No menu items!

Scena gay din Romania sau d-ale lu’ unu’

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Ma contacteaza un tip din Michigan: “I am from Michigan, USA, and visiting Romania in November 2007 and would like to know where I can find the list of bars, clubs, restaurants, etc. in Bucharest, Brasov, or Sibui; the cities I hope to visit on this trip.”.  Dau sa caut pe net, conviins fiind ca exista undeva o lista cu ceea ce mi-a cerut omul. Nu este… cel putin nu am gasit. Dau din intamplare peste un articol care mi-a placut pentru ca arata realitatea comunitatii gay, scena gay romaneasca asa cum este ea, nedecorata cu artificii de niciun fel. Articolul suna cam asa (adaugirile cu BOLD sunt ale mele):

Obligati pana nu demult sa se intilneasca in parcuri sau in toalete publice, homosexualii romani au fost ani de zile privati de intimitate si de un mod de viata decent. In ultimul timp, schimbarea perceptiei majoritare si solidarizarea comunitatii gay au dus la aparitia unui mediu mai protejat, in care homosexualii se pot manifesta fara retineri si temeri: cluburile si barurile, asociatii care le apara drepturile, etc. Totusi, situatia e valabila doar in marile orase. In orasele mici, singura forma de contact sigura ramine Internetul.

Pana acum personal nu am vazut nimic concret din aceasta “solidarizare”. Cat despre actiunea ONG-urilor… nimic palpabil.

„In 2001, mi-am facut un prieten german pe net. Mi-a facut invitatie si m-am dus la Frankfurt, unde locuia. Timp de o luna (doar atat a tinut iubirea ce i-ai promis-o???…), am explorat cluburile si posibilitatile de distractie ale orasului. Practic, iti puteai satisface orice fantezie. Ce sa mai vorbim de reviste, canale de radio sau tv… Prietenul meu statea pe o strada unde aproape toti locuitorii erau gay; in magazinele din zona lucrau doar tipi pe invers. N-aveai nici o teama sau jena, deschideai geamul si de vizavi iti facea cu mina un vecin gay. Ce sa mai vorbim… Viata, civilizatie, nu ca aici”, povesteste Andrei. Cu toate astea, de citiva ani a inceput sa se constituie si in Romania o scena gay.

Fireste, din cauza homofobiei populatiei, existenta ei e inca partial „underground”, ferita de ochii publicului heterosexual: canale de chat si de dating, cluburi exclusive sau gay friendly, reviste (Switch, Angelicuss, Inklusiv). Partea vizibila a acestei culturi o constituie organizatia „Accept” cu revista „Inklusiv”, care poate fi gasita la chioscurile de ziare.

Da? Habar nu aveam…

Imaginea sordida a homosexualului care isi agata partenerii in parcuri sau in toalete publice incepe sa fie inlocuita de alta. De fapt, majoritatea homosexualilor prefera sa se tina la distanta de aceasta imagine: „nu am fost niciodata in parc”, marturiseste tot Andrei, „e murdar si periculos. Si de ce as face-o, de vreme ce pot sa intilnesc pe cineva prin intermediul internetului sau in cluburi?”. De altfel, precizeaza Andrei, fauna umana care se invirte prin parcuri este denotata in argou gay drept „curve de parc”, o adevarata linie de centura pentru gay – „homosexuali saraci, prostituati si semiprostituati, incapabili sa se tina de un job”.

„DE UN AN, A DEVENIT SI I N ROMANIA COOL SA FII GAY”  Andrei are 26 de ani si un serviciu OK, la un post de radio care merge bine. „Lucrez de un an la job-ul asta. La inceput, am zis sa nu amestec job-ul cu viata sentimentala. Aveam insa un coleg care arata foarte bine, si care, in plus, facea glume ciudate, care sunau a invitatie. Imi iau inima in dinti si ii zic ca n-am nimic impotriva homosexualilor, pina cind ajung sa-i spun direct ca imi plac tipii (poate pica…poate nu…poate da…) . Cind aude asta, incepe sa rida si-mi zice ca e hetero exclusiv, dar ca Andrei de pe stiri e gay, iar Florin – un alt coleg – e bi. M-am simtit ridicol, cu secretomania mea”. In opinia lui Andrei, tipii care lucreaza in media, ONG-uri sau multinationale tin foarte mult sa para cit mai destupati, mai „gay friendly”. „Cam de un an, a devenit si in Romania cool sa fii gay sau sa ai prieteni gay. Lumea cu pretentii face eforturi sa para cit mai emancipata, mai occidentala”.

