pună câte un spațiu, să aprobe articole, etc. Pentru că mi-ar salva timp.

  Dar, când e ceva, indiferent ce, scrieți-mi. Dar chestiile astea, că se sterge tot, sau că se sterg comentarii care nu convin (cum a fost de câteva ori cu un_tip) mi se pare… super copilăresc… și practic îmi spun că vă doare la dorsală de munca mea și tot ce vreți este să fiți lăudați, aprobați etc. Ceea ce e neplăcut oarecum.

  Nu este nevoie să rescrie nimic, le-am restabilit eu. Inclusiv toate comentariile.

 4. BINE, bun asa, ce e acilea? sat fara caini?
  Pai bine mai ygrec imi irosesti viata degeaba si mai ales ca am o conjuctivita urata si efectiv ma doare ochiul de la citit, dAr nu pot exista fara DarkQ, adica fara ce scrieti fiecare din voi si pun un pic de suflet la tot ce tine de spatiul acesta si oamenii pe care ii cunosc personal sau oamenii care ii cunosc doar virtual.
  Hai ca o facusi Y grecule.

 5. Deci care era problema? Ca fara sa vrea, Ygrec a postat continutul Darkq pe fb si a mai dat si like? Sau ca fara sa stie, isi scria fascinatia sau hai sa spunem, sentimentele de atractie fata de un alt autor, 1After si astfel s.a simtit nasol sau rusinat? Daca ar fi prima situatie, ar fi de inteles un om care nu prea are treaba cu fb si nu stie despre toate optiunile unui cont. Desi ar mirosi si aici ceva. Daca ar fi vorba de a doua situatie, care e problema? 1After nu poate fi suparat pe tema asta, bine, in functie de cat e cineva in limba dupa el. Tind sa cred ca Ygrec se poarta mai copilareste decat mine si in plus, nu prea stau lucrurile asa cum a relatat. In fine, mai mult nu am ce spune, decat ca atunci cand am vrut sa sterg ceva, l.am intrebat pe Robi, care m.a convins ca nu are rost sa stearga. (GREU E SA SCRII DUPA TELEFON! )

 6. Robert, pur și simplu, restricționează accesul celor ce incalcă regulile. Scurt și la obiect.

Comments are closed.

Vezi si...

Straight Men Respond to: “Gay Men Will Marry Your Girlfriends”

:D Nu a durat mult și a apărut și răspunsul straight. Destul de funny, am râs câteva minute :) Dacă clipul original a fost funny și original, ăsta este funny :) dar este să zicem misogin, sec și puțin pedant și cam validează toate stereotipurile. Aștept răspunsul sexului frumos. PS: Clipul de mai sus răspunde...

Articole din aceeasi categorie