No menu items!

De ce nu ies gay-ii din România la înaintare?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Ca urmare a ultimelor întâmplări de pe scena gay românească, s-a născut (în mod firesc de altfel) în mintea mea următoarea întrebare: De ce în România nu iese nimeni (cu toți boii acasă) la înaintare? Mă refer la gay, desigur. De multe ori mă gândesc oare ce știe despre noi, gay-ii, tipul ăla la care ne uităm cu coada ochiului la sala de fitness pe care o frecventăm, un oareșcare puștan care bate mingea și-l are pe vino-ncoace sau pur și simplu… un om oarecare. Știu ei oare ce sunt gay-ii? Cum sunt gay-ii? Care sunt calitățile gay-ilor? Răspunsul este foarte simplu: NU. Și știți de ce? Pentru că a fi gay nu cred că înseamnă să încercăm prin orice metodă posibilă să demonstrăm asta: prin comportamentul womanwannabe, prin actiuni gay de doi bani și altele.

Mie îmi place să cred că tipul ăla mișto de la sală poate că este gay și atât de puțin îi pasă de asta încât efectiv nu încearcă să o (și) arate. Vă dați seama câte șanse se poate să fi pierdut doar pentru că un gay trebuie (în mintea noastră, desigur) să arate pe invers că să îndrăznim?

Dar după atâția ani în care legile s-au mai schimbat pe ici pe colo că să fim acceptați în UE, am avut câteva Gay Fest-uri și am plâns mereu din cauza discriminarii (dac-au ajuns s-o accepte pe prim solista noastră Naomi cu al ei De-ai fi tu salcie la mal… ehe… nu e discriminare)… oamenii obișnuiți stiu totuși câte ceva: Gay-ii sunt așa un soi de specie necredincioasă, majoritatea pedofili, prostituați, se îmbracă în femei și o dată pe an ies prin capitală să mărșăluiască. Ah da, și o să ardă în iad sodomiștii dracului. Așadar oamenii obișnuiți privesc homosexualitatea ca pe un handicap al societății (cum spunea grid într-un comentariu). Handicap pe care TREBUIE să îl accepte, dacă nu altfel, cel puțin din punct de vedere legal. Dar asta nu îi împiedică să cotonogească gay-ii ori de câte ori au ocazia, să îi parodizeze, să îi înjure. Ba chiar își pot arunca proprii copiii pe stradă tot din aceeași cauză.

Dar e de înțeles. Oamenii obișnuiți au învățat despre noi la televizor. Ei îi cunosc pe Sorina și Naomi, eventual pe profu care i-o sugea unui elev. Oamenii obișnuiți îl mai știu și pe Solcanu…. mai știu cate ceva despre Accept… Buhuceanu parcă sună cunoscut. Si cam atât. Hai să facem un sondaj și să ne întrebăm prietenii hetero: Ce știi despre gay-ii din Romania?

De ce știu doar atât despre noi? Că doar acele mici imagini nu sunt nici 0,001% din ceea ce se cheamă GAY.

Pentru că nimeni, niciodată într-o țară ca asta (în care dacă nu înșeli și nu furi ești fraier) nu a fost capabil să schimbe ceva sau să spună ceva. Au fost niște încercări tardive de a duce la bun sfârșit anumite proiecte. Astfel am avut din belșug prezervative Love Plus împachetate frumos în acele legitimații de comisar șef roz sau albastre (mereu alea roz se terminau mai devreme) cu trei compartimente (care uneori conțineau lubrifiantul, iar alteori nu), am avut câteva Gay Fest-uri care din nefericire au fost un fel de circ de-o zi (de urlau copiii la mamele lor “Mami, mami… pot sa merg și eu la gleifrest?”), și am fost învățați ca EL este! Tu?. Nu săriți, nu acuz. Stiu că atât se poate în Romania.

Apoi sunt și gay care au reușit să demonstreze că se pot face lucruri frumoase de unul singur (fară niciun fel de backup), lucruri care au avut menirea să arate oamenilor obișnuiți niște laturi ale gay-ilor din Romania mult mai importante din punct de vedere socio-cultural decât orice altceva s-a reușit. Vă vine să credeți sau nu, Festivalul de Film de la Cluj, Miss Travesti Romania, Gala Premiilor Gay, … au fost mereu organizate de un singur om chiar dacă aceasta a însemnat bătutul străzilor zi de zi pentru a găsi un local. Deci se poate, DAR cu sacrificii imense. Nu intru în alte detalii. Nu am scris astea pentru show.