Asta e o tampenie… cum adica “a devenit cool sa fii gay”??? E ca si cum ai spune ca e cool sa fii hetero si maine cu totii vom fi str8-acting…

Pentru un homosexual dintr-o tara abia iesita din saracie (ca acum a intrat in bogatie…), viata e inca dura. „Eu am 38 de ani”, spune Mihai. „Recunosc, atita am. La gay, toti cei trecuti de 30 se dau cu 7 ani mai tineri si se imbraca cit mai sport, sa arate a pusti. Pina pe la 27, viata e un vis frumos, gasesti tipi cu care sa te cuplezi, eventual sponsori. (Sa mori tu !!?) Dar daca ai trecut de 30 si nu ai superbani sau supertoale, poti sa te socotesti mincat, nici un tip ca lumea nu se mai uita la tine, oricit ai bate cluburile. Mihai nu-si face iluzii: cistiga binisor, dar chiria ii mananca o multime de bani, nu poate spera la cine stie ce. „Am auzit ca dincolo e asa: pina la 30 se distreaza, intre 30 si 40 merg pe relatii, iar dupa 40 imbatrinesc cu cineva. Aici nu se pune inca problema asa, din pacate… ”

Asa o fi? Io chiar in vara asta am facut 27… si nici pana atunci viata nu fu’ un “vis frumos” dar de unde pana unde “barierele” astea de varsta? Sa inteleg ca secretul unui “vis frumos” consta in operatie estetica, bani si toale? A draq…

INTERNETUL, UN MIJLOC DE CONTACT MAI SIGUR – Chiar daca perceptia despre homosexuali a devenit ceva mai favorabila, spatiul public nu e totusi prietenos, motiv pentru care este preferat Internetul ca mijloc de contact. Exista doua canale importante de chat, gayromania si gaybucuresti, pe care homosexualii se pot intilni. Opiniile sint impartite. Pentru Andrei, ele sint o versiune a Parcului Operei, „prostituati mascati sau tipi complexati, care stau pe lobby si fie se dau selecti discutind despre cele trei carti pe care le-au citit, fie fac glume timpite, adresindu-se unul altuia cu «fa, proasto». Pe private, conversatiile sint trase la xerox.

De fapt se vorbeste cu “fah proasto!”, majoritatea op-ilor sunt niste imbecili, cei care si-au dat seama de cum mergea treaba pe gayromania, s-au cam lasat de meserie. Restu’ parca ii si vad… toata ziua in fata tastaturii… salivand… cu o burta cat 10 si dand ban-uri, si kick-uri. Nu am mai intrat pe mirc de 2-3 ani. Conversatiile sunt cam asa:

sal, asl pls, de unde?, a/p?, cu ce te ocupi?, ai bf?, ai loc?… si cam asta e esentialul. 10x Cupidon…10q.

