No menu items!

Lume (încă) multă, oameni (încă) puțini

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Răsfoind site-urile de știri pe care le frecventez aflu că între iarna care a luat prin surprindere autoritățile și un freezing rain (așa zice la gazetă, așa scriu) marea problemă este că suntem mai puțini conform recensământului din 2011.

Cică, populația României este de numai 19 milioane de locuitori.

Toate bune și frumoase. Da’ ce nu pricep eu este că aproape nimeni nu spune, nu se întreabă oare de ce? Io n-aș putea decât să ghicesc, motive sigur sunt mai multe. Păi… să vedem…

În cronica fugă după cantitate, calitatea rămâne o dulce amintire. La alimente mă refer. Toate căcaturile care dau “gust delicios”, aromele sintetice, conservanții, coloranții… modul forțat în care animalele sunt crescute, stress-ul zilnic cauzat de lipsa banilor și a unui trai decent… oare ce efect pot să aibă asupra organismului uman? Că unu’ bun – sigur nu, motiv pentru care constatăm că mortalitatea a crescut foarte mult și va mai crește, sunt sigur de asta.

În ziua de azi cred că trebuie să ai muuuult curaj să mai vrei să te căsătorești darămite, să mai faci și un copil. Pentru ce să vrei toate astea? Să plătești rate pân’ te ia dracu’ și să îți dedici viața și timpul copiilor care la 12 ani or să înceapă să fumeze și la 16 să se drogheze? Dacă n-ai câta o situație bună, decentă… de ce să mai aduci pe lume un suflet care să se chinuie si el? Deci, mie mi se pare perfect normal că natalitatea a scăzut.

Mulți români au tulit-o peste mări și țări, în speranța unei vieți mai bune. Așa, cam două milioane din câte se estimează. 90% din ăia vin cel mult în vizită, ceea ce iarăși e de înțeles, ce drac’ să facă acilea? Treabă nașpa și cu plecatu’ ăsta, că nu pleacă, sau mai bine zis – nu rezistă plecat -, orișicine. Toate cunoștințele care erau cât de cât buni într-un anumit domeniu îs plecați de ani buni… că nici acolo nu te ia nimeni dacă ești prost. Deci, oricum, cei care au idei, cei care mai și gândesc, îs cam pe cale de dispariție în România… au plecat sau vor pleca. Da nu-i stress, au rămas muncitorii necalificați, cocalarii, moll-iștii și bătrânii. Ah, și ăia care reușesc să folosească într-un mod ingenios banii publici.

Io, să fiu foarte sincer, chiar mă bucur că nu mai suntem așa de mulți. Ce sens are să fim mulți și proști? La ce bun familii cu câte 6-8 copii din care 5 merg la casa de copii? De exemplu, Suedia, e de două ori mai mare ca România și are doar 10 milioane de locuitori. Și ăia îs bine, merci. Ideea este că ar fi mișto dacă s-ar curăța cine tre să se curețe, da’ teamă mi-i că taman ăia or să crape ultimii. Dar… presupun că ‘om trăi și ‘om vedea. Dacă nu, nu.

Previous article
Next article

16 COMMENTS

 1. Pe mine nu s-a deranjat nimeni sa ma recenseze. O fi venit cineva cat timp nu era nimeni acasa… nu stiu. Oricum mi s-ar parea normal sa lase o hartie, un anunt ca a trecut pe acolo, nu? Nimic, niciun semn. Cred ca de asta ne-am imputinat cu vreo 2 milioane. Din cauza incompetentei sistemului + factorii mentionati de tine mai sus. Cine vrea sa faca un copil care miroase urat, tipa, urla, zbiara, sparge, rupe, musca, distruge si care mai si costa o avere?

 2. @boon
  S-ar putea să am eu probleme cu memoria :)). Tu nu cumva erai la facultate? Cumva stai și în cămin/sau ai stat în cămin pe vremea când s-a făcut recensământul?
  Nici la mine nu s-a lăsat nicio hârtie acasă. A vorbit doar cu administratoarea și gata.
  În schimb eu a trebuit să mă prezint la administrația căminului și așa am dat informațiile. Am aflat câteca zile mai târziu că cei care nu s-au prezentat pur și simplu s-au luat informațiile din dosarele lor de la cămin.

 3. Si daca sunt la facultate inseamna neaparat ca sunt din provincie? Baietii de la oras nu mai studiaza? :p . Da, sunt student, dar locuiesc in Bucuresti si nu a venit nimeni sa ne recenseze, acasa, acolo unde locuiesc, cu mama. Nici ea n-a fost recensata. Noi suntem considerati… emigranti? Sau poate morti. Sau tigani care se ascund. Ceva de genul.

 4. @boon
  Motivul pentru care am întrebat era pentru că nu te cunosc și doream să știu. Ca să evit să fac presupuneri care aveau să nu fie corecte. Și ca să evit să mai fac încă un comment am ales să scriu direct acolo motivul pentru care am întrebat (ce mi s-a întâmplat mie). Și app: sunt și eu tot de la oraș >.>
  Cred că cel mai bine îi întrebi direct pe ei :)) …

 5. Dar nu eram critic sau dur sau ceva de genul. Am zis-o doar in spirit de gluma. Si nu ma intereseaza sincer ca nu am fost recensat, ei sunt cei care se plang ca populatia romaniei e in scadere. Eu imi vad de facultatea mea si punct, nu ma intereseaza politica, cine guverneaza, cum guverneaza, cine e la putere si ce se intampla. Da, probabil multi ma veti ‘privi’ urat acum, dar asta sunt, chiar nu ma intereseaza.

 6. @boon
  Scuze … mi s-a părut că erai “ceva de genul” (uite cum am făcut o presupunere falsă :))) și am intrat în modulul “defensiv” :))

 7. Am compensat eu pentru 1-2 persoane lipsa pentru ca am declarat si completat de 3 ori la 3 persoane diferite aceleasi lucruri.

 8. Robert sunt de acord cu tine că e mai importantă calitatea vieții decât numărul. Din păcate regresează toate: nevelul de trai, educație, respect, ………..

  Cel putin in zona Muntenei, Banatului s-a mai investit dar in alte zone e sub orice critică. Nu mai au nici un fel de scrupule, pacat, pacat.

Comments are closed.

Vezi si...

DarkQ.net – a primit premiul pentru cel mai bun blog LGBT al anului 2007

Dupa cum unii dintre voi stiau deja, am fost la Gala Premiilor Gay care a avut loc in cadrul festivalului “Serile Filmului Gay”. DarkQ.net fusese nominalizat alaturi de alte sapte blog-uri cu tematica LGBT pentru sectiunea "Cel mai bun blog gay (LGBT) al anului". Comunitatea LGBT a avut la...

Articole din aceeasi categorie