No menu items!

Religia si homosexualitatea

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Adineauri am papat si eu ceva, am fost sa ridic un colet, m-am intalnit cu Ramon si acum ca mi s-a terminat defragmentarea PC-ului, viata mi-a intrat in normal. Normal din punctul de vedere al PC-ului. In timp ce verificam daca toate site-urile imi sunt ok si onoram cateva comenzi ma gandeam ca au trecut ani buni de cand nu am mai fost la biserica. Se scrie cu b sau B??

Tin minte, cand eram mic, mama ma ducea in fiecare duminica la biserica si adormeam. Eu fiind reformat (Religia Reformata este ca si cea catolica doar ca nu se inchina cu semnul crucii si preotul se casatoreste.) recunosc ca nu mi s-au bagat in cap cu palnia icoane, sarbatori, pupat de inele si statui… etc. Nu, nici nu a trebuit sa imi rup vreun picior pentru un clondir cu apa sfintita.

Citeam undeva asa (nu in Biblie ci pe un forum):

ROM 1: 26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scirboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr’una care este impotriva firii;
ROM 1: 27 tot astfel si barbatii, au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s’au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savirsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scirboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
ROM 1: 28 Fiindca n’au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.

Nu sunt nici ateu dar nici nu cred cu inflacarare in minuni si in viata de apoi. Conform celor de sus este un pacat a fi gay sau lesby. Adica este pacat a savarsi lucruri scarboase “parte barbateasca cu parte barbateasca”. Dar eu nu fac lucruri scarboase. Mie imi plac acele lucruri. 🙂 Si apoi nu este pacat a savarsi lucruri scarboase intre un barbat si o femeie.

Ideea e ca religia nu se impaca deloc cu homosexualitatea, desi multi calugari, preoti, pastori sunt gay. Sodomitii practicau homosexualitatea pe scara larga. Biblia spune ca au fost distrusi de Dumnezeu. La fel, preceptele crestine interzic categoric homosexualitatea. Cand o biserica episcopaliana (protestanta) din America a acceptat un episcop homosexual, practic s-a rupt in doua. Cei ce acceptau sa aiba un episcop homosexual negau in acelasi timp si autoritatea Bibliei, considerand ca nu se mai pot ghida dupa o carte atat de ‘veche’. Ceilalti isi dadusera seama ca cele doua lucruri nu se pupa. Da’ chiar deloc.

Ceea ce mie intotdeauna s-a parut ciudat este ca Biblia condamna iubirea (dintre doua pesoane de acelasi sex). Lasam de-o parte lucrurile “scarboase”. Ramane sentimentul pentru un alt suflet, pentru un om. Practic femeile difera de barbati doar printr-un singur cromozom. Cel sexual (La femei sunt XX, la barbati XY). Niciodata nu am inteles de ce biserica (NU MA REFER AICI LA NICIO RELIGIE, NICI LA PREOTII CARE DIN BANII DE LA ENORIASI SI-AU FACUT CASE SI SI-AU LUAT MASINI) condamna un sentiment (sentiment pe care orice hetero il poate avea).

De mentionat este faptul ca anglicanii si unele culte protestante, dar si neoprotestante accepta homosexualitatea. Ce legatura are homosexualitatea cu religia pana la urma? Un homosexual nu poate fi credincios? Nu poate crede in Dumnezeu? Care este limita intre bine si rau? Este mai corect sa furi sau sa inseli decat a iubi o persoana de acelasi sex?

Cineva (foarte credincios) spunea ca ne putem mantui daca renuntam (de tot) la practicile homosexuale. Am intrebat “Si atunci e mai corect sa ne casatorim si sa traim intr-o inselatorie sufleteasca pana la moarte?” Raspunsul nu a venit.

Afara ploua. Ne vedem duminica la biserica sau nu?

85 COMMENTS

 1. Maine 12.09.2007 aproximativ 19 milioane de romani vor afla cine v-a fi sa fie noul parinte spiritual al BOR. Deci, subiectul ales de tine pentru aceasta zi este unul cat se poate de actual.
  Religia si homosexualitatea. Raspunsul e la indemana oricui. Ele se impaca. Problema nu se pune din punct de vedere spiritual, cat mai ales din punct de vedere al oamenilor, al institutiei in mod special. Institutia este cea care condamna vehement prin vocile corifeilor si unsilor lui Dumnezeu pe pamant. Oamenii sunt liberi sa creada in ceea ce vor ei sau nu. Evident ca sunt si multi gay evlaviosi 🙂 dar sunt si oameni care nu au nici un fel de opinie. Cei mai multi insa hulesc. Nu atat religia cat institutia in care se practica. Eu, ma pot ruga linistit si in biserica (se scrie cu “b” mic 🙂 ) dar si pe camp. Ma pot ruga oriunde atunci cand simt ca am nevoie de un ajutor. E clar, oamenii cred in ceva supra natural. e in legea firii, chiar daca unii au ajuns la concluzia ca nu exista nimic. Poate e doar un mijloc de a potoli oamenii, de a-i face sa asculte, de a-i subjuga cu tot felul de lucruri care se intampla in viata de apoi. Spre norocul sau nenorocul nostru, inca nu s-a intors nimeni de pe lumea cealalta care sa spuna ca e mai bine acolo sau mai rau. Poate e si o dovada de egoism 🙂 Ma simt bine in pielea mea de gay practicant din an in Pasti. Cat despre lucrurile scarboase pe care le savarsim ce pot sa spun? Acolo unde nu e durere nu e nici placere.
  Cateodata poate ne prinde bine faptul ca “cineva acolo sus ne iubeste” si aici nu vorbesc despre vecinul de la 3 sau de la 10.
  Pana una alta….mda! seful e isteric.
  Ma inclin, cele bune tuturor. Eu.
  Nu dear, duminica nu ne vedem la biserica 🙂 la ora cand incepe slujba eu ma culc.

 2. Hey R!
  The truth, as i have learnt, over the years is that we mend religion to suit our needs, our personal belief and so on…If the church says God loves us the way we are, then I’m sure HE loves us as gays too… Sin for me is harming/hurting others. If we can make sure that we don’t harm others, we are not sinners….
  Sorry, I can’t write well in Romanian. Hope u’ll overlook this problem.
  Cheers.

 3. ups…cu siguranza nu ne vedem duminica la biserica ….

  mi-ai deschis apetitul de spiritualitate , iar eu ca fata batrana ce sunt am rasfoit imediat internetul….
  am gasit ceva interesant ce-l citez aici , rog stimabilii activisti ai forumului sa ma ierte ca randurile ce vor urma vor fi putin mai lungi , dar in acelasi timp rog sa citeasca tot .
  Himera va pupaceste!!!

  “Păcate noi, păcate vechi

  >

  Înaintea unei conferinţe cu tema Convertire şi convertiţi, pe care am ţinut-o în Alba Iulia, am primit o întrebare pe un bileţel: „Ce legătură există între ecumenism şi căderile sexuale? Oare hirotoniile preoţilor şi episcopilor homosexuali ale altor confesiuni nu ne vor afecta şi pe noi, care avem relaţii bune cu ei? Fiind întrebat: «Credeţi că mai este timp pentru ecumenism?», părintele Stăniloae răspundea într-un interviu: «Eu nu prea sunt pentru ecumenism… A avut dreptate un sârb, părintele Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpului nostru. Şi eu unul îl socotesc produsul masoneriei… De ce să mai stau cu ei, care au făcut femeile preoţi, care nu se mai căsătoresc, homosexuali, în America şi în Anglia… Occidentul? Occidentul – toate prostiile…»”.

  Întrucât nu am apucat să răspund atunci la întrebare, voi răspunde acum, aici. Cunosc poziţia părintelui Stăniloae, l-am auzit şi eu făcând aceste afirmaţii dure. Nu direct, ci am ascultat de pe internet un fragment din acest interviu…46 Toată lumea ştie că părintele Stăniloae este cel mai mare teolog român. Şi dacă, după ani de zile în care a avut ocazia să cunoască bine ecumenismul, a făcut o astfel de afirmaţie, eu ce pot să spun? Nu am nici pregătirea, şi nici motive ca să pun la îndoială punctul său de vedere.

  Cât priveşte legătura noastră cu confesiunile care hirotonesc preoţi homosexuali sau preotese, îmi aduc aminte de cuvântul împăratului David de la începutul Psaltirii: Fericit bărbatul care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut… (Ps. 1, 1). Nu cred că Sfinţii Părinţi ar fi stat de vorbă cu vreo femeie hirotonită împotriva tradiţiilor Bisericii… Cu toată deschiderea pe care o au unii ortodocşi spre ecumenism, nu cred că această deschidere merge până la acceptarea femeilor preotese sau a preoţilor homosexuali. (Şi această hirotonie a femeii nu e până la urmă o formă mascată de transsexualism? Mie aşa mi se pare, căci femeile respective nu se mulţumesc cu talanţii lor, şi aspiră la ai bărbatului.) Dacă nu se vor pocăi, şi ele şi ei vor auzi la Judecată glasul lui Hristos: Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut? Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea (Matei 7, 21-23).

  Roadele acestor falşi mărturisitori ai credinţei creştine se văd: lumea ia de la ei pildă de desfrâu. Unii nu se uită dacă aceia nu sunt ortodocşi. Dacă scrie în ziar că a fost hirotonit un episcop homosexual, cititorii rămân cu impresia că e şi mai mare căderea în rândul slujitorilor altarului. Nu se gândesc: „Oare ăsta chiar e episcop? Oare face parte din Biserica lui Hristos, sau nu?”. Că dacă nu face parte, nu are de ce să ne smintească atât căderea lui…

  „Americanul Gene Robinson a fost consacrat duminică episcop al Bisericii Episcopale din S.U.A., fiind primul homosexual care ocupă această demnitate în cadrul confesiunii protestante, relatează Rompres. Gene Robinson a fost ales episcop în iunie 2003 şi ratificat în noiembrie, în cadrul unui proces care a generat numeroase critici şi proteste ale membrilor Bisericii Episcopale. În cadrul Bisericii Anglicane, din care face parte şi Biserica Episcopală, Gene Robinson este prima persoană declarată homosexuală care a fost desemnată să ocupe funcţia de episcop.”47

  Astfel de pseudo-hirotonii vin să întărească afirmaţia Sfântului Nicolae Velimirovici cum că „toţi păgânii Îl urăsc pe Hristos din cauza creştinilor. Toţi Îl resping, căci aud de la creştini cum chiar şi ei se leapădă de El în numele culturii lor…”48 Cum să creadă păgânii că Hristos este viu, când cei pe care îi consideră creştini duc o viaţă mai păcătoasă decât a necredincioşilor?49

  Deşi în anul 1998 episcopii aşa numitei „Biserici Episcopale” hotărâseră că relaţiile homosexuale sunt „incompatibile cu Scriptura”50, în cele din urmă Gene Robinson a fost hirotonit episcop… Oare nu este asta o dovadă clară că şi „Biserica” din care face parte este incompatibilă cu Scriptura? (Sfânta Scriptură zice foarte clar: Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune (Levitic 18, 22). Ba încă, în Legea cea Veche Dumnezeu a cerut clar oamenilor pedepsirea homosexualilor: Păziţi legile Mele şi le pliniţi, că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfinţeşte. (…) De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire şi să se omoare, că sângele lor asupra lor este (Levitic 20, 8-13)51.

