No menu items!

Pentru cei de pe “calea cea dreaptă”

Acelasi autor

Inelul

Îţi cumperi un breloc sau vreo statuetă sau eu mai ştiu ce chilipir sau produs scump ca să îţi aducă aminte de vizita prin...

Trecerea timpului

Oare chiar se poate? Hotărârea.. ba nu! sentimentele ce le-am avut chiar se pot schimba? Sentimentele de ură, de dispreţ, de dezgust. Oare timpul...

În fruncea ţărişoarei noastre

Ţi se zbârleşte părul pe cap când auzi, citeşti şi vezi specimenele care se află în poziţii de conducere ale ţării noastre, deci implicit...

Un final de zi

Obosit, închid uşa la maşină... Acelaşi bipuit cu care sunt de acum obişnuit. Geanta îmi alunecă de pe umăr - iar trebuie s-o aranjez....

Poveste cu morală

Trăia odată un împărat. El îi trata pe toţi ca şi inferiori ai lui, având o atitudine sfidătoare şi un comportament întocmai. Într-o zi s-a...
Essentials
Essentials
Sunt unul dintre cei mulţi, dar totuşi unic; cu o poveste personală de spus şi altele pe lângă. Trenul vieţii m-a tot dus prin tot felul de staţii care m-au făcut să cred că nu mai există gay care să gândească cu capul superior, nu cel infierior; care să aibă ceva mai mult de spus decât nişte răspunsuri monosilabice şi alea prescurtate; gay prin care viaţa să le curgă prin vine, dar nu sub o formă de viaţă destrăbălată şi lipsită de maturitate şi responsabilitate, ci acea viaţă care e molipsitoare, care stâreneşte şi în alţii dorinţa de a trăi şi a trăi cu adevărat. Astfel că în straiţa mea de călător am adunat multe lucruri pe care aş dori să le împărtăşesc cu alţii, sperând ca undeva, cândva să am şi eu un impact (oricât de mic) în comunitatea asta de Gay de România, pentru ca la un moment dat şi această comunitate gay să aibă un impact -pozitiv- asupra mea.

Aceste gânduri personale sunt pentru voi, cei care ne arătați cu degetul, ne numiți degenerați, ciudați, vrednici de a fi eradicați, și multe altele poate mai urâte și mai vulgare. Vorbesc din punctul de vedere al unui gay care nu a ales această sexualitate, care nu o are pentru că e la modă, care din plictiseală vrea să încerce ceva nou. Cred că sunt asemenea persoane; însă eu doresc să vorbesc din punctul de vedere al gay pur sânge, care n-a ajuns să se cheme gay subit, ci a fost un proces serios și intens.Voi, credincioșii practicanți, indiferent de denominațiune, care rostiți de pe buze cu atâta ușurință cuvintele pe care le găsiți în Biblie , fără să stați și să le rumegați însemnătatea, să vă gândiți mai atent la ceea ce vă înconjoară, ci vă aruncați aproape orbește și ilogic în acuzații, vorbe grele, judecăți, sentințe; voi care atunci când sunteți câtuși de puțin luați la rost, „atacați”, săriți ca arși și aplicați acea atitudine de sfinți, de superiori.

Este adevărat (din punctul meu de vedere) că se încearcă o forțare a unor texte biblice pentru a susține „cauza” gay. Dar așa cum homosexualii fac asta, voi, de-pe-calea-cea-dreaptă, uitați de diverse  pasaje biblice care îndeamnă și sugerează la o cu totul altă atitudine decât cea pe care o manifestați. Și îmi vine în minte o situație particulară. Priviți strict la situație; dacă aveți urechi de auzit, auziți! Și ochi de citit, citiți! Nu o luați pe ulei prin polemici doctrinare și secile afirmații ce le aruncați în defensivă/ofensivă („pocăiți-vă”, „nu mai păcătuiți în halul ăsta”, „mergeți în iad” etc.) căci nu e vorba despre cine are dreptate și cine nu.

