No menu items!

GazFest 2008

Acelasi autor

Crăci cu gânduri

M-ai căutat la cimitir, printre mormane de cadavre. Zgurmai nebun printre mormane de oase jilave, neobosit să mă aduni dintre valuri de glie. Și...

Pe cărările „civilizației”

Nu am fost un „umblat” la viața mea. Dar pe unde m-au purtat pașii, am încercat să miros cărările, să simt oamenii, să mă...

Logica unui sinucigaș (plătit) de Ego-uri

Într-o epocă în care dezvoltarea tehnologiei, a comunicațiilor și a individului, în general, atinge viteze amețitoare, sinuciderea e la modă. Oameni picați ca muștele...

Spiritual gifts (3) – Life like a swinging vine

„Vița noastre de vie întortocheată din momentul în care iese la lumină din butucul gros, din rădăcinile familiei și grupului de cunoștințe și influențe...

Spiritual gifts (2): Focul – hipnoză de grup

Mă trezesc din visare, lângă un foc improvizat, cu metale bine forjate care să îl susțină, ca, Doamne ferește, să nu se întâmple ceva...
FireMan
FireManhttps://www.facebook.com/IulianIanis
Cine sunt eu? Sunt un fel de paparazzo. Caut imagini cu care să îmi decorez pereţii camerei în care zăbovesc singur sau "singur". Imagini dragi, care să îmi trezească sentimente dintre cele mai frumoase atunci când imi plimb gândul peste ele. Poate sunt egoist. Vreau să le strâng pe toate şi să nu ofer nici una. Obişnuiesc să cred că nu sunt mai înţelept decât majoritatea pentru că nu se cuvine să ne judecăm judecătorii. Mă hrănesc cu oameni, îi consum, pe ei, visele lor, gândurile lor si apoi rămâne clişeul. Poza. Eu nu hrănesc pe nimeni, decât atunci când o fac fără să vreau. Nu îmi plac predicţiile, regulile, planurile, repetările, banalul, deşi fac parte din rândul lor sau trăiesc înconjurat de ele. Îmi place să visez şi să pictez ceea ce visez. Când cineva are curajul să viseze cu mine... atunci e frumos.

Am primit pe adresa redacţiei mai multe cereri de promovare a GazFest 2008. (Îmi cer, scuye, am activat tastatura românească şi în loc de “Z” scrie “Y” şi invers… şi nu ştiu cum se dă înapoi…), aşa că, după obişnuita păruială între redactori, care să scrie acest articol, am câştigat titlul de autor, cu sacrificiul pierderii câtorva smotocele de păr. Sper să îmi mai rămână câteva şi pentru dăţile viitoare.

siluete.jpg

 

Începem aşadar prin a spune că reclama pe acest site se plăteşte, pentru că nu a fost proiectat în acest scop şi ne este greu să integrăm modulele de publicitate online. Astfel că solicitanţii acestui articol se pot adresa administratorului pentru plata cu bilet la ordin… Dacă nu sunt posibilităţi din fuondurile europene, ne putem descurca si cu câteva cutii din obişnuitele LovePlus Lubricant Gel, sperăm neexpirate pînă să ajungă la destinaţie.

GazyFest 2008 va fi deci un prilej de bucurie pentru noi toţi (şi toate) . Organizatorii spun că “este o acţiune pro-activă prin care atragem atenţia asupra drepturilor pe care persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender/transsexuali) le au.” Cu alte cuvinte, este o acţiune ce promovează activii, probabil din cauză că este o specie pe cale de dispariţie, şi se atrage atenţia asupra faptului că toate speciile gay au drepturi… de exemplu, au tot dreptul să îşi etaleze perucile pe bulevardele Bucureştiului.

Zuze

GayFest este în primul rând un eveniment al comunităţii LGBT, însă alături de noi vin în fiecare an multe persoane heterosexuale care ne susţin şi cred în drepturile noastre, care doresc să-şi arate astfel adeziunea faţă de cauza LGBT.” Am văzut, ce-i drept, foarte multe persoane heterosexuale alăturându-se marşului GayFest de anul trecut, unii venind din sens invers, altii de pe străduţe lăturalnice (numai din spate nu venea nimeni din păcate pentru mulţi…), alţii cu iconiţe şi pancarde, busuioace şi crucifixe în mână sau slogane pro-spovedanie în guriţe.

Gayfest

Am văzut. Tot. Alăturarea maselor bucuroase de revedere… s-a făcut cu o bucurie exaltantă. S-au aruncat în sus cu flori, pietre şi poşete, unele negre, de doamne de Biserică îmbracate până jos ca la înmormântare, unele multicolore, flamboaiante, cu pete, ultraviolete,  cu paiete… multe multe, de doamne de “societate” avangardiste (“avant” este tradus în acest caz total greşit). Doamne fereşte ca acţiunea să se fi petrecut în Kosovo, unde puşca cu lunetă nu e interzisă, căci am fi văzut o gramadă de purtătoare de peruci găurite şi rănite… din dragoste (fără Mircea Radu) evident.