  Apostazia domnului Robinson este atât de mare încât el relatează divorţul de fosta soţie ca şi cum ar fi făcut ceva bineplăcut lui Dumnezeu: „Am mers împreună la biserica unde se oficiase căsătoria noastră şi, în contextul Euharistiei, ne-am dezlegat reciproc de jurămintele făcute, ne-am cerut iertare, am promis că ne vom creşte împreună copiii şi ne-am împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului52”.

  Dacă Hristos S-ar fi arătat în „biserica” respectivă la acea „dezlegare de jurământ”, sau dacă S-ar fi arătat la hirotonia întru episcop a lui Gene Robinson, S-ar fi purtat cu aceeaşi iubire cu care S-a purtat faţă de cei care batjocoreau Templul, transformându-l în „casă de negustorie”: Iisus S-a urcat la Ierusalim. Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani. Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele (Ioan 2, 13-15).

  Tâlcuind versetele din „Epistola către romani” în care Sfântul Apostol Pavel făcea referire la homosexuali (cf. Rom. 1, 26-27), Sfântul Ioan Gură de Aur scria: „Ce poate fi mai spurcat decât un bărbat tăvălindu-se în (astfel de) curvii? Ce poate fi mai greţos? O! Ce nebunie! O! Ce smintire! (…) Voi însă, care săvârşiţi acest păcat, aţi făcut neamul nostru omenesc mai necinstit decât necuvântătoarele, căci îl batjocoriţi prin asemenea fapte şi vă batjocoriţi şi voi înşivă”53.

  Părintele Ilie Moldovan, una dintre cele mai importante figuri ale teologiei româneşti, a scris câteva rânduri la care ar fi bine să ia aminte toţi cei care consideră că opţiunea „episcopului” Gene Robinson ar putea fi compatibilă cu învăţătura creştină: „Prin orice alt păcat de desfrânare, diavolul lucrează prin om ca printr-un instrument al său. Prin homosexualitate, mai mult, acţionează ca printr-o slugă credincioasă. Căci această nelegiuire neagă până şi realitatea bărbatului şi a femeii, contestând astfel ordinea firească a lumii şi, în acelaşi timp, ordinea ei spirituală. (…) Homosexualul, omul desfrânat care şi-a trădat iubirea, este un individualist prin excelenţă, care nu urmăreşte decât satisfacerea unor plăceri impudice, ca şi a unui egoism exacerbat, păcatul împotriva firii devenind, pentru el, unicul sens al existenţei sale54. Se poate considera un om liber, cum adesea se pretinde? Liber de sub legile Creatorului, dar rob înlănţuit al unei patimi care îl torturează profund, îl nelinişteşte şi îl asupreşte. Dacă ar fi sincer, ar recunoaşte loial că atâta vreme cât îşi caută fericirea pe aceste căi cu totul nepermise, fără să vrea soarbe cu nebunie amărăciunile infernului. De aceea, nu poate călca atât de grav o lege a firii fără să i se atragă atenţia…” (VII B 11)55. Deci, atunci când legile firii sunt călcate, trebuie ca făptaşilor să li se atragă atenţia…56

  Cât despre Occidentul la care făcea referire părintele Stăniloae, cel cu homosexuali şi femei hirotonite, e trist că a devenit pentru noi un reper spiritual…”

 4. Well …subiectul e unul interesant si va fi o vesnica tema de discutie. Desi ne-am cam saturat de atatea discutii :-). Pe scurt, nu ma impiedica nimeni sa cred in ceva/cineva si sa practic acele lucruri “scarboase”. Ca reprezentantii bisericii isi bat gura asta e alta treaba. Partea nasoala este faptul ca sunt “prosti dar multi” cei care mai si asculta povestile astea. Practic mie mi se rupe de ce zic unii sau altzii.
  Pentru eu cel de ieri:
  Felicitari ! Te-ai intrecut pe tine cu acest comentariu! Desi nu ar fi o idee rea sa mutam sedintza duminicala de la Casa cu Flori la Domul din Piata Unirii ;-). Sau preferi biserica din Balcescu?

 5. hmm, interesant, chiar f interesant ce a spus Himera si eu_cel_de_ieri….eu nu sunt ateu, dar nici nu consider ca este un pacat a fi gay…depinde…sincer, eu cred ca intre 2 barbati sau intre 2 femei nu poate exista iubire….exista ceva, dar nu poate fi iubire…cat despre biserica si biblie, aceasta din urma a fost scrise si rescrise de numerosi oameni si nu poti fi absolut sigur ca Dumnezeu condamna sau ii pedepseste pe pers gay, lesbi sau bisexuale….dar de nimic nu poti fi sigur….so…am putea vb zi si noapte pe marginea acestui subiect si tot nu am ajunge la un acord.

 6. Sunt ortodox si cred in Dumnezeu, din perspectiva unei forte supreme care guverneaza lucrurile. Trebuie sa recunosc ca desi Biblia nu reprezinta mare lucru pentru mine, merg la biserica. De cate ori simt nevoia sa o fac. Am avut o perioada in care nu am mai crezut in nimic, insa in urma unor probleme aparute in ultimul an m-am reintors la convingerile mele mai vechi. Poate a fost un act disperat, nu stiu cu siguranta, insa am realizat ca e bine sa crezi in ceva pentru ca iti da speranta. Si cred ca de asta avem nevoie cu totii. =)

 7. eu nu cred in religie ca institutie, cred in bine si rau, cred ca poti sa fii bun, dar nu cred in normele religioase. dc crestinismul este unica religie care condamna iubirea dintrre persoanele de acelasi sex (acum imi veti spune ca si islamul sau evreii,dar nu uitati ca au cam aceleasi origini ). cum se face ca oamenii au trait mii de ani fara crtestinism, chiar sunt sute de milioane care traiesc si in ziua de azi.
  ca sa fii un bun crestin trebuie sa repecti cele scrise acolo.. sa fim seriosi, credeti ca cineva le respecta? este imposibil sa traiesti dupa acele reguli demult depasite, sau “mereu actuale” cum vor spune unii.
  in legatura cu ceea ce as pus SENSELESS, sa sti ca si eu am crezut la fel, ca nu poate exista iubire intre 2 barbati pana nu m-am indragostit. si iti garantez ca poate fii la fel de puternica, chiar mai puternica…avand in vedere ca am fost candva indragostit si de o femeie.

  • ai dreptate max
   iubirea pt un barbat e mai puternica decat una pt o femeie.
   tot din experienta

 8. (asa cum fac si eu. . ) toti pareti a lua credinta drept o esarfa pe care o modelezi si o asezi exact acolo unde iti este de folos. sau cat anume ai nevoie din ea ! (e asa comod !!) pt mine, a fi gay e ca o . . incercare. expresia “a-ti duce crucea” cred ca descrie cel mai bine asta.
  daca am ajunge la concluzia ca “nu e pacat” tot ceea ce iti este “natural” sa faci/ ce este “in tine”.. atunci absolut oricare dintre porunci (de la “sa nu furi , pana la “sa nu prea-curvesti cu mama/ sora etc”) ar trebui anulate sau “mulate”/adaptate fiecarui tip de om si conform “nevoilor” lui

  • iti dau dreptate insa nu spune nimeni ca dogmatica bisericii nu a suferit un progres dogmatic.biserica se acomodeaza dupa nevoile generatiilor.nu se explica la fel religia azi,cum se explica acum 100 de ani.biserica din punctul asta de vedere se modernizeaza,merge odata cu lumea dar doar in invataturi nu si in practici.

 9. institutia b-ii are mare talent in a analiza in x concilii cate o chestie ce tine mai mult de ritual si e +/- banala. si dupa 5 meetinguri si concilii si team-buildinguri, singurul efect pt mine plebeul e ca tb sa intorc icoana cu fata la perete or similar.

  f f surprins de niste commenturi, cam multe capete plecate (fara aluzie) si cam multe dogme.
  plus: am dat un find in page dupa expresia “ce zice popa”. lipsa.

  iar ecumenismul = singura sansa ca virgula copiii nostri (… ups scuze – ce subiect hot, nu?) sa nu traiasca cu frica de 11.09

 10. 1. Biserica, religia si Biblia au fost inventate. Inventate de oameni pentru oameni. Biserica (institutia) reprezinta un stat de sine statator. Daca privim la cea Catolica de exemplu, veti observa cum de-a lungul istoriei, papii si-au impus punctul de vedere in diverse moduri.
  Religia a fost inventata pentru oamenii slabi , pentru explicarea lucrurilor care nu pot fi explicate.
  Nu cred in Dumnezeu, cred in puterea omului. Nu cred in paranormal, cred in puteri nebunuite ale oamenilor

  2. Biserica de la noi din tara imi provoaca greata. De ce? am avut ocazia sa cunosc multe “intimitati” si multe “personalitati” ce o conduc.
  Concluzia e una previzibila: Biserica Ortodoxa Romana este o carutza veche, scartzaind, trasa de niste gloabe batrane si depravate in care oamenii prosti arunca saci plini cu bani pentru “izbavire”, carutza care mai apoi apare izugravita ca fiind carul de foc ale lui Dumnezeu, trase de ingeri. (du-va-n caru’ meu)
  Nu va mai trece mult timp si poporul asta prost va cunoaste tot ce a ascuns si ascunde inca Biserica: homosexualii din “marele” Sinod ce o conduce, informatorii securisti ce ulterior au devenit preotii “piosi” de azi, agramati, curvari, avari, homosexuali, oameni care nu au avut in viata alta speranta decat aceea de “a se face popa”.
  3. Biserica Ortodoxa este una invechita, care nu poate tine pasul cu mondenitatea si cu schimbarile din lume tocmai prin prisma conservatorismului care o caracterizeaza. Pentru asta va pierde increderea oamenilor… disperati ca viata nu le-a oferit nici o speranta.

  Spune asta un om ce a studiat teologie timp de 9 ani, dupa care a renuntat in pragul licentei, pentru ca a considerat ca si-a pierdut destul timp din viata cu prostiile. Da, eu sunt, vroiam “sa ma fac popa”. Si as fi fost unul foarte bun, asta vazand lacrimile babelor si celor slabi de inger atunci cand incepeam sa cant sau cand predicam. Mai tarziu am realizat ca de fapt imi facea placere sa ii fac sa planga, probabil din cauza ca sunt atat de prosti

  • cred ca as dori sa stau cu tine de vorba pe tema asta. sa faci 9 ani ceva dupa care sa parasesti sa te departezi si chiar sa-ti para rau pentru timpul pierdut e ceva.

   si tocmai taria asta ma face sa doresc sa te inteleg.

   si cum se poate face asta decat vorbind fata in fata ?

   daca esti de acosrd  sunt sigur ca vom gasi o solutie .

   mi-ar face mare placere si astept cu multa nerabdare  decizia ta. multumesc.

