No menu items!

Domnului CristyMaikei și altora asemenea

Acelasi autor

Crăci cu gânduri

M-ai căutat la cimitir, printre mormane de cadavre. Zgurmai nebun printre mormane de oase jilave, neobosit să mă aduni dintre valuri de glie. Și...

Pe cărările „civilizației”

Nu am fost un „umblat” la viața mea. Dar pe unde m-au purtat pașii, am încercat să miros cărările, să simt oamenii, să mă...

Logica unui sinucigaș (plătit) de Ego-uri

Într-o epocă în care dezvoltarea tehnologiei, a comunicațiilor și a individului, în general, atinge viteze amețitoare, sinuciderea e la modă. Oameni picați ca muștele...

Spiritual gifts (3) – Life like a swinging vine

„Vița noastre de vie întortocheată din momentul în care iese la lumină din butucul gros, din rădăcinile familiei și grupului de cunoștințe și influențe...

Spiritual gifts (2): Focul – hipnoză de grup

Mă trezesc din visare, lângă un foc improvizat, cu metale bine forjate care să îl susțină, ca, Doamne ferește, să nu se întâmple ceva...
FireMan
FireManhttps://www.facebook.com/IulianIanis
Cine sunt eu? Sunt un fel de paparazzo. Caut imagini cu care să îmi decorez pereţii camerei în care zăbovesc singur sau "singur". Imagini dragi, care să îmi trezească sentimente dintre cele mai frumoase atunci când imi plimb gândul peste ele. Poate sunt egoist. Vreau să le strâng pe toate şi să nu ofer nici una. Obişnuiesc să cred că nu sunt mai înţelept decât majoritatea pentru că nu se cuvine să ne judecăm judecătorii. Mă hrănesc cu oameni, îi consum, pe ei, visele lor, gândurile lor si apoi rămâne clişeul. Poza. Eu nu hrănesc pe nimeni, decât atunci când o fac fără să vreau. Nu îmi plac predicţiile, regulile, planurile, repetările, banalul, deşi fac parte din rândul lor sau trăiesc înconjurat de ele. Îmi place să visez şi să pictez ceea ce visez. Când cineva are curajul să viseze cu mine... atunci e frumos.

Aseară am fost isterizat (iar) de unul din comentariile dumneavoastră la adresa unuia dintre editorii acestui blog. Ca urmare, am lăsat un alt comentariu, la adresa dumneavoastră, care cuprindea (în același stil haotic și incoerent) ceea ce de vreo câteva luni de zile încerc să comunic domniei voastre, cu menajamentele de rigoare, pentru că una peste alta, îmi sunteți oarecum drag (nici eu nu știu foarte bine de ce). Așa că m-am decis să las la o parte orice bune maniere, mai ales că respectivele comentarii au fost șterse de către editorul articolului respectiv, și asta pe bună dreptate, pentru că erau pline de „mizerie”, ambele. Astfel, iată-mă adresându-mă direct dumneavoastră și oamenilor ca dumneavoastră:

Domnilor (domnișoarelor și doamnelor), înainte de a deschide „cufărul” sfaturilor către alte persoane, vă rog frumos aveți în vedere următoarele lucruri:

1. Nu sunteți NICI PE DEPARTE mai presus de orice utilizator sau simplu cititor al acestui website din următoarele motive:

a. Modul dvs. de adresare este unul nu pueril, ci disgrațios de copilăresc, fiind asemănător maneliștilor de 14 ani (cel mult).

b. „Cultura” pe care dumneavoastră susțineți că o posedați în diferite domenii este NULĂ. Vă bazați numai pe presupuneri, fel de fel de idei prinse de pe nu știu unde, cărți sau articole din fel de fel de surse mai mult sau mai puțin obscure, care nu au nimic în comun cu o bază bine documentată, din izvoare credibile și pe care le îmbogățiți cu filozofii de budă, probabil în momentele în care vă petreceți timpul pe tron.