Insa pentru cei din provincie, si in special pentru cei care locuiesc in orasele mici, gayromania e o alternativa dezirabila. „E adevarat ca sint o multime de tipi chititi doar pe sex, dar asta nu inseamna ca nu poti intilni si altfel de oameni. Pe prietenul meu asa l-am intilnit”, ne spune adonis29. In plus, „e o ipocrizie sa zici ca dupa ce ai intilnit pe cineva nu te mai intereseaza sa cunosti si altceva. Multe cuplurilor gay sint cupluri deschise: fie o fac in trei, fie merg pe intilniri paralele, cu acordul partenerului… in fine, cum isi negociaza relatia”. Aici cam asa e. Si e chiar super misto in 6 sau 7. Depinde daca o zi e cu sot sau fara.  Alternativa mai dezirabila la „mirc”, canalele de chat, o reprezinta site-urile de dating. „E mai ok, pentru ca iti permite sa iti faci o idee de ce-i poate pielea celuilalt, fiindca fiecare are un profil, o pagina personalizata. Si e clar ca daca e fan Eminescu, asculta Celine Dion si se uita la «Trazniti in NATO» nu ai la ce te astepta”, ne spune Andrei. Deci, Eminescu si Dion nu merg cu NATO? Sau cum adica “nu ai la ce te astepta”??? Merge mai bine Ana Lesko cu Mann? Andrei…indiferent pe unde esti si ce faci… esti cam ciudat… sa nu zic altfel. „Pe gaydar mi-am facut cei mai multi prieteni. Acum sintem o gasca, iesim impreuna in Queens sau in cluburi de electro. Cautam o chirie sa ne mutam impreuna”.

Deocamdata, pe Andrei nu-l intereseaza sa intre intr-un cuplu. „Exista sexul de intretinere, ca descarcare hormonala, in care nu te implici afectiv, si sexul in cadrul unei relatii in care investesti.” Momentan sta singur intr-o chirie. „Pina acum trei ani, stateam cu ai mei si asa am ratat o multime de tipi misto, mai ales din cei veniti din provincie la chefuri. Dansam toata noaptea, apoi venea dimineata si noi nu aveam unde s-o facem. Daca eram in bani, inchiriam o camera de hotel. Daca nu, apelam la cunostinte gay, «n-ai o camera libera?», dar asta mergea de citeva ori. In plus, se mai intimpla ca pe ziua aia camera sa fi fost deja data altui amic care s-a miscat mai repede”.

Urasc mentalitatea asta… mamaaaaa… am 21 de ani si nu mi-am tras-o de la 18… oauuuu… ce pierdere. Chiar asa importanta o fi Doamna Pula?

QUEENS, UN CLUB GAY PE CONCEPT OCCIDENTAL – Chefurile se tin in Queens, un local din spatele Teatrului Evreiesc. Clubul imita constiincios conceptul de club gay popular din Occident – lumina fluorescenta rosie, mese si bancute joase de piele, zugraveala cu desene vag de pop art, unul sau doi travestiti pe post de animatori. Dar, cu tot aspectul popular, preturile nu sint chiar mici: o bere „la fiola”, la 0,33l, costa 50 de mii. Intrarea e 200.000 de lei, dar, din fericire, include consumatie.

Gay-ii bucuresteni tin sa arate, la nivel vestimentar, cit mai aproape de standardul occidental de subcultura gay: haine strimte, tricouri „hot”, fara mineci. Nimic romanesc sau dincolo de concept, care sa dea personalitate clubului. Muzica e de asemenea tipica pentru un club gay, remix-uri house la piese pop de larg consum. L-am intrebat pe DJ de ce nu mixeaza manele sau melodii romanesti comuniste si prefera melodiile pop – mi-a raspuns ca nu intra in conceptul clubului.

Pentru un vizitator occidental asta e cam tern, sa vina in Bucuresti si sa descopere un club gay identic cu unul provincial de la el de acasa. Atmosfera „se incinge” dupa ora 12.00-1.00, cind clubul se umple, iar lumea se mai dezinhiba: baietii curajosi se dezbraca la maieuri (de firma), danseaza la bara, incep dansurile lascive si saruturile languroase. Aici, lucrurile se intimpla mai direct decit intr-un club obisnuit, fara zone de tampon si restrictii. Tot degeaba… daca nu se merge si in baie… nu e club Dom’le… nu e club.