 11. inainte sa scriu acesta anunt ma’am gandit foarte bine ce sa fac in viatza…Am citit parerile voastre si pot sa spun k am luat din fiecare cate ceva bun…In viatza mea nu m’am indragostit decat o singura data si a fost ceva trecator pe langa faptul k am suferit f mult din cauza acestui baiat…Dupa un timp am inceput sa am incredere mai multa in fete si sa pun sentimente..nu stiu dak lucrul acesta ma face sa fiu pe invers…nu am practicat niciodata (am avut doar ganduri cu privire la anumite persoane de genul meu )………….OARE CHIAR SUNT PE INVERS??? poate cineva sa imi raspunda la aceasta intrebare???? EU am o alta religie si in religia mea acest lucru este un pacat de moarte…IN IADUL VESNIc. Tot ce pot sa spun este k as vrea un raspuns la intrebarile astea vreau sa nu traiesc o viatza..si sa stiu k nu e pacat si k as putea incepe asa ceva

  • hey ce religie ai tuh?? penti cumva?? si eu sunt in aceasi situatie…hai sa vb…

  • Nu te  mai  gandi la  pedeapsa divina. E doar o sperietoare inventata de  Satana. Gandeste-te la iubirea dintre Ionatan si David imparatul din cartea lui Samuel. Si crede-ma nu era o iubire platonica. David cand a aflat de moartea lui Ionatan si-a rupt hainele de pe el !!! A mai facut-o intr-o singura situatie, cand  i-a murit  copilul.

   Dumnezeu nu pedepseste iubirea! Oamenii o pedepsesc, pentru ca nu o inteleg. Asa cum nu a inteles  Diavolul iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, incat si-a SACRIFICAT FIUL PTR NOI !!!

   Fiindca atat de  mult A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, CA A DAT PE SINGURUL LUI FIU SA MOARA, CA  ORICINE  CREDE IN EL SA AIBA VIATA VESNICA !!! (ioan 3_16)

   Comentati daca mai  aveti ce  !!!!!
   Dumnezeu nu condamna ceea ce El insusi  a creat!
   Diavolul insa creapa de ciuda .
   Daca vrei sa vb aquariuscj e id meu de mesenger .

 12. i’ll be damned! where was i back in september when this thread was up? 🙂 daaaamned! i had no idea.

  anyway, bya esti o scumpa. nu esti pe invers – lumea intreaga e pe dos. welcome to the club!

  singurul pacat adevarat ar fi sa nu-ti asculti inima….

 13. Dio a creat femei si barbatul pentru a se inmulti si ai fi alaturi, a-l sluji nu femeia cu femeia sau masculul cu masculul

 14. …sant de acord cu FireMan,totul este o prostie,biblia este de cateva mii de ani,pamantul de miliarde,cine a facut pamantul?….bunicul lui d-zeu?Totul e facut cu un scop,de a manipula lumea,dupa bunul lor plac.Am si eu o intrebare adam si eva au avut doi baieti cain si abel,poate se gaseste vre-un preot mai cu mot,sa-mi raspunda si mie….cum sau inmultit lumea?..stiind ca nu mai era nimeni pe fata pamantului,doar adam,eva,cain ,si abel…astept raspuns…..oricum sa terminam cu prostiile astea,ptr ca nu-si au rost,nu-mi este rusine,de ceea ce sant,nu am dat la nimeni in cap,si oricum, viata e foarte simpla,dar noi o complicam,nu traiesc cu lumea traiesc printre lume….ce am sa patesc dupa ce voi muri?…o sa fiu judecat?…pedepsit?….nuuuuuuuu,o sa fiu ,ceea ce am fost inainte de a ma naste,,,,,!

 15. Mda, am citit cateva comentarii.
  E o tema f controversata ce-i drept, si asta din cauza ca BOR are prea multe drepturi sa ridice “controverse” pe seama vietii unor alti oameni. N-am inteles niciodata cine le da dreptul sa judece si in ce calitate fac asta, ca pe mine una ma doare in ””””” de parerea lor, oricat de multi ar fi. Am sa fiu lesbiana-daca e cazul, cu sau fara biserica si nici nu ma sint vinovata pt asta- e dreptul meu sa fiu sau nu lesbiana si al lor sa comenteze sau nu.
  Evident, mai nasol e cand nu ma pot casatori cu iubita mea( decat daca sunt barbat..), dar asta e alta poveste, ca nici daca puteam legal nu cred ca ma grabeam sa ma “leg” asa de “brutal” de cineva :))

 16. E interesant articolul tau insa se considera ca homosexualitatea este mai inainte de toate o greseala de ordin religios,o forma de idolatrie;iar dupa cum ne invata Sf.Maxim Marturisitorul “primul om,folosind rau facilitatile naturale,care aveau sa-l duca la implinirea telului lui in viata,si-a ignorat Creatorul”;mai este si legea care spune ca atunci cand iubesti pe cineva faci orice sa nu-l superi,eih aici e problema:daca Dumnezeu spune “NU SODOMI” iar eu sodomesc e clar ca-L supar nu?daca-L supar o data de doua de trei insa cand il supar de nenumarate ori fara sa-mi cer iertare EL isi intoarce fata Sa de la mine.
  Mai pot spune ca intradevar Dumnezeu este iubire iar eu daca acum pacatuiesc si dupa imi plang pacatele si ma pocaiesc Dumnezeu ma iarta si-mi da sanse nenumarate insa cati fac asta?!Cati plang dupa ce fac pacatul si cati se bucura de el fericindu-se si cerand inca odata?
  Eu consider homosexualitatea o boala a sufletului care se trateaza extrem de greu dar care nu e imposibila de invins.Mereu vor ramane sechele pot spune,amintiri in mintea unuia care a practicat dar cu timpul toate vor trece insa nu fara CREDINTA SI VOINTA,POST SI RUGACIUNE.:mrgreen::mrgreen::razz::mrgreen::mrgreen:
  Doamne ajuta!

  • 1. NU inteleg ce treaba are religia in orientarea sexuala. Aaa da, nu se mai fac prunci sau ce?  sau ce o doare pe biserica ce face unu sau altu.

   2. nu inteleg cu ce te afecteaza pe TINE ce face unu sau altu’.  cine zice ca trebuie sa te schimbi, si singura cale e credinta, vointa, postul si rugaciunea? de ce crezi TU ca trebuie sa “ne” schimbam. adica, hey. conteaza ce om esti, nu ce faci in pat. nu?[dupa cum mi-a zis o prietena]

   3. ti-o zis cineva ca-l superi? 🙂 pentru mine, cel putin, nu cred ca exista nici iad nici rai, nici reincarnare, deci nici viata de apoi. sau aia poate. exista doar in pamant, urne, sicrie, cersafuri etc.

   eu is de parere ca o trecut 2000 de ani, si noi inca nu ne-am desteptat. adica, mie mi se pare biserica un fel de “manipulator”. gen, cineva a vrut “ordine” si a creeat biserica, a stabilit reguli, a scris biblia. multi au crezut -> efectul de turma. si uite unde am ajuns.

   • si medicii recomanda  Credinta in Dumnezeu pt ca e mai bine sa crezi ca cineva este acolo sus si te asculta,te priveste si te ajuta!
     
    e bine sa crezi intrucat credinta te face sa fii mai optimist, de deschide putin si de destinde!
     
    e bine sa crezi pentru ca El exista si si-a facut de multe ori facuta prezenta printre noi.
     
    E bine sa crezi pt ca altfel treci prin necazuri cand stii ca toti te-au parasit iar El este cu tine.
     
    E bine sa crezi pentru ca el e Ziditorul tau si tu ai fost construit pt a avea o relatie cu El nu cu lumea inconjuratoare; ca toti s-au departat de El se vede in ziua de azi prin cutremure, crize, catastrofe naturale, boli fara leac!

    • 1. unde zice ca doctorii recomanda credinta in D-zeu? mie pana acuma nu mi-o zis nimeni.

     2.de destins nu stiu ce sa zic, eu stau cu frica-n san toata ziua sa nu cumva sa-l supar ca mai apoi sa ajung la ceva preot si sa ma spovedesc ca uite ce am facut, si sa ma trezesc ca ma scoate in suturi afara din biserica. din moment ce ai facut ceva, asuma-ti faptele 🙂

     3.nu stiu ce sa zic. cand toti te-au parasit, nu-ti ramane decat sa te gandesti ca el este cu tine. dar unde? ca langa mine nu a venit sa stea la povesti cu mine.

     4.asta explic-0 putin. Cu EL si atat, nu cu lumea inconjuratoare? eu nu cred ca cutremurele, crizele, catastrofele naturale si bolile fara leac au fost cauzate de… lipsa credintei in d-zeu. e mai mult ceva de genu… “Omul pentru a evolua se autodistruge” . crizele sunt rezultatul lacomiei, si catastrofele naturale… cursului naturii. bolile fara leac? doar sunt. sau sunt rezultatul cercetarilor stiintifice, deci evolutiei?

     • pentru 1 citeste comentariile de mai jos(urmatoarea persoana)

      pentru 2 la matei scrie asa “oare daca dumnezeu are grija de pasarile cerului si le da lor hrana si adapost,daca are grija de firul de iarba si-l imbraca pe el, nu cu atat mai mult va avea grija de voi care sunteti chipul lui?”. asadar frica si stresul sunt o dovada de necredinta. ca ai frica de dumnezeu sa te bucuri si sa incerci sa nu-l superi. cat despre chestia cu spovedania iti spun o vorba si tu tragi ce concluzie vrei: preoti sunt multi, parinti putini!