c. Educația dumneavoastră este de natură precară, devreme ce nici măcar nu sunteți în stare să scrieți corect un text, în limba română. Asta nu vă oprește în a avea pretenții de om inteligent(!). Este o discrepanță hâdă… între una și alta. Am avut un exemplu îmbucurător, în care un copil (elev) de 16 ani (dacă nu mă înșel) a reușit să scrie un articol fluent și corect din punct de vedere gramatical, nu cu mult timp în urmă, ocazie cu care ați fi putut trage niște concluzii benefice, dar probabil că nu ați făcut-o.

d. Fiecare om care scrie sau citește acest blog este EGAL în drepturi cu toți ceilalți (cu excepția momentelor în care devine agresiv verbal), iar încercările dumneavoastră de a clasifica sau pune pe o anumită scară a valorilor un anumit utilizator al acestui website sunt IRELEVANTE, având în vedere poziția de EGALITATE pe care o ocupați printre ei, în ochii administratorilor, și nu numai.

e. Fiecare om este unic în felul său. Nu sunteți SINGURUL „unic” și nici cel mai cel „unic”, astfel că TOATE părerile din acest mediu virtual contează. Ideile de unicitate pe care le aveți despre sine exclud posibilitatea unei reale interacțiuni tocmai prin aceea că voalează realitatea. Eu cunosc cel puțin un exemplu de utilizator care deși v-a acceptat modul „exotic” de a fi, în realitate a respins interacțiunea cu dvs. dincolo de o limită pe care nu ați știut să o vedeți, deși era evidentă.

2. Se pare că sfaturile mele, reflectate foarte mult în ceea ce scriu (adresându-mă mie însumi), cu privire la analizarea propriei persoane înainte de a mă adresa celorlalți, nu vă sunt folositoare, devreme ce „atacați” fără drept cu vorbe NU grele, ci nesimțite, mulți oameni care scriu pe acest blog și nu doresc neapărat să treacă prin „biciul” măriei voastre, ci doar să își facă simțite prezența și opiniile în legătură cu oarece subiect. Drept aceasta, vă rog insistent a folosi oglinda prăfuită pe care o țineți în podul casei, înainte de a adresa „vorbe de amor” care jignesc sau scârbesc pe destinatarul acestora.

3. Se spune că odată cu anii, experiența de viață își pune amprenta asupra noastră în sens pozitiv. În cazul domniilor voastre, se pare că efectele îmbătrânirii au efecte inverse.

4. PULA nu este cel mai important lucru pe acest pământ. Dacă nu ați experimentat destul acest domeniu, vă invit să o faceți în particular, fără a „da drumul” teoriilor respective în public, pentru că unor oameni li se mai face și scârbă… nu numai poftă,  la gândul intimității cu unele persoane.

5. Viața dumneavoastră e doar viața dumneavoastră și a nimănui altcuiva. Experiențele proprii nu vă dau dreptul să dați sfaturi abuzive, lipsite de orice logică și bun simț, decât în cazul în care interlocutorul vă cere în mod expres aceste sfaturi.

6. Nu în ultimul rând, cred că evaluarea defectuasă a realității vă afectează percepția față de ceilalți, fapt pentru care vă recomand ceea ce recomand tuturor: înainte de a vă adresa celorlalți, vă rog frumos să vă faceți o analiză detaliată și sinceră a propriei persoane. Va fi mai bine pentru noi toți.

Concluzii:

Prefer să citesc 20 de articole având aceeași idee principală, scrise corect gramatical, scrise de oameni care nu și-au terminat poate studiile, dar care au bun simț și o idee despre faptul că viața este un îndelung proces de experimentare și învățare, decât să citesc un comentariu plin de elucubațiile murdare ale unui om ajuns la a doua tinerețe, care din cauza frustrărilor și neajunsurilor propriei vieți, varsă fel de fel de sfaturi și idei aberante în fața unor oameni pe care dacă îi zărește pentru o clipă, are impresia că îi cunoaște de-o viață. Spargeți-vă coșurile pline de puroi filozofic în medii propice dezvoltării germenilor.