Așadar,

Spuneți că Dumnezeu este atotștiutor, El are toate lucrurile în control, El decide și acționează după propria-i dorință. Ce îmi vine în minte este situația lui Iuda. El este cel care-l trădează pe Isus Hristos. De ce a fost el ales? Veți spune că pentru a împlini planul lui Dumnezeu. Dar totuși, ce face Isus Hristos când stau toți împreună la ultima cină? Îl scoate pe Iuda din grup ca Iuda să nu stea la masă cu el, să nu îi spele picioarele? Nu! L-a ținut lângă El, l-a servit, i-a descoperit ce era de descoperit. Dar cel mai important: l-a iubit până la capăt exact așa cum i-a iubit pe ceilalți. Isus a știut dintotdeauna cine era (sau cine va fi Iuda) și cu toate astea nu s-a purtat cu nimic altfel decât s-a purtat cu ceilalți discipoli.  Nu doresc să intru în polemici teologice, ci ceea ce vreau să scot în evidență este atitudinea. Și aici aveți de învățat cu toții, dragii noștri judecători. Nu doresc milă, nu doresc să acceptați că există gay (care totuși nu-s de aruncat direct în iad), ci ceea ce doresc este o atitudine potrivită nu doar unor ființe umane, ci unor persoane care spun că dețin adevărul lui  Dumnezeu. Voi spuneți că sunteți mesageri, mesagerii unei noi speranțe, unei noi vieți, unei noi gândiri. Atunci faceți întocmai mesajului pe care îl promovați. Renunțați la atitudinea de justițiari ai lui Dumnezeu. Nu faceți voi și treaba lui Dumnezeu – faceți ceea ce ați fost chemați să faceți: să sfătuiți, să îndrumați, să trăiți în dragoste. Asta este toată treaba voastră. Nu doctrine, nu teologii, nu teorii. Nu (vă) mai complicați. Eu unul văd creștinismul ca fiind atât de simplu.

În loc să vă lăsați orbiți de ranchiună, ostilitate etc., priviți la modelul vostru pe care spuneți că îl urmați: Isus Hristos. Spuneți că Dumneze iubește, Dumnezeu este dragoste; spuneți că dacă nu ai dragoste ești nimic; poți fii orice sau oricine, poți face orice și oricum, dacă nu ai dragoste nu ești om. Citiți  cu atenție din nou: poți fi oricine, poți face orice, dar dacă n-ai dragoste ești nimic. Atenție: pierdeți orice autoritate prin atitudinea ostilă și habotnică pe care o manifestați, pierdeți orice pod către cei pe care îi numiți „pierduți”, stârniți dispreț în ochii noștri când vă vedem lipsiți de maniere creștinești, lipsiți de gândire pragmatică și nepărtinitoare, închiși în „rezervația” voastră de sfinți. Învățați să ascultați. Adaptând aș putea spune că e mai ferice să asculți decât să vorbești.

Se pot discuta multe si precis aveți voi cu ce contracara mesajul meu. Dar dorința mea nu e acea de a stârni polemică, ci de a transmite un mesaj. Simplu: un mesaj de la mine pentru voi, eu, un om care crede în Dumnezeu și nu disprețuiește mesajul cuvintelor lui Dumnezeu.

Dar mă intreb: oare aveți curajul măcar să intrați pe acest blog gay, sau vă e frică să nu vă „întinați?”

Previous article
Next article

35 COMMENTS

 1. …..  Ai dreptate oarecum in ceea ce spui … Dar va mai curge multa apa prin Dunare pana ce Romanul va invata sa tolereze homosexualitatea . Asta e firea romanului … dupa ce ca suntem priviti diferit prin alte tari si avem si un anumit renume … daca romanu nu sare cu injuri cu batjocori, insulte si ori ce altceva atunci cand cunoaste sau vede un gay, nu se simte el bine .
  Oricum prea curand nu cred ca va exita cineva care sa ii faca pe Romani sa fie mai toleranti !  Dragut articol 😉

 2. Foarte tare articolul…ca si celelalte:)

  Referitor la Biblie si la crestinism, si-au cam pierdut din credibilitate inca de la Marea Schisma…asa ca eu nu inteleg de ce se acorda INCA o atentie asa mare unor invataturi bagatoare in ceata. Pana la urma cred ca nu e vorba nici macar de religie, sau de o credinta superioara (bine ar fi) ci efectiv de dorinta omului de a-si baga nasul ,de a cauta circ, scandal, barfa, de a arata cu degetul. Ceva de genul ‘ne plictisim…hai ne luam d cineva’.