 17. @ catalinovicy.  cunosc un medic ce recomanda credinta in Dumnezeu, desi el este ateu. el mi-a spus ca recomanda credinta pentru implicatiile pe care le are aceasta la nivelul autosugestiei.  atunci cand omului ii este greu, el cauta ajutor, incearca sa gaseasca sprijin intr-o fiinta superioara, cauta o scapare miraculoasa.  indeplinind ritualul credintei catre care isi canalizeaza energiile, omul isi asteapta rasplata tot repetand ca trebuie sa fie ajutat, ajungand intr-un final convins ca va fi ajutat.

  ai afirmat ca: “E bine sa crezi pentru ca el e Ziditorul tau si tu ai fost construit pt a avea o relatie cu El nu cu lumea inconjuratoare“. nu prea sunt de acord cu afirmatia ta, si am sa gasesc niste argumente ce isi au fundamentul in religie. in decalog  (legea Vechiului Testament) daca stam sa analizam putin continutul Poruncilor 5-10 observam ca acestea impun niste restrictii, fixeaza anumite norme ce trebuie respectate de individ in relatia sa cu semenii. e adevarat si ca, in primele 4 porunci, se stabileste raportul individ/divinitate. la fel, Cele 9 Fericiri (legea NT) pun accentul pe relatia individ-semeni.

  cutremurele, catastrofele naturale sunt niste fenomene naturale si perfect normale in evolutia Pamantului. planeta noastra trece periodic prin ere glaciare, prin perioade extrem de calde,  prin perioade cu activitate vulcanica/tectonica accentuata. mai mult, Soarele influenteaza prin activitatea sa viata de pe Pamant, campul magnetic etc.. bolile nu au aparut din senin. omul fie le-a produs constient in laborator,  prin diferite “experimente esuate”,  prin catastrofe artificiale. dar omul s-a obisnuit sa arunce totul in spatele lui Dumnezeu. orice nu stim: “Dumnezeu a vrut!” sau “Diavolul e de vina!”.  inainte sa punem totul pe seama supranaturalului ar trebui sa mai aruncam un ochi si spre stiinta, sa mai punem si creierasul nostru sa gandeasca.

  in incheire, revin la legile VT si NT.  religia spune ca cine respecta aceste legi ajunge in Rai. e vreo Porunca ce spune :”sa nu fii homosexual!” sau vreo Fericire ce afirma : “fericiti cei nehomosexuali ca a lor va fi imparatia Cerurilor!”?

  • ti-am citit mesajul cu foarte mare atentie si cu zambetul pe buze.nu pot spune decat felicitari dar am si completari desigur:
   ai facut o afirmatie in legatura cu poruncile 5-10 ele intradevar sunt date pentru relatia inteer-umana pentru ca Dumnezeu stia ca relatia lui cu oamnii se va raci

   doi crezi ca pentru un calugar inainte vazator mai au vreo rasfrangere asupra vietii lui acele porunci(avand in vedere ca el sta in pustie si nu are unde sa incalce poruncile)

   trei tot Iisus recomanda retragerea in pustie:cine crede in mine sa-si ia crucea sa si sa urmeze mie;atunci vinde tot,imparte averea ta saracilor si vin-o dupa mine!cum vor putea ei,acolo in pustie sa implineasca cele cerute de Dumnezeu pt Rai:milostenie, ajutorul fata de cei sarmani,rabdarea,dragostea,propovaduirea? dar Dumnezeu totusi vorbeste in mod direct cu ei neimplinid aceste porunci.poruncile sunt date pentru a avea un ghid cei ce vor sa-l descopere pe dumnezeu,sunt ca un “manual de instructiuni”pot spune.

   patru stiinta cine a facut-o? tu crezi ca exista ceva in univers care sa miste fara stirea si voia Tatalui? la tine in casa intra cineva fara voia celor din casa?in portofelul tau umbla cineva fara acordul tau?asa este si cu cutremurele si catastrofele;sunt lasate cu voia lui dumnezeu,din voia lui caci vorba aia”dumnezeu pe care-l iubeste pe ala il pedepseste”.poate intrebi de ce dumnezeu din iubirea lui da voie sa se intample astfel de lucruri. Permite pt ca oamenii sunt indiferenti.intr-o clasa de 30 de elevi daca fiecare vb cu colegul de banca si se face harmalaie porfesorul tipa si face liniste.asa e si in cazul acesta!

   cinci nu e de ajunsa porunca”sa iubesti pe domnul dumnezeul tau din toata inima ta iar pe aproapele tau ca pe tine insuti” sau “sa iubesti pe domnul tau si sa nu ai alti dumnezeui afara de el” sau “paziti dar poruncile mele:..(printre care si ) sa nu desfranezi<<cum se cheama ceea ce fac sdomitii?>>”.Atunci cand iubesti pe dumnezeu faci voia lui iar daca la facere scrie ca “pacatul din sodoma a strigat la cer iar dumnezeu a trimis fot peste cetate”…nu e clar ca sodomia/homosexualitatea nu e placuta domnului?

  • imi aduc aminte si de versetul de la matei care zice “nici hotii, nici furii, nici desfranatii nici sodomitii nu vor intra in imparatia cerurilor”

   • sodomia nu este doar apanajul gaylor ci si a heterosexualilor
    sa spui ca doar un gay e sodomoit nu este adevarat si heterosexuali pratica sodomia si dupa o statistica facuta de americani 50% din orgasmul femei se produce prin sex anal asa ca pana la urma  ar fi interesant ce zici despre asta

 18. Calinovici, din ce religie faci parte? Intuiesc, dar as avea nevoie de o confirmare.

  Sa stii ca majoritatea celor de aici cunosc cuvantul Domnului si sunt mai mult decat sigur ca stiu cum e privita homosexualitatea de catre biserica. As vrea totusi sa ramanem pe tema articolului la care sa contribuim din punct de vedere informativ si nu impunerea unei dogme sau a alteia. Multumesc.

 19. religia nu ar trebui sa fie doar o credinta, nu un stil de viata. adica ceva ce te completeaza, nu ceva in care crezi pana in ultima picatura de sange, si toate cacaturile le legi de religie. dumnezeu a dat aia, dumnezeu a dat aia.

  eu cred ca exista ceva, dar nu exista ceva care … da voie la tot sa se intample, care isi pedepseste pe cei ce nu-l urmeaza fie ca sunt musulmai, arabi, pocaiti, catolici sau whatever mai este.

  cum se cheama ce fac “sodomitii” ? placeri. cel putin partea de care is si eu constient. :p

  parerea mea e ca dumnezeu ar fi o persoana mult mai buna daca nu si-ar impune ca un dictator stilul de viata. nu ai voie sa faci aia aia aia. si nu o zic doar fiindca as ptuea parea un tanar rebel sau cine stie ce, sau doar pentru ca sunt gay.

  @chestia cu parintii si preotii : este o vorba prin ardeal , “toti is de-o foaita” 😛 acum tragi tu ce concluzii vrei. si vezi ca nu mi-ai raspuns la toate intrebarile/afirmatiile.

  nu e bine sa … asemeni casa/portofelu cu … tatal. adica, in casa ta/portofelul tau se prea poate sa mai umble lume fara sa stii tu. si e chiar absurd sa crezi ca TOTUL are legatura cu dumnezeu. daca dumnezeu ar fi asa bun, de ce nu toata lumea e  egala, de ce ISI impune cuvantul. adica pana la urma e ceva de genu: “fa cum vrei, eu te-am avertizat. tot ca mine faci pana la urma, oricum”.

  totusi, religia ar trebui sa fie ceva ce te completeaza, o parte dintr-un raspuns pentru intrebarile ce nu le gasesti raspuns. NU si pentru … aparitia omului?. religia, parerea mea nu ar trebui sa fie un … obiect de manipulare in masa, cum se face acum.

 20. :))MA ASTEPTAM SA-TI GASESTI RASPUNS LA INTREBARILE CELELALTE IN RASPUNSUL PE CARE IL DADUSEM CELEILALTE PERSOANE…IN FINE
  omul se conduce dupa principiul gresit                         “…sunt liber.omul e liber”
  –> nimic mai fals<–
  omul are libertatea de a alege intre bine si rau
  intre viata si moarte
  nu e cale de mijloc
  tu ca om poti alege intre diavol si placerile lui(trecatoare pentru care platesti scump,aici pe pamant ca “la draq” nimic nu-i gratis) sau placerile lui dumnezeu,placeri vesnice si constructoare de suflet.sstiu ca-ti place ceea ce faci,si-ti produce o placere dar oare aia e cu adevarat placere/sau e amareala cu zahar?oare aia iti doresti?si daca da de ce?care-i izvorul acestei pofte.eu raspunsul asta nu-l pot da,pt mine!
   

 21. Desi e prima zi cand citesc acest blog, zi inceputa cu stangul, trebuie sa recunosc ca articolul tau mi-a facut seara mai frumoasa : am ras pe saturate. N-am sa inteleg niciodata, dar absolut niciodata de ce trebuie sa fiti atat de tendentiosi cu Biblia. Personal sunt un ortodox cu numele, in realitate nu sunt vreun practicant. Totusi trebuie sa recunossc ca Biblia mai intai de toate e o carte ffff inteligent scrisa, si -mai mult decat atat- una ffff dificila. De aceea ti-as recomanda calduros sa (re)meditezi asupra celor scrise.
  Si iarasi ma intre: CE TREABA ARE SULA CU PREFECTURA?

  • “N-am sa inteleg niciodata, dar absolut niciodata de ce trebuie sa fiti atat de tendentiosi cu Biblia.”
    
   “Totusi trebuie sa recunossc ca Biblia mai intai de toate e o carte ffff inteligent scrisa, si -mai mult decat atat- una ffff dificila. De aceea ti-as recomanda calduros sa (re)meditezi asupra celor scrise.”
   APLAUZE! ESTI UN MONUMENT DE PROSTIE! CAP AI, MINTE CE-TI MAI TREBUIE? SAU DACA AR DUREA PROSTIA… POATE NE LAMURESTI SI PE NOU CUM AI AJUNS LA CONCLUZIA ASTA? CUM DE COLECTIA – PROST SCRISA –  DE POVESTI NEMURITOARE A CAPATAT ATATA IMPORTANTA DIN PUNCTUL TAU DE VEDERE?

 22. am citit articolul si toate comentariile si spre uimirea mea s-au conturat noi intrebari  in mintea mea.

  si recunosc sunt intrebari chinuitoare pentru mine ca crestin ortodox .

  dar dar vin cu o idee si intreb ;  daca totul e creeat de dumnezeu  si oamenii  sunt creeati dupa chipul si asemanarea lui , de ce ne-a mai creat pe noi  homosexualii? si daca tot ne-a creeat  dupa  chipul si asemanarea lui , asta inseamna ca si el pe undeva prin vreun coltisor   e gay?

  si daca este asa  , de ce vine biserica si zice altfel prin preotii ei  uneori chiar dupa o atingere scarbavnica si impotriva firii?