LUPT împotriva non-valorilor! Lupt împotriva prostiei, a mitocăniei, a perversității morale, a ipocriziei și împotriva privării de libertate de exprimare, împotriva lucrurilor care ne fac să fim văzuți un popor de oameni stupizi în ochii diverșilor observatori.

Vă rog respectuos ca atunci când nu aveți nimic important de spus, să vă abțineți, sau să scrieți pe „Locul de joacă”. Nu mai jigniți oameni care nu v-au făcut nimic sau pe care nu îi cunoașteți din orice motiv închipuit sau nu, pentru că NU sunteți cine credeți că sunteți, cel puțin în ochii mei. În caz contrar, vă promit solemn că voi șterge ORICE COMENTARIU cu riscul de a deveni ceea ce urăsc.

Previous article
Next article

51 COMMENTS

 1. Nu țin partea nimănui pentru că nu cunosc pe nimeni.

  Dar chiar nu se putea face asta în privat?

 2. FireMan, nici nu stiu cum sa comentez “loviturile” tale. Căci lovești în stânga și-ndreapta la modul general. De aceea nu știu dacă ar trebui sau cât la sută ar trebui să mă simt culpabil în cazul în care îmi fac un proces di conștiință.

  Cel mai bine aștept să te calmezi.

 3. Da_Vero, NU merge în privat.

  Avocatus, tu știi mai bine decât mine dacă să te simți vizat sau nu. Am fost foarte specific în ceea ce privește motivul acestui articol.

 4. @Firi dacă e să mă tragi de urechi prefer în privat.

  Ni rușâni în public, nu di alta da i mai intim măi.

 5. Nu stiu ce , cum, unde sau de ce , insa articolul a fost interesant, ai un mod placut de a scrie , cel putin mie imi place si m-a facut chiar sa zambesc la unele faze ^_^

  Nu stiu ce, cum, unde sau de ce, insa articolul a fost interesant, ai un mod placut de a scrie, cel putin mie imi place si m-a facut chiar sa zambesc la unele faze. 🙂 *

  Editat de RobertG: nu se lasă spații înaintea virgulelor/punctelor!

 6. Ce a scris Iulian mi se pare de bun augur.

  E drept că… demult vroiam să se pună punctul pe “i” (nu, nu la adresa lui Maykey, nu mă interesează micile râcâieli pe care Iulian le are cu Cristi).

  Ideea este că ceea ce mulți pierd din vedere, atunci când vine vorba de acest blog, e exact ideea pe care acest mediu online s-a bazat în toți acești ani: umanitatea și înțelegerea.

  Atât de mută mizerie există în jur, atât de multă boală, mizerie, sărăcie, ranchiună… atât de mult negru… încât, vă jur, mă doare sufletul când vă văd pe unii dintre voi cât de orbi sunteți, cum refuzați cu încăpățânare de țânc să vedeți dincolo de aparențe: vă luați la harță din orice, spuneți unul despre articolele altuia că îs “varză”, că ăsta e prost și ăla deștept, lingeți în cur pe unii și alții, bârfe aruncate pe la diverse cafeluțe, frustrări revărsate și câte și mai câte.

  Mereu am zis că trebuie să privim cu binețe și pe cei cu care nu suntem de acord, să venim cu argumente când spunem ceva, să încercăm să ridicăm, să construim și nu să demolăm, distrugem.

  Toți spuneți cât e de bun acest site, dar nu faceți absolut nimic pentru a menține acest “bun” pe care împreună l-am construit. Fiecare e în lumea lui, în mica-i cochilie strâmtă și de nepătruns.

  Eu nu mai am timp să dedic blogului așa cum aveam odată, nu am timp să vă împac, să mă interesez cine a zis nuștiuce, de ce s-a certat X cu Y, să citesc mesaje private cu diverse căcaturi așa că de voi depinde încotro se îndreaptă acest blog.

