No menu items!

11 zile de proteste

Acelasi autor

Homosexualitatea… și pedofilia

Știți deja cele două cazuri mult mediatizate despre profesorii pedofili. Este crunt să auzi despre asemenea fapte. Deși de curând aflasem că pe la...

Simţămînt…

În  multe situaţii muzica creează o ambianţă plăcută pentru creaţie. Îți atinge sufletul pe note, gândurile îți zboară către momente plăcute, amintiri ce au...

Inconștiența unora, durerea altora

Am depistat pe site-urile unor canale de știri problema gravă a unui tânăr homosexual agresat de un coleg de clasă dintr-un motiv hilar: orientarea...

Am auzit bine?!?

Vă salut cu stimă și respect dragi darkq-iști. Subiectul acestei noi postări a fost oferit spre discuții interminabile și în alte materiale și cu...

“Acceptare” în armata americană

Azi, răsfoind site-uri de ştiri am descoperit o ştire de interes... pentru comunitatea gay. Azi dimineaţă (20 septembrie 2011) autorităţile americane au abrogat în...
Castillo
Castillo
Aştept să apară şi soarele pe strada mea.

Hello everyone! Scuze pentru absența mea de pe site dar timpul și mintea mi-au fost ocupate cu alte chestiuni…

O.K.! Ați participat vreunul dintre voi la faimoasele proteste din orașele de baștină? Eu unul am urmărit la TV amploarea pe care au luat-o aceste manifestații. Mi s-au părut mișcări legitime, marcă a unor tensiuni sociale ce au mocnit mult timp în tumultul mediocrității ce ne caracterizează adesea. Cum îmi și era teamă totul a căpătat o turnură politică, diverse partide dorind prin fel și chip să „confiște” revoltele sociale, ceea ce mi s-a părut nedemn. În acele momente am înțeles cât de penibili sunt unii, acceptând să manifeste pentruo cauză a politicienilor și NU pentru o cauză personală. Mi se pare timp pierdut să mă alătur protestelor și să nu știu motivul pentru care o fac.

În același timp admir protestatarii care a știut sigur motivul nemulțumirii lor. Mi-au plăcut acele scene din Piața Universității când protestatarii nu permiteau imixtiunea politicului în scandările lor.

Politica este o mare C***Ă. Acest lucru este prea bine știut (poate mai bine și decât tabla înmulțirii, sau Teoema lui Pitagora). Ajungi să judeci partidele dupa principiul: care fură și minte mai mult ?

Trăim înt-o degringoladă totală, fiecare fiind pentru el. Asta nu ar fi o problemă dacă însă nu am trăi după deviza  să-i jupuim pe cei slabi.

În fine, au trecut 11 zile și suntem în a 12-a zi de proteste (momentul redactării articolului). Cât credeți că va mai dura tensiunea ? Îi va asculta cineva ? Pentru că în ultimele zile am impresia că mai mult îngheață de frig decât să fi avansat prin aceste manifestații zilnice. Ciudat este că se dorește schimbarea unui regim cu vreo 200 de oameni. Și la TV apare ulterior „România în stradă. Sute de români protestează…”. Ulterior am văzut știrea cu cei aproximativ 100.000 de susținători ai lui Orban din Ungaria. Vreau să subliniez strict cantitatea. Nu știu daca la noi, în ultimii 20 ani au ieșit în stradă atâția oameni (poate la mineriade, niște manifestări atroce după părerea mea). NU SUNT DE ACORD cu violențele ce au marcat ziua de duminică (nu mai știu data exactă). NU violența este cea care schimbă starea de fapt. Protestele ar trebui să schimbe în general mentalitatea românului, s-o îmbunătățească și desigur să obțină PAȘNIC schimbarea dorită.

Cum s-a văzut situația prin alte părți ale României ?

57 COMMENTS

  1. Un banc.

    Ba, mergem sa protestam importiva lu Basescu?
    Mergem ma… da’… cate grade is afara?
    -7
    Lasa ma, ca nu-i un om chiar asa de rau…

  2. “Franta: cer noros. Anglia: cer senin. Romania: cer demisia.”

    Faptul ca protestatarii au refuzat sa se afilieze unor partide politice, nu inseamna ca ei nu fac politica prin actiunile lor.
    Eu unu’ cred ca daca ii mai ignora o saptamana, o sa se cam stinga protestele, desi nu bag mana in foc ca n-am fost atent la ce s-a intamplat in ultimele 3-4 zile.

  3. Cum ziceai, cantitativ, protestele astea nu prea au avut multe de oferit. Nu poti rasturna un regim numai cu 3000 de oameni in strada. Acasa sunt alte 21 de milioane, care prin faptul ca nu reactioneaza, inseamna ca ori sunt de acord cu puterea, ori nu sunt de acord cu protestele, ori le e bine, ori sunt prea comozi si atunci isi merita soarta.
    A fost tras un semnal de alarma in an electoral si cu siguranta cativa politicieni au tremurat, insa pana la o revolutie mai e cale lunga.

    Privind in detaliu protestele, ai impresia ca a fost un comedy-reality-show in strada. Multii nici nu stiau de ce se afla acolo sau altii care etalau tot felul de mesaje si doleante de-a dreptul hilare sau absurde.

    Cu toate acestea, e de apreciat spiritul civic al acelor oameni care nu s-au rusinat sa isi strige lipsurile si nemultumirile.

  4. Nu stiu in ce orase traiti, dar in Timisoara toata lumea stia de ce a venit sa protesteze (e si greu, al naiba, jos Basescu, jos Guvernul, anticipate).
    Eu am fost acolo in fiecare zi, mai putin ieri, din cauza unei probleme de sanatate 🙁

  5. Nu, nu o sa pice nici Guv Boc, nici Basescu, poate sa se aboneze lumea in strada pentru inca o luna, degeaba. Mi se pare jenant ca televiziunile tot aseamana situatia Ceausescu, cu cea a lui Basescu. Azi lucrurile stau diferit, in ’89 masele alea de oameni nu aveau decat un job si o casa, nimic altceva, cu timpul, multi din ei au inceput sa aiba masini, o mica afacere, inca o casa, vacante in strainatate macar odata pe an… de ce sa mai iasa in strada ? In momentul de fata ies in strada oamenii care au cutitul la os, si aceia sunt putini , multi din ei stand acasa constienti de faptul ca nu se va schimba nimic, iar pe langa ei mai ies si alti oameni ca sa le arate sprijin.
    De maine isi intra iarna in forta cu viscol, polei, zapada, si cu asta se vor termina protestele.

  6. @Non_Lose … îți spun ce i-am zis și lui Fireman cu câteva articole în urmă: probabil faceți parte din grupurile care știu ce vor. Lucru care e foarte bine din punctul meu de vedere.

    Nu am participat la proteste dar au fost destule întâmplări deja la care am asistat să trag concluzia că protestarii respectivi nu stiu ce vor (și sunt tot din Timișoara). Unu din exemple fiind exact ce Adi a zis mai sus (protestatari care asemănau situația de acuma cu cea din ’89). Probabil am fost în intervale de timp diferite.

    De un lucru sunt sigur și mă așteptam: protestele încep să fie colorate politic prin fiecare partid care zice: noi suntem cu protestatarii; singura lor dorință fiind să câștige imagine bună în fața oamenilor.