Contrastantele grupuri şi-au afişat astfel adeziunea unul faţă de celălalt, pe de o parte comunitatea LGBT adoptând învăţăturile teologice în viziunea proprie (“lăsaţi copiii să vină la mine” şi “dacă primiţi o palmă întoarceţi şi celălalt obraz” [n.r. a se înţelege “partea cealaltă“]), iar comunitatea de infractori propovăduitori ai adevărului spiritual pe cealaltă parte, acceptând ideea că totuşi la început a existat DOAR Adam şi că poate femeia se trage doar din predispoziţia lui genetică pentru travesti.

Naomi se saruta cu partenerul ei/lui

“GayFest NU este o ameninţare la adresa familiei şi a societăţii româneşti. Scopul mişcării pentru drepturile comunităţii LGBT nu este de a “recruta adepţi” sau de a-i transforma pe oameni în gay” – mai spun organizatorii. Mă întreb adesea câte capete luminate dintre cele peruchiate şi rujate şi pudrate ar spune “nu” vreodată unui domnişor desprins din cealaltă ceată, mai dezinhibat şi fără spasme anti jocuri-nevinovate-cu-coleguţ-de-grădiniţă, dornic şi curios de plăceri-trufandale oferite pe tavă atât de aproape, fără a fi nevoie de a scana budele din Gara de Nord cu bâte când nu sunt singuri şi cu agenda telefonului când sunt singuri+cuc.

“Homosexualitatea şi transgeneritatea nu sunt “contagioase”.” Aşa e. Numai că Atenţie, căci după o anumită perioadă, încheietura mâinii cu care ţineţi ţigarea va suferi o întindere de ligament şi vă vor da de gol gândurile pioase de mântuire din focul Iadului. De asemenea, veţi avea nevoie de un profesor de canto pentru re-îngroşarea coardelor corzilor vocale şi de un psihoterapeut pentru tratarea e-dramelor, care sunt… dacă nu periculoase, cel puţin contagioase şi de durată.

Fetele

Dar să vedem ce mai spun organizatorii cu lubrifianţii (foarte utili dealtfel):

GayFest NU este NUMAI un marş. Marşul durează o după-amiază, pe când festivalul în întregime ţine o săptămână, în care puteţi vizita expoziţii tematice, viziona filme şi spectacole, participa la dezbateri etc.” Nu înţeleg prea bine … “marş” se zice face înainte sau după… culturalizare? Mi se pare îndeajuns, dacă nu prea mult,  ca un marş să ţină o după-amiază întreagă … însemnă că de această dată manifestanţii vor fi dotaţi cu caschete anti-pietre!?!?!? Ok. Deci, expoziţii tematice vor fi. Îmi şi imaginez care e tematica… Or fi şi reprezentările falice un fel de artă, închistată în spiritul creator al omenirii, dezinvolt refulate în grămezi de piatră lunguiaţă sau striată, şi cu siguranţă inspiratoare.

Sunt curios cum se vede obiectul muncii în ochii unui hartist sculptor de exemplu, în faza lui de plină modelare şi finisare. Filmele cu tematică – un subiect destul de interesant pentru mine, mai ales producţie Corbin Fisher – vor ocupa un loc de cinste în programul manifestărilor culturale, pentru că, spre deosebire de “acasă”, unde filmele respective se pot descărca de pe internet şi viziona în grupuri restrânse de amici, în sălile de proiecţie vor exista 100-200 de manifestanţi dornici de culturalizare dispuşi aleatoriu pe locurile din sala respectivă, iar lumina va fi stinsă. Vor avea prilejul să admire capacitatea actoricească şi regizorală în grup, comentând sau cu gura închisă.

gay.jpg

GayFest NU este un instrument pentru obţinerea unor drepturi nemeritate. A avea drepturi pe hârtie nu înseamnă că poţi să te şi bucuri de ele. Nu de puţine ori, persoanele LGBT se confruntă cu discriminarea la locul de muncă, la angajare, în familie, în instituţiile religioase ş.a.m.d. Mişcarea pentru drepturi civile LGBT nu este decât un demers firesc pentru egalizarea şanselor şi drepturilor ( de ex. de a trăi în cuplu pe baza unui parteneriat civil sau de a adopta copii).”

Dar cum Doamne, iartă-mă, să poată spune cineva că această COmunitate nu merită vreun drept? Doar acum există şi dretul să dăm în judecată pe oricine nu ne dă dretul să avem drepturi, nu? Cu discriminarea la locul de muncă sunt de acord. Aşa e dom’le. Toată lumea angajează în ziua de azi numai tineri între 18 şi 25 (maxim) de ani, frumoşi şi eventual cu inel pe degetul mare.

În familie… noroc că mama nu ştie să intre pe internet, că mi-ar pune parolă la computer. În instituţiile religioase, doamnele îmbrăcate în rochii negre întind mâna la pupat, de parcă aşteaptă să fie invitate la dans de acolo de pe solee, şi strigă în gura mare că e bine să ne iubim, dar pe rând şi doar pentru perpetuarea speciei pe cale de disparitie ce se trage din maimuţe… blonde. Aşa e dom’le, de ce să nu am dreptul să trăiesc în parteneriat cu iubitul meu când s-a dovedit ştiinţific că legăturile homosexuale sunt mai îndelungate decât cele heterosexuale (în condiţiile în care diferenţa de ani dintre parteneri este mai mare de 20 de ani, conturile bancare sunt la vedere, iar speranţa de viaţă a celui mai docil este foarte mică)?