  Cat despre o ‘lupta’ impotriva discriminarii, mi se pare inutil sa se poarte prin contraargumente referitoare la Biblie, credinta, Sodoma, Gomora etc. Sa se treaca la fapte concrete. Exista numeroase persoane din comunitate care au niste realizari notabile…asta ar trebui sa promovam, nu o atitudine de victime, asa cum se intampla adesea in media.

  • Salutare Danu,

   Merci frumos pentru aprecieri.

   Știi… românul ca și entitate este caracterizat de atitudinea de victimă. La fel, e obișnuit să primească/cerșească; doamne-ferește să îi spui că tre să dea.

   xo

 3. Conflictul religie vs homosexualitate in Romania este generat de incalcari constitutionale grave – nerespectarea separarilor puterilor in stat. Cand BOR nu va mai fi sustinuta din bani publici, totul va devenii ok. Si nu va luati de protestanti in ecuatia asta, ei sunt de partea noastra si la cap. libertatii individuale si la respectarea constitutiei (de ce sa nu profitam). Draci, sunt unul din ei 😉

  • Dragă smog,

   Vrei să spui că protestanții sunt de partea noastră?!?!?! Ce vrei să spui?

   • Poate conceptual nu prea, insa dpdv al interesului comun da. Ambele partitii doresc respectarea constiutiei si o puternica separare a puterilor in stat, ceea ce garanteaza libertatea individuala de exprimare si actionare bazate pe ratiune. E o.. colaborare pentru binele mai.. bun.
    Meh, fiecare cu duda lui. Si cum “D-zeu iubeste pacatosul dar uraste pacatul” prin teoria iubirii divine, we`re hooked.
    *nu cred ca homosexualitatea este un pacat, sau gresita – nu interpretati. Eram empaticu cu alte viziuni.

 4. Foarte curajos Essentials, dar cu totii stim ca ceea ce ai scris, oricat ar fee de frumos, nu este citit de cei care ar trebuii sa citeasca. Cand vei spune toate astea si lor face to face.. 😛 . Missed u.. 😀 Get ur freaking arse online mr..lol.

  • Am scris aici pentru că sunt sigur că dacă vrea cineva să caute va găsi acest blog, acest subiect. Lasă-i să  vină ei aici. Nu trebuie să intru în cușca leului ca să-i dau de mâncare  😛 😛

   Hey, leave my arse alone; my arse is busy   hahahahaaaaaa … you bandit ! 🙂

   • Got one question for u..😆..is ur fav meat chicken.. 😛

    PS: Robert, inainte sa-mi stergi comentariul, suntem prieteni deci nu se supara.. 😀 ..ne tachinam si mai facem si noi haz de necaz.. 🙂

 5. Problema cu persoanele de pe asa zisa cale dreapta se pierde intr-un context mult mai vast. Toleranta se naste dintr-o mixtura de educatie, coeficient de inteligenta si insamintarea unei doze de bun simt, ca sa nu am pretentia de respect, plus multe alte detalii condimentate intr-o doza sau alta.
  Aici in bastina noastra ne lipsesc niste lucruri de baza, care nu se vor schimba decit in momentul in care se schmba intreaga structura. Call me paranoid, dar cred ca lucrurile au o amploare mult mai mare decit ne dam noi seama, si substraturile mult mai adinci si bine infipte in bibilicile masei. Ce vreau sa spun e ca nu putem schimba efectele daca nu re-cladim cauzele. Stiu, usor de zis…
  Am avut acum ceva timp, si ma setasem foarte tare pe asta, un blog intitulat “lgbt si religia”. L-am abandonat in momentul in care mi-am dat seama ca vorbesc cu peretii. Nici IRL nu am reusit vreodata sa ajung la un rezultat cu cineva “de dreapta”.
  Subscriu la ce zice Smog, despre separarea puterilor in stat. Momentan sintem condusi de o forma mascata de teocratie, care nu da semne sa scirtiie. Sint multe interese la mijloc, iar masele musca orice are desenata o cruce.

  • Da! Asa ca noi LGTB ar trebuii sa facem o prioritate din a conduce aceasta tara no matter what! Pana la urma, d`eaia suntem o alianta.