  7. Ajutaţi-mă să înţeleg.
    Oamenii au ieşit în stradă ca urmare a unui gest abuziv al Preşedintelui, corect? Preşedintele este (nu cred că mă va contrazice cineva)păpuşarul PDL şi de fapt al coaliţiei care guvernează. Protestatarii cer demisia guvernului, a preşedintelui, alegeri anticipate. Astea nu sunt revendicări politice, sau mai corect, aceste revendicări nu cumva vizează o rearanjare a spectrului politic, îndeplinirea lor nu declanşează acţiuni politice? Şi atunci cum se justifică sintagma ” noi protestăm, nu politizăm” ? De unde “teama de o turnură politică” ?

    Cum anume aţi vrea să vi se satisfacă revendicările altfel decât politic? Special am separat această întrebare, sunt foarte interesat să înţeleg. Castillo, asp.pet v-aş fi recunoscător dacă aţi formula direct şi aplicat câteva idei.

  8. Degeaba, nu o sa se schimbe nimic? Pai uite ce au realizat cei care au fost la proteste si nu au stat in casa, ca altii:

    1. Retragerea proiectului legii sanatatii;
    2. Aducerea inapoi in Ministerul Sanatatii a lui Raed Arafat;
    3. Demisia acelui porc slinos numit Baconschi (sper sa urmeze si Urban, o cunostinta mai veche de-a noastra);
    4. Amanarea taxei auto pana in 2013 (desi e o tampenie, dar na…temporar e bine pentru multi oameni).
    5. Mai important decat orice: au readus credinta ca in tara asta actualii guvernanti nu pot face chiar Tot ce vor ei la nesfarsit.
    …si lucrurile inca nu au luat sfarsit inca.

    Referitor la colorarea politica a protestelor: unii spun ca nu ar vrea ca fortele politice sa se amestece, altii spun ca opozitia nu face nimic si ca ar trebui sa ii sustina. Parerea mea:
    Acest protest este unul politic, iar daca opozitia are aceleasi obiective ca protestatarii (jos Basescu, jos Guvernul, alegeri anticipate) eu nu vad de ce nu ar sprijinii protestul.

    Stiu ca exista acei oameni foarte, foarte…sensibili…care inventeaza tot felul de motive ca sa nu iasa din casa, din ce am auzit eu ba ca nu vor sa se asocieze cu revolutionarii care s-au imbogatit, ba ca au vazut la Bucuresti violente si nu vor sa pateasca nimic (desi se stie bine de catre toata lumea ca in niciun oras in afara de Bucuresti nu au fost violente). Fratilor, nu va obliga nimeni nici sa va asociati cu nu stiu ce revolutionari, nici cu vreun partid politic, nici cu vreo galerie a unei echipe de fotbal. Suntem acolo pentru a striga un lucru clar: jos Basescu, jos Guvernul, alegeri anticipate, nu comasate! Atat, apoi nu va obliga nimeni sa votati cu nimeni, puteti sa-l alegeti iar pe Basescu daca vreti.

  9. @Non_Lose puterea se afla in mana oamenilor si nu a politicienilor, daca ei vor fi SOLIDARI le va merge mai bine, daca nu va fi mai rau sau ca si acum.

    Esti bun de politician, asa ca te deleg sa ma reprezinti. Daca as putea as participa si eu la proteste.

  10. Evident ca nu o sa isi dea demisia. Iar opinia publica fata de aceste .. mini revolutii este una “iaute-i si paia”. Si cam asa si este – intr-adevar, pensionarii, si tot au de ce sa protesteze dar galeriile dinamo-setaua care sunt niste hai sa fim seriosi borfasi fara sens in viata…

    Ideea este ca nu. Doar geamurile vor pica, insa pentru numele pulii sper sa se termine odata protestele – m-am saturat sa fiu controlat de 100 de ori pe zi.

  11. Deja încep să mă calce pe nervi aceste dezbateri fără sfârșit despre proteste. Ceea ce nu înțeleg este că există atâtea critici de o parte (mai ales de partea celor care stau acasă și privesc) și de alta cu privire la cealaltă parte.

    Situația, după părerea mea, este pe cât de simplă, pe atât de pozitivă.

    În stradă ies oameni nemulțumiți de ceva anume în țara asta, alții ies și protestează pentru a-i susține pe aceștia (cum a fost și cazul meu). Pe mine de exemplu nu mă nemulțumește în nume personal decât încălcarea la liberă exprimare, încălcarea legilor democratice. Toate celelalte nemulțumiri ale mele nu sunt în măsură a mă scoate în stradă, pentru că lupt oricum împotriva acestor cutume în felul meu, în viața mea personală. Aceste nemulțumiri sunt legate de corupție, de minciună, de înșelăciune, de manipulare, de … multe alte astfel de chestiuni. Dar, după cum am spus, acestea nu mă fac să ies în stradă. Am ieșit în stradă pentru că mă simt INDIGNAT de cei care nu respectă dreptul acestor oameni de a se exprima PAȘNIC.

    Cei care stați acasă și condamnați pe cei care ies și înfruntă tot felul de adversități, inclusiv vremea și Jandarmeria, am o vorbă să vă spun: Acei oameni, pe care îi numiți voi „pierde-vară” sau „imbecili” sau „ratați” sau mai știu eu cum, sunt oameni normali, sunt proveniți din toate categoriile sociale: sunt oameni cu job-uri unii, alții sunt șomeri, alții sunt doctori, unii au studii superioare, alții nu au, unii sunt militari, alții sunt civili, etc. Și acești oameni diferiți între ei ies și strigă într-o singură voce că VOR O ROMÂNIE CURATĂ, vor o democrație bine aplicată, vor o clasă politică corectă și capabilă, vor DREPTURI PENTRU NOI TOȚI, nu numai pentru ei. Ca urmare a revoltei acestor oameni, clasa politică a început să reacționeze în fel și chip, uneori în cazuri (probabil) fericite, după cum spunea Non_lose, uneori într-un mod negativ (opoziția dorește să preia mai repede puterea). DAR, ceea ce consider că este bine, una peste alta, este că românii de pretutindeni au prins curaj, au sentimentul că în sfârșit sunt auziți, că nu mai sunt ignorați, că sunt uniți, că VOR MAI MULT de la ei înșiși și de la cei care ne conduc. Și acesta cred că este un lucru foarte bun, contrar somnolenței și indiferenței de până acum a lor.

    E posibil ca aceste proteste să nu aibe urmări extraordinare, dar este un moment în care noi, românii, ne dăm seama că se poate să ne fie mai bine. E posibil ca, pe fondul războiului cu Iranul, care e pe cale să izbucnească, aceste proteste să se amplifice (în cazul în care România va fi târâtă de politicieni în război, fără a avea resursele sau motivele necesare) sau să se stingă (războiul fiind un prilej de îngrijorare). Este posibil ca mult mai marile proteste din țările cu o mare experiență democratică (Spania, Italia, Anglia, SUA) să răstoarne în această primăvară orânduirea politică pe care o cunoaștem azi, implementând acel sistem democratic model, cu o economie NU monetară, ci bazată pe sustenabilitate și managementul inteligent mecanizat al resurselor oferite de planeta noastră, ceea ce a fost până nu demult doar o utopie. Este vorba despre un proiect comun al mișcărilor/grupărilor Occupy, Zeitgeist Movement și Venus Project, care luptă împreună cu Wikileaks și Anonymous la eliberarea de sub sclavia în care ne-au aruncat oamenii (din umbră) care conduc lumea. Nu este teoria conspirației, sau cel puțin nu MAI este o teorie a conspirației. Dacă aveți răbdarea necesară să investigați puțin despre aceste mișcări/grupări, veți observa amploarea și realismul care le caracterizează.