De ce să nu îmi poată lăsa iubi meu moştenire pe testament lucrurile pentru care am muncit amândoi din greu? De ce să nu ne lase lumea să adoptăm bieţii copii din orfelinate înainte de vârsta critică de 16 ani când au tendinţa să îşi irosească viaţa.. pe nimicuri… şi doamne fereşte să găsească o nenorocită de femeie care să pună laba pe el şi să profite toată viaţa de pe urma lui. Suntem capabili de aceeaşi iubire pe care o poate dărui orice cuplu heterosexual, ba putem fi chiar mult mai mămoşi.

jandarmeria.jpg

Acestea fiind spuse, vă invit, prin obişnuita obiectivitate de care întotdeauna dă dovadă ziarul nostru (de scandal), să luaţi parte şi în acest an la festivităţile GazFest, alături de susţinătorii noştri heterosexuali dintotdeauna care ţintesc prost cu piatra, din cauza bârnei din ochi, alături de activii demonstranţi care vă vor încânta şi vă vor cânta (avem şi vedete) multicolor şi nemaiauzit. Petrecere frumoasă vă urez tuturor!

Eu din păcate voi fi plecat, pentru realizarea  unui reportaj mult mai important (legat de cauzele băşicuţelor din talpa elefanţilor de la grădina zoologică din Cluj), şi nu voi putea astfel defila cu mândrie în rândul draaagelor mele Catanga, Naomi, Ciociolina, Dana de Cronştad şi altele. Fetelor, să fiţi nebune! Şi mîndre!
De la spatele locului, Ovidiu Ioneliţescu. Predau legătura în redacţie.

P.S. Nu aruncaţi morcovii procuraţi pe durata marşului.

41 COMMENTS

 1. Am preluat legatura.

  Cred ca obiectivul principal al oricarui GayFest este un soi de semnal ca exista… homosexuali si lesbiene. Pana la urma am impresia ca GayFest este un prilej prin care noi ne spunem pe nume. Nimic rau in asta, am putea crede insa in momentul in care e nevoie de indemnuri ale jandarmilor si politiei: “Circula!”, “Stai pe loc!”, “Ia-o la stanga!”, Ia-o la dreapta!”, “Inapoi!”, “Inainte!”, “Mai in spate!”, “Mai in fata!” si dube, masini cu girofar, motociclete, cai, ciini-lup, butelii cu lacrimogene, catuse si bastoane, Gayfest a fost si sunt 100% convins ca va fi (inca multa vreme in Romania) un mars al matracucilor, puslamalelor, penalelor, poponarilor indraznetilor, un mars in care se va (re)dovedi ca poti sa tragi “neste” ciorapi de dama pe un picior paros sau in cel mai bun caz proaspat epilat cu ceara la spa.

  Nu as vrea sa fiu inteles gresit, insa parea mea este ca se prea face reclama pe tema homosexualitatii si acest lucru ne diferentieaza din start de cei de la care se cere mult ravnita TOLERANTA. E ca si cum ar iesii toti care sunt blonzi in fata, sa faca o parada, cerand acceptarea lor de catre cei care sunt bruneti.

  De ce sa ies in strada si sa cer drepturi ca gay? Sunt convins ca am drepturi ca sunt om, ca si cetateam roman… m-as ura sa stiu ca am oarecare drepturi pentru simplul fapt ca sunt… gay.

  Poate ca nu ar strica o organizare mult mai buna in acest an. Ce naiba cautau bannere cu “Gay, de la Decebal si Traian incoace”? Adica, ce? Decebal si Traian erau gay? S-a excelat in anii trecuri in penibil si prost gust. Imaginile postate de FireMan vorbesc de la sine. Mie unu cred ca mi s-ar fi facut greata daca as fi fost acolo.

  Deci, DACA a fi homosexual inseamna sa te imbraci (si sa te comporti ca atare) in ceea ce nu poti fi (nu includ travesti-ul facut ca arta…) si sa iesi pe strada sa creezi o isterie in masa mai ceva ca la casa de nebuni, sa vina Naomi (care in ultimii ani a devenit o imagine care este GRESIT corelata cu gay-ii, un fel de Mama Omida care merge la TV si spune ca din ea se trage fenomenul gay) si sa-si traga mozoale cu o alta nebuna spunand ca este prietenul ei (probabil doreau un pasiv macho…) sau sa se craceasca trei penale nebune si sa iasa o poza demna de pus la sectiunea HORROR, inseamna ca sunt si eu homofob. Recunosc dom’le!!