Hedonismul e o marca a culturii gay peste tot in lume. O trasatura specific romanesca ar putea fi barbatii peste 40 de ani, imbracati la costum, care vor sa epateze semnalind apartenenta la o clasa superioara – incercind astfel sa-si creasca actiunile pe piata sexuala. In cultura gay, exista o diferentiere clara pe virste, clase sau – paradoxal – postura sexuala. „Ca activ exclusiv, n-ai probleme sa te cuplezi, chiar daca n-arati foarte bine. Ca pasiv exclusiv, e mai dificil, cel putin dupa o anumita virsta. De aceea, pasivii insista pe cuplu, iar activii pe distractie si relatii intimplatoare. De multe ori se intimpla metamorfoze, dupa o anumita virsta, homosexualii predominant pasivi devin predominant activi, ca sa-si creasca cota pe piata. Oricum, „pustii”– tipii sub 20 de ani – sint rasfatati la maxim, toata lumea ii vrea”, ne spune Liviu, interlocutorul nostru. Draga Liviu, EU URASC PUSTII DIN TOT SUFLETUL MEU!!! (MICI, SLABI, POSETA, ELEVI SAU “STUDENTI LA FACULTATE…”…MA PISH). Uite cam astia sunt pustii nostrii scumpi si dragi:

Scena gay Romaneasca si pustii anorexici!

PS: Asta se vrea si top model. Pisi:

  1. Epileaza-te
  2. Tunde-te
  3. Mai epileaza-te o data
  4. Nu-ti vine bine cu verde
  5. Imi pare rau sa te dezamagesc dar… nu esti si nu vei fi top model(a) – EVER.

Liviu are 32 de ani si lucreaza ca medic stomatolog. Vine in Queen’s cu prietenul lui de 23 de ani nu ca sa agate, ci doar pentru distractie: cuplul lor e unul inchis. S-au cunoscut acum 6 luni, de 4 luni s-au mutat impreuna. „Asta e putin ciudat pentru vecini: sa ai 30 si sa stai cu un alt tip, intr-o garsoniera. Intr-un apartament, n-ar batea la ochi, ai putea pretinde ca esti din provincie si celalalt e un prieten sau un frate. Intr-o garsoniera insa da de banuit. Solutia noastra e asta, sa pastram distanta, sa nu intram in relatii cu nimeni din bloc. Mai incearca cite unul curios sa intre in vorba cu vreunul din noi, in lift. Ideea e sa raspunzi rece si strict la obiect, ca sa fii lasat in pace”.

Bucurestiul ramine un spatiu privilegiat: are cateva cluburi si baruri gay sau gay friendly (adica prietenoase… stim si noi ce inseamna gay friendly… merci de noutate, anyway ‘sis). Pentru celelalte orase, situatia nu e atit de roza. „La Iasi e dezastru, nu exista nici un local gay sau macar gay friendly. Discoteca „XS” e singura care mai organizeaza din an in paste cite un chef gay exclusiv. Insa paznicul patruleaza tot timpul toaleta, ca nu cumva baietii sa faca prostii”, ne spune un nick de pe gayromania, Gayish. Gayish, ce cruda e viata, asa-i?? Ardealul sta mai bine, totusi: „in Cluj, Brasov, Timisoara exista baruri gay, se organizeaza chefuri. In Regat, doar Constanta misca ceva”, conchide el. Singura solutie e turismul sexual – „te pui pe tren sau te combini la o masina si mergi intrun oras in care se face chef”. Asa cum clubberii migreaza de la o petrecere la alta, noaptea, homosexualii migreaza in week-end spre alte orase – in special privilegiatii din Ardeal: „la un moment dat, te plictisesti de aceleasi mutre pe care le vezi la petrecerile din orasul tau. Atunci te duci la un chef din alta parte. Cele tinute in Cluj aduna, de pilda, tipi din tot Ardealul – si nu numai. Eu mi-am facut o intreaga retea de prieteni, in orasele cu potential. Deal-ul e simplu: eu dorm la tine, tu ai unde sa tragi cind vii in Timisoara”, ne spune Hotboy, un mare fan al turismului de week-end.

Frumos articol, nu???