    Eu când observ oameni care critică aceste proteste (precum Urban, Adișor al nostru, și alții…), nu mă pot abține să nu mă întreb „Oare ce rău le-au făcut acei oameni din stradă?”. Periclitează o stabilitate economică în care nimeni nu mai crede oricum? Ia priviți Europa, priviți SUA…. peste tot sunt mișcări populare, peste tot sunt măsuri de austeritate, peste tot sunt nemulțumiți oamenii de rând, nu numai în România. Se vrea globalizare cu prețul libertății oamenilor de rând și acest lucru este din ce în ce mai evident, bineînțeles cu ajutorul concret al celor ca Wikileaks și Anonymous, care dezvăluie adevăruri concrete, strigătoare la cer, despre cei care ne conduc și vor să ne supună și mai mult. Treziți-vă oameni buni, lumea toată este în flăcări, numai românii mor de off-ul celor ieșiți în stradă!!!

    Pe de altă parte, aș dori să îmi exprim nemulțumirea față de protestatarii care critică pe cei care stau în casă. Ei bine, dacă cineva preferă să stea în casă și să privească protestele din fotoliu și să comenteze pe marginea lor, e dreptul lor. E dreptul lor de a nu cere nimic, de a nu fi nemulțumiți. Este normal ca un om, care are oarecare beneficii de pe urma ultimilor 22 de ani, să nu protesteze, să nu vrea mai mult sau mai bine. E dreptul lui.

    Ceea ce urăsc însă este lașitate. Condamn vehement acei oameni nemulțumiți cărora le e teamă să își ceară drepturile de oameni liberi într-o democrație modernă (așa se spune), pentru a nu pune în primejdie pojghița de bine cu care s-au obișnuit. Urăsc acei oameni care lucrează pe 7-8 milioane, care au rate de 10 milioane, care se plâng în stânga și-n dreapta că nu pot avea un trai decent, dar nu au curajul, nici măcar acum, de a-și spune păsul.

     

  12. Frumos spus Fireman si imi place cum gandesti.

    Daca am deranjat pe cineva cu comentariile imi pare rau. Pentru a evita certuri printre comentarii sau asa ceva (lucruri care nu le consider benefice unui blog), daca cineva vrea sa discute/dezbate aceasta idee (discutata in articol) cu mine sa stiti ca sunt la un google/facebook search departare.

  13. Iulian, io cred ca oamenii s-au saturat si sa mai protesteze.

    De la revolutie incoace, nu a existat niciun guvern care sa nu fure, sa nu fie corupt, etc… e o stare de fapt deja. Am ajuns sa ii votam pe cei care “sunt mai putin răi decat ceilalti”.

    Oamenii si-au pierdut increderea in ceea ce se cheama guvern demult. Oamenii ori inghit sec si accepta situatia, traiul prost… ori a invatat fiecare sa se descurce cum poate.

    Sper sa ma insel insa nemultumuirea omenirii nu e doar in Romania… e la nivel global. Lumea, asa cum o stim noi se va schimba, si asta cat de curand. Sistemul financiar, cel care invartea pana acum rotitele societatii mondiale e pe ducă, si asta peste tot. Cei care au putere normal că trag de ea cat pot mai mult, chiar si cu pretul limitarii (si mai mult) libertatii omului (n-ai voie sa mergi sa muncesti afara, nu se mai dau imprumuturi, mijloacele de exprimare libera se cauta sa fie controlate etc).

    Ai vazut ca daca au vrut guvernul american, a inchis megaupload? ba mai mult, i-a si arestat pe proprietari. Au aratat ca nici nu e nevoie de sopa/pipa sa o faca si nu a fost o intamplare coincidenta de dată.

    Lucrurile adevărate sunt mult, mult mai sus decat 3000 de oameni iesiti in strada si un guvern de incompetenti caruia prea putin ii pasa.

  14. O doamne si aici s-a ajuns cu politica… Oriunde deschizi tvul vezi informatii despre proteste, base, boc, ponta si antonescu. Orice ziar cumperi are pe prima pagina o stire din domeniul asta. Oriunde mergi pe strada, in autobuz, metrou, auzi, fara sa vrei, discutii pe aceeasi tema si aceleasi personaje mai sus mentionate.
    Eu unul sunt satul de asta si chiar nu ma intereseaza ce se intampla. Cade un prost (base), dar la putere va veni, pur si simplu, un alt prost. E ca filozofeala aia despre bine si rau. Ca daca distrugi raul acesta se va metamorfoza sub o alta forma, in niciun caz nu va disparea de tot, pentru ca fara rau nu ar mai exista bine. Asa si cu base. Il distrugi pe asta va veni altul. L-am distrus pe ceasca si acum avem alta ciuma.
    M-am plictisit. Ma duc sa ma uit la desene. (da, as vrea eu. Ma duc sa invat! )

  15. Robert, sunt de acord cu tine, însă nu văd de ce ar critica cineva pe cei care protestează. Sau invers. 🙂

    Nimeni nu obligă pe nimeni nici să protesteze, nici să stea în casă…

    Asp.pet, mersi.

  16. Fain post Fireman, sunt de acord si am vazut documentarele Zeitgeist, mi s-au parut foarte interesante insa nu stiu ce sanse are respectivul proiect din moment ce se vorbeste foarte mult USA unde stim cu totii cat de receptivi sunt oamenii la schimbari radicale…

    @boon: politica iti afecteaza viata intr-un mod dramatic, te intereseaza, doar ca tu alegi sa fi ignorant. Da’ ce sa mai….ramai cu Basescu pana moare, ca nu mai exista altu’ mai bun pe lumea asta, si il facem monarh absolut, cu Udrea regina, iar dupa ce mor ei sa devina EBa si Syda automat regina si regele Romaniei. Si Urban sa fie prim-ministru, sa vezi atunci cum SUNT TOTI LA FEL si cum nu te mai intereseaza politica!

  17. Da-o incolo de politica, poate sa vina cel mai dulce si bun presedinte si cel mai competent Guvern!!!!!! Adevarata problema a tarii o reprezinta in momentul de fata pensionarii cu pensiile lor mici, oamenii lenesi care ingroasa randurile la crame si cel mai rau, nepotismul!!!!!!!!!
    Ai invatat, ai facut o facultate sau nu, esti competent si iti faci treaba, dar mereu se va gasi un nepot sau pupincurist care sa iti fie superior desi nu merita! Si chestia asta se intampla in toate domeniile! Imi povesteste partenerul seara dezamagit, cat munceste el, face munca a cel putin 4 persoane, zilnic, este as in ce face, si il incarca cu munca de sta zi de zi peste program si doua ore, pauza nu-si ia decat 20 de minute de macare si toaleta, ca in departament e unu care nu face nimic, nu i se da nimic, umple spatiul pe acolo, nu stie nimic, decat lucruri foarte marunte. Dar conduce Porsche. De ce? pentru ca al’ mare l-a bagat, si i-a dat si salariu mare!
    Nepotismul a distrus Romania, si lenea!!!!!!!!!!!!!