 6. DA SPUNE SA IUBIM PE ORICINE DAR NU SI PACATUL
  DE PACATUL SODOMIEI AI AUZIT
  AM O  INTREBARE?
  DACA DUMNEZEU VROIA SA FIE HOMOSEXUALITATEA DE CE NU A DAT NUMAI FEMEI SAU BARBATI
  HAI SA O LUAM ASA DACA T LUMEA AR FI GAY COPII  CUM SAR MAI NASTE
  COPII CE AR ZICE  CAND VAD 2 FEMEI SI 2 BBAIETI IUBINDUSE
  ACCEPTAM GRESELILE DAR NU INSEAMNA CA TREBUIE SA RAMANEM IN PACAT
  ASTA E VALABIL SI PT PACATUL MALAHIEI
  SAU A DESFRANARII

  • Mihail Florin,

   Cred că am punctat destul de clar ce vreau eu prin acest articol.

   Dar,poate, din moment ce esti cel care pune diagnosticul, ne dai și o solutie/cură pentru „vindecare?”

  • Sodoma nu a fost distrusa pentru existenta homosexualitatii. A existat un ansamblu de evenimente si practici considerate inumane si degradante, de la tortura sexuala la sacrificii umane – nici o legatura cu iubirea. Mai studieaza.

  • Mihail Florin, felicitarile mele pentru uimitoarea realizare de a fi “ingnorantul perfect”. Sunt aproape sigur ca tu n-ai nici cea mai vaga idee despre “pacatul sodomiei”. Probabil ai fost indoctrinat de mic de persoane asemenea tie, iar acum simti nevoie de a ridica stafeta.
   Imi imaginez ca petru tine e dureros, dar daca ai incerca un mic ecxercitiu de gandire, ti-ai da seama ca bunul tau Dumnezeu este tot cel care a adus pe lume acesti “pactosi” pe care voi in numiti homosexuali. Nu-i era mai simplu sa ne faca pe toti heterosexuali? Crede-ma, n-am avut niciun cuvant de spus in legatura cu orientarea mea sexuala.
   In legatura cu nasterea copiilor; tu consideri homosexualitatea ca fiind contrara naturii intrucat nu are ca rezultat procrearea. Mergand pe acelasi fir logic, inseamna ca ar trebui condamnati si toti heterosexualii infertili. De ce nu? Ei nu pot perpetua minunata noastra specie. Sau consideri ca la ei ” nu se pune”? In aceeasi oala pot fi introdusi si toti cei care folosesc metode contraceptive…. dar de ce sa gandim asa departe?
   Am observat ca ai mentionat ceva si despre desfranare. Sa inteleg ca ea se aplica numai comunitatii gay? Nu vei reusii sa convingi pe nimeni ca cei “normali” se comporta exemplar in privinta asta. Trebuie sa fii foarte naiv sa crezi asa ceva. Desfranarea e universala si nu tine cont de orientarea sexuala, ci de persoana.
   In concluzie, iti recomand sa incerci sa iti folosesti pe cat posibil capacitatile tale intelectuale cu care te-a inzestrat iubitul tau Dumnezeu si sa iti bazezi afirmatiile pe argumente. Pur si simplu devine exasperant cand vad in jurul meu atatia Mihaili Florin.

  • O intrebare daca se poate. Suntem dobitoci sau ignoranti? Biblia e o carte fictionala, nu are legatura cu realitatea. Dumnezeu si istoria biblica e o axioma prin excelenta. Nu mai stim sa facem diferenta dintre un text literar si unul istoric? (am uitat, s-a scos din programa scolara). Sub forma carei ratiuni putem motiva aceasta confuzie majora? Prin astfel de credinte oarbe, s-a ajuns la cele mai detestate momente din istoria umannitatii ce au culminat in genocid. Sunt deadreptul naucit: observ cum fiecare il portretizeaza pe Dumnezeu asa cum le cere propriile nevoi. Apar asadar nenumarate versiuni a lui Dumnezeu care, cel putin teoretic, e doar Unul. Cum se poate ajunge la acest nonsens? Ma consider un om spiritual. imi gasesc evlavia, emotia cutremuratoare a infinitului, si alte asemenea sentimente si cand privesc fotografii luate de pe Hubble. nu am nevoie de un basm ca sa fiu un om spiritual. pana la urma, credinta in dumnezeu e ceva strict intim. fiecare isi face alegerea. dar a obliga pe altii sa faca aceasi alegere si sa se intinda in patul lui Procust, mi se pare revoltator.