}{ Robert, la limita dintre un vis frumos si un cosmar!

Previous article
Next article

25 COMMENTS

  1. “Liviu are 32 de ani si lucreaza ca medic stomatolog. Vine in Queen’s cu prietenul lui de 23 de ani nu ca sa agate, ci doar pentru distractie: cuplul lor e unul inchis. S-au cunoscut acum 6 luni, de 4 luni s-au mutat impreuna. „Asta e putin ciudat pentru vecini: sa ai 30 si sa stai cu un alt tip, intr-o garsoniera. Intr-un apartament, n-ar batea la ochi, ai putea pretinde ca esti din provincie si celalalt e un prieten sau un frate. Intr-o garsoniera insa da de banuit. Solutia noastra e asta, sa pastram distanta, sa nu intram in relatii cu nimeni din bloc. Mai incearca cite unul curios sa intre in vorba cu vreunul din noi, in lift. Ideea e sa raspunzi rece si strict la obiect, ca sa fii lasat in pace”.

    Interesant si in acelasi timp trist …. uite vecina mea de exemplu …stie ca eu cu al meu suntem colegi …. dar intr-o zi (era vara ) vine la geam si imi zice …”lasa maica ca nu saunt eu proasta :))) ” sau tot asa … faceam curat si imi zice ” vai , gospodina , ca o floare esti ” 😉
    Sincer nu imi scriu in frunte ca sunt Gay , dar daca ma intrebi …iti raspund senin , da !!!

  2. recunosc ca doar l-am survolat, fiind mai interesat de comentariile tale… dar e cam vechi daca plaseaza Queens in spatele Teatrului Evreiesc. Nu tin eu o evidenta exacta dar au trecut vreo doi ani de atunci… Cat despre revista clasei, Inklusiv, … don’t even get me started!

  3. nu as putea denumi chestia asta un articol. e o compunere a unui novice in ale scrisului, cu mici insertii ale surselor.
    andrei apare frecvent, asa ca mai bine faceau un interviu. bineinteles, unul neinteresant.
    descrie, cel putin, o parte a realitatii de pe scena. iar pe cea jenanata.
    oricat de obiectiv si optimist a incercat sa fie in abordare, nu pot sa rezum totul decat la acelasi gust amar cu care am ramas dupa ce am citit aceste randuri.
    stil si maturitate chiar nu putem promova?!

  4. Exact asta vroiam sa scot in evidenta. La TV si in ziare apar fenomene de genu’, apoi mai vine Nomi sa spuna ca vrea sa fie femeie si ca ea este o “doamna” respectata. Total fals.

  5. ce caraghios:)
    nu stiu de cand dateaza articolul, in ce an a fost emanat. dar oricum tot aiurea e!
    iar top modelul cu pricina…vorba unui amic : asta nici de futut dupa betie nu e bun 🙂
    vis-a-vis de vecini Himera pay attention : era de catev luni intr-un melanj sentimental cu un tip. locuiam la bloc la etajul 1. sub noi o familie de betivi. culmea, betivi dar culti. ascultau muzica sper buna mult jazz. noi deh! ca oamenii.
    si intr-o zi imi suna la usa nush ce a vrut. i-am dat. si la plecare baga capul pe usa si spune: cand faceti baie impreuna, vorbeste mai incet ca numai gura ta se aude :))
    noah! imparatul in criza de nervi, e sambata blstema faptul ca saptamana are doar 5 zile….va las.
    semnez ca de obicei, Eu.