   

  si daca  noi homosexualii  suntem ai diavolului   sa nu uitam ca si el a fost ,in rai in dreapta lui, a domnului si poate ca a fost aruncat din rai ca lucifer erea gay?

  dar daca crezi in reincarnare si ai trait si ca femei si ca barbat pentru evolutia ta spirituala  atunci care este rolul vietii de gay? care este lectia de viata pe care trebuie s-o invatam?

  sau trebuie sa intelegem contopirea asta intre femeie si barbat ca  o ultima reincarnare inaintea trecerii la acel nivel de evolutie in care nu mai este necesar sa te reincarnezi pe pamant?

  sa nu uitam ca biserica este  reponsabila cu tinerea omenirii in intuneric aproape 1000 de ani

  si tot datorita ei au exiatat numeroase razboaie

  si discutia poate continua la nesfasit

  si pana la urma ma doare capul de intoleranta bisericii care face morala noua enoriasilor dar nu si lor ca slujitori  ai ????? bisericii sau domnului ? ai cui slujitori sunt ei?  CRED CA AI PROPIILOR BUZUNARE

  • nu stii ce inseamna “creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”

   sa-ti explic: dupa chipul adica cu putere de intelegere, cu ratiune si cu forma trupului asta inseama dupa chipul iar dupa asemanare inseamna statutul de sfintenie (daca fortam termenii)… nu esti acum dupa asemanarea cu Dumnezeu dar esti chemat la asemanarea cu Dumnezeu adica la indumnezeire, sa te asemeni cu el in sfintenie la fel ca Adam si Eva pana la izgonirea din Rai. “Sa facem om dupa chipul si ASEMANAREA noastra”… si au facut pe Adam si Eva care erau facuti si dupa asemanare dar daca au incalcat porunca au pierdut asemanrea pe care noi am castigat-o prin moartea si invierea lui Hristos; asadar tu esti chemat sa te asemeni cu Dumnezeu care cu certitudine nu e homosexual. De ce? pt ca Dumnezeu nu e om e duh,e spirit,care nu are pofte trupest.intelegi?daca nu are trup,nu are pofte trupesti.sper ca am fot explicit.
    
    
   Faci de asemenea confuzie si asemeni foarte mult religia cu cedinta. Nu au aproape nicio legatra una cu alta. Religia este doar un mod de a-ti exprima credinta. de a te desfasura… e ca si cum ai o pisica, ii dai de mancare, o speli te ingrijesti de ea;te atasezi de ea. daca tu o strigi “pis pis pis” ea se uita la tine si vine, insa daca o strigi “cat cat cat” nu cred ca mai vine cu toate ca tu ii dai in continuare de mancare si o ingrijesti mereu; ea iti arata afectiune doar daca o strigi pe limba ei, sa inteleaga ce-i spui. doresc sa trag o concluzie si spun asa: pis pis pis=ortodoxie

   • mai…cand o sa intelegi, o data pt totdeauna ca NIMENI nu ALEGE placerea “diavolului” contra placerile lui dumnezeu, divine, bla bla. (pe cineva mai specialist decat mine in problematici de religie si spiritualitate ma indoiesc c-a sa gasesti, asa ca n-am nevoie sa mi se aduca explicatii). asa te nasti, asa traiesti. punct. si poate ca si dzeu e gay pe undeva cum bine zicea cristi.tu de unde stii ca nu e asa? l-ai cunoscut personal, i-ai propus niste chestii si te-a fulgerat pe loc?
    hai sa comparam placerea diavolului cu cea ingaduita de dzeu (sau cum ii zici tu entitatii tale absolute). dpdv fizic, mecanismul este acelasi, stimulare sexuala si orgasm. ori ca faci asta c-o femeie ori cu un barbat, tot lucrul asta se intampla. deci, de ce ar fi aceeasi chestie definita in doua moduri opuse?
    cum e afectata creatia divina, coroana creatiunii, de faptul ca unul sau una ajunge la placere in moduri diferite? zi si mie ca nu pricep. zau.

  • Nu sunt rautacios, doar ca hai sa nu fim ipocriti si sa nu spunem ca ortodoxia este “cheia porivita”. Asta tot timpul mi s-a parut asa o porcarie… fiecare spune ca religia lui este ‘ha buna.

   • am stat 3 sec si  m am gandit si spun asa:
    nu cunosti ortodoxia.fac o paranteza si spun ca pis pis pis nu poate fi = credinta pentru ca Petru spune asa”daca aveti credinta si fapte nu,credinta voastra este moarta”deci nu credinta te mantuieste ci faptele.care fapte…cele morale care le-ai invatat la ora de religie si la biserica nu are rost sa le repet eu iar.de ce consider eu ca pis pis pis=ortodoxia pentru ca asta vad,asta simt si asta cred.am fost pana nu de mult putin ecumenist si am mers la mai multe culte(sa nu spun secte) si am cercetat cu amanunte si crede-ma ca am cautat cu cea mai mare sinceritate si mi-am dorit sa aflu adevarul si l-am aflat.ortodoxia dateaza ca fiind cea mai veche dintre toate,se dovedeste ca fiind pastratoarea de tezaur propovaduit de apostoli si am bservat ca e placuta Domnului.pt mine ortodoxia este calea cea dreapta pt ca:
    -nu ma ingradeste ci mi se ofera foarte multe posibilitati la nevoie
    -are o invatatura completa bazata pe Sf.Scriptura si Sf.Predanie
    -nu imi face rau
    -nu incearca sa profite de pe urma mea
    -nu ma obliga amenintandu-am cu excluderea din Biserica(aviz adventistilor)
    -nu-mi pune inainte reguli absurbe,neexplicabile sau dogme fara temei scripturistic.
    nu inteleg de ce majoritatea vad pe acei popi ai ortodoxiei care sunt gay,pedofili,criminali,betivi etc.
    sa facem putin distinctie intre POPI si PREOTI
    popa e al dracului dar poarta haina domnului
    preotul e al lui Dumnezeu si se lupta cu dracul
    avem preoti extraordinari care merita toata lauda si cinstea insa nu vrem sa-i vedem.oare de ce?oare de ce criticam atat de mult ortodoxia si uitam ce inseamna cu adevarat a fi ORTODOX?oare ce de trebuie sa experimentam pe propria piele cuvintele Sf.Maxim Marturisitorul care spune “preotii si episcopii vostri se chinuie sa va distruga voua Biserica!”…oare de ce?cine e la mijloc?ce pacat?ce patima ne umbreste vederea celor bune?daca stii ai nota 12!

    • e curios cum deja incepi sa dai lectii  si deja doresti sa dai si note. oare asta nu denota pacatul trufiei? atotcunascator e doar  EL.

     • oare cel ce doreste sa te invete este neaparat trufas daca iti prezinta si alta varianta a povestii decat cea pe care o cunosti?oare Hristos nu era trufas pt ca ne-a invatat atatea?oare profesorii sunt trufasi ca le predau elevilor si le pun note?oare daca tu dai un sfat unui amic,esti tu oare trufas?oare eu sunt trufas pt ca spun lucrurilor pe nume si nu ma ascund dupa cuvinte?
      nu am sustinut niciodata ca le stiu pe toate sau ca El este in nestiinta de ceva…
      2
      sodomie nu inseamna sex anal…iarta-ma prefer sa o fac pe TRUFASUL si sa-ti explic ce inseamna sodomie decat sa-ti port de grija…
      SODOMÍE s. f. relații sexuale anormale (între parteneri de același sex, între oameni și animale) -conform dexului-
      conform credintei,adica Bibliei sodomia inseamna impreunarea a do sau mai multi oameni de ACELASI sex.cred ca e destul de clar si nu necesita explicatii suplimentare…
      iarta-ma daca am fost trufas dar prefer sa merg la judecata cu trufia decat cu osanda pt ca nu am vb cu toate ca stiam..o zi buna

 23. Sodoma (so’dom) în ebraica veche, limba Vechiului Testament, însemna care arde, aprins, cuprins de gânduri ascunse, complotitor, urzitor, ispititor.

  Numele acesta pare a fi fost atribuit unui vechi oraș israelit la sud de Marea Moartă, oraș cunoscut pentru firea nesinceră, ascunsă și pasională a locuitorilor săi, care ar fi făcut orice numai să își atingă scopurile necurate. E posibil ca această nuanță să se fi transmis până în zilele noastre în multe limbi moderne, în care a lucra pe cineva “pe la spate” înseamnă a nu fi sincer cu acesta și a nu-i dori binele (sau cel puțin a nu-ți păsa decât de binele propriu). Evident că în acest tip de comportament se încadrează și obținerea plăcerii “pe la spate”, adică fără acordul celuilalt, respectiv violul sau coruperea partenerului.

  De aici până la crearea unui cuvânt-stigmat care să rezolve, chipurile, această meteahnă mult răspândită din cele mai vechi timpuri și până azi, n-a fost decât un pas. În loc să înfiereze la general nesinceritatea, ademenirea, manipularea și răutatea oamenilor, a fost mai simplu să fie creat un cuvânt care să atribuie toate aceste păcate celor care aveau, la propriu, relații (sexuale) “pe la spate”. Așa s-a născut cuvântul (dar mai ales ideea) de sodomie.

  Față de vechiul nume evreiesc Sodoma, datând cu mii de ani înaintea erei noastre, noțiunile de “sodomie” și “sodomit” sunt de dată mult mai recentă (cam din sec. XI e.n.), fiind cuvinte derivate în mod impropriu de teologii creștini ai evului mediu timpuriu din numele străvechii cetăți israelite Sodoma cu scopul precis de a desemna actele sexuale considerate (de ei) împotriva naturii.

  Dacă ar fi să ne luăm strict după numele Sodomei, cei mai mari sodomiți ar trebui considerați tocmai teologii cu pricina, dat fiind că ei au fost responsabili de convertirea (dacă nu coruperea) minților a mii de oameni, după convingerile lor. Mai “pe la spate” lucrătură ca asta nici că se putea. Manipularea supușilor prin controlul pasiunilor acestora e poate abjecția cea mai crasă de care umanitatea a avut parte, cu toate că, spre deosebire de practicile sexuale neortodoxe, a trecut relativ neobservată.

  Din punct de vedere metafizic, numele cetății Sodoma simbolizează gândurile sau obiceiurile obscure ale persoanei și tendința de a se lăsa pradă pasiunilor și impulsurilor de moment – lăcomia, avariția, carnalitatea, pofta și plăcerea derivate din conștiința simțurilor, gândul ascuns și decăzut că alții îți pot oferi ceea ce tu nu ai. Necurăția specifică, la propriu, sexului anal, reprezintă în fapt murdăria unei conștiințe vinovate față de sine pentru non-conformitatea față de propria lege a firii.

  Nevoia de a te ascunde față de cei din jur vine din tendința cvasi-universală de a te târî și de a trece neobservat până la atingerea scopului propus, însă nu acesta este păcatul Sodomei ci inospitalitatea. Refuzul de a te dărui celor care-ți trec pragul pentru a căuta adăpost, sau chiar răutatea de a le cere lor să ți se dăruiască în schimb este sinonim cu o negare a propriei ființe, percepută la modul negativ, ca lipsă. Această ascundere față de tine însuți e cea care te consumă și care declanșează, în cele din urmă, combustia internă purificatoare. Până și locația Sodomei, ca cetate de câmpie, sugerează un nivel scăzut, primar al conștiinței.

