No menu items!

Despre fericire, partea “n”…

Acelasi autor

Din nou, protagonist.

The The - Soul Mining  Fiecare din noi are sansa sa-si imbratieseze destinul sau nu. Circumstantele in care m-am regasit au reinviat o parte din...

Bulina Istoriei

Nu cred ca o sa fie nimeni luat prin surprindere daca spun ca traim vremuri incerte. Am facut un experiment simplu si m-am gandit...

Fara umbra, nu este lumina

Album: Never, Never, Land Song: Unkle - Reign (Mix) Released: 2003 Cover: Right Top Corner M-am gandit temeinic de ce am dat-o in bara de atat de multe...

Am nevoie sa ma tin.

Eric Prydz - Allein Dupa un weekend destul de agitat si prea multe nume noi incat sa le si retin, ca orice adult care se...

The RO-loop

In ultima vreme am descoperit un fapt foarte repetitiv in societatea romana, fapt care ma indeamna sa cred ca romanii ca si indivizi nu...

Un subiect para-abordat şi totuşi atât de important pentru fiecare dintre noi. Sigur o redenumim în fiecare zi, reinterpretăm şi actualizăm însă un lucru este cert: fericirea este cu siguranţă una dintre cele mai importante componente ale existenţei.

Călătoria a început cu puţin înainte de ora 2:00 AM în timp ce mă aflam la locul de muncă. Secat, enervat şi însetat după un minim de calm şi echilibru m-am uitat spre cer – nimic – neoane şi un tavan din azbest (sau ce pula mea este chiciul ăla de placaj). Nu tu speranţă, nu tu viziune…. doar ceva foarte ieftin.

Am vrut să fiu fericit şi m-am gândit ce aş face dacă mi s-ar da un milion de euro – m-aş duce la Marriott, caza, lua un Diazepam, dormi, trezi, lua un Rivotil, dormi, poate trezi şi apoi, doar apoi, aş începe menajarea micii averi. Partea tristă este că aş putea să dorm la fel de mult fără nici unul din ajutoarele menţionate.

Adevărul este că principalul motiv pentru care majoritatea dintre noi suntem nefericiţi este cauzat de faptul că suntem atât de… obosiţi.

Din ce în ce mai puţin timp pentru plăcerile proprii, finanţe din ce în ce mai fără de valoare şi lipsa de viziune… sincer.

Eu unul pot multe. Am ani buni de când trag şi tot trag. Şi nu sunt trist că trag ci pentru că am ajuns… nicăieri – şi în acest ritm destinaţia nu se schimbă.

Cireaşă de pe tort m-a lovit în blocul în care locuiesc. Aşteptând liftul, iese un bunoc bine parfumat, vizibil fericit şi amuzat – salută şi se îndreaptă spre ieşire. Iar eu în lift, am pişcat puţin din fericirea lui luându-mă de pulă şi mirosindu-i parfumul… of, ce viaţă. Deci, se poate!

Smog

Madonna – Beautiful Killer

 

 

26 COMMENTS

 1. Si eu ce sa fac? Sa insir fraze despre subiectul “fericire”, sau sa mi te imaginez cum te iei de pula in lift? E retorica intrebarea…

  Pana la fericire, ia si tu un video care sa te faca sa zambesti –

 2. Liftul din poza zici ca-i de la morga! Pune si tu o poza cu unul mai luminat, curat, modern, sa mi te pot imagina cum trebuie 🙂 lol

 3. 1. „Dacă viața îți oferă o lămâie, fă o limonadă!” (nu mai țin minte cine a spus asta)
  2. Fă totul cu pasiune sau fă numai ceea ce te pasionează!
  3. Fă totul fără să ai așteptări!