  Îmi pare rău, dar ori învățăm să ne comportam ca niște oameni, ori sunteți liberi să nu mai accesați acest site ever.

  Deci… e un fel de ori – ori.

  Notă: subliniez încă o dată că nu mă refer prin comentariul meu la cineva anume. E așa… general talk.

  Domnule Severus Snape, ai legătura.
  profesorul Dumbledore. 🙂

 7. Uite că aici ma simt cu musca pe căciulă. Ok, am folosit odată cuvântul „varză” și de atunci nu s-a mai repetat. Robert hai să fim realiști că și tu și mulți dintre noi s-au exprimat uneori mai mult sau mai puțin vulgar, de pildă: „fututul”, “lingeți în cur, câcaturi”.

  Eu nu mai înțeleg nimic din toată această teorie. E ca și cum am fi niște politiceni corupți care dăm legi împotriva corupției.

 8. Măi, nu e vorba să nu folosim cuvinte, Smog e maestrul pulii, ideea e că jignirile și impresiile de “my dad’s better than yours” nu-și au locul.

  Atât și nimic mai mult.

  Una e să îți dai cu părerea legat de ceva, alta e să îi spui autorului că e cretin.

 9. Se referă la faptul că userii se înjură între ei, nu că înjură în general.

  Cel puțin asta înțeleg eu.

  • Exact.

   Problema stă în felul următor. Să zicem că io scriu un articol în care îmi exprim ideea despre un anumit lucru. Vine altul si zice: “Esti prost!, numa’ io am dreptate, tu n-ai!”. Noah, chestiile astea, care n-au nimic cu “a comunica” sunt, așa cum zicea și Iulian, puerile.

 10. @Robert

  Cristy este doar cel care m-a făcut să spun aceste lucruri, nu este vorba nicidecum despre o „râcă”. Cristy a depășit acea limită care îmi dicta să îmi văd de treabă. Dar tocmai de aceea am scris în titlu că nu este vorba numai de el.

  Recunosc că în trecut mă implicam în fel și chip în discuții particulare despre cutare și cutare, dar un om frumos de pe acest blog m-a făcut să îmi schimb atitudinea critică. Nu mă interesează cine și cu cine ce face, mă interesează doar să intru aici, pe blog și să citesc niște chestii interesante, alături de oameni care simt la fel ca mine, că avem nevoie de un astfel de loc, în care putem visa, ne putem contra politicos în idei, ne putem întoarce spre trecut sau spre viitor…

  În acest moment există mulți oameni valoroși, sufletește, pentru mine, care scriu aici. Și pentru că mi-e drag de ceea ce spun ei, de ceea ce pot spune și de ceea ce uneori nu pot spune, o să condamn întotdeauna atitudini precum cea a lui Maikei, cu toate că, făcând acest lucru, aș putea leza dreptul lui la replică. Dar decât să se simtă lezat un om precum LeKick, sau Grid sau Rzv, sau Alex P., sau Rediam  sau… (am o grămadă de exemple) din cauza unor bășici verbale sparte aiurea de oameni care nu au nici o idee despre respectul datorat celorlalți, prefer să devin un mic Hitler.

  NU este o chestie personală. A încetat să mai fie o chestie personală în momentul în care m-am decis că ceea ce este în realitate în spatele blogului trebuie să rămână acolo, în spate.

 11. Atacurile la persoană țin de gradul de maturitate al individului. Și de educație.

  Putem să ne dăm noi peste cap de trei ori că mârțoaga tot jăratec stins mănâncă. 🙂

 12. Ei bine, Da_Vero, mârțoagele nu au decât să înțeleagă… Dacă nu, vor fi alungate cu biciul… Știu că numind anumite persoane, fac exact același lucru, critic.

  Însă nu aș fi făcut această critică dacă ar fi prima dată sau dacă nu mi-ar păsa de acest loc virtual, printre altele.