  A fi gay NU INSEAMNA o adunatura de baieti fete afectate, sensibiloase, timide proaste si penale care ies in strada sa defileze in stil lutherian pentru o cauza asa de nobila si mareata cum ar fi toleranta si drepturile bietilor homosexuali, acei oropsiti de soarta cu teluri marete, acele suflete zbuciumate care-si taie venele pe la WC-uri. Banuiesc ca cineva chiar sponsorizeaza aceste miscari newtoniene. Pacat. Banii respectivi (evident, o parte din ei ca si tinuta la mars trebuie spunsorizata intr-un fel sau altul) ar fi mai de folos copiilor orfani si bolnavilor (a se vedea actiunea “Be an Angel” facuta de Mos Nicolae in care niste bani stransi cu chiu cu vai s-au donat unei case de copii.).

  Cred ca si la GayFest-ul din acest an vor fi de doua ori mai multi jandarmi (care au fost in fapt trupe de infanterie) decat anul trecut, de doua ori mai multe oua, pietre, petarde, gunoaie si rosii… homosexualii se vor face de cacao inca o data, presa si televiziunea vor aminti iarasi de “ciudatii aia”… and so on.

  Marsh placut!

 2. Problema mare e alta: niciun gay “normal” nu se prezinta la “GazFest”. Si atata timp cat “zanele” ies cu paiete, peruci& stuff, nici nu vom avea sansa de a fi priviti ca oameni.

  NU sunt de acord cu penibilitatea la care se ajunge in fiecare an. Ii/le ADMIR insa pe cei care au primit rosia/oul/piatra in cap anii trecuti si acum sunt iar acolo. Eu nu am inca acest curaj.

  k.

 3. Facem puţin haz de necaz, căci de, aşa e românul. Gravitatea însă rămâne. Pe zi ce trece mă transform din ce în ce mai mult în acelaşi homofob de care spunea Robert mai sus. Dacă asta înseamnă să fii gay în ziua de azi, dacă ajungem să credem că Naomi & Co ne reprezintă pe noi ca indivizi, apoi scuzaţi, dar mi se face scârbă de mine. Nu m-am identificat niciodată cu aceste aspiraţii “înalte” ale distinsei societăţi queer, am acceptat realitatea doar ca pe o glumă uneori bună, alteori foarte proastă, dar nu cred că ăsta e sensul de mers prin care lumea va înţelege… nu să ne accepte, ci va înţelege că nu suntem deloc deosebiţi faţă de ceilalţi oameni. Vorbesc pentru mine şi pentru încă vreo câteva suflete dragi mie. Apoi dragii mei bulangii defilanţi, dacă aş fi în Bucureşti în ziua respectivă şi aş fi sigur că va ieşi circul care a ieşit şi până acum, aş fi primul care ar arunca cu roşii, şi asta din compasiune, pentru că altfel aş arunca cu pietre.
  Mă gândesc la sutele de băieţi care plac alţi băieţi care nu intră în cluburi “de profil” doar pentru că le e ruşine. Le e ruşine să fie ei, pentru că prietenii lor “normali” i-ar asemăna imediat cu ce văd ei la OTV, Acasă etc când apare panarama Naoama p¤¤ii mele. Nu, fraţilor, adevărata revoluţie, ca să fiu şi eu “la naiba”, este aceea de a demonstra că suntem oameni normali, că suntem oameni inteligenţi, capabili de aspiraţii demne de umanitate, că suntem LA FEL ca toţi ceilalţi. Nu circ, nu şaradă, nu scandaluri, nu peruci, nu paiete. Doar… oameni.
  Îmi amintesc de amicii mei “normali” din Constanţa care îmi spuneau că nu sunt gay, cu toate că ieşeam cu prietenul meu în gaşcă şi ne sărutam pe furiş… Asta trebuie să scoatem lumii din cap: că suntem gay, chiar dacă suntem normali.
  Marş plăcut şi din partea mea.

 4. cine dreaq are curaj inafara de (citeste robert g.) sa mearga??:)) nimeni,dar totusi noi ar trebui sa incurajam asta prin a da exemple, fie ele si aici pe blog, de cum ar trebui sa fie ca mnoah, sunt destui care nu stiu cum ar trebui sa decurga un gay festival 🙂

 5. ce v-a apucat pe toti acuma???

  ia lasati voi fetele sa puna GAZ peste foc! sa se rupa cat poftesc, sa straluceasca, sa oripileze, sa ne faca numele de rusine… da’ ce pula mea mai e si identitatea asta “gay” de are nevoie sa nu fie batjocorita? cand va aud cum va vaitati ca niste mironosite ca vi se intineaza numele de vita nobila simt ca incep sa-mi iasa cornitele. ma intreb unde dracu’ incape atata onoare si demnitate in comunitatea gay! mai bine ziceti cinstit ca alde naomi sperie toate prospaturile si bunaciunile de heteroi convinsi, care din cauza asta ajung sa se gandeasca de doua ori pana sa si-o puna “same-sex style”.

  ba mai bine, pe legea mea, sa fim compromisi cat mai repede. ca numai asa o sa poata scapa gay-ii de melodrama normalitatii, pe care vad ca o jucati mai bine chiar decat participantii la fanfaroniada numita gay pride. aia macar se distreaza atunci cand se dau in stamba; in cazul de fata, datul in stamba suna trist. lasati tamaiatul in seama popilor, ca aia macar pun morala in carca lui dumnezeu, si nu afurisesc oamenii pe baza de antipatii personale.

  travestiti din toate tarile, uniti-va!