  18. Eu cred ca Romania nu este o tara. Este un land (germana) unde se desfasoara experimente sociale, sub controlul g20.

    🙂

  19. Cam gaozari protestatarii astia :-j
    90% din ei au fost astfel prezentati la CNN: http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/398681_106015339521651_100003395554922_32197_1277693318_n.jpg
    Alta chestie: infiltrarea uslasilor in randul protestatarilor si deturnarea lor spre doleante politice.
    Alta treaba: cu o floara (sau, ma rog, un gaozar) nu se face primavara. Anul trecut la Paris au fost 500 de mii de oameni in strada, la Londra a fost haos mai bine de o luna…nu s-a intamplat nimic. Lucrurile merg inainte.
    Alta chestie: 98,33% din ei nu stiu ce vor…dar nici nu se sinchisesc sa arunce un ochi la Ungaria si Grecia sa vada ca la altii e jale 😉
    Alta chestie: La munca, nu la intins mana, futu-va-n gura…ati vrut capitalism, aici fiecare da din coate, nu asteapta de la stat pomana. Si sa nu-mi spuna careva ca vai nu exista joburi. Bai, daca vrei sa muncesti o poti face!
    Mă uit cu scârbă la toată pegra societăţii care defilează azi pe străzile din câteva oraşe din România. Putori, oameni frustraţi, suporteri ai echipei Steaua, nostalgici comunişti, fani tembeli ai lui Crin Antonescu şi pesedaci paternalişti, toate scursorile societăţii, zoaiele cetăţilor, prăpădiţi care nu se pot adapta la societatea liberală, la economia de piaţă, ultimii oameni, toată mizeria adunată de canalele politicii româneşti din aceşti 20 de ani.

    În mintea lor paranoică, aceste lepre cred oare că tot poporul e ca ei. Cele 500 de animale hămesite, şi crescute de regimurile Iliescu cu pomeni nu văd următorul lucru. La nici 200 de m de aceste manifestaţii sunt pub-uri, cinematografe, locuri de promenadă, pline de cetăţeni normali.

    E marti seara. Cei care muncesc de luni până vineri în companii private, cei care muncesc azi sunt în cluburi, sunt la film, sunt la plimbare. Cine sunt aceştia? Românii normali, cei care au venituri de la 2000 de lei în sus, care nu muncesc pentru stat, nu au aşteptat minuni de la sistem. Aceştia sunt aliatul lui Traian Băsescu şi al puterii. Nu un aliat pe faţă, direct, un aliat tăcut care acum a închis televizorul. Este plictisit de onomatopeele ziariştilor plătiţi şi neprofesionişti.

    Cei care au înţeles că viaţa ţi-o iei de unul singur în mâini. Şi eu mă număr printre cetăţenii normali ai acestei ţări care se uită cu silă şi dispreţ la pegra societăţii care manifesteazăă azi împotriva a ce? Nici ei nu ştiu. Cred că manifestă împotriva lor, a propriei inadaptabilităţi.

    Am citit sondajul CURS şi am remarcat acolo această notă. Cei care au venituri în România de peste 2000 de lei şi lucrează în mediul privat se regăsesc printre cei care consideră că actuala putere va rămâne la conducere şi după noiembrie 2012. Votanţii USL sunt în proporţie de 80% printre cei care au venituri sub 1000 de lei şi mai puţine clase de şcolarizare.

    Aşadar, acolo în piaţă este ciocnirea civilizaţiilor. Suburbanii împotriva unui regim capitalist. Punem pariu că printre protestatari se află prea putini angajati de la vreo multinaţională? Că sunt derbedei, pensionari, foşti comunişti, membrii PNL şi PSD?
    Atat am avut de zis. Orice alt comentariu e de prisos. Seara faina 😉

  20. @Admiral Rauss
    Bagă-ți sondajele și postul CNN în… unde vrei tu. Vorbești cu o ură de papagal frustrat. Sincer… în primul rând un om care are pretențiile tale nu ar vorbi cu astfel de calificative la adresa unor oameni pe care nici măcar nu îi cunoști. Nu știu ce citești tu și membrul cărui partid ești tu, însă ești pe dinafară rău. Dacă ți se pare capitalism democratic ceea ce se întâmplă la noi în țară, unde prețurile sunt la nivel european însă salariul minim pe economie este de 200 de Euro… înseamnă că plutești. Dacă ți se pare că se găsesc job-uri la multinaționale care să depășească 300 de euro pe toate drumurile… iarăși … plutești. Dacă ți se pare că există clasă de mijloc… iarăși plutești. Dacă ți se pare că acei 5 % care sunt satisfăcuți de job-urile lor din țară, de învățământ, sistemul de sănătate, etc reprezintă majoritatea populației, iarăși plutești. Sau ești rudă cu Băsescu?
    ………………………………………………. /ignore

  21. @Fireman, cu scuzele de rigoare, amice, dar probabil frustrat esti tu pentru ca esti incadrat in randul celor care nu s-au adaptat la capitalism si evident tre sa iti versi ura pe ceic are au cu ce sa traiasca pt ca au fost mai destepti, cu sau fara prea multa scoala…La munca, nu la intins mana. “Intreaba-te ce poti face tu pentru stat, nu ce poate face statul pentru tine” (Kennedy). Si stai linistit, nu-s ruda cu Basescu…dar nu mi-ar fi parut rau sa fiu 😉

  22. P.S. SUNT SĂTUL de oameni care „le știu pe toate” și își agită gâturile de curcani hămesiți după atenție publică. Sunt sătul de oameni care nu știu să asculte și pe cei din jur, dar în același timp vorbesc doar din experiență proprie și „sondaje”, care sondaje deservesc diferitelor interese. Pe lângă cele scrise mai sus ca și comentarii, urăsc oamenii care jignesc și desconsideră oameni pe care nici măcar nu i-au cunoscut, dar EI le știu pe toate. Deschideți ochii în pula mea, nu trăiți singuri pe planeta asta! Vreți, nu vreți, asta e realitatea, iar dacă până acum nu v-a deschis nimeni capul sec cu un tirbușon, ca să răsufle creierul încins de-atâta ură, nu înseamnă că tot ce debitați este coerent și corect pentru toată lumea.

    Ați evoluat, ați învățat câte ceva în lumea asta și vă opriți ca niște catâri în drum, pentru a țipa în gura mare că voi le știți pe toate! Halal caracter de intelectual! Dar ce vorbesc eu? Intelectualii știu să vorbească pentru a fi înțeleși de toată lumea și nu vorbesc doar ca să își audă ecoul și apoi să se umfle în penele viu colorate!

    Dacă nu mă deranjează să primesc un „unfriend” pe FaceBook pentru că îmi susțin punctul de vedere într-o discuție aprinsă, Rauss, dar mă deranjează să jignești oameni (inclusiv pe mine, fiind protestatar uneori și eu) fără măcar să pleci urechea față de ceea ce au de spus sau fără a-i cunoaște. Vorbești în numele unei „majorități” care nu ți-a validat logoreea mizerabilă despre semenii tăi, ai noștri, care ies în stradă (unii dintre ei) pentru un viitor mai bun, inclusiv pentru noi.

  23. @Rauss….

    Eu inadaptat la capitalism? :)))))) probabil tot în sondajele de care vorbeai ai citit și asta. 🙂 Eu frustrat? noah, atunci pula me. O să tac din gură, că ooricum nu am cu cine vorbi. Te las să te lăfăi în urechea audienței, majestate.

    Și după cum spuneam ……………… ignore.