Ok. Se înțelege. Pentru o țară cum e Romania… e beton ce s-a făcut.

Gay?
Gay?

Dar totuși… that’s it? Unde este homosexualul ăla care-i medic și sâmbătă seara își cheamă prietenii apropiați să joace cărți, să fumeze iarbă și să asculte jazz, sau homosexualul acela de-i actor sau muzicant și stă probabil acasă pe balconul de 2/1 cu o sanda veche în picior ținută doar pe vârful degetelor fumând dintr-o pipă tutun cu gust de cireșe amare… Unde e homosexualul veridic? Ăla adevărat, cu tabieturi care știe ce e iubirea dar și nefericirea… Unde e? De ce mama dracului nu îl pot vedea la televizor să povestească sufletelor cariate dependente de senzațional ca el e gay, de ce nu se îmbracă ca o papaioță lăsându-și buricul gol și să bată centrul orașului întorcându-se după fiecare purtător de pulă? De ce nu dă din cur ca o prostituată de doi bani într-unul din cluburile României?

Poate că ar ieși la iveală ca nuferii dintr-un iaz dacă nu i-ar claxona nimeni pentru că nu au țâșnit-o din loc la secunda 59 a colorii roșii a semaforului însă probabil că pâcla de mizerie și non-valori este atât de densă, încât nuferii au învățat să înflorească doar sub apă.

42 COMMENTS

 1. Marile schimbări nu pot avea loc peste noapte.

  Săraca România, am mai spus eu cu altă ocazie, zace în comă (cauzată de factori multipli) pe un pat de spital. Dar în optimismul meu (poate aparent nefondat, dar viu) tind să cred că la un anumit moment dat va deschide ochii. Dacă ea n-ar fi fost aşa cum e, noi, colectivul de autori DarkQ.net nu am fi apărut, pentru că pur şi simplu pacienta n-ar fi fost pacientă şi, ca atare, n-ar fi avut nevoie de  medici.

  Prin ceea ce facem noi aici, contribuim la schimbarea, pe care o dorim. S-ar putea să se creadă că încasăm şi noi pietrele oprobiului public, însă în realitate (de aceea continuăm să scriem) suntem protejaţi de mantia demnităţii.

  Suntem o nouă specie de nuferi, poate nu la fel de albă ca cea cu care ne-am obişnuit ochii, dar, cu siguranţă, mai rezistentă la încercările naturii. 😉

 2. uite, eu sunt de acord cu tine…eu sunt heterosexuala dar am  ocazia sa am prieteni gay si inca prieteni foarte buni cu care iau masa, gatim pizza si iesim prin club… insa exista specimenele care ma dezamagesc, care au dubla personalitate dusa la extrem, care se comporta pe strada excesiv de bombastic, care mint si au mereu o alta fata pe la spate…nu zic ca nu exista si in partea hetero acest comportament, dar parca nu este asa exagerat si nici asa multa superficialitate nu e…si atunci vad peste tot ca se vorbeste de deschidere si de libertate….care nu exista in membrii din interior ai comunitatii, apoi ce sa zicem ca exista ca si trasatura ce trebuie scoasa la lumina pentru ca restul societatii sa isi deschida bratele.

 3. Perfect! In sfarsit s-a intamplat ceea ce astept de cateva luni, cand ma revoltam impreuna cu Dana Volkova impotriva atitudinii de care se lovise  un tanar gay, respins si pedepsit de propria-i familie pentru optiunea lui sexuala diferita. ( Nu sunt gaydar protestez).
  Atunci eram extrem de dezamagita de lipsa de atitudine a comunitatii gay vis-a-vis de imaginea ei publica.
  Ma incanta ceea ce vad ca se petrece in ultima vreme pe acest blog. Probabil din acest motiv am si ales sa mai particip si eu pe aici din cand in cand, desi sunt constienta ca nefacand parte din aceasta comunitate, poate ca ar fi indicat sa ma multumesc doar cu lectura.
  Pentru mine insa gay-ii sunt oameni, oameni care au alte optiuni decat mine, dar aceste optiuni tin de zona lor intima si nu sunt problema mea.
  Intr-o normalitate a viitorului, eu nu cred ca ar trebui sa mai existe  enclave si nici nu cred ca gay-ii ar trebui sa se mai automarginalizeze ori considere ei insisi altfel. Pentru mine prietenii mei gay sunt doar prietenii mei si atat.
  Dar imaginea publica a acestei comunitati nu poate fi schimbata decat de cei ce fac parte din ea si eu cred ca este mai mult decat important sa faceti asta, pentru ca tineri precum cel a carui poveste o citisem pe blog-ul Danei, sa nu mai traiasca ororile pe care le traiesc, pentru ca prietenii mei gay sa poata avea o viata normala, pentru ca eu insami sa nu fiu tratata drept “ciudata” doar pentru ca aleg sa nu arunc cu pietre.
  Mult succes tuturor celor ce luptati pentru asta!