 7. Dumnezeu este în primul rând este viziunea care se naşte din conştiinţă, iar când acesta nu coincide cu textul biblic atunci cartea greşeşte şi nu omul. Cred că se pune accent prea mare pe cei care persecută: este alegerea lor şi nu au decât să-şi continue drumul cu viziunea pe care au ales-o. Importanţa acestora există şi nu poate fi ignorată: fără ei, nu ar mai exista experienţa şi bucuria găsirii acelui cineva care să înţeleagă şi să fie aproape, un fel de suflet-pereche.
  Dumnezeu este tot ceea ce există, el este mântuire, dar şi păcat. Neînţelegerea acestui aspect duce la judecăţi de valoare nesănătoase pentru emiţător, dar care pe mine nu mă afectează dacă eu aleg acest lucru. Părerea mea este că ignoranţii nu au decât să rămână cu viziunea lor, iar cei care aleg altceva să aibă norocul să simtă emoţia descoperirii acelui lucru ce va aduce bucurie atât lor, cât şi lui ‚dumnezeu’ care prin intermediul lor a descoperit astfel o nouă manifestare a sa. S-ar putea să am o viziune egocentristă, dar cât timp acest ‚dumnezeu’ care se manifestă prin mine îmi aduce mai multă satisfacţie psihică, fizică, spirituală decât masca vanitoasă exprimată prin biblie, atunci îl voi pe cel în care simt că mă pot încrede, şi care ştiu că nu mă va judeca pentru propriile sale greşeli.

 8. Recunosc sa sunt dezamagit atat de articol cat si de comentarii.
  Se impune o observatie majora. Credinta nu implica ratiune iar ratiunea nu implica credinta. Credinta presupene in primul rand elidarea oricarei farame de gandire logica, de ratiune ( e.g. crede si nu cerceta) orice incercare de a explica, prin ratiuni valide, credinta e destinata esecului (a se vedea esecul apologetilor).  Credinta presupune auto-iluzionarea (o entitate anume ma iubeste si imi va da tot ce imi doresc)
  nota bene: cel mai usor e sa iei pozitia de extremist adica fie cea de teist veritabil sau de anti-teist. Mentalitatea nu poate fi schimbata decat in timp, printr-o educatie serioasa.

  De obicei, crestinii infocati, adevaratii fani a lui Iisus, nu au exercitiul ratiunii, rostesc precum niste benzi de magnetofon, ce au auzit, fara sa rumege ideile. am observat ca acestia nu au nici o legatura cu marile idei care au schimbat lumea in care traim. Nu au nici cele mai vagi cunostinte legate de istoria filozofiei, a medicinii sau de fizica particulelor. Desigur, e infinit mai usor sa preiei ceva simplu, in alb si negru, precum un basm sau o biblie, decat sa ajuti la evolutie prin cercetare stiintifica.

  Am totusi un regret. Ca iisus e mai cunoscut decat cel care a inventat penicilina. Adevaratul pacat este ca lumea a uitat sa citeasca si sa gandeasca.

  • Si ratiunea are nevoie de credinta. Cand un om depresiv, sau suferind de tulburare bipolara, citeste despre diferite metode cognitive care ii asigura accesul la o alta lume, se apuca si face ce scrie pe acolo el crede ca poate exista intr-adevar o alta lume, una pe care el n-a vazut-o sau visat-o niciodata.  Nu asta e credinta? Sa crezi in existenta unor lucruri pe care nu le vezi – nici macar ca fiind posibile?
   Despre Isus si fanii lui nu e bine sa te pronunti din moment ce nu intelegi pe niciunii. In cele patru evanghelii ai concentrate sute de tratate de psihologie si asta e ceea ce conteaza. Adevaratii fani ai lui Isus sunt cei care inteleg filosofia lui, in mod rational, logic. Iar pt cei care nu il inteleg si vad in el nu stiu ce divinitate umana, cu atat mai bine ca afirma credinta si subscrierea la preceptele lui. Au o bomba in brate si nici macar nu sunt constienti de asta. Iar mie imi place sa manipulez. 😉
   Importanta penicilinei e relativa – la ce bun sa mi se salveze viata, daca eu traiesc un calvar permanent? sincer, ma lipsesc si poate in viata urmatoare revin si descopar si cum sa vad o solutie pentru calvarul meu, pe langa penicilina.