  24. Sa fii sanatos, amice. Eu am stiut sa ma adaptez ;). Intr-un biosistem, 95% din specii mor in primele zile de viata sau, ma rog, evolutie. Raman cele adaptabile. \m/
    PS: remove dp FB nu ti-am dat, ci doar am sters acel cont pentru ca am altul nou 😉

  25. @ Admiral Rauss
    Tonul tău e jignitor. Şi nu la adresa celor pe care îi acoperi cu vorbe grele, tu eşti primul atins de duhoarea pe care o emană vorbele tale şi cel mai puternic afectat.
    Afirmaţiile tale denotă ori superficialitate incredibilă, ori îndoctrinare grosolană.
    Eu sunt unul dintre cei la care te referi, mă jigneşti gratuit pentru că am alte idei? Pe ce bază ? Eşti tare pentru că încasezi lunar mai mult de 2000 de lei , pentru că mergi marţi seara în club sau pentru că ţii cu Băsescu? Îmi e milă de Admiral Rauss de mâine . El ar putea fără să aibă vreo vină să nu mai câştige 2000 de lei, să fie nevoit să stea la coadă la şomaj.Îţi va fi scârbă de tine atunci?

  26. =))
    Eu v-am aruncat momeala. Acum va rog sa va umflati in pene. Nu e nicio jignire fata de nimeni, ma scuzi daca te simti atins de elasticitatea vorbelor mele. Daca spuneam bazaconii puteai trece peste, asta inseamna ca te afecteaza direct, te simti cu musca pe caciula. Te-am pupat pe frunte, domnule 😉
    Ciao

  27. Vorbe elastice, CM. Ține-o minte pe-asta! Și aranjează-ți penele că stârnești invidia păsăricilor ne-protestatare din jur! Și vezi ce faci cu musca aia pe căciulă, că a fugit din roiul muștelor de la gura majestății sale. Dă-i un bici pe cur nenorocitei, să se întoarcă! Și sper că îți place pupatul pe frunte! :))))
    Aia cu momeala mă distrează cel mai tare!

  28. Mie mi se pare o laşitate aia cu momeala. Un bărbat îşi cântăreşte bine vorbele şi le asumă. O femeie nu spune vorbe care nu vrea să fie auzite. Un om onorabil îşi cere scuze atunci când greşeşte.
    Am o frunte din ce în ce mai mare (din păcate)şi mă pupă acolo doar prietenii.

  29. Am mers cu asta la protestul de azi, ma intreb ce ar zice maidanezii de eutanasierea lui Rauss si a altora de pe acest blog (se stiu ei) ;))

    Multumesc CM pentru ideea originala 😛

  30. Mie mi se par amuzant ciripitul unui papagal care face atâția fulgi în jur pe marginea comparației sale cu cei din jur aka „adaptarea la capitalism”. Dacă omului nu i se demonstrează că mănâncă rahat prin exemple personale, el crede că „nu ești adaptat”. La ce bun să explic unui limbric abia ieșit din facultate, băgat în seamă puțin de sistemul în care trăiește (aka un job oarecum comod) că eu mi-am anulat avantajele pe care mi le oferea ultimul job (și care avantaje erau cu mult peste posibilitățile lui) tocmai din cauza oamenilor „care le știu pe toate” și a panaramelor care conduc societatea românească. Ce să explic eu unui astfel de om pentru care aș renunța la toate avantajele posibile numai pentru a nu-i da prilejul să îmi calce demnitatea în picioare? Are rost să îi explic unei astfel de puțe că ȘTIU ce înseamnă un job bun, că ȘTIU ce înseamnă bani mulți și că în final am zis NU MERSI, înjurându-mi patronul imbecil care avea orgoliul mai mare decât dorința de a face bani cu afacerea sa?

    Un astfel de om e clar că nu merită atenție și chiar îmi pare rău că i-am acordat credit, în ciuda avertismentelor primite…

  31. Eu sunt din generatia care a crescut cu: ‘regele a fugit cu cateva vagoane de averi din tara’
    -si care ma bucurasem cand prin 90 Iliescu i-a interzis coborarea din avion in ideea ca ‘nu e tara lui si ne-a lasat la greu’
    – am crescut cu ideea ca taranistii care sustineau monarhia sunt cei care au tras in mineri la Lupeni 29;

    Cu asta am crescut.
    apoi am mai crescut si ma uit in jur ma uit la clasa noastra politica.. toata clasa politica si in special cea cu care am avut contact direct
    si mi-am mai schimbat opinia.
    apoi am avut ocazia sa locuiesc si sa traiesc o perioada scurta intr-o tara in care oamenii isi adorau regina; am prins sa zic asa ziua de nastere a reginei si am fost uimit de mandria cu care oamenii purtau portocaliu in cinstea casei de Orange

    si am fost uimit de stilul, clasa si prestanta oamenilor politici de acolo
    am vazut eleganta, respectul si atitudinea oamenilor de ziua eroilor

    si mi-am dat seama ca e ‘liniste’ in mai multe feluri dect unul
    si atunci am inceput sa vad in monarhie o portita de iesire, un act care ar impune lumii, Europei un respect pe care nu sunt inca sigur ca il meritam.
    Din pacate desi ideea e idilica, nu cred ca Regalitatea si tot ceea ce presupune ar putea impune cele de mai sus unei clase politice becalizate in esenta, fara coloana vertebrala;
    opozitia chiar nu ar renunta la ciolan in favoarea monarhiei
    (anunta demisia in masa si incele din urma ‘isi depun demisia’- o alta inventie romaneasca.. demisia se depune nu se da; adica se depune si se poate relua.. un soi de bau bau inchei parantezaa)

    problema la care ma refeream de fapt, Casa Regala romaneasca nu cred ca are in acest moment puterea si prestanta pentru a impune cel sus mentionat respect;
    s-au rupt de familia europeana a carei descendenta o are;
    nu are pusa la punct nici succesiunea, legea salica existenta in constitutia precomunista ne lasa fara un mostenitor valabil sau cu un mostenitor care nu isi doreste tronul Romaniei; Biserica ortodoxa se opune unui monarh neortodox; biserica cu o mult prea mare influenta in viata politica a tarii; (de mentionat ca poate cu exceptia Spaniei, monarhiile europene se opun unei biserici suprastatele sau stat in stat cu averi nemasurate care nu intoarce absolut nimic societatii care os sustine; un soi de srl megaprofitabil; nu exista scoli ortodoxe orfelinate; nu participa cu donatii la inundatii cazuri sociale cazuri medicale dificile.. nimic nimic; saracul Cuza ca vorbim azi de el stia el ce stia cu secularizarea averilor manastirilor..)
    Principesa Margareta care mie mi se pare potrivita pentru rol nu are inca un drept constitutional de succesiune iar Regele Mihai nu va putea duce mult puterea..Inca nu e sigur ca dreptul acesteia la casa regala ‘de Romania’ va fi recunoscut de monarhiile batrane europene.

    Cred ca Monarhia va trebui sa isi rezolve relatiile cu casele regale europene, va trebui sa isi rezolve problemele interne majore, va trebui sa isi modernizeze atutudinea inainte de a putea deveni un garant valabil al echilibrului, echidistantei si stabilitatii politice.