  6. vaaai… deci am citit si eu “articolul” asta odata mai demlut. era sa se rupa scaunul cu mine de ras! da’ stii ca are si oarecum dreptate? din nefericire multe din chestiile pe care le spune sunt oarecum adevarate. it ain’t fair, da’ asa e. si cum zise si robert, mai apare si cate o ‘naomi’ la tv si zice ca ‘sunt o doamna ce p**a mea’ (pe care o are! lol!).
    dar, sa fim optimisti, totusi! ;;)… daca n-ati auzit, “e cool sa fii gay” – deci suntem “cool”, da? je vous en prie! aflaram ca pana la 30 de ani poti sa te futi pana iti ies ochii din cap… dup-aia tre’ sa ti-l legi (asta e cam la fel si la barbatii heterosexuali!). si multe alte chestii “interesante”.
    right. cand pot sa-i arat degetul (ala din mijloc)??
    sunt convins ca sunt mai multi gay cu capul intreg… da’ aia nu apar la tv sau mai stiu io pe unde. probabil ei sunt respectati. si, intr-adevar: tot respectul.

  7. roby: chiar nu mai gasesti articolul ala cu Naomi ?? 😀

    articol:
    * “solidarizarea comunitatii gay”
    = Totul pana la “barbati”, “posete” si… “toalete”(din Sauvage) 🙂

    * „DE UN AN, A DEVENIT SI I N ROMANIA COOL SA FII GAY”
    Pisi, cred ca exagerezi. In caz contrar, maine merg la toti cei pe care i-am angajat in ultima vreme (si ma jur ca nu am avut drept criteriu “exemplare masculine foarte aratoase”, dar sunt al dracu de frumosi 😛 ) si ii trag de limba sa vad daca se considera “cool”. Vorba cuiva: ” In ziua de azi tanara generatie e purtata “pe val” de sloganul “Nu esti cool/Daca nu te f*ti in c*r” . Personal nu am resimtit efectul “deshteptarii” societatii noastre, insa sunt constient ca exista… si nu poate decat sa ma bucure acest lucru (mie imi plac pustii 😀 ).

    * “Partea vizibila a acestei culturi o constituie organizatia „Accept” cu revista „Inklusiv”, care poate fi gasita la chioscurile de ziare.”

    Eu sunt de parere ca mai “vizibil” e acest blog.

    * “Pina pe la 27, viata e un vis frumos, gasesti tipi cu care sa te cuplezi, eventual sponsori. ”

    WOOOW , inseamna ca mai am destul timp. MAtushici, batranei, babutze si bunici, pregatitzi-va !!! Ca vine eu sa va explic cum sta treaba cu “iubirea nu are varsta” si “daca ma iubesti, faci totul pentru mine” (inclusiv sa te sinucizi, sa imi lasi casa, masina/masinile, ce ai pe contul din Elvetia si agenda cu “prospaturile” de pe o raza de 200 km.). Damn, as fi fost bogat pana acum !!! Ce am pierdut !!!

  8. Sal

    Fiecare Isi traieste viata asa cum crede el de cuvinta si prieteni lui .
    Cat priveste articolul vad ca fiecare opinile lui dar sa nu ne adincim prea mult .
    Mai mereu apare cineva sa fie contra .

    De ce oare nu face si ei un blog care sa fie respectat ?
    Orasele din partea moldovei mai mereu a fost In urma dar totusi parca se vede ceva miscare .
    In Queen”s a fost mai mereu buna dispozitie .
    Daca prieteni se acopera unul pe altul totul este ok .
    Daca am suparat pe cineva Imi cer scuze, dar am simtit nevoia sa zic ceva .

  9. întrebarea e – cât de inocente sunt stereotipurile? şi, în particular, câtă substanţă au ideile preconcepute despre lumea gay?

    departe de a fi nefondat, orice stereotip pleacă de la realitate, transpunând însă realitatea într-o stare de fapt. de pildă, observaţia faptului că “gay-ii sunt curve” pleacă de la realitatea, mult mai puţin conturată, că a fi gay, spre deosebire de a fi heterosexual, e o distincţie de natură pur sexuală. identitatea “straight” nu are în ea nimic sexual–de fapt nici nu spune nimic, fiind doar un alt nume pentru “normal” (iar normalul, la rândul său, e definit întotdeauna vis-à-vis de conceptul princeps de “anormal”. când cineva spune “hetero”, gândul te duce automat la “gay”; dacâ spui însă “gay” lucrurile sunt clare şi nu te mai poţi gândi la altceva–a fi gay e un capăt de drum. înseamnă a fi altfel, a nu suporta “normalitatea” ca idee şi deci a avea probleme cu normalitatea.