   • woooooow!………salut? tocmai am citi reply’ul tau si ma simt de parca m-a lovit mama soacra cu teflonul in cap. lol.
    sunt deacord ca in cazul depresiei si al tulburarilor bipolare intalnim generalizari, prejudecati, preconceptii, preceptii selective etc. Terapia cognitiva deobicei ofera rezultate constructive. Oamenii depresivi/bipolari sunt printre cei mai tentati sa creada in biblie sau orice alte teorii irationale (extraterestrii mici, verzi si cu ochii mari, mos craciun, unii chiar se cred Napoleon, sau teoria conspiratiei s.a.m.d)
    “metode cognitive care ii asigura accesul la o alta lume” Da, am incercat sa corelez la un moment dat diverse afectiuni cu actul credintei. nu am apucat sa explic schizofrenia. rezultatul… injuraturi multe. se poate observa cu ochiul liber ca in sfera patologicului, majoritatea oamenilor ce au suferit traume sezvolta un comportament asemanator cu cel al religiosilor  ( e.g. sindromul stockholm vs iubirea divina, umilinta, cainta, inhibitii sexuale, ura de sine, nu vreau sa intru in detalii la ora 11.40 p.m.) Recunosc ca textele religioase sunt intradevar tratate de psihiologie horror.
    Felicitari pt acest reply. Chiar era sa te contrazic. loooooool. sincer iti multumesc. m-ai facut sa rad. bafta la manipulat.

 9. aprecieri essentials :)…
  imi place gandirea ta, asa daca gandesc majoritatea din Romania ar fi ceva extraordinar de bine..
  mesajul asta ar trebui sa il citeasca toti din (opozitie)..toti care nu ne iubesc. ar trebui sa ne privim egali..sa nu ne pronuntam la cum va judeca Dumnezeu pe gay, unde ii va trimite, ce va face cu ei..poate ca Dumnezeu ne priveste la egalitate pe toti,ne iubeste la fel cum ii iubeste si pe ceilalti..

   o scurta istorioara:
                              ” se zice ca era un ortodox pe nume Gherasim si un protestant pe nume Ilie.. Gherasim se ruga la Maica Mantuitorului si Ilie se ruga la Mantuitor.tot timpul aveau neintelegeri cu privire la cine sa faca rugaciuni.. Gherasim sustinea foarte direct si sigur ca trebuie sa te rogi si sa o accepti doar pe Maica Mantuitorului la care Ilie la fel sustinea foarte direct si sigur ca trebuie sa te rogi si sa Il accepti doar pe Mantuitor.. a ajuns vremea sa moara amandoi. ajung in rai, Gherasim alearga la Maica Mantuitoruli si Ilie cu siguranta a alergat sa il imbratisezepe Mantuitor.. Maica il imbratisa cu bucurie pe Gherasim dupa care ii zise: “hai sa iti fac cunostinta cu Mantuitorul”….    in acest timp si Mantuitorul il imbratisara pe Ilie dupa care ii zise:”hai sa iti fac cunostinta cu Maica Maria”….       
                        deci ideea este ca ajungem unde trebuie si daca suntem gay si daca nu suntem…
                           asa ca profitati de viata,sa va bucurati de fiecare clipa….

 10. Dani buna povestea, m-a amuzat teribil. Subiectul atins de ESSENTIALS a dus, duce, v-a duce la multe discutii, dispute si cred ca atata timp cat B.O.R are statutul de stat in stat care conduce, influenteaza, decide ce este bine sau ce este rau pentru multi romani, foarte greu se v-a schimba mentalitatea fata de comunitatea gay.

  grav este ca sunt multi gay care chiar cred in Dumnezeu, care chiar au credinta si asta face ca viata lor s-a fie un chin permanent.

  pentru acesti oameni, acest gen de articole este binevenit, chiar mai mult decat pentru opozitia care refuza sa gandeasca cu minte propie.