 6. <p>griddy, AMIN! Poi de prospaturi si bunaciuni in pasa doar, am zis eu altceva? Asa, asa, aduna-le pe toate la un loc, poate fac rost de o bomba ceva :D</p>

 7. Faceti voi panarama dar nu e de glumit. Pe bune, cum va fi sau/si cum ar trebui sa fie Gayfest 2008? Am inteles ca va fi prin mai. 😛

  Ce drepturi nu avem?

  Tot mai mult aud de casatoriile gay. Pai se poate dom’le daca vrei… intr-o alta tara. Ce e asa de greu? Multi vorbesc de oficializarea unei relatii gay, mosteniri, sa nu carecumva sa puna laba altcineva decat ocupantul celuilalt loc al jugului, pe agoniseala facuta de-alungul celor 0,5-24 luni (cam atat e termenul de garantie si suportul tehnic pentru o relatie).

  Deci, ideea e ca se poate face prin alte tari in decursul unei sesiuni la shopping, de exemplu. Si atunci, in caz de piratare relationala (aka. se duce dracu’ si apoi pe apa sambetei), ala care a rezistat cu nervii capului mai mult poate lua poseta Gucci si trandafirul japonez care oricum nu mai inflorea. La naiba!

  Nu stiu cum gandeste fiecare insa orice relatie care implica o foaie de hartie, obligatiile de orice natura tind sa denatureze puritatea pe care ar trebui sa o implice un sentiment curat. Daca nu ar exista conceptul de casatorie, daca nu ar exista o locuinta procurata 25% din banii de nunta si 75% din credit ipotecar, un copil… pun ramasag ca 90% din cuplurile hetero s-ar destrama inainte “de vreme”. Mereu m-am intrebat de ce accepta multe femei sa fie batute si tratate ca niste roboti de bucatarie cu oareshcare personalitate? Oare de ce?

  Oamenii tind sa aiba o idee gresita despre ceea ce inseamna o convietuire alaturi de cineva pentru ca le e mai comod sa gandeasca gresit si sa confunde starea de liniste cu cea de fericire decat sa tinda spre altceva sau din contra, spre nimic.

  In niciun caz o oficializare a unei relatii gay nu ajuta cu nimic pe nimeni. Eu zic ca de fapt – STRICA.

  Apoi legat de adoptarea de copii: Chiar este cineva pe-aici care se crede in stare sa creasa asa cum se cuvine un copil? Ce va invata de la dragii lui parinti? Cum sa se sinucida? Cum sa faca travesti de succes? Cum se face o epilare perfecta? Imi si imaginez un cuplu gay ducand la 16 ani baiatu’ la curve ca sa isi inceapa viata sexuala cu o femeie… 🙂

  Dar cum orice eroare are un rationament si orice rationament contine una sau mai multe erori, va las pe voi sa judecati.

  Deci, tu cum ai dori sa fie Gayfest 2008?

 8. Uite ce zicea Pruteanu anul trecut:

  “A fost zilele trecute acel marş al jandarmilor, însoţiţi, ca să nu se plictisească singuri, şi de oarece homosexuali, niscaiva lesbiene, nişte transsexuali şi travestiţi, plus fani de-ai tuturor acestora, popor, tîrgoveţi, lume. Ei au demonstrat multicolor, s-au pupăcit ca să-şi arate diversitatea, au dat policrom din funduleţe. Mulţi heterosexuali şi alte persoane netranssexuale şi netravestite de pe margini sau balcoane şi-au arătat indignarea, unii zavragii au întrecut măsura, aruncînd cu roşii, cu ouă, ba chiar şi cu pietre, ceea ce mi se pare barbar.”

 9. Propun sa se amane marshul cu 10 15 ani, numa asa sa se oftice adversari nostri 😛 . Daca as fi stat in Bucuresti poate mergeam si eu poate …

 10. FireMan, raspunde-ti singur la intrebare:) ca doar u ai avut magnifica idee de a scrie despre GazFest :))

 11. petrik, eu ma duceam sigur…pana imi dadea unu’ cu ceva in cap ca pe urma;after that, deveneam heteroi :))

 12. ups… ce subiect delicat .:) Cam va luati de travestiti fetelor ? Mmm.. sunt si ei oameni ,nu trebuie sa traiasca si ei ? Pentru mine travestiti sunt cei mai importanti .Anul acesta se cam inmulteste travestitii .:) GayFest-ul o sa se desfasoare pe 24-05-2008,ca tot veni vorba de organizare,mi-a soptit si mie o pasarica de la aaaaaa ,na ca am inceput sa ma balbai .:)
  Pai o sa va astept si pe voi,mai oameni buni ,la sedinta cu parintii.!!!
  Mmm ce tipe tari .Mmm ce buna este frisca si mierea .!!!:)Un subiect foarte bun,pe care il asteptam demult .Felicitari !!! :)Pupici din partea unei tipe . 🙂 😛

  o tipa

 13. Va fi un festival imbracat 😛 trebuia in iulie august inkolo… ca sa aiba lumea ce vedea B-) oricum cred organizatile LGBT se vor mobilza si va fi totul ok 😉 yo voi fi exceptia robert, voi fi G,ul cuminte care respecta traseul 😀 aaa… sa nu uit am alta propunere sa se schimbe an de an locatia festivalului, poate asa merg si eu candva 🙂

 14. Buna fetelor,
  Atunci ne vedem la GayFest, scumpilor, bineinteles cine are posibilitatea sa vina. 🙂
  Ce parere aveti despre travestiti, merita un loc fruntas ? FireMan, esti un domn . 🙂 Pupuci dragilor. .) 😛
  Va recomandat cu caldura, o prietena deosebita, nu stiu de unde sa va iau, parca sunteti cunoscuti. Felicitari pentru blog .