  • Tony, nu trebuie să faci parte dintr-o comunitate ca să îți poți exprima gândurile. Chiar contează? Nu cred. Dimpotrivă, poate este chiar util ca acest blog să aibă autori/cititori dintre cei mai diverși. Pot garanta că toată lumea e măgulită de prezența ta. Singurul lucru pe care e bine să îl înțelegi este ca fiecare dintre noi își exprimă gândurile destul de alambicat (eu mai puțin că nu ma pricep prea bine) și uneori trebuie privit puțin mai încolo de cuvinte.

 4. Eu cred că aceste schimbări se produc, totul se întâmplă lent și cu reacții pozitive. Nu știu cum e cazul altora, dar în al meu este ok deocamdată. Încep să știe cât mai multe persoane din jurul meu, iar dacă sunt prieteni noi, aștept până când aceștia mă cunosc cu adevărat. După ce au încept să vadă cum sunt, să mă aprecieze, iar eu simt că merită să le zic, o fac fără probleme. Reacțiile sunt pozitive. Totul va fi bine, chiar dacă lucrurile se mișcă lent…

  • Evident. Sunt conștient ca că pentru România e super ok. Încercam să spun că la noi nu există porcăria aia cu proud to be gay pentru că nu prea avem de ce să fim proud. Mai încercam să spun că există o anumită categorie de oameni care nu are nimic de pierdut (și alții dezaxați avizi de pupularitate) și ei sunt cei care își permit să iasă în față și că altii nu simt nevoia de a fi… “gay” (comportament, etichete, coming-out etc)

 5. Dragii mei, trebuie să recunoaştem că mentalitatea oamenilor se schimbă f greu şi trebuie timp. Ok eu sunt gay şi am prieteni hetero cărora atunci când le-am spus că sunt gay nu au căzut pe spate şi ne-am păstrat prietenia, dar majoritatea românilor au reţineri. Ca în epoca de piatră, când un om nu-şi putea explica un fenomen din ignoranţă, se temea de acel fenomen. În rest, un român poate să strige în gura mare pe stradă că îşi bagă pula în gura ta, că nu deranjează pe nimeni. Felicitări Robert.

 6. In mare parte e adevrat ce spuneti voi….dar, eu cred ca adevarata si prima problema care ar trebui rezolvata este alungarea invidiei dintre noi. Nu vad cum ar putea cineva sa ne accepte daca nici macar noi nu ne acceptam unii pe altii si facem comentarii rautacioase la adresa altor persoane ca si noi. In primul rand ar trebui sa incercam sa “deschidem ” mintea celor asemenea noua, sa ii facem sa inteleaga ca fiecare are natura lui , sa le explicam ca daca unii sunt mai ” hetero ” nu inseamna ca trebuie sa ii denigreze pe cei care au mai multe caracteristici din latura cealalta. Ar trebui sa alungam invidia dintre noi si abia apoi ar trebui sa ii determinam pe cei care se considera normali din punct de vedere sexual sa ne accepte asa cum sunte (adica Gay). Ar trebui ca oamenii care ne reprezinta sa fie persoane capabile sa poarte un dialog , persoane sigure pe ele si care nu cad usor prada atacurilor verbale ale celorlalti. Dar (cum spuneam), asta e doar parerea mea …
  Andrei

 7. Din DEX citire:

  INVIDIÁ, invidiez, vb. I. Tranz. 1. A fi stăpânit de invidie față de cineva, a privi cu invidie pe cineva sau reușita, bunăstarea, calitățile altuia; a pizmui. 2. A dori, a râvni, a pofti ceva ce aparține altuia. [Pr.: –di-a] – Din it. invidiare.