 11. De acord cu BOR si tot, insa daca noi suntem Gay asta nu infirma existenta lui Dumnzeu.

 12. Hiba este ca intre ce anume a propovaduit Isus si crestinismul de astazi este o diferenta foarte mare. Pus in termeni banali, am putea zice ca crestinismul este ca comunismul: o idee excelenta in teorie, dar foarte prost pusa in practica. Si mai trebuie tinut cont si ca crestinismul a fost cumva construit pe religiile existente, luand din traditiile tuturor una sau alta, in asa fel incat sa fie acceptat de marea majoritate a populatiei. Primii crestini au luat unele chestii care le-au convenit si au aruncat altele (chiar daca scrie in Evanghelie ca Isus a venit sa desavarseasca legea – referindu-se la cea iudaica), si au luat din cultele cele mai populare ale vremii, in special cel al lui Mythras, chestii care sa le faca religia atractiva.

  Eu cred in Dumnezeu, din tot sufletul, insa nu cred in religie. Si am citit texte sfinte ale mai multor religii, si tratate echidistante despre religii. Si mai cred ca fiecare dintre noi avem o particica de Dumnezeu in noi, indiferent cum suntem: gay, heterosexuali, frumosi, urati, prosti, destepti, …

  In plus, crestinismul zice ca doar prin el este posibila mantuirea, si fiecare confesiune zic, cu argumente, ca ei au dreptate. Eu de unde stiu cine are dreptate? De unde stiu ca nu musulmanii sau budistii, sau tribul X din jungla care danseaza cu pene-n cur in jurul unui cap de maimuta, detin adevarUL?

 13. De ce nu apare comentariul meu ? Nu am scris nimic heterosexist, homofob etc (fiind gay d’uh), doar m-am folosit de biblialol si cuvintele lui “gawwd” sa arat faptul ca aceasta nu condamna homosexualitatea.

  • Toate comentariile apar, dar este un timp scurt de moderare pentru a preintampina mesajele homofobe. Doua din comentarii nu ti le-am aprobar fiind in totalitate scrise in limba engleza, dar poti face trimitere cu link catre resurse in limba engleza.

 14. Nu sunt gay, desi fiind fana inraita Queen/Freddie Mercury si Geirge Michael, nu de putine ori se glumeste pe aceasta chestie…cu toate acestea iti impartasesc punctul de vedere, dar din pacate in Ro, lucurile nu se vor schimba prea curand…ceea ce este al naibii de tragic…pana la urma toti suntem oameni si suntem asa cum ne-a lasat Dumnezeu.

 15. Essentials a scris un articol cu o bază foarte reală. Nu toți creștinii sunt creștini adevărați. Unii judecă, acuză, jignesc și condamnă. Nimic din toate astea nu au de-a face cu Dumnezeu, ci cu „celălalt”.
  Nimeni dintre oameni nu ar trebui judecat, acuzat, lovit cu piatra, pentru că toți suntem păcătoși și toți merităm să plătim pentru ce facem.

  Însă, nu putem accepta păcatul, chiar dacă facem tot posibilul să iubim omul care păcătuiește. Orice păcat (nu doar homosexualitatea) trebuie stârpit. Iar omul are datoria de a-l ajuta pe cel de lângă el, aflat în mocirlă, de a-l ridica, de a-l îndrepta către Cel care-l poate curăți.

  Homosexualitatea nu e o boală, nu e genetică, nu te naști cu ea, nu ești victima ei. Să spui că te naști homosexual e o aberație. E similar cu a spune că te naști diabetic, alcoolic sau hoț. Nu ține! E drept că e o scuză bine-promovată de asociațiile de promovare a LGBT, însă e o minciună ordinară bine-implementată de diavol în mințile bieților tineri care sunt prea prinși în patima lor încât să mai vadă adevărul sau să-l mai recunoască.

  Pentru cine întreba de vindecarea de homosexualitate, ea există, e accesibilă oricui, oricând. Dumnezeu nu are nevoie de programări. Are timp oricând, doar El l-a creat și e în afara timpului oricum. Să contești existența lui Dumnezeu pentru că ești homosexual și e greu de acceptat adevărul (spus de însuși Hristos!) iar nu ajută cu nimic, dimpotrivă! Iisus Hristos și-a dat viață și pentru homosexuali. Dintre toți oamenii care au existat în istoria creației, El (ca și Dumnezeu, în același timp) știe cel mai bine ce înseamnă acest păcat și cât de grav este. Pentru asta a murit, între altele. Pentru că homosexualitatea este un păcat, iar plata păcatului este moartea. Moartea veșnică, pentru cel care nu iese din el. Hristos a murit pentru toți cei care-L acceptă, îi cer iertare, ajutor și sprijin neclintit în lupta cu păcatul. Dumnezeu este salvarea, El este vindecarea și El îi așteaptă pe toți să îl strige ca să îi curețe de orice rău din viața lor. El restaurează ORICÂND ceea ce omul a stricat.