  😎

  • multe nume din vechiul testament sunt, asa cum se spune astazi,”predestinate”. dupa cum spui tu:
   sodomo-cel ce arde
   iti mai dau un exemplu
   Hristos-cel uns
   desfranata-era considerata femeia ce se inchina mai multor dumnezeui nu mai multor barbati asa cum se considera astazi
    
   acum te intreb asa:
   -De ce a ars si Gomora?
   -Ce treaba are inospitalitatea cu pacatul?
   intradevar hristos este pornit impotriva inospitalitatii si o considera drept ura impotriva aproapelui,neimplinirea poruncii inso nu pedepseste aceasta decat prin cuvant.
   daca tu spui ca sodoma a ars pt ca oamenii de acolo nu erau ospitalieri, ce vroiau sodomitii(a se citi locuitorii sodomei) de la Lot?de ce il obligau sa-i scoata afara pe ingeri? de ce atunci cand Lot a vrt sa-si jertfeasca fata aceia au refuzat desavarsit sustinand in continuu ca-i vor pe ingeri?
    
   acei teologi pe care tu-i numesti sodomiti(metaforic vorbind),pt ca lucrau pe la spate sunt considerati astazi marii partinti ai bisericii universale,oameni de cultura si de o inteligenta net superioara (spre deosebire de…) precum Sf.Nicolae,Spiridon Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare si altii. Acestia au consderat ca SODOMIE este acel pacat impotriva firii prezentat clar in cartea Genezei si pe care unii vad ca incearca sa o traduca,s-o invarta si sa o inteleaga fiecare dupa cum vrea…va rataciti nestiind scripturile.
    
   ***ps*** nu pot da crezare tuturor informatiilor prezentate de tine si te rog sa-mi spui de unde le-ai luat. ma voi mai informa si eu si te voi mai tine la curent cu ce spune biserica si ce spune maidanul
   o zi buna
    

   • nu vreau sa te ofensez in vreun fel catalinovicy dar ..Sf.Nicolae,Spiridon Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare au fost niste oameni cu o inteligenta superioara?
    ps – oamenii astia sunt morti. nu ii cunosti personal.
    ps2 – tot ce crezi tu despre ei se bazeaza pe un suport scris.
    o zi buna

    • nu pot spune decat:
     ia o pauza  …nu exista Dumnezeu dar daca exista sa te fereasca Dumnezeu;)
     prin ceea ce ai spus nu pot decat sa deduc faptul ca toata istoria este egala cu zero.pt ca se bazeaza pe scris sau toata stiinta… nu ai avut o replica destul de geniala..poate asta-ti face cinste ce sa spun…
     da acei sfinti au fost pers cu o inteligenta superioara la fel cum avem si astazi dar pe care probabil nu ar trebui sa-i stii ca daca-i vei afla cu siguranta ii vei eclipsa.

     • mi-a palcut, dar acesti sfinti nu sunt chiar exemplul stiintei.
      nu neg existenta lui Dumnezeu, dar cred ca tot ce este non-biblic (traditie, sfinti si spusele lor, cu atat mai mult moastele lor) nu este relevant.
       

    • pentru mine sunt extrem de relevante pt ca le si simt nu doar le vad 😀 sper sa “patesti” acelasi lucru in curand.

     • e imposibil sa patesti ceva ce nu este rational. nici macar dpdv biblic.
      plus ca nu exista un argument biblic ca sa sutina traditia.
      pe baza traditiei, bisericile in general au indobitocit membrii si au tinut societatea in loc sute, acum poate chiar mii de ani.
      o biserica/religie sanatoasa este una care se concentreaza pe individ ca asupra unei entitati unice, lasandu-i loc sa-si gaseasca singur raspunsurile cu ajutorul bibliei si al ratiunii. un fel fe life coach daca vrei.
       

    • nu stiu in ce biserica mergi tu insa  cea ortodoxa pune mare accent pe unicitatea fiecaruia ca univers propriu,si-l lasa sa descopere sustinandu-l,ajutandu-l acolo unde este nevoie.traditia este biblica avem la timotei un verset care spune “si paziti toate poruncile pe care vi le-am dat voua in scris sau PRIN CUVANT” iar la ioan ni se spune”si ale multe lucruri a facut Hristos si care nu s-a scris cacide s-ar fi scris nu ar fi incaput in lume cartile ce s-ar fi scris”(nu e ad litteram..am incercat sa pastrez esentialul si contextul daca vei cata cei gasi)trebuie facuta diferenta intre traditia bisericeasca si cea omeneasca adica intre traditia pe care o prpune biserica si crestinismul si traditia propusa de pagani
     unde mai pui ca avem lege care spune”mai presus de lege este dragostea” si alta care zice ” si de-as imparti toata avutia mea si de-as da trupul meu sa fie ars dar dragoste nu am nimic nu sunt”1 Cor 13.mai preses de orice regula sau porunca este dragostea fata de Hristos manifestata in mod liber dar cu consimtamantul ca Lui ii place.

     • ortodoxismul deseori este exprimat prin paganism. mare parte din traditii sunt pagane, oculte saamd. pt simplul fapt ca tine duminica, sarbatoreste ziua soarelui thus Ra.
      nu asuma ca apar protestantismul.
      credinta e imp.
      spui aici: “si paziti toate poruncile pe care vi le-am dat voua in scris sau PRIN CUVANT”
      Exod 20
      10 Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.

      intreaba orice teolog crestin, chiar ortodox o sa iti spuna ca ziua a saptea din exod este sambata.
      traditia, a schimabt-o cu duminica (chestia cu sarbatorirea inaltarii, fara vreun argument biblic)
       
      asadar avand in vedere ca majroitatea bisericilor nu reusesc sa-si pastreze nici bruma de dogma pe care se bazeaza, chiar nu au ce sa comenteze la cap. homosexualitate.

 24. catalinovicy~

  Ma bucur ca întrebi de Gomora, dar dacă crezi (așa cum multă lume își închipuie) că în Sodoma trăiau gay-ii iar în Gomora lesbienele, cred că te înșeli. Nici Biblia, nici alte texte vechi nu pomenesc nimic în legătură cu Gomora, afară de faptul că a fost distrusă odată cu Sodoma – așa că ideea că distrugerea Gomorei ar fi fost pedeapsa pentru homosexualitatea feminină e pură imaginație speculativă.

  Numele Gomora însemna, în ebraică, arogant, tiranic, opresiv, strivitor, înclinat spre forță. Distrugerea Gomorei chiar nu are nici o conotație sexuală, iar asocierea (și vecinătatea geografică) cu Sodoma sugerează tocmai că nu practicile sexuale au fost motivul distrugerii lor, ci înclinația spre violență și caracterul meschin al celor ce locuiau acolo.

  În cazul Sodomei, mi se pare ridicol și suspect (dacă nu cumva extra-gay!) să ne preocupe faptul că bărbații din Sodoma voiau să-i “sodomizeze” pe îngerii trimiși de Dumnezeu și să nu ne intereseze faptul că ei urmăreau de fapt umilirea acelor străini. Probabil că dacă-i provocau la o “luptă dreaptă”, cu pumnii (ca-ntre bărbați), era mai bine?! Dacă le spărgeau doar puțin fața și nu se dădeau la ei și sexual era mai acceptabil? Mai vorbeam azi de “sodomie”? Sau, dacă-i dădeau doar afară din oraș fără să le facă nimic, Sodoma scăpa de distrugere? Nu cumva tocmai pentru a testa reacția locuitorilor Sodomei față de străini i-a trimis Dumnezeu pe îngeri în casa lui Lot (care nu era nici el de prin partea locului)?

  E foarte ciudat că, fiind vorba de trimișii lui Dumnezeu în casa lui Lot, ne preocupă mai mult faptul că locuitorii Sodomei se culcau cu bărbați decât că voiau să-i violeze pe îngeri. So very, very gay!

  Între timp, două link-uri că-i mai ușor : http://en.wikipedia.org/wiki/Sodom_and_Gomorrah și http://rictornorton.co.uk/homopho2.htm

  😎

 25. catalinovicy nu doresc sa intelegi gresit ,nu am nimic cu biserica ta ortodoxa ,care prin botez este si a mea ca a tuturor romanilor ortodocsi. eu am pastrat din biserica, doar   CREDINTA  ,  SI NU DOGMA RITUALUL + COMERTUL.   Cand ati auzit voi ca un popa sa faca o slujba gratis indiferent de ce fel ar fi ea?  PREOTUL CA LIDER SPIRITUAL  al unei comunitati  a-r  trebui sa lucreze in cuvantutul LUI fara preturi ca la piata, preotul sa fie interesat de problemele si sanatatea morala a enoriasilor si nu de suma de bani ce trebuie trimisa la episcopie.

  Si catalinovicy nu am nimic nici cu tine  si  chiar daca incepi sa spui lucruri  neadevarate in focul launtric care te macina ca sa ne scoti pe noi cei gay de pe drumul pierzanie asa cum este in mintea ta ,facand o fapta buna in fata lui, credema ca nu reusesti decat sa ne faci pe noi cei gay sa ne departam si de bruma de otodorxie pe care o mai avem  noi in adancul sufletului.

  daca ai fii gay ai intelege cat de simplu este sa intelegi regulile de bun simt invatate in cei 7 ani de zile la mama acasa.

  noi cei gay nu avem nevoie de o biserica care condamna inainte sa ne judece , o biserica care sa-si alunge copii ca nu sunt  cuminti, o biserica care sa distruga sufletul pentru ca nu gandim la fel, o biserica in care noi tot finte cu spirit si suflet nu ne gasim locul, o biserica pentru care criminalul isi gaseste ispasire dar un gay nu.

  o sa zici ca si un gay poate sa-si gaseasca ispasirea dar doar renuntand la a fii gay , este o cerere ciudata a biserici  sa spuna unui om sa ucida un pic de suflet din fiinta lui.

  EU STIAM CA SUNT DIFERIT  DE LA 5-6 ANI, = CEEA CE MAI TARZIU AM AFLAT CA SE NUMESTE HOMOSEXUL = GAY  de mic copil am stiut deci nu pot sa schimb ceva care este in insasi sufletul din fiinta mea si a-mi cere sa ma schimb = a cere sa ucid  o parte din mine.

  dar nu ai,   tu,   catalinovicy sa intelegi acest fenomen , tu nu traiesti acest sentiment si de asta nici nu poti intelege drama din inima noastra.

  si cu toate astea vi si ne dai sfaturi   ca sa ne inveti  CE?

  ASTA NU INTELEG EU , DE CE VIN UNII  SI SPUN RENUNTA LA A FII GAY  CA O SA ARZI IN FOCURILE IADULUI cand pentru asta EU TREBUIE SA UCID O PARTE DIN FIINTA MEA?

  nu voi arde in focurile iadului atunci pentru crima?

  oricat am  discuta pe tema asta catalinovicy ,nu am face altceva decat sa ne contrazicem pe o tema pe care tu nu o cunosti pentru simplul fapt ca nu sti ce insemana decat  ca informatie nu ca sentiment..

