No menu items!

Cate putin despre frumusete, atractie si gelozie

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Gelozia este o relatie in trei, in care oricare doua persoane luate au o relatie complicata care se joaca pe cel putin doua planuri – unul real si unul imaginar.

In plan real, aceste doua persoane se intalnesc, au tot felul de actiuni, experiente pe care le parcurg impreuna. In plan imaginar fiecare isi construieste o anumita fantezie fata de celalalt, fata de ceea ce reprezinta acesta. Aici imaginea este mereu imbogatita cu tot felul de elemente proprii prin care o imagine mai veche capata consistenta.

In sens restrans putem spune ca gelozia presupune ca o persoana sa considere ca intre partenerul sau si o terta persoana sa existe o relatie de atractie. Nu putem vorbi despre gelozie daca nu presupunem ca exista o anumita atractie intre o persoana si alta. Dar in ce plan se produce aceasta atractie?

Daca exista o atractie in plan real, atunci gelozia poate fi interpretata ca o reactie la ceea ce este in adevar. In acest caz putem vorbi de o justificare a geloziei prin pierderea interesului si atractiei partenerului fata de celalalt si reorientarea catre un tert.

Eva a gasit sarpele si si-a permis placerea marului, ceea ce nu mai poate sa fie schimbat si implicit renuntarea la paradis este urmarea logica. Iar in acest caz, paradisul este echivalent cu spatiul psihologic al cuplului care functiona ca o stare de bine. Daca dupa degustarea marului, cei doi ar fi ramas in rai, acesta nu ar mai fi fost la fel. Coborarea din rai echivaleaza aici cu un nou inceput. Un inceput mai greu, deoarece aceasta separare se produce la o varsta.

Gelozia este aici echivalenta cu incapacitatea de asumare a situatiei. Intreaga responsabilitate este proiectata asupra celuilalt si nu asupra relatiei, ceea ce face ca cei doi sa functioneze intr-un plan extremist in care exista o victima si un vinovat. In fapt exista trei vinovati si trei victime.

Pe alt plan, atractia este instantanee si nefundamentata intotdeauna pe modul in care arata o persoana. Totusi o persoana care ne “aprinde” imediat poate foarte usor sa stinga acele flacari daca nu este potrivita din alte puncte de vedere. Exista, cu toate acestea, momente cum ar fi vacantele sau consumul de alcool (concomitente, pentru cel mai puternic efect), cand celorlalte voci le ia ceva mai mult timp ca sa fie auzite. Aventurile scurte tind sa fie conduse in primul rand de vocea instinctiva.

Suntem atrasi si reactionam in mod diferit. Musculatura, privirea, personalitatea, caracterul, vocabularul, inaltimea, fundul si nu in ultimul rand varsta sunt factorii ce constituie un amalgam care, in proportii diferite, da formula frumusetii. Suntem atrasi de cineva la fel de atragator fizic ca si noi. Dorinta de a gasi cel mai atractiv partener genereaza o nivelare a selectiei. Gasim pe cineva placut din punct de vedere estetic, dar nu atat de mult incat sa poata gasi pe altcineva mai bun decat noi. Atunci cand vedem impreuna barbati si femei, dintre care unul este mult mai atragator decat celalalt, presupunem ca trebuie sa existe altceva pentru a stabili egalitatea – bani, putere sau personalitate.

Acest triunghi, frumusete – atractie – gelozie, ne face sa avem stari ciudate si imprevizibile, sa renuntam uneori la principii, sa mergem mai departe decat ne este permis. Poate e bine ca uneori sa lasam partea animalica sa iasa in evidenta si sa ii dam ascultare… doar daca pilonii de rezistenta ai vietii noastre nu sunt asa de rezistenti incat sa ne simtim “preafericiti” cu viata pe care o avem.

1 COMMENT

  1. ”In fapt exista trei vinovati si trei victime.”

    e singurul lucru cu care sunt de acord in toate povestea asta si care din punctul meu de vedere e esentza acestui post..
    restul e desertaciune…
    ai lov iu ol. rili ol of iu

Comments are closed.

Vezi si...

Atenție cotoiași, Fetița-i în călduri!

Fetița e pisicuța mea, cea de care cred că știe deja toată cumunitatea gay din România și aștept dintr-un moment într-altul să apară în ziare titlu mare "Comunitatea gay din România iubește și animalele patrupede!". Sărmana s-a născut lângă un tomberon de gunoi, anu' trecut prin martie. De atunci a...

Articole din aceeasi categorie