No menu items!

Abia aștept…

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Ăștia și ăia care vin să pună otravă pentru șobolani…

Da ce e aia “fond de cult”?

Voi ce faceți când o să vină cantorul cu cerșeala la ușă?

13 COMMENTS

 1. Drept să-ți spun, ai mei plătesc contribuția asta ca la Fisc, cu strictețe. E vreo 40 de lei la noi. Sunt curios câți bani îți cere ție dumnezeu. Cred că la tine factura-i mai mare, că ești mai păcătos.

 2. Explicația ”fondului de cult” ”zace” in legea 489/2006 a cultelor, art 10, alin 1 si 2,
  ”(1) Cheltuielile pentru întreţinerea cultelor şi desfăşurarea activităţilor lor se vor acoperi, în primul rând, din veniturile proprii ale cultelor, create şi administrate în conformitate cu statutele lor.
  (2) Cultele pot stabili contribuţii din partea credincioşilor lor pentru susţinerea activităţilor pe care le desfăşoară.”

  Iar bazele refuzului politicos sunt in acelasi articol de lege, alin 5 si 7. 🙂

  ”(5) Nimeni nu poate fi constrâns prin acte administrative sau prin alte metode să contribuie la cheltuielile unui cult religios.
  (7) Statul sprijină activitatea cultelor recunoscute şi în calitate de furnizori de servicii sociale.”

 3. Da, știu că ești păcătos, mai e nevoie de altă confirmare decât de lista lui hyney, acest CCR al gheimii românești?

  Dacă îți place cantautoru ăla de la mine îi zice dascăl, poți plăti și în avans. Așa beneficiezi de o reducere la un abonament cu loc rezervat lângă altar, sau măcar lângă o icoană importantă.

 4. Cerseala legala! Logic, dar nu-i bai… Maine sunt prezent acolo, aduc eu camera si discut eu ce am de discutat, cu toata adunarea. L-o batut bunu Sfant Ilie, de unde vine el!

 5. Da.
  Ceea ce nu inseamna ca poti fi obligat sa platesti, in special in calitate de ateu sau ”credincios” al vreunui alt cult.

  Art 10 prevede numeroase cazuri in care statul finanteaza la cerere, o parte din cheltuilile lor, de la reparatii ale bisericilor la plata salariatilor (personal clerical si neclerical), proportional cu nr. credinciosilor cultului respectiv declarati in cadrul ultimului recensamant… (Sa ne amintim de cei 15.000 de Cavaleri Jedi de la ultimul recensamant din Cehia 😀 )

 6. In tot blocul, ar fi amuzant ca de la parter pana la etajul X, sa-l urmaresti pe popa si sa-l filmezi, pune-i intrebari si pposteaza :).

 7. Ai putea sa faci o fapta buna…si sa ii ajuti cu leasing-ul pentru Sf. Maybach. Vorba aia..”Dar din dar se face rai! “.

  • Nu mă Fred, nu am io bani de donat, da e patetic ce se întâmplă… cum pula mea poți să vii din ușă în ușă să cerșești bani pentru ceva biserică când săracii care dau (că ăia care chiar ar putea da cred că ori îs suficient de ignoranți sau de destupați la minte încât să nu dea) de multe ori chiar nu au ce pune pe masă, au rate, le ia banca locuința, trăiesc cu pită cu margarină etc… cum poți??

 8. Robert, cum spunea Saphir mai sus, nimeni nu ii constrange sa o faca, insa credinta orbeasca in religie si Dumnezeu ii determina sa isi doneze si ultimii bani, sa ramana doar cu pita, fara margarina, pentru ca se asteapta ca apoi divinitatea le-o va inapoia inzecit. Am cunoscut oameni, nu religiosi, e prea putin spus…ci practic, obsedati! Am discutat destul de mult cu ei pe tema asta si aveau un argument stupid sau rar mai putin stupid pentru absolut orice. Alta explicatie sau un alt punct de vedere era in zadar, nici cu forcepsul nu le puteai scoate ideile din cap. Iar biserica profita pe seama naivitatii lor. Cu cine sa te certi daca exista si persoane care sunt totusi de acrod cu ei? Asa a fost intodeauna. Treaba cu cersitul pe la usi reprezinta o probabilitate mai mare de a strange o suma considerabila decat sa astepti ca lumea sa puna singura in cutia pentru donatii din biserica. Pentru ca nu toata lumea se duce la biserica frecvent, unii o mai lasa si pe altadata si tot asa…Si ca sa inchei intr-o nota amuzanta, poti pune problema altfel : Omul vine, iti sfinteste casa si iti canta, iar tu il platesti pentru prestatie :))

 9. Va propun altceva: va trimit cartea de credit si s-a rezolvat problema.
  Glumesc evident.

Comments are closed.

Vezi si...

Ne despărțim: nu mai simt pentru tine ce simțeam la început!

Înainte să mă ia somnul, noaptea trecută, îmi venise in minte o chestie. Doi tipi, gay, tineri și frumoși amândoi (nu, nu era vorba de una din acele relații moderne cu 20 de ani diferență, bazate pe iubire, evident :twisted: ), după o relație de 2 ani - se...

Articole din aceeasi categorie