  Andrei, fara suparare, dar spui unele aberatii. Din cate se intelege din comment-ul tau, te referi la faptul ca este invidie intre gay, exemplul tau concret referindu-se la tipii masculini respectiv la efeminati. Pai, ce pana mea de invidie sa fie intre acestia doi, ca sunt mai diferiti decat luna si soarele !? Crezi ca un tip de 1.90 si 80 kile masa musculara va fi gelos pe faptul ca X are vocea mai subtire si gleznutza mai gingasa? Be serious, dear :). Poate ca “ura” sau “dusmanie” ar fi fost termeni mai potriviti decat “invidie”, cand ne raportam la masculini si efeminati.

  Dar sunt de acord cu ultimele 3 randuri… 😀
   
  Te mai asteptam!

 8. incercam sa fiu si eu cat de cat “dragut” in ceea ce am scris :)). Ura sau cum vrei u sa o numesti iti garantez eu ca exista …. din pacate .
  O sa revin cu mai multe cand am timp ca acum sunt cam ocupat 😉 … dar poate pana atunci elucidati si voi misterul asta 😉

 9. Nu mai conteaza…
  Ideea e ca va mai trece multa apa pe Dunare pana cand comunitatea romana ne va accepta. Din toate motivele pe care le-am auzit de la diferite persoane pentru care nu ar trebui acceptati homosexualii principalul a fost faptul ca acestia isi doresc legalizarea casatoriei si prin urmare isi vor dori si copii si anume vor dori sa se legalizeze adoptia si pentru familiile homosexuale…..care in mintea lor va duce la noi generatii de gay, pentru ca spunea o persoana cu care am purtat o discutie zilele astea ca  << stim ca cei mici (copiii) isi aleg parintii ca modele de viata, asa ca putem trage o concluzie ca o buna parte dintr-acestia vor deveni gay din cauza mediului in care traiesc. >> . Prin urmare toate eforturile noastre de a fi acceptati sunt, fara nici o indoiala, de prisos, pentru ca eforturile noastre ar trebui concentrate inspre a explica comunitatii din care facem parte ca noi toti (sau cea mai mare parte) provenim din familii hetero si nu doar din unele dezorganizate, ci chiar din familii normale care si-au crescut copilul asa cum au fost crescuti si ei si care pe la 20-30 de ani si-a adus iubita pe nume Ion acasa.:mrgreen: .Drept dovada sa le explicam ca nu mediul gay transforma un copil in gay si ca asa s-a nascut.
  Totusi ca sa nu va las asa in aer cu ce am spus despre invidia  dintre noi o sa va dau un exemplu :
  Am anumiti prieteni gay care nu vorbesc cu persoanele efeminate si in plus aduc injurii la adresa lor, asta din punctul meu de vedere nu e invidie, dar aceleasi sunt invidioase pe unii dintre ei ca au avut curajul sa isi afiseze adevarata fata, curaj pe care cei care se cred mai hetero nu l-au avut desi in adincul sufletului isi doresc si ei asta. La fel unii dintre ei sunt invidiosi pe faptul ca anumiti gay au avut curajul sa recunoasca acest lucru, sunt invidiosi daca un baiat are mai mult succes decat ei la alti baieti , prin urmare il vorbesc de rau pe acesta si ii atribuie fapte pe care el in realitate nu le-a facut ….. si asta doar pentru ai strica imaginea. Nu stiu cum numiti voi asta….poate rautate , poate ura , dar eu am numito invidie. Greseala mea daca nu am inteles termenul (e adevarat ca depinde si din ce punct de vedere privesti problema :-))
  Oricum mai avem mult de munca pentru a schimba parerea societatii .;-)