    aş spune chiar că lucrurile care n-au un element de contrast, ceva care să li se opună, lucrurile care nu se pot defini în nici un caz prin contrariul lor, având o însemnătate de sine-stătătoare, sunt mai… adevărate (au o profunzime ontologică mai mare).

    problemele lumii gay vin de la prea multă vizibilitate. dacă nu se vede, nu e nici o problemă să fii gay. totul e să nu dai nici măcar de bănuit. gay-ul perfect e bărbatul straight. şi vice-versa, idealul heterosexual e cel care-şi poate permite să fie gay fără a-şi pierde alura.

    şi de ce, mă rog, să nu se vadă că eşti gay? nu cumva asta înseamnă că te ascunzi? ei bine, nu–altul e motivul. gay-ul vizibil e o specie la fel de ratată precum heterosexualul pur-sânge. a fi gay e ceva special–ţine de metafizic, adică de ceea ce există fără a se vedea, sau chiar fără a fi simţit. a fi gay înseamnă pur şi simplu posibilitatea de a fi perceput într-un fel sau altul. de aceea cele mai “tari” poveşti gay sunt cele între bărbaţii straight.

  10. Estimările prevalenţei homosexualităţii variază mult, şi sunt complicate de definiţia homosexualităţii care, deşi destul de clară pentru psihologi, poate varia în publicul larg. Cele mai multe estimări privind numărul de homosexuali variază între 4% şi chiar 8%, în ţările cu o tradiţie în tolerarea minorităţilor sexuale, lucru ce contribuie la creşterea procentului prin imigraţie. Majoritatea societăţilor au în general un procent de 10-15% din populaţie cu orientări homosexuale sau bisexuale, aceste cifre referindu-se mai ales la societăţile sub influenţa religiilor “abrahamice,” adică creştinismul, islamismul şi iudaismul. Ţările în afara acestor influenţe pot avea o rată de bisexualitate apropiată de 100% (vorbind de sexul bărbătesc) atunci când relaţiile între bărbaţi şi băieţi fac parte din cultura locală, precum în prezent în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, şi în trecut în Asia centrală, Japonia, China, Grecia şi în toate ţăriile musulmane, fie din Europa, precum în Turcia, Albania, şi Bosnia, fie din Asia sau Africa.

  11. Unii oameni care se declară în general ca fiind heterosexuali pot avea o uşoară sau ocazională atracţie spre membrii propriului lor sex. În schimb, mulţi care se identifică ca “gay” sau care sunt atraşi în special de cei de propriul lor sex, au practicat activităţi heterosexuale sau chiar au avut relaţii îndelungate de natură heterosexuală. Această practică poate fi un aspect al unei vieţi ascunse sau poate fi descrisă ca o comportare bisexuală, dar este clar că sexualitatea unei persoane nu poate fi întotdeauna descrisă fidel. Această trăsătură a sexualităţii a fost prima dată teoretizată de către Kinsey.
    Gay este un termen folosit începând cu a doua jumătate a secolului XX, spre a defini comunităţile homosexuale. Termenul “gay” provine din engleza si înseamnă “vesel” (una dintre caracteristicile paradelor gay este explozia de culori, fericire şi diversitate). Este folosit din ce în ce mai des, datorită faptului că îi defineşte pe homosexuali din punct de vedere non-medical, non-clinic şi le recunoaşte existenţa şi din punct de vedere cultural şi social, nu numai sexual. Astăzi, gay înseamnă tot ce este legat de comunitatea homosexuală (stil gay, filme gay, experienţe gay, cărţi gay, pictură gay etc).

