No menu items!

Un altfel de fazan

Acelasi autor

Confesiuni la miezul nopții

Într-unul din materialele mele de debut pe acest site aduceam în discuție trăirile mele din perspectiva homosexualității. Dar scoteam în evidență gândurule tensionate cu...

Un gay la botez

... sfânta taină a botezului, sfânta taină a căsătoriei. Sunt două evenimente importante din viata oricărui om. Biserica le catalogheaza drept Sfinte Taine. Mai sunt...

Există iubirea veșnică?

Ante scriptum:  Discutam cu el pe messenger și a venit întrebarea care se regăsește în titlul. Vă salut, cu drag, dragi darkq-iști :D ! Este întrebarea...

Cugetările mele la un răstimp

Vă salut pe toti! Probabil că iar am dat într-o patimă de moment a creației mele dospite latent în lăuntrul meu abisal. Că ce am...

„Amendamentul” meu la Constituție!

Am dreptul la asta, ca cetățean al acestui stat! Nu? După cum se vede am început (și din titlu se observă) cu evocarea unui drept...

Salutare tuturor! Cred că nu ne-ar strica puțin să ne jucăm cu… ideile noastre. La ce m-am gândit … ceva similar cu jocul”Fazan” pe propoziții, dar prin comparație cu acesta unde se ia în considerare continuarea unei noi propoziții folosind ultimul cuvânt din propoziția anterioară, în ideea propusă de mine aș dori ca “fazanul” să conste în preluarea de la o propoziție la alta (următoarea) a ideii centrale / mesajului transmis de aceasta. Spre exemplu: P(1) “Mi-am cumpărat mașina mult dorită.” —>P(2) “Mașina cumpărată de mine avea niște defecte importante” —>P(3) “Am încercat să remediez defectele avute de mașină” —>P(4) “Remedierea acelor defecte mi-a permis să conduc mașina în siguranță” —> etc. Deci se observă că de la P(1) unde se propune o idee, se continuă cu P(2) = ideea de la P(1) + idee nouă, apoi se trece la P(3) = ideea “nouă” de la P(2) + o altă idee și așa se ajunge la P(4), P(5) etc. după același algoritm.

Știu că fiind vorba de fazan, ar trebui sa fie un finish, un moment în care se blochează totul. Nu știu dacă și în cazul de față perpetuarea  diferitelor idei se va opri undeva. Ceea ce însă m-ar interesa ar fi curiozitatea de-a vedea de unde începem cu o idee și unde putem ajunge tot schimbându-le de la o propoziție la alta.

Daca vi se pare ok propunerea acestui joc vă invit să jucăm cu toții. Dacă aveți idei de îmbunătățire a acestui joc, m-aș bucura să le faceți cunoscute, dacă nu am fost prea explicit, prea clar, vă rog sa îmi aduceți la cunoștință acest fapt (voi încerca eventual ulterior să fiu cât mai clar).

O să încep eu jocul. Nu sunt necesare diacriticile, aveți  însă grijă, vă rog frumos, la exprimare și punctuație, pentru ca propoziţia şi ideea ei să fie ușor înțelese.

Pentru o evidențiere clară a propozițiilor din joc de eventualele “off-topic-uri” ar fi bine ca ele să fie scrise cu BOLD și ITALIC ca în exemplul:  Vă mulțumesc!

 

Aceasta e propoziția mea de început!

Eu voi începe acest joc. 

 

24 COMMENTS

 1. Ce altceva ar putea să îi placă lui Alex P, dacă nu hârjoneala?
  * a se citi „i am in (the game)”

 2. Hârjoneala este palpitantă, mai alea atunci când e implicată și o a doua persoană.:P

  /*pentru joc*/

 3. Uite BA avem un joc si nu vrea nimeni sa se joace?
  hai ca incep eu si daca tot ai dat tu ideea, o s-o continui eu.

  Mi-am cmparat masina dorita ,,, care avea niste defecte importante … defecte pe care am incercat sa le remediez … pe care le-am remediat ca sa conduc in siguranta masiana acum.
  si acum continuarea mea,…………………………………………
  conduc masina in siguranta acum si ma indrept spre AlexP, Fireman, RobertG, rediam, itsfridaY, Smog, ca sa mergem la padure, la cules de ciuperci.

 4. Ciupercile au fost otravitoare,cristymaykei fiind unicul supravietuitor,cu masina in siguranta si constiinta incarcata.Va fi cercetat pentru omor din culpa chiar de spiritele celor 6(de data aceasta deloc norocoase) victime.

 5. Daca voi nu vreti sa jucati, lasa ca ma joc singur si de fiecare data cand intru mai ma joc un pic, hahahhaahahhahhhhhaaaaa.

  Am ajuns la AlexP, il iau, si acum mergem spre Smog.

 6. Smog s-a imbalsamat precum un cadavru ca sa ascunda problemele psihice care le are. A facut gat ca masina nu era electrica, si si-a sinucis odorul.

 7. Dupa ce ia trecut isteria lui Smog ca nu e masina electrica si l-am impacat ca ne oprim la o benzinarie pt un latte machiatto si sa cumpar alt odor-izant, ne indreptam spre Ferudin care deja a visat ce se va intampla.
  Oare se va adeveri visul lui?

 8. Neah…vrei sa ma bag in gura lupului?
  Nu doar se va adeveri,dar veti deveni vedetele serii la stirile de la ora 5.
  P.S.:Ai inchiriat vreo duba,sau va place la inghesuiala?

 9. IN sfarsit am ajuns si la Ferudin care de abia asteapta sa-i luam si pe ceilati ca sa stea inghesuit la mijloc pe bangheta din spate. Ne indreptam spre itsfrday.

 10. L-am luat si pe itsfriday si de cum la vazut Ferudim i-au si sticlit ochii.

 11. Adormitul de itsfriday a uitat sa-si puna in traista picaturile pentru ochi uscati. Scoate capul PRIN parbriz si cu limba afara, prelinge boabe de argint cu panza de paianjen intre ele peste tot orasul. De fapt, ii era foame …

 12. Atat de foame incat, cand baga capul unde ii era locul, se imagina lupul inconjurat de scufite rosii (cu pete albe, de la boabele de argint).

 13. Iar cand apropie capul unde trebuie, vede clar ca scufitele rosii sunt de fapt … prezervative colorate.
  Asa se intampla cand uiti sa pui picaturile pentru ochii uscati.

Comments are closed.

Vezi si...

Mesaj către parlamentari – Legea parteneriatului civil

  UPDATE Mulţumesc celor care au trimis mesaje! Nu mă aşteptam să fie respinsă legea chiar în unanimitate, dar tristul adevăr ăsta este. Uitaţi ce povesteşte Remus Cernea după şedinţă, într-o postare pe Facebook: "Astazi am trait momente halucinante la Comisia Juridica unde s-a discutat despre propunerea legislativa pentru recunoasterea parteneriatului...

Articole din aceeasi categorie