No menu items!

Out Café

Acelasi autor

Testeri pentru o aplicație gay

Salut Din capul locului - am nevoie de voluntari pentru a testa o aplicație pentru iPhone cu tematică gay la care lucrez de ceva timp....

O excursie la Praga

Dragi tovarăși și pretini Am vorbit de ceva timp cu Robert cum că ar fi fain să facem o excursie la Praga. Ne gândeam undeva...

Câtă libertate ar trebui să aibă cineva în a-și exprima gândurile?

Libertatea de gândire este fără îndoială un principiu fundamental al oricărei democrații, principiu ce nu poate fi cenzurat prin nici-un mijloc. A nega libertatea...

Mic îndreptar de limba română

Nu, nu-s de la Academie și sincer, profesorul meu de Română mi-a spus printr-a 6-a că n-am s-ajung nicăieri niciodată. Fie vorba între noi,...

Cum m-a influențat DarkQ

Citesc mereu și articolele și comentariile pe blogul ăsta. E rar sincer să citesc comentariile pe vreun site. De cele mai multe ori îl...
Gaybriel
Gaybriel
Ma cheama Gabriel. Unii. Altii pe meleagurile pe unde sunt ma cheama Gaybriel. Il aleg pe ultimul ca suna asa, cheesy (branzos), cu dublu sens si oricum m-am obisnuit cu el. Probabil ca ai mei au ales numele asta in cunostinta de cauza; stiau ei ca suna bine in engleza. Sau la misto, mai stii… Am asa, vreo 27 de ani, merg pe 26. Imi duduie mintea numai prostii. Nu le debitez tot timpul, ma mai amuz numai eu in sinea mea, astfel incat cateodata par foarte serios, cateodata un filozof nedescoperit, alteori un activist inrait, cateodata un oarecare.

Dragi prieteni. Printre convorbirile de ore intregi cu Alina,  nebuniile petrecute împreună cu Veronika, întâmplările de tot râsul sau ieșite din normal cu niște baieți ciudați despre care încă nu v-am povestit (vine acum), job-ul meu cel de toate zilele, lene, cafele și alte nimicuri, am meșterit la o treabă despre care vreau să vă povestesc. Să mă laud adică.

Vă prezint Out Café, o aplicație iPhone pe care am creat-o, conceput-o, gândit-o, programat-o, bibilit-o pentru cei ca mine. Evident, se adresează gay-lor de pretutindeni. Cei care au deja un iPhone și au cautat pe App Store aplicații gay, au văzut probabil că în afară de clone de Grindr (un fel f*tere prin parc asistată de GPS) altceva cu tematică GBLT nu există, exceptând câteva mini aplicații de gen Gay Internet Radio Live (GIRL… wtf?) sau Gay Black Book pentru profesioniști 🙂

Ce face

Vă prezintă cele mai bune filme cu tematică GBLT. Eu sunt gay strict, dar am zis să le fac un cadou și celorlalți “ciudați” din breaslă, ăia BLT (nu e vorba de Bacon/Lettuce/Tomatoes sandwich 😉 deși… )

Filmele sunt prezentate împreună cu synopsis (o scurta descriere), rating IMDB, data lansării, poster, câteva poze din film și trailer. Totodată, utilizatorii pot lăsa comentarii despre fiecare film ca și aici pe site ori pot face o recomandare pentru a include în lista un film care încă nu există.

Ah, și toate astea absolut fără nici un cost. Aplicația este susținută de bannere publicitare.

Cum face

Lista de filme este descarcată automat în fiecare zi, astfel încât lista va fi din ce în ce mai completă, unele filme vor avea adăugat trailer-ul daca nu există încă, altele “primesc” poze.

Ce o să facă după

În lucru sunt câteva funcții care nu au putut fi incluse la timp, cum ar fi posibilitatea ca pe lângă comentarii, un utilizator să poată da o notă filmului, la fel ca pe site-uri de gen IMDB sau RottenTomatoes. Apoi, filmele vor fi separate în trei categorii – lung metraj, seriale și scurt metraj.

Dar, în principiu, mi-aș dori ca mulți utilizatori să își exprime asteptările de la o astfel de aplicație și ca în timp să le pun în practică

Eh, 1000 de vorbe un ban nu fac (1000 de afișări, mai merge 🙂 ), așa că o puteți descărca și să vedeți singuri despre ce e vorba (click pe butonul de mai jos).

16 COMMENTS

 1. Si daca vrea cineva sa si-l puna pe iPhone cum se procedeaza? Se cauta direct in Apple Store dupa nume de pe iPhone, nu?