  O minte întunecată de patimi nu va înțelege niciodată iubirea lui Dumnezeu, adevărul Lui, legile Lui, Cuvântul Lui. Trebuie să îți deschizi cu adevărat inima și mintea ca să poți să îți accepți greșelile, să ceri iertare și ajutor ca să le îndrepți și să îți fie șterse.
  Ceea ce fac Paul și alții ca el se numește pierzare. Și nu o fac doar pentru ei înșiși, din păcate, ci îi atrag și pe alții în groapă.

  Treziți-vă și întoarceți-vă la Dumnezeu pentru a fi fericiți! Timpul este ACUM, căci nu mai e mult din lumea asta și Dumnezeu va veni curând să facă judecată. NU îl confundați pe Dumnezeu cu omul. Dumnezeu e iubitor, dar e și drept, iar El nu va primi alături decât pe cei care Îl ascultă și vor să fie ca El.

  Mă rog din tot sufletul să fiți ajutați să vă reveniți din patima homosexualității și să pășiți pe calea cea dreaptă care duce la fericirea veșnică și nu la chinul cel pregătit de cel care v-a atras în noroi.

 16. Nici nu stiu daca e de ras sau de plans…acuma o sa se gaseasca cineva sa vrea sa ii explice astuia cum sta treaba, dar va zic ca n-are rost, daca avea un IQ cu mai mult de 2 cifre nu posta porcariile alea in primu’ rand.

 17. @Non-lose …era cat pe ce sa-mi pierd eu vremea explicandu-i, dar da-l incolo. Auzi la el, se roaga pentru mine ca sa nu mai iubesc un barbat , in rog sa se roage pentru barbatii care isi bat femeile, femeile care isi arunca copiii la ghena sau ii dau la casa de copii …etc.

 18. Sa trag o scurta concluzie: Sunt homosexual, deci trebuie sa fiu starpit, fiind intr-o mocirla si suferind de diabet, nu mai spun ca sunt alcoolic si un hot. Inteleg de unde vine aceasta parere; inconstient, a spus ca homosexualiattea e o boala si un viciu. Crestinismul … hmm, nu e ceva pentru mine!

  Pentru amatori: 1:37 / m:s
  http://youtu.be/uDHFAsY6rSA

 19. @Friday…awsome video !!!!!!!!!!! ce-mi place cand gasesc cate un canal d-asta… 😀

 20. essentials intrun fel iti dau dreptate noi care ne numim crestini de multe ori ne pierdem cumpana si judecam pe altii dar sa nu utam ca si noi suntem oameni si avem slabiciuni dar in ce priveste homosexualitatea in vechime adica vechiul testament pedeapsa pentru acest pacat era moartea in levetic capitolul 20 versetu 13 in capitolul respectiv gasesti mai multe pacate pedepsite cu aceiasi pedeapsa .In noul testament aceasta pedeapsa a fost cumva amanata adica daca ai pacatuit si anume homosexual curvar criminal si multe altele ti se mai acorda timp de asi corecta vina sau pacatul daca nu biblic ai aceiasi pedeapsa insa judecata ie Lui Dumnezeu. Cat despre comentariile lui Paul ce sa zic posibil ca iel stie mai bine dar interesant i faptul ca azi daca pui 20 de oamemi de stinta sa dezbata un subiect asa numit stintific ve i obtine multe raspunsuri diferite si atunci carei adevarul unde ie stinta cind in biblie toate scripturile sint in armonie ma citeste si nu posta aberati la adresa Lui Dumnezeu macar din respect pentru “crestini”

Comments are closed.

Vezi si...

Computer gaymes (games)

Titlul are si n-are legatura cu ceea ce credeti voi. Sper sa nu se mai fi facut un astfel de topic. (oricum, cert e ca din ce am vazut eu, singur nu s-a mai postat asa ceva in ultimii 50 de ani (zile)). Doream sa intreb daca nu cumva avem...

Articole din aceeasi categorie