  12. Paul: te rog io mult nu mai da cu copy+paste de pe wikipedia. Daca vrei (si poti) scrie ceva de la tine e mult mai de apreciat decat plagiatul. Ne-ai obisnuit cu poeziile tale, poate acela e talentul tau… 🙂

  13. Nu am aruncat aici textul de pe wikipedia, ca sa plagiez. Chiar nu am de gand sa fac asta. Am adus aici acest text doar ca sa citeasca cine trabuie sa inteleaga , defapt, ce inseamna sa fi gay aici in Romania. Niciodata nu o sa se schimbe cu nimik conceptul de a fi gay , aici in Ro. Suntem din radacini, o natie care nu o sa accepte niciodata acest fapt. Doar atat am vrut sa arat. Analiza este facuta si se afla pe wikipedia, cred ca era mai simplu sa pun doar link-ul.

  14. paul, puteai sa pui un link catre articolul respectiv din wikipedia, dar, cum am mai spus, poate vrei sa maresti page rank-ul aici, si nu pe wikipedia 🙂

  15. mai fratilor,revenitiva…..
    lumea nu se invarte in jurul nostru
    cum ati vazut nu suntem mai mult de 5% din populatia totala
    daca putem si noi sa mai scoatem capul…..e bine,si apoi nu sexul e totul.
    nu e rau sa ai si o viata,cat de cat
    e frumos sa traiesti,sa nu ne transformam in curve,mai mult decat suntem
    sunt si eu gay ca voi toti ,dar asta nu m-a orbit inca si imi dau seama cand sunt curva si cand nu
    nu e frumos sa ne mintin. in cazul cand mintim pe cineva poate avem motiv,dar pe noi………

  16. Hm, lucrurile nu sunt mereu asa cum par. 😈

    Am observat ca de fapt proportia dintre gay si hetero este egala: ambele categorii cuprind cate 20% din populatia unei tari. Restul (60%) sunt bisexuali, care se impart in doua jumatati. Prima este mai inclinata spre fete (de unde si aparenta hetero foarte concreta), a doua mai inclinata spre baieti. E drept ca m-am concentrat la baieti, dar asa sunt eu, un gay mort dupa ei. 😀

    Bun, ce reiese de-aici? Ca avem 50% din barbati care stiu foarte bine sa fie hetero, iar celalalte procente sunt mai diverse, mai colorate, mai nuantate. Acolo se amesteca lucrurile, totul e neclar si ei sunt derutati. Din observatiile mele, bisexualii sunt mai numerosi decat persoanele gay si hetero. Trebuie doar sa-i descoperi. 🙂

  17. Ideea se bazeaza pe faptul ca a fi gay e o extrema, la fel si a fi hetero. Iar bisexualitatea, in mod evident, este calea de mijloc dintre cele doua extreme. In acest sens, se respecta curba lui Gauss. Extremele sunt mai putine la numar, mai putin frecvente, iar mijlocul e mai “normalizat”, mai frecvent.

    Singura problema e ca sexualitatea e un lucru foarte usor de ascuns si foarte greu de constientizat. Din aceasta cauza nu pot dovedi ce am spus, insa pot sugera sa fim atenti, eventual cu ochii in patru dupa eventuale partide. 😀 De asemenea, observatiile mele pot explica de ce exista barbati care sunt hetero si totusi dispusi sa o faca macar o data in viata cu un alt barbat. Unii ar spune ca o fac pentru bani (vezi pornografia gay). Dar asta cred ca e deja alt subiect de discutie. 🙂

  18. Acum ce ma roade pe mine cel mai mult este ca nu gasesc pe nimeni cu care sa am o relatie… Banuiesc ca toti vor aventuri, dar chiar asa? Sa fie numai sex si nimic altceva?

Comments are closed.

Vezi si...

Dumnezeu a spus: “Sa fie lumina!” dar Filipas s-a opus

Sambata. Afara e rece, sau cel putin asa percep eu. Am venit pana la Ramon. Am intrat in bloc, am aprins lumina. La etajul unu ma intampina domnul Filipas, un om trecut de 70 de ani, cu o palarie in mana, si se ia de mine ca de ce...

Articole din aceeasi categorie