 15. O tipa ~

  Draga mea draga, scumpa mea:

  normal ca iti parem cunoscute (noi toate fetele de aici) pentru ca acum 1-2 luni erai nimeni altul decat Florin. Daca tot doreai sa iti schimbi identitatea, puteai schimba costel_activ in o_tipa_pasiva@yahoo.com

  Oricum, noi, cei din linia intai, apreciem ideile tale si iarta-ne de mica deconspiratie facuta cu ajutorul celor de la SRI, SPP, DRT, GTX, GSM si ABS.

  Cu drag,
  Secretara isterica.

 16. “de treaba”??? in nici un caz! gay-ii sunt o specie foarte subversiva, aflata din fericire pe cale de disparitie.

  neputandu-se inmulti pe cale naturala, au gasit cu cale sa fie inmultiti de catre altii. tactica e una foarte nesimtita – nici mai mult, nici mai putin, gay-ii s-au apucat de sedus lumea straight, drept pentru care acestia devin gay in numar tot mai mare, aproape fara voia lor. la un moment dat, a fi gay va deveni ceva normal si, dupa ce toata populatia heteroica va fi gustat din fructul oprit, se va putea proclama oficial succesul “Solutiei Finale”, care prevede exterminarea speciei gay. gay-ii vor fi disparut atunci cu desavarsire, de vreme ce toata lumea va fi gay-ficata.

  pana atunci insa, din pricina acestui gen de inmultire necontrolata, mama natura s-a autosesizat si face ca gay-ii sa se manance intre ei de cate ori au ocazia si sa se ia la tranta cu orice aduce a faptura heterosexuala – pe de o parte asa, la nervi (care ne cam lasa), pentru ca le face gay-lor o concurenta neloiala (deoarece se stie ca heteroii iau gay-lor p[ainea] de la gura), iar pe de alta parte ca mijloc punitiv foare eficace, menit sa-i invete minte pe cei str8 contaminandu-i deliberat cu virusul care produce GAZ (Gay-Acting Zombification).

  asadar, morala este – tineti-va departe de gay, daca nu vreti sa deveniti unul dintre ei 🙂 .

 17. sunt gay sunt mandru de asta prin simplul fapt ca sunt diferit fatza de prostime.:) de ce nu am manifesta in primul rand pt a ne aduna , a ne cunoaste. si in al 2-lea rand pt a fii acceptati de catrea prostime asa zisa multime (majoritate).desi se zice ca majoritatea e prostimea asa a fost si este considerat din cele mai vechi timpuri.inca din timpu regilor cand prostimea multimea majoritatea se razvrateau.si in al -3-lea rand avem tot dreptul de a ne manifesta deoarece si noi suntem platitori de impozite in aceasta tara majoritara de prosti.SI BANII GAYLOR CIRCULA ……. NU?????

 18. eddy, esti cel mai prostofob gay pe care “il cunosc”. Sau cel putin asta am inteles din incrancenarea si inversunarea cu care folosesti cuvantul “prostime”. Sa fie oare asta? Sau exista alta explicatie? 😀
  Apropo de “banii gay-lor”, am citit recent pe undeva ca in SUA, marile firme au demarat programe publicitare menite sa impresioneze mai ales stratul gay al societatii, stiindu-se clar ca nivelul de trai al acestora este situat mult peste media generala. De aici deducem ca IN GENERAL gay-ii sunt o specie desteapta si cu bani. Ceea ce nu se aplica, zic eu, manifestantilor (de pana acum) de la GazFest (damn, tastatura asta…), care, judecand dupa culorile rozalii si scurtimea fustitelor predominante, s-ar putea spune ca au iesit sa isi mai faca putina reclama pentru show-urile de seara tarziu, asteptand cate un bacsis pe la sutienele umflate cu vata (*bine ar fi, imbibata cu spirt).