  • Exact! Sunt de acord cu Robert! Un copil NU se naste gay. Pe fostul meu blog pe care l-am inchis de curand, aveam un post in legatura cu asta, si spuneam ca din punctul meu de vedere (dar si din al majoritatii, de altfel) un copil are nevoie de ambele influente pentru dezvoltarea lui normala (normala ca om, sau dpdv al caracterului, nu ma refer neaparat la sexualitate). Ei, influentele respective sunt cea FEMININA si cea MASCULINA. Si, din pacate pentru unii, influenta feminina nu poate fi substituita de un efeminat, oricat de tare si-ar incerca talentele de mama with the little xtra ;-).
   Pai, ce trebuie sa se dovedeasca in faptul ca alegi sa fii gay? Esti curios, ti-o tragi cu barbati, iti place, esti bi vreo 5-10 ani, dupa care te convertesti la homosexualism. Cunosc exemple, nu vorbesc doar ca sa nu tac! Poate ai zice ca era un gay reprimat, dar chiar tind sa sustin contrarul, tinand cont ca a avut sotie timp de 12 ani si o iubea. Pe langa asta, e strict o alegere personala daca vrei sa fii bisexual de aparenta sau bisexual “veritabil”, ceea ce nu e f departe de a fi gay. Dar, din nou, si asta e o parere personala.
   Subiectul adoptiei de catre cuplurile gay e unul extrem de controversat. Acum vreo saptamana a fost invitat Solcanu intr-o emisiune sa vorbeasca de cuplurile gay si de adoptii, si a zis o chestie super inteligenta care mi-a placut: “NU orientarea sexuala te face parinte”. Corect, mai mult decat adevarat. On the other hand, orientarea sexuala te poate face un parinte BUN sau mai putin bun. Drept urmare, eu consider ca pentru un copil un cuplu gay nu constituie un mediu ideal de dezvoltare a acestuia, atat pe plan comportamental cat si in ceea ce priveste orientarea lui sexuala si deciziile pe care le va lua pe viitor.
   In incheiere, chestia cu invidia mi se pare fortata si sincera sa fiu imi suna a consolare personala, ca si cand te-ai consola cu faptul ca esti invidiat atunci cand ceilalti te resping sau mai stiu eu ce. Let`s face it, e deja de ceva timp zicala “Nu-i baga in seama, cei care vor sa te schimbe sau nu te doresc, sunt doar invidiosi!”. Si eu ma consolez cand mi se spune ca am un tupeu si o nesimtire iesita din comun cu faptul ca poate sunt altii care si-ar dori sa fie asa si nu pot din cauza firii, dar chiar nu ma incalzeste cu nimic faptul ca ma mint… 🙂 .
   Take care, Andrei!

 10. Andrei, dar trebuie sa se inteleaga (si nu numai tu, ci toti aia care au impresia falsa ca DarkQ.net este “opozitia”, noi suntem aia care suntem cu nasu’ pe sus si nu vrem sa contribuim de rai ce suntem la propasirea gay-ilor din Romania, ca mereu avem alte pareri decat “mai marii” comunitatii.) ca oamenii pot avea pareri diferite.

  Sugerezi ca dovada, sa explicam celor hetero ca un copil gay asa s-a nascut si cu asta basta, iaca explicatia. dar Te gandesti oare ca nu toti impartasim aceeasi parere? Niciodata nu s-a dovedit ca un gay se naste “gay”, ba’ din contra…. mai mult s-a dovedit ca un gay alege sa fie gay si ca orice persoana de pe lumea asta alege sa fie cum vrea aia, atata tot ca societatea condamna homosexualitatea pentru ca… “este rea” si ca “contravine firii naturii”, spun ei.

  Apoi, imi aduc aminte ca atunci cand am scris acest articol, eram cuprins de un feeling – si anume acela ca nu am nevoie sa fiu “acceptat” de catre “cineva” ca fiind asa cum sunt pentru ca este mult prea putin important sa merg sa bat la usi sa mi se recunoasca…. orientarea sexuala… sa mi se recunoasca faptul ca imi impart dormitorul cu cine vreau. Tot pe ideea respectiva mergea si opinia conform careia multi dintre noi, gay-ii, nu ar trebui sa se chinuie sa arate ca sunt diferiti pentru ca nu e relevant decat pentru a iesi in evidenta prin prost-gust si castigarea unui partener care accepta orice, disperat fiind. Nu-mi spune ca “atractia fata de acelasi sex” in cazul barbatilor inseamna atractia fata de o junică unduita de zici ca-i lantzul de ADN electrocutat. Adica… cat de rau trebuie sa ajungi sa te multumesti cu atat…?

  Asadar. dam prea multa importanta homosexualitatii, noi homosexualii. Crede-ma ca sunt infinit mai multi barbati hetero care se fut unii cu altii si nici prin gand nu le trece ideea ca sunt… “gay, soro”.

  E mult prea inpamantenita ideea ca “ne nastem gay, asta e… si suntem discriminati”. E ca si cum ne-am spune singuri ca suntem “handicapati”, (in conditiile in care suntem perfect normali) si-apoi ne plangem mereu ca suntem discriminati. Deschideti-va ma porii mintii putin…

  Nu vreau sa fiu inteles gresit, adica mi-ar placea sa cred ca macar unul dintre cei care imi citesc parerile stie la ce ma refer.