  IAR CAND INCEPI SA VI CU INFORMATII NEADEVARATE [ca sa nu zic minciuna] incep sa ma intreb ,care este scopul tau ?

   

  • nu obisnuiesc sa vorbesc pe langa subiect sau sa dau sfauri in nestiinta de cauza. nu mi place sa fac pe lupul moralist. nu-mi doresc sa schimb pe nimeni pana nu ma schimb pe MINE. nu vreau sa va oblig in numele bisericii ci doar vreau sa spun ceea ce crede biserica despre asta; atentie BISERICA nu EU. nu cred ca am spus lucruri neadevarate.as schimba cateva replici cu tine. id-ul meu este catalinovicy{yahoo.com} poate ne vedem acolo.

 26. vei vorbii intodeauna pe langa subiect atata timp cat nu esti gay sau fost gay care a gasit puterea sa-si renege instinctul sexual, dar a renega un strop  din fiinta ta ceva ce nu poti transforma oricat ai dorii acest lucru , este ori gestul unui sfant ori al unui  nebun. oare crezi ca nu sunt gay care si-ar fi dorit sa fie hetero ?  crezi ca nu sunt gay care isi  doresc familie  copii in intelesul clasic de familie? crezi ca ne place sa fim aratati cu degetul  si discriminati sau omorati? crezi tu ca ne place sa suparam mamele cand afla  de noi si se intreaba cu ce au gresit in fata LUI  de au fost pedepsite cu un copii gay? crezi tu ne putem impaca vreodata ca dezamagim tatii nostri ca nu le ducem numele mai departe?

  CREZI TU CA AM ALEGE ACEST DRUM DE MARTIRIAT , CAND NE-AR FI MAI USOR  SI PLACUT DRUMUL HETERO?

  CUM VI TU SA MA CONDAMNI SI SA CREZI CA DACA VORBESTI IN NUMELE BISERICII  CAPETI MORALITATEA SA-MI ZICI MIE  ORICE DESPRE O VIATA PE CARE TU NU O S-O POTI NICIODATA TRAII ?

  LASATINE S-A TRAIM PE PAMANT IN PACE ,IAR CAND VOM DEVENII SPIRITE NE V-A JUDECA EL .

   

  VOI NU AVETI DREPTUL ACESTA.         PUNCT

   

 27. RELIGIA = UNUL DIN CELE MAI EFICIENTE MIJLOACE DE SPALARE PE CREIER SI UNA DIN CELE MAI PERICULOASE ARME DE DISTRUGERE IN MASA. SUNTEM IN SECOLUL 21, IAR SUBIECTE CA HOMOSEXUALITATEA SAU AVORTUL INCA MAI SUNT CONSIDERATE “TABU”. CINE DRACU’ NE-O FI MINTIT CA SOCIETATEA UMANA A EVOLUAT? TRAIM UN AMESTEC DE EPOCA DE PIATRA SI EV MEDIU TEHNOLOGIZAT. DE RESTUL, FITI VOI INSIVA, INDIFERENT DE ORIENTAREA SEXUALA SI TRAITI-VA VIATA CUM VRETI, IN MASURA IN CARE ACEST LUCRU MAI ESTE POSIBIL, IAR PT. AIA CARE O TIN UNA SI BUNA CA PROASTA LA MORMANT CUM CA ACOLO SUS, E CINEVA/CEVA ATOTPUTERNIC SI ATOT ALTE CELE, LE RECOMAND PASTILE. SAU CARTEA LUI TONI VICTOR MOLDOVAN, “PROIECT TERRA”, CA SA VA DATI SEAMA CARE-I TREABA CU RELIGIA ASTA IMPUTITA CARE NE-A TRANSFORMAT IN SCLAVI.

 28. eheee…de cand asteptam sa mai scrie cineva aici sa mai am cu cine ma contrazice; chiar imi era dor de voi, pui de vipere…

  Daca tu spui asa : “RELIGIA = UNUL DIN CELE MAI EFICIENTE MIJLOACE DE SPALARE PE CREIER”… atunci apare intrebarea: Televiziunea ce mai e fratia ta? Mass-media ce face?… si totusi suntem in secolul 21, dupa cum maria ta spune! Uuite ca acceptam (si nu putin) sa ni se spele creierele prin televizor (afirmatie dovedita stiintific in atatea tratate si carti de specialitate). De ce consideri tu ca religia e spalare pe creier? Pentru ca probabil tu nu ai reusit sa obtii ceea ce-ti doreai. scenariu: ai mers la Dumnezeu si i-ai cerut un sac de galbeni (ca altceva mai inteligent nu cred ca erai in stare sa ceri… “a nu se citi ca pe o jicnire ci ca pe o realitate pe care o pot confira si dovedi”), Dumnezeu nu ti-a dat si ti-ai pus palma in fund propovaduind ateismul.

  Daca tu spui ca religia e spalare pe creier ma intreb asa: oare sa ascult de tine, un nimeni?sau de atatea genii care s-au facut remarcate in diferite modalitati fiecare in domeniul sau (sa ne uitam la romanai precum: Eminescu, Arghezi, Brancusi, Racovita, Vuia, Babes si multi altii; lista poate continua iar pentru asta te rog sa vizitezi site-ul http://www.athenian-legacy.com/2010/02/savanti-crestini/) care si-au purtat numele de crestin cu mandrie, demnitate si onoare…?!

  Spuneai ca nu evoluam…traiesti si ai trait in Romania insa nu stiu cat te-ai plimbat in afara granitelor dar daca ai indrazni sa arunci ochii peste ocean, la semenii nostri din America ai observa ca nu stiu cum sa faca sa dea timpul inapoi pt a repara anumite scapari ale democratiei; atat in sistemul educational cat si in cel social-politic. Ei observa acum ca Libertatea pe care si-au permis-o le dauneaza si le face rau. Inteleg revolta ta, esti roman drept pt care nu stii/vrei sa inveti din greseala altora. Ai o doza de optimism si CREZI ca tie iti va iesi mai bine, indiferent de faptul ca ai sau nu posibilitati, tu esti mai destept decat oricine si zicala “desteptul invata din greselile altora” nu ti se potriveste ne-am, probabil pt ca nu esti compatibil cu primul termen.

  Vorbeai despre sclavism si dadeai numele unei carti, nu te acuz ca ai citit-o, pt ca nu ma astept la asa ceva insa cred ca esti putin orb si valorile tale sunt asezate in forma piramidei intoarse.De ce?Pentru ca nu prea vezi bine cine si cum inrobeste?! nu stiu care dintre cele doua(lume si religie) ofera o libertate mai mare! Sau defapt depinde ce intelegi tu prin libertate si aici amintesc iar de valori… cred ca a fi liber inseamna, pt tine, a trai asa cum vrei, ori “liber nu e ala care spune ce vrea ci e acela care spune ce trebuie” Bartolomeu Anania.

  In legatura cu libertatea asta de care te bucuri tu acum, sau incerci sa te bucuri de ea… vei observa ca dupa ce te vei plictisi de ea nu-ti va prisosi, nu va da niciun rod, si nu iti v-a aduce niciun folos iar asta o spun atat din experienta mea cat si din experenta altor cateva sute de tineri. Un monah de la manastirea Putna are o vorba foarte interesanta si spune:”lasa fiule ca vine si pentru tine ziua mantuirii”…

  Sfat: nu incerca sa arunci cu gunoi in cineva pe care nici nu-L cunosti pt ca nu vei reusi niciodata sa-L atingi…rade si El de tine si rad si multi altii cand vad ca incerci tu singur sa schimbi lumea, lume care e cu religia de la inceputul ei iar daca religia era chiar asa o abureala, cum spui tu, pun pariu ca disparea in 1000, 2000, 3000 de ani insa ea tine de 7000 de ani si va mai tine cu sau fara voia ta. Domnul sa te lumineze si i-a aminte : “cel ce crede ca sta sa aibe grija sa nu cada”.

  Sa nu-mi fie cu suparare cele ce le-am scris si te rog sa ma ierti daca te-am necajit. Nu am vrut sa te atac sau sa te jignesc dar pentru a-i trezi pe cei ca tine (orbiti de faptul ca au atatea posibilitati si nu au cu cine sa le imparta) trebuie sa-I zgudui putin, sa-i iau la palme pentru a reveni cu picioarele pe pamant.

  Pun pariu daca vrei, ca varsta ta e cuprinsa intre 16-20-25 de ani, varsta la care crezi ca poti schimba lumea, crezi ca tu ai descoperit ceva nou, crezi ca esti cel mai tare si ca vei realiza ceva; trezeste-te pentru ca esti penibil, SERIOS!

  • @catalinovicy: Daca nu ai auzit de panteism, in filosofia panteista Universul este Forta Suprema (echivalent cu Dumnezeu), ne-creator si ne-inteligent, dar cu o ordine care are sens, cu Legi ale Naturii etc. Deci nu ai ce venera. Nu exista profeti (mantuitori), si uita-te pe youtube la “star sizes” sa te lamuresti ce furnica esti in Universul asta (ca un simplu argument pe teme religioase)
   Biblia si Coranul sunt carti scrise de asiatici primitivi cu reguli si precepte medievale.Acuma orbiteaza ISS-ul in jurul Terrei si avem sateliti de telecomunicatii si GPS.
   Ne referim mereu la crestinism si Biserica pentru ca ne-am nascut in Europa. Daca eram in Arabia Saudita era mai grav. Daca eram in Tibet sau Japonia lucrurile probabil ca ar fi fost mai roz. Nu confunda credinta personala cu realitatea. E doar o stare mentala ce crezi tu si personal nu ma intereseaza sa iti schimb credinta. Doar ca a o folosi – aceasta credinta a ta – drept argument suprem e valabil NUMAI PENTRU TINE.
   🙄

   • hello,
    incep prin a-mi cere iertare pentru intarziere dar am avut o perioada incarcata.
    da,cu siguranta am auzit de panteism si de fiecare data cand citesc despre aceast “fenomen” imi fuge mintea la Teoria Gaia despre care nu stiu cate cunosti.Observ ca atata panteistii cat si cei cu teoria Gaia considera ca totul este Dumnezeu si nu Dumnezeu este totul insa daca e asa cum spui tu ma intreb … de unde au aparut toate?cine le-a facut mai frate?au aparut de la sine?…daca admitem ca toate au aparut de la sine putere iar natura/pamantul se mdifica dupa propria VOINTA trebuie sa admitem ca acest pamant/natura are RATIUNE si te intreb… de cand pamantul/natura are RATIUNE si VOINTA?cine sustine lucrul asta?cine crede ca pamantul gandeste?:)))..sa fin rationali macar noi insa se observa ca nici atat nu mai suntem;preferam sa fugim de Crestinism pentru ca asa e la moda si ne retragem in  niste explicatii de balta,puerile de-a dreptu’ penibile cu care iesim in fata,fara a le trece prin filtrul gandirii sau al trairii…cugata ceea ce “vorbesti” si mai vedem dupa!
    Cu drag,
    Catalinovicy

 29. Good point Ra.

  Dacă s-ar fi născut în Arabia Saudită catalinovicy ar fi apărat valoarea incontestabilă a Coranului cu aceeaşi fervoare.