 19. …deci sa incep! Daca “Domnul” care a scris articolul este atat de inversunat poate ca ar trebui sa iasa in strada si el sa ne arata un adevarat gay cum militeaza pentru anumite drepturi care nu sunt disponible pentru persoanele LGBT. Dar nu cred ca ar face asa ceva, pentru ca nu doreste sa isi asocieze “imaginea” cu acest eveniment sau cu travestitii care apar la parada. Dar este foarte frumos sa stai la calculator si sa iti dai cu parerea cand nu ai nici macar cel mai mic habar ce inseamna organizarea unui astfel de eveniment. Pe dansul il intereseaza din ce bani se organizeaza acest eveniment, din care poate ii pica si lui ceva din ei pentru reclama, caci si asta este o metoda de a sustine “comunitatea”. Oricum din start acest blog nu isi are rostul, datorita faptului ca nu exista o comunitate, pentru ca daca ar exista am fi mai multi la parada si nu doar cei care au curaj sau snt prosti in viziunea “creatorului”. Asa ca ii sugerez posesorului sa schimbe numele poate in “….despre viata persoanelor LGBT…”. Apropo T-ul ala vine de la TRANS, termen umbrela, care nu cred ca puteti sa il excludeti. Si asa am ajuns si la travestiti, care cred ca in fiecare an ne dau o lectie si anume, ies in public, indiferent de cum arata, sunt acolo, si nu in fata televizorului unde se cauta “inspiratia” pentru articole de acest gen. Si mai este un lucru, nu cred ca poti interzice cuiva sa vina la parada, caci nu ne discriminam intre noi, nu?. Prezervativele LovePlus cred ca poti sa iti cumperi si singur si sa nu stai la intins mana, caci nu costa mult si din publicitate, cred ca iti permiti. Deci te astept la parada, unde eu o sa fiu in ea si tu pe afara, asa cum ne-am obisnuit de ceva ani, eventual sa inveti si niste sloganuri de la cei de pe acolo. Si uite ca acum ai si despre ce scrie in fiecare an presupun, daca va exista acest eveniment, ca de: pareri exista, actiune lipsa. Cam atat, poate un pic inversunat, de aberatiile de pe aici…

 20. Stimate Mihai (Ionele draga, mai vino seara pe la noi),

  Demult vroiam sa scriu ceva mai consistent pe tema GayFest 2008 insa nu am considerat timpul meu asa de ieftin. Dupa cum se poate observa exista niste disensiuni ale punctelor de vedere. Si anume:

  Gay Fest 2008. Ce este in fapt? Ce incearca comunitatea gay din Romania sa demonstreze? Ca exista? Asta se stie. Crezi/credeti ca un Gayfest (2008 in acest caz) unde merg travestiti si o mana de gay din Romania va putea vreodata sa schimbe ceva? Iar daca Gayfest 2008 va schimba ceva (putin probabil) ce anume va schimba? In ce mod?

  Citisem ca la acesta editie a prestigiosului GayFest vor fi boxe si muzica si se va putea dansa. Ce va arata comunitatea LGBT populatiei? Ca doi barbati stiu sa se sarute sau ca doi travestiti sunt penali? In Romania niciodata nu a fost o parada, in sensul adevarat al cuvantului. A fost o pseudolaba, care s-a cam terminat urat. Nu as putea acuza organizatorii GayFest-ului insa nu consider (si ca mine, mai sunt multi) ca gay-ii din Romania (si nu numai) trebuie sa iasa in strada ca minerii ca sa arate ca exista si sa revendice anumite “drepturi” pe care de altfel le avem.

  Uite, sa disecam un pic:

  GayFest este expresia mişcării pentru drepturi civile a persoanelor LGBT, o manifestare care combină activismul politic (marş, dezbateri) cu activismul cultural (spectacole de teatru, proiecţii de filme, expoziţii).

  La naiba. Hai ma fratilor sa fim realisti… care drepturi civile? De cand o bucata de hartie a ajuns sa faca “cuplul”. Apoi, doi barbati (care cu timpul mai si clacheaza) chiar pot adopta un copil? Io as fi primul care m-as opune. deci, Gayfest – Pute. 1.

  GayFest este o acţiune proactivă prin care atragem atenţia asupra drepturilor pe care persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender/transsexuali) le au.

  Sa imi enumere si mie cineva “drepturile” gay-ilor. Adica… alea ce nu le avem. Ce nu putem noi face. Noi, gay-ii. Ruptele care ies in strada si fac galagie ca nu se pot fute in parc.

  GayFest este un eveniment cultural, un moment de afirmare a culturii LGBT, un fenomen aparte, bine conturat şi care evidenţează prin teatru, filme şi fotografii, valorile comunităţii LGBT, demonstrând că lesbienele, gayi, bisexualii şi persoanele transgender/transsexuali trăiesc, muncesc, iubesc şi se confruntă cu aceleaşi probleme ca şi heterosexualii.

  Aceasta e una dintre cele mai mari prostii pe care Gayfest-ul incearca sa promoveze. Adica, sa intelegem ca din start noi nu putem iubi, trai, munci, confrunta cu aceleasi probleme si de aceea avem nevoie sa futem un Gayfest 2008 sa aratam noi la lume… pisat.

  GayFest este în primul rând un eveniment al comunităţii LGBT însă alături de noi vin în fiecare an multe persoane heterosexuale care ne susţin…

  cu pietre, bastoane, arestari, huiduieli, rosii, oua si somon. Bravo. Asa si trebuie.

  Noi ne autodiscriminam. Nicaieri in lume un GayFest nu a reusit sa miste ceva. Va reusi in Romania? 2008? De ce nu putem exista, trai, bucura si munci ca oricare alt om? De ce cautam sa ne punem in frunte eticheta de gay?