  Cu bine.

 11. Din pacate nici ca alegem sa fim gay nu s-a dovedit….teoria asta este inca in dezbatere ….din cate stiu .
  Stiu ce vrei sa spui si sincer cu partea asta nu te pot contrazice.
  Have a nice day ! 😛

  • E in dezbatere ideea ca TU ai ales sa fii gay? 🙂 esti culmea flacau. Dar singur nu-ti poti da seama ca, datorita imprejurarilor vietii tale, ai ales sa sugi pula in loc sa bagi degetelul la fofo ?? Desi le puteai incerca pe amandoua… Dar nu… de atunci incolo… tu, victimo, ai avut cursul vietii hotarat dinainte de … gene… treziti-va baa. FIECARE FACE CE VREA. Vointa si simtirea sunt singurele care iti influenteaza cursul vietii…

   Eu stiu ca e in dezbatere aia cu ”ne nastem gay”, cu genele si chestiile alea…

 12. Nu am ales sa fiu gay, m-am nascut asa. Daca ar fi trebuit sa aleg,, cu siguranta as fi fost hetero (indiferent daca as fi locuit aici sau in Olanda!!!!). Nu sunt de acord sa se legifereze casatoria gay, sa-si intemeieze o familie, sa adopte copii !!!! De cand e lumea asta, exista modelul originar HETERO!!!! Trebuie inteles acest lucru! Un copil nu poate fi crescut de un cuplu gay. Este un dezastru (nu ma refer la niste consecinte psihologice) tinand cont ca traim in Romania !!!
   
  Parada Gay facuta in Bucuresti e un mare rahat!!!! O problema atat de sensibila, intr-o societate profund ortodoxa, nu se poate rezolva cu circ, sarada si alte forme care exhiba patetismul si ridicol, dar care in mod esential nu rezolva nimic!
   

 13. Iuhuu…. discutia a pornit de la invidie si s-a ajuns la degete bagate in pizda.

 14. In primul rand voi ignora cu totu` vocabularul tau ca sa putem avea o discutie civilizata.
  Nu inteleg de ce tu (si nu numai) in momentul in care postati ceva traiti cu senzatia ca sunteti cunoscatori ai adevarurilor absolute, si ca dupa ce voi ati fost nascuti masina de facut oameni destepti s-a stricat.
  Nu am facut decat sa-mi exprim opinia, intr-un mod civilizat. Daca am dreptate sau nu, asta este problema mea. Am tot dreptul sa traiesc in ne-cunostinta de cauza, ptr ca in alta ordine de idei eu stiu adevarul : Sunt gay si nu o pot schimba. Ce facem noi aici se numeste ,,variatziuni pe aceeasi tema”, drept urmare nu mai fi asa ofuscat ca-ti creste tensiunea !
   

  • Ai și tu dreptate.

   Nu am considerat niciodată că limbajul poate constitui o problemă atunci când se discută ceva. Împrejurările vieții mele au făcut în așa fel încât să nu îmi controlez vorbele atunci când îmi clocotește sângele. Așa cum împrejurările vieții tale au făcut ca tu să fii foarte sensibil la limbajul celuilalt. Dar asta nu înseamnă decât că îmi pasă.  Asta înseamnă decât că îmi place, ca atunci când scriu, să nu stau cu măsurătoarea la gură, ca să filtrez cuvintele jignitoare… sau să mă gândesc să scriu sau să nu scriu ceva, ca să nu deranjeze pe cineva… E o prostie… Mă abțin destul de mult în viața reală. Consideră că aici e locul unde mă eliberez de frustrări 🙂 Pe care de asemenea, le-am moștenit genetic, nu? 🙂

