No menu items!

Eu cred in Romania si am incredere in gay

Acelasi autor

Viata gay In Romania este buna dar se putea si mai buna

Articolul #8 Viata gay In Romania este buna dar se putea si mai buna. Libertatea individului gay este ok, putem sa mergem prin cluburi, intalniri, internet...

Sunt gay, sunt hetero, sunt activ, pasiv, orice imi dicteaza constiinta mea

Articolul #7 Romania.... 2007... cuvinte fara esenta pentru banalul din lume. Eu... as fi fost acelasi si in 2049 si in 1880, si in Grmania si...

NU am sa vorbesc despre cum e sa fi gay in Romania anului 2007

Articolul #6 Amintiri din "vesela" tinerete sau multe lipsuri… NU am sa vorbesc despre cum e sa fi gay in Romania anului 2007… Asta stim, simtim...

Viata gay din Romania – Gradina cu fluturi

Artcolul #5 Fiind si roman si gay, mi-e greu sa cred ca as putea fi obiectiv scriind despre viata gay din Romania. Asa ca o...

A fi gay in Romania anului 2007 este deja normalitate

Articolul #3 Sincer sa fiu am ajuns la concluzia ca a fi gay in Romania anului 2007 ... este deja normalitate ... Nu stiu parerile oamenilor...

Articolul #4

De multe ori am acceptat sa pornesc de la o idee care imi era straina, poate din comoditate si nu intodeauna din lene, si cand comentam un articol si daca doream sa scriu ceva. De aceea cand am vazut subiectul acestui concurs am fost de acord sa particip si eu cu un articol mai ales ca aceasta tema este atat de complexa si totodata frumoasa.

A fi gay in romania e o intrebare la care tot revenim si la care nu ii gasim intodeauna un raspuns care sa ne multumeasca in totalitate. Sa fie oare Romania atat de inchisa si de rea incat sa ne fie frica de a spune “da, sunt gay!”? Sa fie oare Romania atat de ingusta in gindirea ei incat sa nu poata concepe ca suntem la fel cu ceilalti, ca suntem tot oameni si noi? Nu cred asta, suntem totusi in anul 2007 suntem in EU, nu mai suntem singuri sa ne batem cu “morile de vint “. Sau poate ca noi suntem cei care ne speriem cel mai tare de a spune adevarul cu fruntea sus. Poate ca si noi mai avem idei preconcepute de care inca nu putem scapa.

A fi gay in Romania astazi inseamna acelasi lucru cu a fi gay oriunde in lume. Sa nu uitam totusi ca inca mergem in parcuri si ne ascundem dupa copaci incercand sa fugim de noi insine cand de fapt toata lumea stie ca noi suntem acolo. Vrem sa iesim in locatii civilizate unde sa putem vorbi despre noi si lumea noastra despre problemele si tot ce este in jurul nostru dar din pacate sunt ca si inexistente aceste locuri. Sunt norocosi cei care stau in orasele mari sau in apropierea lor pentru ca mai exista (si spun mai exista pentru ca inca nu stim si nici nu am invatat, de la alte tari si alte comunitati, sa ne comportam sau sa folosim la adevarata lor valoare si intensitate aceste cluburi, cafenele sau alte genuri de locatii) unele cluburi unde te poti simti printre ai tai.

Suntem acceptati intr-o oarecare masura de societate cu micile neajunsuri ale fiecaruia. Dar de multe ori nu ne acceptam intre noi si asta e o problema mult mai grava. Suntem gelosi pe unul sau pe altul pentru “n” motive cand de fapt ar trebui sa fim o adevarata comunitate, sa avem un cuvint mai greu de spus in legatura cu ce ne priveste pe noi si cu viata noastra.

De multe ori se spune “Daca esti gay nu ai nici un viitor in Romania si nici o sansa de a fi acceptat sau a trai asa cum iti place” si tind sa ii dau dreptate celui care a facut aceasta afirmatie. Da, plecam in alta tara si ne integram in comunitatea de acolo si ne facem viata asa cum ne place e poate mai usor si totodata adevarat dar haideti sa incercam sa schimbam aceasta afirmatie, de ce sa plecam si sa ne multumim cu altceva, de ce sa nu raminem si sa ne “batem” pentru viata noastra aici in tara. Cine sa schimbe ceva daca noi ne lasam purtati de valul emigrari.