 21. Tot Naomi? Tot tipul ala de la Accept (acum parca un pic mai imbatranit si un pic mai chel)? Tot travestitii aia de cacao pe care ii prezinta televiziunile in emisiunile lor fade?
  Hai sa fim realisti. Un Gay Fest chiar nu schimba nimic in Romania. Este atat de greu… Trebuie sa mai treaca timpul si copiii nostri sa creasca mari pentru ca veti vedea: ei au alte preocupari decat acelea de a comenta fara noima si de a se ascunde dupa deget.
  Succes !

 22. un spectacol grotesc… in alta ordine de idei mai multi homosexuali inseamna mai multe femei pentru noi astia heterosexualii… matematica castiga intodeauna… ce nu pricep baietii astia care simt nevoia sa fie femei sau sunt sau Dzeu stie… de ce se comporta si se imbraca, machiaza etc ca niste prostituate de pe centura? asta nu pricep in ruptul capului, daca asta inteleg ei prin femeie… paradoxal parada gayfast este un spectacol misogin si nimic mai mult…. absurd… homosexualilor eu ma intorc cu spatele la figurat… indiferenta este cea mai buna arma…

 23. Daca barbatilor homosexuali le place sa faca sex cu un alt barbat, atunci de ce unii din cei pasivi se imbraca si se comporta ca niste femei … ? Nu e un paradox ? Teoretic un homosexual ar trebui sa vrea sa i-o traga unui tip musculos, cu mustata, imbracat intr-un costum Armani; nu unuia imbracat ca o tipa, nu ?
  Pana la urma voua va plac fetele ?

 24. Nu e o atitudine buna si nici corecta. Ar fi interesant de vazut un homosexual in Playboy Mansion. Sper ca nu i`ar rupe partzul lui Hugh Hefner, ci modelelor …

 25. -Salut tocmai am citit putin din discutile pe acest site si mai ales barfele ce se aduc la adresa unora .Fratiilor nu aveti alceva de lucru numai sa tinenti evidenta ce face Naomi sau ce a facut nu stiu cine .Sincer incepeti sa deveniti ca niste babe batrane care nau alceva de lucru numai sa tina evidenta altora in modul cum se imbraca sau ce a facut sau cu cine umbla .Ce va deranjeaza la imbracamintea lor sau la ce peruci poarta banuiesc ca fiecare are dreptul la felul lui de a fi ,daca el se simte bine asa de ce nu ,de ce trebe voi sa va datii modele in fata lor deorece in mod sigur nu puteti fi un model .Sau pote e invidia asa mare incat voi nu aveti atata curaj incat sa va manifestati liber .
  -Normal acuma o sa credeti ca de unde o mai aparut si travestitul asta care le tine parte persoanelor de genul asta .Stati linistiti nu tin parte nici lor nici voua si in nici un caz nu sunt nici travestit deorce sunt prea masculin pentru asta.
  -Si ce vas ruga daca nu aveti chef sa mergeti la parada nu mergeti care e problema dar nu mai aducetii fel si fel de scuze ca se desfasoara intr-un mod oribil din cauza pericilor sau a costumelor pe care uni le poarta . Asa trebe sa fie o parada plina de culoare si veselie cum sunt si in alte tarii .
  -Cel putin eu cred ca se desfasora super misto chiar daca mai apar incidente, dar asta e si normal fiecare tara a suferit la fel ,si sincer din cate am vazut aici in tara multi din comunitatea noastra arunca in altii ca noii aratand cat sunt ei de marii si tarii dar stati linistitii odata si odata o sa iasa si ei la suprafata.

 26. calinucz (??)~

  Uite domnule (mie imi miroase ca tu esti Naomi si mirosul imi este al dracu’ de fin) sunt 100% de acord cu intuitia ta feminina insa am cateva precizari de facut:

  1. As prefera sa ne numesti “Doamne babe batrane”. Pentru tine. e o diferenta de nuanta pe care se poate sa o pierzi insa nu are sens sa descoperi ca deh… poate faci un scurtcircuit.
  2. Intr-adevar, naomi este model, insa din pacate doar o singura persoana crede acest lucru.
  3. Doamne, dar nu ma indoiesc ca esti macho si masculin in acelasi timp.

  Erata:

  alceva – altceva
  nau – nu au, n-au
  trebe – trebuie
  datii – dati
  deorece – deoarece
  pote – poate
  vas – v-as
  aducetii – aduceti
  pericilor – perucilor
  uni – unii
  desfasora – desfasoara
  noii – noi
  marii – mari
  tarii- tari
  linistitii- linistiti

  Dedicatie:

  Sa traiesti 1000 de ani, fara numar si la mai mare. Sanatate maxima.

Comments are closed.

Vezi si...

Nunta Zamfirei si Cargo

E 01:30, 12 octombrie. 2007. God... ce repede trece timpul. Ieri, a fost o zi frumoasa in sensul ciudat al cuvatului. Am "convocat" o parte (cei la care le stiam numarul de telefon) din oamenii pe care ii cunosc, oameni care intamplator sau nu, contribuie cu diferite comentarii si...

Articole din aceeasi categorie