 15. pt fireman…
  e culmea ca nu am ales sa fiu gay ….pt ca am simtit asta de la 11 ani , sincer…..am mers la peste 5 psihologi de atunci , pt ca mama e medic si culmea a participat si la un studiu in Canada legat de asta si inca nu se stie precis daca e un comportament insusit pe parcursul vietii sau e din cauza genelor. Culmea e ca s-a descoperit ca gay-ii au mai diferente majore la nivelul creierului fata de cei normali….diferente in sensul bun….chiar si la nivelul substantei albe si cenusii sunt diferente ….mai cititi si voi studiile publicate.
  Nu vreau sa jicnesc pe nimeni, nu asta mi-a fost intentia. Fiecare are opinia lui si e normal sa si-o sustina, dar nu imi spune u ca e ceva insusit pt ca nu cred sa fie vreun studiu care sa dovedeasca asta si sa combata intru totul celelalte teorii despre gay !!!
  Eu o sa ma retrag din discutia asta pentru ca sincer nu ajung nici unde si pierd timpul aiurea. Imi pare rau daca am jicnit pe cineva cu ce am spus. PA PA

 16. nu jiGnesti pe nimeni… 😀 . Fireman, tu te simti jiGnit? . Daca nu cerem prea mult, ne poti da un link in legatura cu studiul respectiv? Sau cu oricare alt studiu publicat pe un site oficial, de specialitate, nu pe un blog? Multumim.

  P.S.: A jiGni, cu G de la Gay, nu cu C de la a face Clanta. Tha` Tha!

  • Eh, evident ca era o greseala de tastare… :smile:. Mi-a ajuns linkul cu pcfarm. Dragule, zice clar ca sunt PERFECT IDENTICI, adica ADN-ul e za seim. WTF?! zicea de geamanul “cu probleme” ca are o problema de ordin comportamental si se specificau clar “factorii ambientali”. Care e logica? Tu nu vezi ca iti infirmi spusele? D`oh.

   In fine, cert e ca fiecare suntem liberi sa credem ceea ce consideram noi cel mai potrivit. O seara frumoasa, Andrei! Mi-a facut placere sa discut cu tine, chiar si asa in contradictoriu.

 17. eu zic sa mai citesti odata articolul si cu mai mare atentie !!!  Freud sustinea ca sunt devina factorii ambientali…..darrrrrr….daca citesti mai departe observi acolo ca spune imediat ca in cazul celor doi nu intervin acesti factori, dar na….unii nu inteleg atat de bine limba romana,….:))  totusi e bine ca stii sa scrii :)) !
  Eu zic sa mai lecturezi articolul de vreo 3-4 ori, poate reusesti sa il intelegi !
   
  PA PA

  • Las-o balta :). Consoleaza-te cu gandul ca asa te-a lasat Doamne-Doamne, poate te accepta lumea mai usor ;).

   Pupiiiiiici.

 18. da da….ti-ai muscat limba , a ? :))
  Sincer de unde ai tras u concluzia ca ma derajeaza ca sunt asa ?
  Nu ma intereseaza ce cred ceilalti despre mine si nici nu ma afecteaza cu nimic parerea lor despre orientarea mea sexuala….din nici un punct de vedere ! Pot sa spun ca mi-e egal :))
  Ar fi bine sa mai lasi aerul asta de atotstiutoare pentru ca sincer, iti strica la imagine si in plus iti arati si prostia…in fine. Esti praf fato :))

  • That`s it. Eu ma retrag aici din discutie. O seara cat mai frumoasa, Andrei !

 19. apropo de ce nu mi-ati aprobat celelalte doua comentarii ?
  voi puneti aici doar ce vreti voi ? No Offence

 20. Andrei, eu nu am aprobat comentariile tale (eu, administratorul site-ului și cred că la fel și ceilalți autori) pentru că sunt jignitoare, de prost gust și nu conțin nimic benefic. Aici ne susținem punctul de vedere cu argumente, nu cu jiigniri aduse celorlalți, MAI ALES asupra autorilor acestui blog care încearcă doar să ajute, să sfătuiască sau să nu plictisească pe ORICINE, inclusiv pe tine. Deci, intențiile autorilor sunt unele bune, în schimb ale tale sunt discutabile; aici nu este un loc unde arunci cu roșii, ouă sau jigniri. Și da, avem libertatea de a aproba sau nu orice comment. ÎNSĂ RAR se întâmplă ca un comentariu să fie șters sau modificat. FOARTE RAR. Și asta pentru că ducem totuși o luptă împotriva prostiei, a lipsei de bun simț și a țânțaro-vampirismului…

  eu nu aș spune ”Jos cenzura!” pentru că aceste două cuvinte au fost atât de mult folosite și de prost interpretate, ci ”JOS PROSTIA, JOS SNOBISMUL, JOS PROSTUL GUST, JOS OAMENII-ANIMALE!”