  PS: io nu stiu ca nu am iPhone ca mi-s saracutză, vai ș-amar!. :mrgreen:

  • Specific pentru iPad inca nu, imi pare rau. Cel mai probabil urmatoarea versiune. Dar daca nu, se va putea instala pe iPad atunci cand Apple va face upgrade la iOS 4.0 pentru iPad (pe 15 noiembrie parca)

   Deocamdata functioneaza pe iPhone 3G, 3GS si 4 (cu tot cu suport pentru Retina, display-ul ala HD)

    

 2. Am zis io odată că viața gay e un hibrid ciudat, ceva între un hobby și-o profesiune de credință… Acuma văd că am intrat în era gay-gadget-urilor, care îmi amintește foarte bine de vremea – oarecum apusă – când bărbații straight simțeau nevoia să afișeze poze cu femei goale prin te miri ce locuri (de la coperta de buletin sau bordul T.I.R.-ului, până la posterele ascunse adolescentin în interiorul dulapurilor), asta ca semn de masculinitate. Sau, poate, ca semn de neputință. Pentru că mie asta-mi sugerează zorzoanele “cu temă” atârnând greu, ca un lest purtat în chip de podoabă, la gâtul celor cuprinși de mirajul sexului-jucărie. Nimic mai trist decât un univers al prizonieratului oferit de propriul sex.    

  Mă întreb câteodată ce-ar rămâne oare în viața unui bărbat gay dacă, peste noapte, sexualitatea sa – și tot ce are legătură cu interesul său pentru bărbați – ar dispărea. Îmi închipui că am deveni toți niște moluște, pentru că mi se pare că singurul lucru ce-i dă aripi unui gay și-l face să strălucească oriunde s-ar afla e faptul că nu e normal. Orice zbatere a sa, chiar tresărirea de geniu, e menită să aspire la acel statut de normalitate pe care și-l refuză cu obstinație. Condamnat parcă la a compensa prin orice acțiune o “diferență” (față de normal) care nu există, stilul de viață gay predispune la a-ți trăi propria sexualitate ca pe o simplă formă de divertisment. Însă nimic nu e mai serios decât sexul, asta fiind dovedit de faptul că sexul e unul din puținele lucruri din viață pe care nu le putem controla. Și nu e oare divertismentul anume făcut pentru a uita de lucrurile care ne stăpânesc, tocmai pentru a ne putea imagina că am ieșit din sfera lor de acțiune? 

  😎         

 3. Grid toata viata am stiut ca sunt un tip normal, anormal imi apareau, homofobia, rasismul, misogismul, intoleranta, ect. Daca gandesti ca devii molusca in cazul pierderii anormalului din normalul tau inseamna ca te consideri anormal  din start. Iar asta credema ca nu e normal si mai mult dauneaza grav mentaluilui.

 4. cristy~

  Vezi tu, io cred ca anormal e sa te crezi normal. Si mai cred ca rasismul, homofobia, misoginismul (sau, in general, intoleranta) sunt fenomene normale, ca daca le consideram anormale atunci devenim automat intoleranti cu intoleranta.

  A fi homosexual nu presupune a fi și homofil. Eu tocmai asta spuneam, ca gay-ii sunt uneori prea… (cu)prinsi de homosexualitatea lor si uneori chiar nu pot trece peste amanuntul asta, ajungand sa considere orientarea sexuala ca fiind fundamentul fiintei lor – un fel de punct Alfa si Omega al tuturor problemelor din viata proprie.

  Atata vreme cat a fi homosexual sau heterosexual reprezinta “normalul” unei persoane, avem o problema pentru ca automat va exista si un “anormal” la care aceasta normalitate de imprumut sa se raporteze, iar acest anormal pandeste intotdeauna in spatele oricarei pretentii de normalitate. Orice persoana este perfect anormala in virtutea faptului ca e diferita de ceilalti, aceste diferente fata de cei din jur fiind chiar baza individualitatii sale. Or, in cazul homosexualitatii realitatea este ca in baza unei orientari sexuale comune se considera ca gay-ii sunt toti membri ai aceleiași familii, existand practici indelung exersate care stimuleaza ideea unei apropieri artificiale intre cei care, in afara preferintei sexuale pentru acelasi sex, n-au nici o treaba unii cu altii, fiind la fel de diferiti ca doi oameni aleși la intamplare de pe strada.

  Mentalului ii cauzeaza prea multe lucruri ca sa merita sa ne preocupam de ele. Nu de alta, dar asta ne-ar cauza o data mai mult.

Comments are closed.

Vezi si...

Life in (a few) snapshocks

Casa Bunicii, Timisoara.

Articole din aceeasi categorie