  Cu privire la pastilele pe care le înșiri și de caii verzi de prin hoteluri de nșpe mii de stele, de care pomenești, ce pot să spun? Nu vreau să te jignesc. O să spun însă că mereu vei găsi motive de nemulțumire și că mereu îți vei pune în fața ochilor ținte la care nu poți ajunge, bineînțeles, așa ușor. Dacă urmărești ceva, fă un plan pentru a ajunge la acel lucru și începe să pășești spre realizarea lui, fără să te aștepți să îți pice din… tavanul ieftin.
  Apoi … plânsetul ăsta de fetiță Bamboo-istă mi se pare penibil în condițiile în care susții că ești bărbat, încă unul care a trecut peste dramele adolescentine. Mi te imaginam, pe când citeam articolul, cu cârlionții blonzi, cu boozițele țuguiate, fumând în draci, cu rimelul întins pe ochi de lacrimile de crocodil șiroind neîncetat. Motivul: că nu vine un prinț pe un Porche alb să te fu(t)re, să te poarte prin hoteluri cu stele (verzi)… etc etc etc. PATETIC! Înainte să publici rahaturi de-astea, gândește-te că poate alții au probleme mai mari: poate nu au ce mânca, poate nu au unde dormi, poate nu au două mâine, poate au malformații, poate… și sunt mai fericiți ca tine, pentru că se bucură de ceea ce le oferă viața, cât de puțin ar fi.
  Și dacă ai avea ceea ce înșiri acolo, botos mic, tot nu ai fi fericit, pentru că odată învățat cu acel lux, vei vrea altceva, mai mult, sau diferit. Și nu îmi spune că ai fi mulțumit, pentru că așa se întâmplă nu numai cu tine, ci cu mai toate victimele capitalismului prost înțeles. Vă plângeți toată ziua de plictiseală și neîmplinire, plictisind și pe cei din jurul vostru, fără a face însă nimic pentru schimbarea situației, ci doar visând la puli buchet și meleoane de lingouri de haur.
  Beak!

 4. Heh, raspunsul lui FireMan mi-a amintit de copiii aia din Africa. Pe de alta parte, daca viata nu-ti da si apa, zahar/miere, va fi o limonada de cacat.

 5. frate oricum de abia am ce sa mananc. cat despre lux de ce nu l-as dorii? oricum nu am nimic de pierdut.

 6. AlexP. dacă nici măcar de apă și zahăr nu poți face rost, atunci meriți să o bei așa, de căcat! 🙂
  Smoc, îți pierzi timpul și entuziasmul. Sunt lucruri care te-ar putea ajuta, încetul cu încetul, la realizarea visului tău. Și cred că trebuie să ai grijă și de obiectivele propuse… pentru că, după cum spuneam, se prea poate să nu fii mulțumit niciodată.

 7. am o tastatură veche pe care nu se mai cunosc bine caracterele și confund deseori „g” cu „c”.

 8. Fericirea este precum pisica, dacă încerci să o ademeneşti sau să o chemi, te va evita cu îndârjire; nu va veni niciodată. Dar dacă nu îi acorzi nici un pic de atenţie şi iţi vezi de treabă, o veţi găsi frecându-se de picioarele tale şi sărindu-ţi in poală…muahahahaha!!! Eu am 13 pisici!!! Nici una nu mi-a sarit in poala pana acum…:))). Nu stiu de ce dracu rad!!!! :))))

 9. Smog #7: Nu “cine”, “ce”. Ai zis “estetica uratului” si pentru mine acesta e un oximoron. Nici nu cred ca exista asa ceva; ori e estetic(a), ori e urat(a).

  #8: Mersi pentru corectare.

 10. Edit (de ce nu e edit aici?): De fapt, raspundeam la #6 si – respectiv – #7.

 11. @Queeditch, există estetica urâtului, pare-mi-se că pe la noi o găsești la Arghezi (inspirat de Baudelaire). Sper ca partea filoloagă a blogului să vie cu lămuriri, să spuie științific cum stă treaba.

 12. Rediam: Am auzit de curentul literar, dar contextul e cu totul altul… Nu cred ca Smog facea vreo referire la literatura… ci doar la o poza… Am presupus, deci nu stiu care e valoarea de adevar a comentariului (ceea ce inseamna ca Smog ar trebui sa confirme presupunerea sau sa o infirme).

 13. @ amandoi – abordarea a fost facuta din ambele viziuni – menirea este sa starneasca o controversa.

 14. Smog: Fara “n” la nick-ul meu. Probabil iti place sa starnesti o reactie adversa! 😀

Comments are closed.

Vezi si...

Citate despre iubire (o sa te uzi dupa ce citesti)!!!

Via Facebook. Citat: "iubirea inseamna sa dai cuiva sansa sa te raneasca... si sa ai incredere ca nu o va face!". Nu zau!?

Articole din aceeasi categorie