  E ultima dată când vei mai avea aprobat un comment ce conține jigniri la adresa vreunuia dintre autori. Înainte de toate, ești poftit să gândești și apoi să scrii, orice vârstă ai avea, iar dacă nu îți convine, te poftesc să citești și să comentezi pe alte site-uri a căror savoare o constituie bârfa, prostia și prostul gust.
  Și e o diferență între a jigni pe cineva neavând la bază nimic real și neavând altceva de spus ȘI a vorbi cu un limbaj ”discutabil” deși ideea în sine a ceea ce vrei să spui este cu totul alta decât a jigni pe oricine… În plus mai sunt oameni deosebit de sensibili, care se simt jigniți din cauza unor glume inteligente.

 21. 1. Comentariile agramate care nu aduc nicio informatie noua articolului la care au fost lasate NU SE APROBA. Ma pish pe numarul de comentarii, nu numarul lor conteaza cu calitatea lor. DarkQ.net este ceea ce este pentru calitatea articolelor si comentariilor si nu a numarului de comentarii si a comentariilor de 2 bani care obosesc cititorul. Asadar, DA, pe DarkQ.net NU se aproba toate comentariile lasate de fiecare. Pentru o voma de cuvinte v-as recomanda cateva alte “bloguri gay” dar din bun simt nu o fac.

  2. Nimeni nu e in masura sa scoata in evidenta greselile de ortografie si punctuatie ale altor comentatori. In cel mai bun caz, cuvintele gen “a jiCni” se editeaza, ca d-aia exista buton de editare. Io mereu inainte de a aproba un comentariu editez continutul acestuia daca e ceva in neregula. OK?

  😐

 22. Este normal sa nu aprobati comentariile care aduc jigniri.

  E adevarat ca am folosit un limbaj urat in penultimul mesaj, si vreau sa imi cer scuze pentru asta… dar haideti sa nu fim partinitori, da ? Pt ca eu am fost jignit la fiecare comentariu al ei si nu am facut decat sa ii raspund cu aceeasi moneda. Plus ca vb despre niste subiecte despre care habar nu are… poate ca in trecut avea dreptate, dar ar trebui sa mai citeasca ce s-a intamplat intre timp. No offence dar eu am avut argumente la tot ce am spus dar tu (persona….in fine) nu ai avut !

  Prin urmare eu o sa fiu cel care ma retrag pt ca eu sunt in plus in aceasta discutie si se pare ca doar parerea voastra conteaza si doar voi aveti dreptate.
   

 23. Ma bucur ca mi-ai acceptat scuzele 🙂
  Imi place foarte mult tema cu : “PA-PA-PLASTIC”. Felicitari pentru ea!

 24. da. trebuie sa recunosc ca sunt oripilat de aceste studii/cercetari si alte asemenea gaselnitze inteprinse de cercetatori/medici/psihologi sau analisti. Problema noastra (daca o fi ea o problema) o consider ca si inexistenta. Daca pretindem ca suntem o societate (post)moderna in sensul cel mai larg al cuvantului, personal mi-as dori sa traiesc in Antichitate. E clar ca civilizatii ca cea asiro-babiloniana, egipteana plus cele doua de pe continentul european erau cu mult mai normale. Motivul: sexualitatea si corporalitatea erau exhibate ! Ca sa nu mai pomenesc de Platon, Sappho si alte personalitati gay/lesbi!
  Cat il priveste pe Tatuca Freud, des invocat in orice discutie, e clar ca nu mai corespunde cerintelor stiintifice ale zilelor noastre. el a fost un fff bun promotor, a lansat idei bune, DAAAAAAAAAAR  astazi trebuie privit de pe o alta pozitie!!!! NU-I putem refuza teoria spumoasa asupra Id-ului sau complexul oedipian ! Cat priveste gayii, imi rezerv dreptul de a fi circumspect. Nu cred ca noi avem o problema, ci faptul de a nu fi acceptati cred ca e principala hiba !

Comments are closed.

Vezi si...

Copilul nimănui

Crăciunul e bucuria care aduce tristeţe, după cum Învierea e tristeţea care aduce tuturor bucurie. Naşterea şi Re-naşterea - două evenimente care vorbesc, dacă nu despre moarte, atunci cel puţin despre nimicul din care ne naştem. Isus e, ca noi toţi, un copil fără părinţi. Un copil al nimicului. Tatăl...

Articole din aceeasi categorie