No menu items!

Razboiul nu este o solutie

Acelasi autor

Din nou, protagonist.

The The - Soul Mining  Fiecare din noi are sansa sa-si imbratieseze destinul sau nu. Circumstantele in care m-am regasit au reinviat o parte din...

Bulina Istoriei

Nu cred ca o sa fie nimeni luat prin surprindere daca spun ca traim vremuri incerte. Am facut un experiment simplu si m-am gandit...

Fara umbra, nu este lumina

Album: Never, Never, Land Song: Unkle - Reign (Mix) Released: 2003 Cover: Right Top Corner M-am gandit temeinic de ce am dat-o in bara de atat de multe...

Am nevoie sa ma tin.

Eric Prydz - Allein Dupa un weekend destul de agitat si prea multe nume noi incat sa le si retin, ca orice adult care se...

The RO-loop

In ultima vreme am descoperit un fapt foarte repetitiv in societatea romana, fapt care ma indeamna sa cred ca romanii ca si indivizi nu...

Asta este realitatea. Drepturile homosexualilor au ajuns sa fie o comoditate politica pentru fundamentalisti. Este responsablitatea noastra sa ne protejam insa este important sa-i protejam si pe cei oprimati. Daca ei pierd razboiul, noi urmam.

Dupa un razboi fara minte, trupele americane (implicit coalita) s-au retras din Irak lasand in urma lor un sistem islamic, non democratic, care evident uraste ideea de homosexualitate. Insa nu putem limita aceste fapte doar la regiunea orientului mijlociu – lucruri la fel de grave se intampla pe tot globul.

Ce este de invatat din aceste fapte? – separarea puterilor in stat este cruciala.
Daca este loc de rugaciuni, ale mele se duc spre cei ca si mine aflati in nevoie si disperare.

Previous article
Next article

10 COMMENTS

 1. Dar fara sa mergem atat de departe, pana in Irak. In Romania cum stam cu drepturile minoritatilor sexuale?

 2. Ei aici este defapt idila – tarile precum Irak si Nigeria blameaza homosexualitatea pe vest. Tarile acestea blameaza vestul pentru ideea asta de “drepturile omului” si-si manipuleaza societatea in a crede ca au ales o cale buna – aici intervine religia, faptul ca nu se respecta separarea puterilor in stat, etc. Este reponsabilitatea noastra sa ne protejam insa sa-i protejam si pe ei, cat mai mult posibil.

  Daca ei nu au drepturi, mai apar oameni ca mine si ca tine care sa faca valva. Daca noi ne pierdem drepturile, ei nu pot sa faca nici macar blogging despre asta.

  Si da, miniunea incepe in Romania. Nu numai homosexualii sunt cetateni de mana a doua sau discriminati – oamenii de diferite confesiuni religioase, anumiti imigranti, mare parte din copii, comunitatea rroma.

  Pentru simplul fapt ca nu oferi acces la educatie, la sanatate, la cultura… discriminezi.

  Este o situatie dificila insa nu cred ca acest fapt mai reprezinta o scuza actuala.

 3. Michel-Angelo, România e ok pentru moment. De ce să nu mergem așa departe? Ne punem mâinile la ochi și ignorăm tot ceea ce nu este civilizație vestică? E oare vinovat un om simplu pentru faptul că regimul politic nu îi permite să fie liber? E oare civilizația vestică supremul exemplu de civilizație? Nu este oare supremul exemplu al înrobirii (coloniale) și al sclaviei? Peste tot în lume există foste colonii britanice, franțuzești, olandeze, spaniole… Ce vină au oamenii care fac parte dintr-o societate supusă în continuu unor regimuri politice totalitariste, sclavagiste sau „civilizatoare”? Ei nu merită nici măcar rugăciunile noastre?

 4. Nu stiu despre voi insa dupa ce m-am documentat mai temeinic despre problemele mondiale pe care le infrunta homosexualii am adormit mult mai greu. Oricum, daca ei nu sunt liberi, nici noi nu suntem.

 5. Intre timp in minunata Romanie, in timpul proiectiei filmului “The Kids Are Alright” la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, dragutii de legionari au dat buzna ca sa cante imnul si sa scandeze mizeriile lor tipice (probabil nu le place Juliane Moore), iar adorabilii jandarmi nu le-au facut nimic, i-au lasat sa se aseze la o bere dupa, in clubul alaturat pentru ca ei “nu stiu carei parti sa-i dea dreptate”. Ma mir ca s-au prezentat…
  Inca nu stiu prea multe detalii ca de data asta n-am fost prin zona. Poate mai revin dupa ce mai cercetez problema. Sau stie careva din voi alte detalii?..

 6. Pai asta este ideea pe care incerc sa o conturez. Conditia si siguranta homosexualilor din Romania este una subreda – si daca situatia iese in defavoarea noastra ne asteapta cam ceea ce patesc homosexualii din Irak.

  Traim timpuri in care trebuie sa fim foarte precauti pentru ca adevarul este ca majoritatea cetatenilor romani sunt niste brute inculte.

 7. Scuze, n-am apucat sa vad articolul lui Bogdan Istrate inainte sa fac comentariul 🙂

 8. Este o mare problema. Societatea se confrunta cu un  procentaj fara precedent al sclavagismului in masa iar drepturile fundamentale ale omlui se afla intr-un declin dramatic.

Comments are closed.

Vezi si...

De ce promiscuitatea e mai pronunțată în lumea gay?

Cuvantul "promiscuitate" este de obicei folosit cu sens peiorativ, cum ar fi afirmatiile eronate gen "epidemia HIV/SIDA este datorata promiscuitatii din comunitatea gay". Nu este o descriere neutra, ci o condamnare morala, si de obicei e un cuvant folosit de toti ei care condamna gay-ii si homosexualitatea in sine. Ceea...

Articole din aceeasi categorie