No menu items!

Jocul lui Ender

Acelasi autor

Despre baietii care prefera baieti care prefera joystick-uri

Dupa o pauza destul de mare in care nu am mai scris nimic, revin sa scriu ce am promis si anume una dintre cele...

On gaymers and joysticks.

Greetings and salutations,   Citesc de mai mult timp DarkQ, dar asta e prima oara cand postez. Si nu pot sa nu observ ca specificul Romaniei...

Odata cu 1 Noiembrie la cinema (cred ca si la noi) a iesit Ender’s Game (Harrison Ford, Asa Butterfield, Abigail Breslin, Hailee Steinfeld). Filmul este adaptat dupa carte, cu care m-am familiarizat acum 10 ani (aveam 12).

Un mic rezumat al povestii: Pentru a se apara de un potential atac al unei rase extraterestre guvernul creeaza copii geniu. Un astfel de copil Andrew poreclit Ender, traieste cu parintii sai distanti, sora sa Valentine si fratele sau Peter. Acesta este dus la o academie unde impreuna cu altii ca el trec prin regimente dure de antrenament pentru a fi pregatit. Motivele filmului sunt asadar maturizarea, cresterea in izolare si acceptarea.

 

Toate bune si frumoase, problema a filmului dar si mai aproape de adevar a cartii, este ca autorul dl. Orson Scott, nu prea le are cu drepturile umane si este cam homofob. In operele sale nu apar deloc personaje LGBT si chiar si in Ender’s Game idealul personajului principal este oarecum gasirea unei sotii si intemeierea unei familii. Nu numai atat dar acesta, autorul, este un selfdescribed pro-traditional marriage. Cum nu ma pricep la lucrurile ce tine de uman, fiind inginer, am decis sa apelez la google sa imi zica cum defineste cartea preferata a dl. Scott(Biblia) casatoria traditionala.
Traditional Marriage

Evident cautarea de mai de sus a fost o pierdere de vreme, love is love indiferent de sex, culoare, factori socioeconomici. Intr-o perioada in care in mai toate tarile din Europa exista parteneriat civil, si in unele chiar si casatorie gay, SUA face pasi micuti, dar odata cu caderea DOMA tot mai multe state incep sa legalizeze casatoriile gay. Romania cred ca e cam departe de asta in masura in care Puiu Hasotti (liberal hahaha) si Ecaterina Andronescu (macar preda bine materiale compozite) au pareri asa progresive, sa nu mai spun de omul de rand din Romania 🙂

Concluzia, este Ender’s Game o carte grozava, absolut, dar filmul? Nu stiu, nu planuiesc sa il vad- cel mai eficient mod de a combate homofobia este sa le tai sursa de venit, astfel au mai fost scandaluri unde comunitatea LGBT a reusit, Orson Scott nu va mai scrie noul comic cu Superman, CEO de la Barrila pasta si-a cerut scuze public.

Mai multe pe subiect : https://www.youtube.com/watch?v=PHZyzvLxEpU

Acceptarea se va realiza prin lupta si vizibilitate, in urmatorul articol voi scrie despre reprezentarea LGBT in jocuri video.
O zi super in continuare,
-Drakk

Previous article
Next article

3 COMMENTS

  1. O sa ma uit eu la film zilele astea si revin cu un review. Un 7.2 pe imdb semnaleaza fie un film bun, fie un blockbuster care primeste note doar pe efecte speciale (ma tem ca asta va fi cazul).

  2. De abia astept Drakkmo sa citesc despre personaje gay in jocuri. Iar daca poti sa le arati[poza] pe cele mai interesante e si mai fain.

Comments are closed.

Vezi si...

Războiul

Da’ să-mi bag pula. E trecut de cinci dimineaţa şi abia am ajuns acasă – un frigu dracu’ afară, cum n-am mai văzut. Mă dor toate părţile posibile, mă târăsc în casă. Deja mă îndrept spre cobza de răcit și iar a lăsat colegu’ geamurile deschise de parcă trăim...

Articole din aceeasi categorie