 13. Iulian, io ți-am zis în repetate rânduri, știi bine… urăsc să intervin, să sterg, să moderez… dar nu e altă soluție. Pe un blog cu un singur autor, treaba e simplă. Se citește doar ce scrie ăla, că e bun sau rău, se aprobă doar ce vrea ăla… și gata. dar pe un blog colectiv, e greu de luat decizii de acest gen… am tot stat să mă gândesc ce si cum, să nu se supere nimeni, dar altă cale nu există decât DELETE-ul în anumite situații. Use it!

  Tocmai de aceea, vă rog frumos, pe toți autorii, ștergeți direct, fără alte explicații, atacurile la persoană, jignirile etc. Iar editorii au puterea de a edita orice articol, comentariu și să elimine eventualele greșeli strecurate. De preferat ar fi să se taie peste ce e greșit și să se înlocuiască cu forma corectă, că altfel cel care comentează n-o să învețe ever.

  Smog, recitește-ți ultimul articol. 🙂

  Știu că unii din voi (grid, de ex.) ar mânca jar mai degrabă decât să corecteze ceva, dar dacă nu o face nimeni, blogul se va trasforma într-un mare rahat.

 14. Fireman are mare dreptate. Oameni suntem cu toti, nu suntem destul bombardati in lumea de afara cu tot felul de sicane, etichete si rautaturi?! De ce sa ne jicnim si improscam cu noroi in singurul sau printre putinele locuri unde putem vorbi liber despre orice si unde cineva ne si asculta si intelege? Daca aici nu putem instaura armonia, cum putem sa mai pretindem ceva de la societate, in general?

  Nu cred ca are de gand Robert  in viitorul apropiat sa faca vreun top al celui mai destept user de pe darkq, asa ca nu avem de ce sa ne luptam unii cu alti.

  In general atmosfera de pe blog, pana acum,  mi s-a parut suficient de civilizata (bine eu nici nu sunt genul care sa ma ofensez usor). Impunsaturi intre oameni vor mai fi, important e sa nu jicnim. De asemenea il putem intelege pe celalalt ca poate azi i-a mers mai prost, e mai taios. Trebuie sa privim printre cuvinte si sa nu ne iritam la primul cuvant spus gresit.

  …and World Peace!

  Semnat,

  Mrs McGonagall (nu vreau sa pic Hagrid)

  • Nick, hahaha, știi faza aia când a făcut vraja aia de i-a trezit pe luptătorii ăia din piatră? “I always wanted to do this charm”… 🙂

 15. Ah,

  @Fireman: tot ce am sa iti reprosez e faptul ca nu trebuia sa dai nume deloc!  Dar tu stii mai bine ce ai vrut sa punctezi!

 16. Niciodată nu mi-a plăcut să demolez inițiativele persoanelor indiferent de cât de opusă era inițiativa respectivă comparativ cu ideiile și principile mele.

  Am avut ocazia să mă cert cu diverse persoane din cauza unor divergențe; amândoi având puncte de vedere valide și argumentate și amândoi încăpățânați mai rău ca măgarii; dar în niciun moment nu ne-am jignit sau înjurat; am preferat să evit certurile cu persoane care nu știu să “se certe” într-o manieră politicoasă.

  Sunt de părere că dacă ceva anume nu place cuiva, un comentariu cu critică constructivă ar avea mai multe șanse de succes decât un comentariu complet negativ, neadecvat si jignitor (orice persoane e mai receptivă când feedbackul/comentariul/critica/mesajul primit are o aparență pozitivă).

  @Avocatus
  Sincer, și eu m-am simțit puțin cu musca pe căciulă (datorită unor comentarii făcute nu cu mult timp în urmă) dar tare cred că nu noi ar trebui să fim cei care se simt cu musca pe căciulă. Indiferent de asta, am luat la cunoștință tot ce s-a spuns în acest articol și în comentariile aferente.

  @Nick H #24
  Sunt de acord cu tine

 17. Robert, daca te porti frumos si mananci toate legumele din farfurie, te voi invata!

  Si mie mi-a placut aia! In secventele alea mi-a placut cel mai mult de ea dintre toate seriile!