  Unii pur şi simplu nu îşi dau seama ca tot aparatul credinţelor lor are de-a face cu zona de pe glob în care se nasc. Care n-are nicio legătură cu raţiunea, logica, deci cu argumente valide. Cum nu poţi să faci un câine să vorbească omeneşte, nici pe un astfel de exemplar al speciei umane n-o să reuşeşti să îl determini să facă uz de raţiune.

  Aşa că eu îi ignor. Sau îi manipulez după propria mea plăcere, dacă am suficient timp şi pentru aşa ceva. Credinţele astea ale lor au nişte butoane evidente pe care dacă apeşi, respectivele fiinţe vor acţiona după cum vrei tu. Dar ei nu îşi dau seama, ceea ce e un lucru şi mai bun pt mine. 🙂

  • ))citesc mesajul tau si rad in hohote..esti foarte rational ce-i drept si cugeti tot ce spui…de asemenea trebuie mentionat ca esti stapanul vietii tale si poti face tot ceea ce doresti.tu tai tu spanzuri ce sa mai vorbim despre viitor…stii deja totul;cum se va intampla si ce va fi…ne punem noi crestinii,care suntem la picioarele tale cu tine?off dumnezeule mare dreptatet avea cel ce a spus…”nu-ti bate capul cu prostii ca ei au mintea odihnita”…va veni si pentru tine ziua mantuirii sper

   • hm, atunci de ce arabii isi apara Coranul, in afara de faptul ca s-au nascut in religia respectiva? da-mi tu un raspuns mai rational si mai argumentat. tu de ce iti aperi credinta? vezi logica si ratiunea din spatele ei, din spatele fiecarui cuvant pe care l-a zis Isus? eu vad si de aia si imi dau silinta pe cat posibil sa fiu rational si logic ca Isus.

    ca sunt stapanul vietii mele asta e f. adevarat. de taiat nu tai, nici de spanzurat, cu atat mai putin sa ma dau dzeu care le stie pe toate. nu scoate din niste cuvinte mai mult decat e in ele. e o regula primara in orice conversatie/interpretare a unor cuvinte. cand am sa zic eu ca-s dzeu si ca le stiu pe toate, atunci sa comentezi pe marginea.

    si eu ma uit la tine si-mi zic acelasi lucru, cu odihna. acu’, care din noi are dreptate? si ce-i ala prost ma rog? de ce vorbesti fara sa stii ce inseamna cuvintele pe care le spui?in ce masori tu inteligenta si prostia ca sa faci asemenea afirmatii gratuite?

    ce-i aia mantuire? sa ma duc dupa ce mor intr-un rai plin de animale blande, campiii verzi si viata eterna de huzur? eu ma lipsesc. chiar azi citeam din evanghelii si observam ca fiecare comparatie a imparatiei cerurilor facuta de Isus se refera strict la viata aceasta, la ce se intampla acum, la ce se intampla in om (vezi pilda cu samanta de mustar/mustarul si cea cu semanatorul). hai sa nu ne lansam in discutii pe marginea acestor lucruri, totusi.

    te rog sa nu imi porti de grija, ca ma pricep si singur. mai era un proverb in popor, vizavi de ala care moare de grija altuia.

 30. Exista forta MEMEI, biserica folosind-o in scopurile ei.Ce este mema?  Pe scurt o idee gand care are viata propie si care poate creste in forta prin anihilarea altor meme mai putin puternice si care cu cat este mai veche cu atat este mai greu de anihilat. De aici forta legendelor a ideilor care au schimbat viata tuturor oamenilor. traditiile au la baza meme care se transmit din tata in fiu pana la momentul cand un urmas puternic are puterea de a enuntza o alta mema. care in decurs de cel putin o generatie anihileaza mema veche , inlocuindo, devenind ea insusi traditie.
  Biserica crestina cunostea forta memelor de aceea a si pastrat si folosit obiceiuri pagane, dar sub patronajul personajelor crestine.  E  mai usor s-a schimbi numele unei meme si s-o folosesti in avantajul tau decat s-a enunti alta mema, caruia  ai trebuie timp ca s-a prinda forta. asa doar schimband numele schimbarea e mai rapida si mai ales ai avantajul ca folosesti puterea memei vechi care e plina de seva fortei.

  lucrurile sunt mai complicate, dar ce este bine s-a stiti, e  ca mema  are caracteristicile unui virus, bacterie, microb, toate luate la un loc si se poate strecura in mintea voastra oricand, existand doar 2 posibilitati ; a] s-o analizati si daca nu corespunde vointei voastre, ANIHILATIO
  b] s-o lasati sa treaca virusanduva, ajungand s-a traiti dupa regulile ei.

  concluzia ? aveti grija.

  • nu stiu despre meme decat ca ele sunt cunoscute din 1976 ori biserica e de 2000 de ani iar crestinismul de cel putin 7000.ceea ce spui tu mi se par povesti sau explicatii la anumite lucruri pe care nici tu nu le stapanesti dar incerci sa le spui altora.teoria memelor,nu cred ca este decat o alta explicatie (din alte sute de mii) prin care se doreste sa se dovedeasca inexistenta lui Dumnezeu insa nu e atat de dezvoltata si studiata incat sa convinga pe cineva.de ce?pentru ca este o minciuna/erezie care nu are niciun fundament;pe scurt e o nascocire diavoleasca insa..nu tine:)) mai cauta:D

   • crestinismul incepe o data cu Hristos/Christos, de unde si numele. iudaismul e vechi de cel putin 7000.

 31. :)))citesc mesajul tau si rad in hohote..esti foarte rational ce-i drept si cugeti tot ce spui…de asemenea trebuie mentionat ca esti stapanul vietii tale si poti face tot ceea ce doresti.tu tai tu spanzuri ce sa mai vorbim despre viitor…stii deja totul;cum se va intampla si ce va fi…ne punem noi crestinii,care suntem la picioarele tale cu tine?off dumnezeule mare dreptatet avea cel ce a spus…”nu-ti bate capul cu prostii ca ei au mintea odihnita”…va veni si pentru tine ziua mantuirii sper

 32. SE APROPIE PASTELE ORTODOX, motiv de bucurie pentru multi crestini printre care si eu si chiar  daca sunt gay am tinut postul pastelui pe cat posibil aproape de ce mi-am propus la inceputul lui. Chiar daca am mai mancat lapte si oua si am mai facut sex, totusi am pastrat regula zilelor de miercuri si vineri pe care le-am tinut cu sfintenie.  Acum am intrat deja in saptamana mare si chiar am de gand sa tin postul exact dupa tipic, fara lapte oua carne sex si vorbe urate sau rautati de orice fel, fiindca postul pastelui de fapt asta este, o stare de spirit.
  de ce spun acum toate acestea?  doresc sa vad in ce masura voi primi sau nu raspuns de la catalybovici, fiindca pare sa urmareasca cu predilectie comenturile la acest articol.
  iar daca are tupeul sa incerce sa-mi stice aceasta saptamana cu vreun comentriu tampit deal lui, anunt ca nu o sa reuseasca desii al provoc sa tina si el postul saptamanii mari asa cum trebuie dupa tipicul bisericesc.
  intrebare,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  v-a reusii ?

  EU SUNT UN  GAY CU  CREDINTA, IAR CAND SPUN O RUGACIUNE O ADRESEZ DIRECT LUI FIINDCA STIU CA SI EU SUNT UN COPIL AL LUI.

  • nu pot trece cu vederea un asemenea mesaj…felicitari si sper sa reusesti sa tii un post desavarsit in aceasta saptamana insa sau sa ma intreb daca ai pus un inceput bun caci scris este ”

   17.
   Tu însă, când posteşti, unge capul tău şi faţa ta o spală,

   18.
   Ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.

   “(Capitolul 6-Ev.Matei)…ma abtin de la a mai spune altele pt ca nu vreau sa raspund provocarii tale…dupa cum bine aminteai suntem in Saptamana Mare si prefer sa pastrez o nota optimista si sa fim prieteni si nu dusmani frati si nu vrajmasi…spor in toate si D-zeu sa te intareasca si sa nu te lipseasca de binecuvantarile Sale AMIN!

   • Tu nu doar crezi in Dumnezeu, tu STII ca exista Dumnezeu si ca el ii accepta doar pe crestini.  Mie totusi parca imi pare rau de evrei, budisti, hindu, care saracii au ajuns toti in iad (sau vor ajunge).

    • hi,
     e o vorba romaneasca ce suna cam asa “Dumnezeu iubeste prostii;dovada-de aceea a facut atat de multi”… cred ca o putem transpune (oarecum fortat) si daca-i aducem modificari ar putea suna “Dumnezeu iubeste budistii/evreii/hindusii/neoprotestantii/protestantii (si toata ceata); dovada-de aceea ii tine pe pamant”; Dumnezeu stie care-i lucrarea cu ei, nu dam noi raiul si nici iadul deci nu stim unde ajung ei “Dumnezeu este iubire” si “iubirea pe toate le poate” deci cred ca ar fi ok sa-L lasam pe Dumnezeu sa raspunda acestei dileme iar noi sa ne rugam pentru luminarea noastra si a lor AMIN!

     • Ei, la fel si cu homosexualii, nu stie nimeni care e lucrarea cu ei, lasati-l pe Dumnezeu sa se ocupe de dilema asta.  Iar cei care simt nevoia sa faca judecati morale, sa si le faca lor si numai lor.

 33. GRESEALA DE LITERA, N CU B A FOST INVOLUNTARA si chiar ma bufnit rasul observand greseala mea, mai ales ca suna a rautate chestie de care eu mi-am propus sa nu o fac saptamana aceasta, tocmai de aceea si scriu aceste randuri ca sa nu crezi tu,catalinoviky contrariul. eu oricum mi-am linistit constiinta chiar daca ma crezi sau nu. singura explicatie este ca poate asa a dorit sfantul duh prin mine sa se exptrime vizavii de tine, punandute la incercare.

  catalinovicy iti urez numai bine si multumesc ca chiar fara voiea ta m-ai facut sa rad.

 34. Destul de interesant postul insa fara sa comentez postul eu ca si om las un mic fragment din Grey’s anatomy sa vorbeasca in locul meu

Comments are closed.

Vezi si...

Melancoliile DarkQ

Acum aproape 5 ani intram pe DarkQ, după o căutare pe Goagăl după termenii „gay Timișoara”. Erau foarte foarte puține surse online românești despre homosexualitate, iar blogul lui Robert m-a fermecat de la prima vizualizare, datorită poveștilor sale transparente, sincere și... „juicy”, cum spun americanii... Povestea despre el și...

Articole din aceeasi categorie