    In momentul in care acest lucru se va rezolva, in momentul in care Casa Regala va deveni o casa regala a mileniului 3, au votul meu;
    pana atunci imi rezerv dreptul de a nu vota si a-i critica pe toti

    vroiam 3 randuri si am divagat.. dar sper ca nu foarte mult;

  32. Fireman … nu te stresa și bine faci cu /ignore … : )) … personal, consider că Admiral_Rauss a cam exagerat … dar e doar punctul meu de vedere … ^.^

    Revenind … vă las cu un video la care trageți voi ce concluzii vreți … îmi place finalul și are legătură cu ce am mai zis in commenturi … dar precizez că nu mă interesează că persoana vorbește despre america sau că unele lucruri sunt idealiste … încercați să filtrați
    http://www.youtube.com/watch?v=P3qCJHAaiKg

  33. Nu, Rauss, eu mă prostituez pe bani mai mulți decât tine. Și îmi permit să stau degeaba pentru că că am avut grijă ca multinaționala unde am supt pula (pe un salariu cel puțin triplu decât al tău), când tu îți ștergeai mucii pe băncile facultății, să plătească pentru imprudența unui șef care gândea fix ca tine.
    Am ținut mereu cu oamenii simpli și cinstiți, fie că mi-au fost superiori sau subordonați, fie că erau educați sau nu, ceea ce mi-a atras ura panaramelor elitiste cu idei fasciste. Și nu îmi pare rău deloc. Nu, nu am găsit job care să merite efortul de a-mi sacrifica timpul, dar nici nu am căutat serios, pentru că momentan am de isprăvit alte chestii mai importante.

    Nu știu cum se face că nu mă lași să te ignor… dă-mi pace, nu mă mai provoca, că nu mă interesează cât de coios te crezi tu și mă silești să te jignesc… Și nu mai vreau să mă cert cu Robert pentru un prepuț viu colorat ca tine. Vezi-ți de sondajele tale de opinie și nu te mai obosi să mi te adresezi că deja ești dezgustător de … activ.

  34. @Non_lose

    Cel mai mult îmi place că românii au adoptat o formă foarte haioasă de protest. Văd mesaje de un umor negru extraordinar… și nu știu dacă să plâng… sau să râd.

    @un_tip

    Nu știu dacă monarhia poate aduce ceva în plus… Mai degrabă o înnoire a clasei politice… sau un control strict din partea Societății Civile, dialog social, dezbateri publice, transparență totală…

  35. Ok, pentru inceput, vreau sa spun ca :
    1- nu tin partea nimanui (FM-AR);
    2- ma dezamageste limbajul vostru, persoane despre care mi-am facut (si tind sa mentin) o impresie de la buna in sus, chit ca nu ne cunoastem. Ce sa spun? Robert mai lipseste si s-a dus naibii blogul. Tocmai cand de cateva zile pe blog aparuse un set de subiecte interesante, povesti de viata din care unii au ce invata.

    De la un anumit punct il inteleg pe AR. Care punct? Cel in care spune ca oamenii care si-au luat soarta in maini au un venit salarial lunar de peste 2000. Inainte de a-i da un exemplu practic, vrau sa ii spun ca el poate este un caz fericit care a avut si putin noroc, sau nu a avut ghinionul de a fi intr-o situatie mai putin placuta dar in care sa se complaca de nevoie. Asta intleg din ce spune. Revenind, il dau ca exemplu pe partenerul meu si sper sa ma credeti cand va dau cuvantul meu de onoare ca in acest moment sunt pe cat se poate de obiectiv.
    El a terminat liceul ca sef de promotie, a urmat doua facultati in paralel, mate-info la buget-zi, si ASE, finante banci la distanta (cursuri de weekend). Le-a terminat cu bine, cel mai usor fiindu-i la matematica, a reusit sa termine si un masterat anul trecut. In momentul de fata este la al doilea job. La primul, avea un salariu putin sub medie, desi munca pe care o facea era considerabila si bine facuta. Dupa ce a capatat putina experienta necesara pe piata locurilor de munca s-a angajat la alta firma, unde lucreaza si in prezent. Cu toate bonusurile adunate intr-un an, ajunge la o medie salariala lunara de 2000. Dar lururile in acea firma sunt de mentalitate romaneasca, in sensul ca el munceste pe branci 10 ore pe zi, cateodata si 11, e platit 8 ore, nu-si ia pauza decat 30 de minute maxim , si face munca altor persoane care : stau din ora in ora la tigara, nu stiu nici sa dea un copy/paste in excel sau sa stearga un rand, sunt angajate acolo ca e pila lui al’ mare de sus, conduc unii din ei masini de lux desi parintii lor sunt simpli oameni din provincie , de la tara, au salariu mult mai mare si nu li se dau sarcini importante pentru ca nu ar fi in stare sa le realizeze. Dar in schimb, cu putin timp in urma acea sefa organizase o sedinta cu membrii departamentului varsandu-si frustrarile (fusese mustrata in acea zi , cica) ghici pe cine? Pe partenerul meu.Tocmai pe ala care munceste intr-una si care in joaca lui particulara ce a tinut vreo doua luni, a reusit sa creeze “ceva” ca sa fie mai de ajutor firmei, departamentului. Partea interesanta ca acel “ceva”a costat firma anul trecut cateva zeci de mii de euro, cumparat de la o firma care se ocupa cu programare. El nu stia detaliul asta, ca altfel nu se mai chinuia sa realizeze acel “ceva” (Scz, dar nu e recomandat sa dau prea multe detalii).
    Deci AR, lucrurile intr-o multi, miros urat la anumite nivele, si asta din cauza micilor favoritisme, nepotisme de care se pot lega ulterior termenii de incompetenta pe salariu mare si trimestru pe pierdere.
    Cat despre Guvernele care au condus tara in ultimii 20 si ceva de ani, au si ele vina lor. De ce? Pentru ca cele doua fac + master ale partenerului s-au redus la diplome si CV sclipitor. La actualul loc e munca nu ii ajuta la nimic ! Adunate, aplica numai cateva notiuni de asigurari si de birotica. Vroia sa se faca profesor. Ce sa faca pe 700 de lei net/luna? Ce post ii poate oferi Min. Ed. astfel incat sa nu traiasca la limita subzistentei? Si-a luat gandul de la posturile de bugetari si de mult timp isi mai rotunjeste veniturile prin meditatii cu copii de gimnaziu/liceu, reusind sa-i bage pe toti la liceu/ facultate.
    Nu poti spune ca actuala clasa politica de la putere a facut sau face ceva pentru “mai bine”. I-ai pe fiecare in parte , scutura-i bine si sa vezi cum cad din ei banii murdari si ilegalitatile, de la al’ mic pana la al’ mare.
    In incheiere vreau sa te mai intreb ceva AR si sper sa nu mi-o iei in nume de rau, sau sa intru in vre-un conflict cu tine ,recunosc, nu cred ca putea sa-ti tin piept , mai ales ca nici nu prea imi place politica si discutii lungi pe tema politicii . Intrebare- de ce in cazul vamilor, cand toate drumurile duceau la S Blejnar, acesta inca mai e la sefia fiscului? Poti sa o consideri retorica sau sa raspunzi, cum vrei.

  36. Scuzati vreo 2 greseli gramaticale, un cuvant-doua lipsa sau litere lipsa. E tarziu si pe deasupra scriu incep, cu grija, sa nu fac zgomot, doarme partenerul si nu vreau sa il trezesc.