 18. Sunt de acord cu articolul, deci +1 si de la mine, dar eu voiam sa intru in discutia de off-topic. 😛
  Intr-adevar in ultimul HP au incercat sa bage cat mai multe scene cu personajele secundare si Maggie Smith a fost extraordinara. Au avut filmele astea un cast incredibil si totusi majoritatea crede ca e un film de mana a 15a ( vezi Maggie Smith, Emma Thompson, Alan Rickman, Helena Bohnam Carter..). Trebuia sa fi luat niste nominalizari la Best Cast pe la premii.

 19. Io in zilele astea am vazut toate partile. Din Pocalul de Foc iara l-am apreciat pe tipu ala Igor, sau cum ii zicea, ala cu care s-o dus Harmonie la dans. 🙂

  image

 20. Cred că o să mă uit și eu la Harry Potter 🙂
  Pare natural Igor ăsta 🙂

 21. @RobertG #32: +1…

  @FireMan: de când l-am văzut p-ăsta m-am uitat (mi-e ruşine să recunosc) la toate continuările… poate-poate l-or învia: degeaba….

 22. @RobertG, de aia ești matale ocupat și zici că nu ai timp, că stai să te uiți la HP. :)) De curiozitate, tot de aici ți-a venit și ideea clipului cu ghicitoarea?

  Buni mă Igorii ăștia…am cunoscut și eu unul. M-a învățat să-mi scriu numele în rusăști (șî câteva cuvinti mai obsșăni).

  @RZV, numai prinții pot să readucă la viață. Și asta doar dacă îl sărută pe cel ce doarme adânc. Așa am citit eu în basme. Dacă te-ai rezumat doar la privit, de aia nu a înviat ăsta naturalu’ (pupa-i-aș #$%@ buzele lui).

   

 23. RobertG: mă uit… că mi-s măritat(ă) şî altili nu ie voie să fac…

  rediam: io ţin la bijuurile mele… nu vreau să rămân fără… că dacă mă prinde LDD că pup p-altu’ le taie

  Ioi… cică “You are posting comments too quickly. Slow down.
  Voodoo frate! Voodoo! 🙂

 24. Păi pupatul era în scop pur umanitar! Gata mă opresc…că altfel ai sa dormi pe preșul de la ușă.:P

 25. Simteam eu ca e ceva voodoo in articolul asta de am avut rabdare sa citesc tot. Cel putin e amuzant si nu da dureri de cap ca altele mai deocheate.

 26. rediam, LDD râde înfundat citind şi zice că nu l-am pupat de teama să nu stric plasma…
  Ce-i al lui, e al lui: cre’ c-o scurtcircuitam cu balele 🙂

 27. Plasma ca plasma, dar dacă te electrocutai tu pe-acolo, apoi trebuia să vină LDD să te pupe ca să-ți revii. Și tare mi-e teamă că dacă afla motivul pupatului plasmei, punea câinele să te pupe.:P

 28. 🙂 alo, domnilor… căţelul care are satisfacţii erotice cu un animal biped se cheamă… zoofil? homofil? 😆

  (oricum linge oricând, oricât, pe oricine deci… n-ar fi fost nimic special)…

 29. @rediam, si io stiu sa citesc/scriu ruseste. 🙂

  In plus, iubesc chestiile astea cu vraji, magie (numa’ alba, sa fie clar), potiuni si… baghete (magice, evident).

 30. e prea blond ăla, Robert. Mai bine Igor. Dai și meditații la limba rusă? 🙂

 31. @Robert #44
  Frumos băiat, nu am ce spune!
  Tot bulgarul “nostru” e mai apetisant – Viktor Krum (Stanislav Ianevski)

Comments are closed.

Vezi si...

Nu va ajunge niciun robot in varful turnului

Atentie: Acest thread nu este recomandat celor ce nu inteleg si nu suporta violenta curentului electric. Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea”...

Articole din aceeasi categorie