Haideti sa nu ne mai lasam dati la o parte doar de dragul sau visul “cateilor cu covrigi in coada” din alte tari. Vrem locatii civilizate sa le spunem ca suntem foarte buni clienti si nimeni nu o sa ii arate cu degetul daca vor deschide un club sau un restaurant sau orice alt ceva cu tema sau profil gay. Vrem o lege mai buna decat cea “in” existenta, hai sa scriem petiti si memorii acolo unde trebuie si nu una si ne dam batuti ci atatea cate trebuie pina se va face ceva in sensul acesta. Eu cred in Romania si am incredere ca vom putea face multe schimbari si nu in o suta de ani, nici in zece ci chiar de maine, deoarece cu adevarat se poate si ca exemple deja sunt multe: toate paginile de net unde ne putem cunoaste, toate blogurile (fara exceptii) mai mici sau mai mari mai, rautacioase sau mai performante unde ne putem face auziti, cititi, vazuti.

Nici unde in lume nu au fost schimbari majore fara lacrimi si sacrifici in toate domenile si comunitatile dar ei nu au plecat din tarile lor au ramas si au luptat pentru o noua viata si au reusit pentru ca intodeauna binele invinge raul si nu numai in povestile cu zine si feti frumosi din copilariile noastre. Noi in Romania am dormit, ca natiune, o perioada foarte lunga de timp, cam 50 de ani, si ne am obisnuit sa fim purtati de colo colo cu indemnuri si nu prin gindirea noastra. Hai sa trezim acest monstru adormit care se numeste “Romania” si care a avut o minte printre cele mai sclipitoare din lume. O conceptie de viata care a uimit multe tari. Hai sa ne trezim si sa facem ceva vizibil cu care sa schimbam cate ceva din si cu viata noastra.

Dorim succes noua, tuturor, fiecarui om din aceasta tara si cand vom face ceva cat de putin, dar care sa schimbe in bine viata de aici, sa plingem de fericire ca am trezit un monstru dar care nu era rau si nu minca copii si era doar adormit si indiferent.

Succes!

2 COMMENTS

 1. teoria bate practica! sau vice versa?

  ‘poate avem shi noi idei preconcepute’ – m-a pus putin pe ganduri.
  majoritatea cu care vorbesc critica romania shi mentalitatea romanului dar shi dincolo am intalnit oameni ingushti la minte sau dimpotriva, oameni briliantzi. nu vad nici o diferentza majora.

  da, inca ne ascundem shi nu-s deacord cu impartirea asta intre disco gay shi disco str8. daca tot vrem sa fim pe picior de egalitate hai sa avem discoteci pt oameni shi atat. eventula diferentze in genurile muzicale,preturi, design interior, calitatea serviciilor dar nu in functie de orientare sexuala fiindca altfel e discriminare.

  da mey, problema cu invidiile mi se pare grava. daca tot suntem maturi ar trebui sa ne comportam ca atare. se simte cineva oare?

  nu crezi ca e mai ushor sa ne lasam purtatzi de valul emigrarii? adica sa dezertam… lasii drecu’ 😛

  schimbari? suna bine. intrebarea mea e care sunt acestea? adik ce anume vor homosexualii din romania. cand sunt clare dorintzele se pot face proecte, memorii etc.

  sacrificii? pai cum sa existe asha ceva cand fiecare trage pt. sine? cand nu exista valori comune doar la nivel teoretic.

  deci: ar trebui in primul rand sa identificam adevaratele probleme, cauzele reale ale acestora shi dupa desigur, mijloacele de rezolvare.

  Aux Armes Citoyens!

Comments are closed.

Vezi si...

Banii… Cine nu-i vrea?

După embed-ul melodiei din postul anterior am click-uit 'Ka-Ching!', o altă piesă de-a Shaniei Twain, care a iscat multe controverse şi care îmi place foarte mult. E o critică aspră la adresa sistemului bancar-financar american. Şi cum România se tot americanizează, 'Ka-Ching!' rămâne actuală. Sunetul casei de marcat, clinchetul monezilor...

Articole din aceeasi categorie