  37. Uau, Rauss! Dupa asa o interventie… in forta aproape ca mi-e rusine sa mai zic ca nu-i sustin pe protestatari (ah, daca pancartele vag amuzante ne-ar rezolva problemele, ce bine ar fi…). Mai ca-mi vine sa-mi cer scuze preventiv daca in ultima saptamana si ceva am avut derapaje asemanatoare. Zau ca-mi pare rau ca nu m-am oprit din citit.
    Nu pot inghiti raspunsul facil ca fiecare e responsabil pentru soarta lui, pentru cum s-a descurcat. Daca unii membri ai societatii nu se descurca, noi, societatea, purtam o parte din vina. Asta deoarece nu esti stapan pe mediul in care te nasti, pe oportunitatile care ti s-au oferit.
    @Asp.pet
    Ca un vechi fan al “Tales of mere existence” ce sunt, apreciez linkul.

  38. “sunt pilele”, nu “e pila”. “ia” , nu “i-ai”. “vreun”, nu “vre-un”. Daca mai exista vreo greseala gramaticala grava, scuzati-ma.

  39. Uite d-asta avea dreptate Grid cu neimpunerea unor norme gramaticale stricte… Ce te stresezi atat pentru un comentariu? Las-o-n ma-sa cum a picat ca-i bine! Faci offtopic si tii linia ocupata de nu se pot certa oamenii astia in pace ca sa corectezi ce-ai scris…

  40. Alex P: ti-e rusine degeaba, PDListul ala ar fi linsat daca ar rosti cu voce tare la locul de munca ceea ce a scris…cert este ca nu va fi uitat comentariul respectiv..

  41. Încă stau și mă gândesc ce e mai palpitant: o ceartă între hetero sau între gay. Cei hetero își rezolvă conflictele pașnic și responsabil, cu pumnul, iar gay-ii analizează situația calm, punându-și poalele-n cap și făcându-se în toate felurile. Păcat totuși că aseară nu am fost pe fază, combinația magică era în mod sigur popcorn+F5.

    Eu nu știu de ce e atât de pornit AR împotriva manifestanților. Inițial am crezut că face mișto. Nu mă bag în cearta lui cu FireMan, nu e treaba mea. Consider însă că primul său comentariu vizează întreaga Românie și nu o persoană anume.

    Eu nu văd de unde atâta dispreț pentru oamenii ce lucrează la stat. Și profesorii care ți-au pus stiloul în mână, și medicii care te-au tratat de diverse boli tot de la stat sunt plătiți. Iar în comentariul ăla i-ai jignit pe toți. Sunt curios dacă aveai curajul să le spui lucrurile alea în față, fără să pleci capul.

    Ideea de stat pe care o propui o tu, în care indivizii luptă între ei pentru supraviețuire se aseamănă cu ”organizarea” din regnul animal. Sunt de acord că statul nu trebuie să dea mură-n gură, dar la fel sunt de acord că statul ar trebui să creeze un mediu în care oamenii să aibă ce activități să desfășoare. Degeaba trimit eu putorile la muncă dacă prin măsurile pe care le adopt toate firmele sunt nevoite să-și închidă porțile.

    Cred că un stat are șanse să se dezvolte atunci când investește în educație și sănătate. De cele mai multe ori, cele două țin de stat. Cum naiba să am eu un nivel de dezvoltare ridicat când astăzi, de multe ori, profesori ajung cei care nu se integrează în mediul privat? Și cum să aduc oameni competenți în educație când eu ofer salarii de nimic? Poate o fi de vină gândirea inginerească, dar eu alte soluții nu văd.

    Degeaba se încearcă aducerea de multinaționale pe meleagurile noastre. Nu vom fi decât sclavi acolo. E ca și cum ai pune termopane la o casă din chirpici. Statul nu se reduce la cei 5% care reușesc să ajungă manageri sau mâncători de căcat pe la vreo multinațională și care ies domnule la plimbare vineri seara și-apoi se rup în club pentru că-și permit, că deh, iau peste 2000 pe lună. Compară pasajul ăsta cu ideile ălora care au fost la produs prin afară și cărora la întoarcere nu le ajungeai cu prăjina la nas pentru că acum îs șmecheri și bogați.

    Din stat fac parte și cei care lucrează în industrie sau agricultură, domenii care îți furnizează ție o grămadă de chestii necesare. La fel, și cei care sunt funcționari publici, polițiști, jandarmi, medici, profesori etc., fără de care un stat nu ar fi funcțional.

    Probabil că atunci când erai student, nu erai atât de înverșunat pe beneficiile pe care le aveai de la stat, inclusiv învățământ fără taxă. E ciudat cum unii uită de unde au plecat, sau nu văd în jurul lor altceva decât propria persoană. Și-mi aduc aminte de o secvență dintr-o fabulă: ”vrem egalitate, dar nu pentru căței!”.

    • Io zic c-o să fie bine, trebuie doar să gândim pozitiv! Si daca n-o sa fie, si murim, aia e, mare brânză. Măcar ne-am scăpat de-o treabă.

  42. Sincer, la ce reprezentanti sunt in prezent in clasa politica romaneasca, marturisesc, prefer sa votez cu Sarah Palin.

  43. Rediam, sa nu uitam ca si alte animale sunt organizate in societati bazate pe cooperare si ierarhizare, deci nu se poate spune ca individualismul este ceva specific regnului animal.
    A sustine individualismul ca solutie pentru succesul omenirii inseamna sa ignori faptul ca structura sociala ne-a adus unde suntem. Niciuna din realizarile noastre nu ar fi fost posibila fara colectivitate. Si apropo de asta, in ultimul timp se fac diverse experimente sociale (prin tari capitaliste) pentru a studia beneficiile si puterea de autoreglare ale unei comunitati. Rezultatele pana acum sunt favorabile pentru lucratul impreuna.

  44. Rediam, nu cred că regnul animal e inspiraţia. În haitele de lupi exemplarului din coada ierarhiei i se lasă o ciozvârtă şi atunci când moare, întreaga haită suferă. Invocarea legii junglei este o idee veche, recurg la ea oamenii lipsiţi de imaginaţie . Explic imediat, voi folosi persoana întâi dar nu mă voi referi la tine.
    Acum te simţi miezu’ lucrurilor, eşti tare, crezi că ţii pe spatele tău jumate din omenire. Dacă această autoadmiraţie îţi mai lasă doi neuroni neocupaţi ăia concep variante în care mâine faci o gripă, sau dă faliment firma la care lucrezi, sau îşi amintesc de bunica ta bătrână sau de colegul de bancă din generală mai prostuţ . Dacă nu , o trânteşti pe aia cu legea junglei, io-s tare de ce să le dau viermilor de mâncare?
    De aia mă, pentru că suntem oameni. De aia că e posibil ca peste 30 de ani să faci un infarct şi copilul vreunui idiot de ăla din piaţă să te ducă cu maşina la spital salvându-te astfel.
    De aia pentru că trebuie să trăiască şi pegra aia ca să sape şanţuri pentru ţevile care îţi evacuează augustul rahat care altminteri ţi-ar scălda deştele de la picioare.
    De aia pentru că dacă ar supravieţui numa ăia 15 % care câştigaţi peste 2000 n-aţi mai avea cui să vindeţi flaşnetele pe care le produce firma la care lucrezi. Şi astfel ai ieşi din lot mă inconştientule!

  45. In clasa a XI-a profesoara noastra de franceza ne-a intrebat daca noi credem ca romanii sunt mai solidari acum decat erau inainte…bineinteles ca toata lumea a raspuns ca nu…ca in ziua de azi oamenii sunt foarte egoisti, bla bla (cliseele mult trambitate).

    Dar apoi ne-a aratat ca prin taxele si impozitele pe care le platim suntem mai solidari ca niciodata. Daca cuiva i se naste copilul cu vreun handicap familia respectiva va primi din partea statului si implicit a romanilor un ajutor financiar. Cum zicea si CM, pentru ca suntem oameni.

    Daca Rauss face vreun accident maine si are nevoie de un transplant care costa cateva sute de mii de euro, in nu-stiu-ce tara, o sa vina ai lui la TV si o sa faca teledon ca sa-l ajute romanii…si o sa doneze lumea, pentru ca din salariul lui de cacat de douaj’ de milioane nu poate plati operatia…

  46. Alex P & CM (nu vă fac vreun ficiuring muzical, stați liniștiți:P), știu că sunt multe exemple de animale care trăiesc în grupuri bine organizate, însă eu m-am referit mai mult la relațiile dintre unele specii în lupta lor pentru supraviețuire, de aici și ghilimelele în care am încadrat termenul ”organizare”. Spre exemplu, tigrul vânează o antilopă și-apoi o haită de hiene îi fură prada, sau niște leoaice (că leul freacă menta) se pregătesc de atac și aleg ca țintă cea mai slabă gazelă din turmă. Deci ăla care-i mai puternic, supraviețuiește. Cam la asta m-am referit eu, deși recunosc că nu a fost cel mai bun exemplu sau cea mai bună exprimare.:)

  47. Orice ficiuring muzical cu mine ca-component ar fi o agresiune majoră. Nu vă fac eu una ca asta. Deşi de la câteva beri încolo …

  48. Nu o să fie o problemă prea mare CM, pentru că mai mereu ăla care are numele pus după ”&” e responsabil cu partea de hip-hop. Deci AlexP va duce greul.

    Uite că v-am găsit și piesă: Sissel feat. Warren G – Prince Igor. E mai mult rap, dar AlexP își va întrebuința serios vocea.:P

  49. Am două chestii de spus .Prima legată de ficiuring o voi muta la “loc de joacă”.
    A doua are legătură cu comentariul meu nr 48. Am făcut acolo două greşeli.
    1. V-aţi prins că mă refeream la persoana a doua şi nu “persoana întâi” cum am scris.
    2. Trebuie să îmi cer scuze. Rediam, am folosit răspunsul la comentariul tău ca să îmi continui un mesaj destinat altcuiva, nu se face, îmi pare rău.

  50. @CM, nu e cu supărare, eu am înțeles asta, mai ales că ai și specificat acolo că nu mie mi te adresezi. Și oricum, nu prea mă sensibilizez eu cu una, cu două. Din partea mea, repet, nu sunt probleme.:)

  51. Rediam eu știu cum e cu certurile-astea. Da, m-am aprins cam prea tare din cauza inepțiilor lui Rauss. Dar cearta noastră nu ar fi nici pe departe „o păruială” între gay. Nu cred că ar dori cineva să mă aducă în așa stadiu de nervi și față în față, chit că sunt gay. 🙂 Și cred că și el este la fel de al dracu. Și nu cred că s-ar lăsa doar cu crize și păruială 🙂
    Eu sunt un tip calm de obicei și mă enervez foarte greu. Foarte puțini oameni reușesc să mă scoată din pepeni în așa hal cum a făcut-o Rauss. După ce mă liniștesc îmi dau seama că nu era nevoie de nervi, dar pe moment… 🙂 Subiectul este foarte sensibil pentru mine, pentru că face parte din principiile după care îmi ghidez viața, iar unele din aceste principii cunt: acela de a acorda o șansă oricărui om, indiferent de mediul din care provine, acela de a încerca să ajut cu ce pot pe cei din jurul meu sau acela de a lua apărarea celor fără apărare. Iar când mi se contrazice dreptul de a-mi exercita aceste principii, iau foc.
    Sunt conștient că în România sunt mulți proști, mulți analfabeți, mulți săraci, mulți golani, mulți infractori, etc. Dar acești oameni trebuiesc ajutați, înțeleși și acceptați, nu renegați și puși la zid. Fiecare om se află pe drumul său la un anumit nivel, dar nimeni nu ne dă dreptul de a evalua acești oameni sau a ne pune mai presus de ei, pentru că fiecare din ei a avut alte condiții și alte facilități (dacă au avut) pentru a se putea dezvolta. Nu pot fi învinovățiți pentru ceea ce sunt, pentru că suntem răspunzători cu toții pentru ei, așa cum spunea și Alex P. (și mă bucur că gândește așa). Iar dacă le luăm acestor oameni până și dreptul de a își spune păsul în stradă doar pentru că ei nu sunt la fel ca noi, suntem vrednici de a le împărtăși existența.
    Nu candidez la Miss Univers, ca să spun că vreau pace și dispariția sărăciei în lume, pentru că îmi dau seama că aceste lucruri sunt aproape imposibile, însă atât cât pot, accept acești oameni așa cum sunt ei, nu îi condamn, ci încerc să le înțeleg motivațiile. Bineînțeles că nu sunt prieten cu toată lumea, ci mai degrabă sunt alături de cei pe care îi înțeleg și care înțeleg la rândul lor motivațiile celor care îi critică, nefiind însă agresivi față de aceștia.

    Și ca să rămânem „on topic”, am auzit că Băsescu condamnă opoziția cu privire la nemulțumirea populației, încercând să disipeze vina sa și a guvernului Boc, mânuit atât de abil de domnia sa. Eu cred că este o altă încercare perversă de a manipula prostimea în care ne include pe toți, chiar și pe cei care stăm acasă și privim la șirul evenimentelor. Dă dovadă de o lașitate cum rar am putut vedea, deși funcția sa cere curaj în a implementa – controla conceptele democratice, nu numai abilitate politică pentru a minimaliza puterea opozanților asupra sa.

  52. Aaaa da. Rauss, dacă tot ai deschis aici, în mod public, „cutia Pandorei” pe marginea subiectului acestui articol, mă așteptam să îți ceri scuze tot public, așa cum ai făcut-o când ți-ai prezentat dezgustul față de protestatari (și față de anumite tipuri de oameni) în primul comentariu, iar nu în particular. Deontologia dezbaterii publice cere ca discuția să fie continuată tot în mod public, nu în particular.

    Mulțumesc pentru scuzele oferite, dar dacă ideile măriei tale rămân aceleași, nu mă încălzește cu nimic. Eu nu m-am supărat că mi te-ai adresat direct, pentru că și eu m-am adresat destul de jignitor ție, ci m-a deranjat atitudinea ta desprinsă din „sondaje” și probabil știri „a la ProTV” despre acei oameni care au ieșit în stradă. Dacă ai fi dorit să vezi ce fel de oameni ies în stradă, ai fi putut merge acolo pentru 10 minute. E adevărat că printre protestatari sunt și oameni care nu știu ce vor, și oameni violenți și oameni care cer venirea regelui Mihai, etc. Dar ai fi observat că aceștia nu reprezintă deloc o majoritate.

Comments are closed.

Vezi si...

Vreau înapoi cele 15 secunde!!!

Pe mine mă scot din sărite. Mai caut diverse informații, citesc știri pe diverse site-uri și în majoritatea cazurilor ba mi se deschide dita' fereastra care mă pune să aștept 15 secunde, timp în care imi este prezentat ceva idioțenie care oricum nu mă interesează (da, are și opține...

Articole din aceeasi categorie