No menu items!

De vorbă cu Daniel Mitre (Kenno)…

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Pe Daniel Mitre îl cunoaste foarte multă lume. Cine nu a avut ocazia, va afla în materialul de mai jos o fărâmă din ceea ce este el dar mai ales ce reprezintă Daniel Mitre pentru comunitatea gay românească, atât de însetată după oameni capabili.

Semnează uneori cu id-ul Kenno, alteori cu numele lui real. Important este că Daniel este la ora actuală unul dintre cei mai importanți activiști din sfera LGBT românească, bucurându-se de un respect binemeritat.

Cu ocazia Gayfest-ului 2010, Daniel Mitre a vorbit în Observatorul Cultural despre scena gay românească punctând foarte bine câteva aspecte legate de acest subiect.

[nggallery id=13]

Pentru că DarkQ.net și Daniel Mitre sunt într-o colaborare continuă, încă din 2007, ne întâlnim din când în când să povestim despre diverse acțiuni, proiecte sau pur și simplu să ne dăm cu părerea. Așa se face că am găsit răgazul de a ne întălni și a povesti pe îndelete despre diverse.

Eram curios dacă Daniel Mitre crede în utililitatea siteurilor cu tematică LGBT din România…

Conținutul site-urilor este disponibil pentru cei care doresc să se informeze și reprezintă, cu siguranță, un punct de reper pentru membrii comunității. Mulți spun că nu există o comunitate însă se înșală. Suntem atât de mulți, atât de multe persoane sunt ascunse încât avem nevoie de siteuri bune, informative, bine structurate și nu de pagini unde atât autorul căt și cei care interacționează sunt una și aceeași persoană. Îmi plac site-urile informative, cu articole ample despre diverse subiecte, îmi place interactivitatea dintre oameni. Mai cred că dialogul sănătos este acea pârghie de care avem nevoie noi, gay-ii din Romania.
Daniel la pian
Daniel la pian

În ultima perioadă Daniel s-a dedicat programelor locale. La Arad va demara un proiect interesant, denumit “Grup Arad“. Initiativa lor are menirea de a aduce o schimbare în comunitatea LGBT din orașul Arad, urmarind în același timp și consolidarea acesteia.

Necesitatea unei astfel de grup este evidentă. Grup Arad dorește sa fie un element de referință influent și principial, în dialog permanent cu societatea civilă și comunitatea LGBT din Arad dar și din întreaga țară. Echipa Grup Arad momentan este formată din 6 persoane motivate și aproximativ 20 de membri (actualizat aprilie 2010) activi care sunt implicați în proiectele grupului.

O parte din echipa "Grup Arad"
O parte din echipa "Grup Arad"

Grup Arad fiind un proiect care nu bate pasul pe loc, a demarat deja pentru perioada iunie-decembrie 2010 câteva obiective strategice:

  • Întâlniri săptămânale cu membrii grupului;
  • Organizarea unei expoziții de fotografie tematică;
  • Evenimente culturale : Proiectii film, Seri literare;
  • “Ceaiul Literar” – eveniment prin care dorim promovarea culturii LGBT.
Ca o premieră națională, avem cursuri de… tango argentinaian. Da, a-ți citit bine. Cursurile sunt gratuite, destinate exclusiv comunitîții LGBT. Ele sunt ținute de un instructor calificat. Vom demara acest proiect în perioada următoare, în momentul de față definitivăm problemele de locație și alte elemente organizatorice.

De asemenea, Daniel Mitre și echipa lui, pregătesc “Festivalul Diversitatii Aradene”.

Despre ce este vorba?

Câteva suflete rătăcite își permit, din când în când să iasă din comunul de zi cu zi, trezind astfel celorlalți sentimente de milă sau rareori admirație, în fond falsa. Sunt atăția oameni valoroși: pictori, scriitori, actori, muzicieni… dar prea putin ne interesează de ei pentru că mai mult ne atrage violența, bărfele de doi bani, minciunile și necazul altora. Toate acestea din nefericire au darul de a acoperi adevăratele valori.

Ne dorim întâlnirea unor astfel de oameni! Ne-am săturat de proști și mincinoși. Manifestarea își propune să devină un festival important, cu un spirit propriu, care să atragă spectatori din întreaga țară prin creșterea valorii culturale din vestul țării, a solidarității umane și a acceptării diferențelor. Se dorește crearea unui spirit multicultural-artistic, oferirea participanților ocazia să traiască două zile zile în mijlocul unor artiști arădeni și invitați din țară. Festivalul are ca punct de pornire diversitatea, dincolo se sex, naționalitate, culoare sau orientare sexuală. Așadar nu va fi ceva legat strict de gay ci mai degrabă vom încerca să promovăm diversitatea.

În acest proiect, ca și în celelalte, am pornit doar cu ajutorul celor din jurul meu. Nu suntem o asociație, nu avem fonduri. Toate acestea se vor realiza cu “banii de țigari.” Desigur am cerut sprijinul unor asociatii, însă până în acest moment nu avem un raspuns de la nimeni. Dar noi continuăm cu propriile forțe. Este greu dar nu imposibil!

Vom încerca să includem și proiecte de sănatate, consider că viața fiecărui om este diferită de a altora… unii spun că sunt stăpânii vieții lor iar alții sunt convinși că sunt victime ale destinului, în totalitate. Indiferent de care parte ne aflăm, cu greu ne vom aminti de crezurile noastre atunci când un oarecare medic ne anunță că niște banale analize medicale au scos la iveală anumite neregularități, care se dovedesc a fi, mai târziu, motivul pentru care ai pierdut controlul asupra propriei existențe.

Vestea vine ca un fulger, de la o persoană cu un chip care nu schițează nici un gest, nici o frântură de compasiune. Mesajul îți trezește sentimente care nu se aseamănă cu nimic din ce ai trăit înainte – deodată, câteva cuvinte rostite de un străin, îți ruinează lumea. Trei litere fără sens semnifică începutul unei alte vieți, una care cu siguranță te va aduce la limite reale, fizice și psihice. “Am descoperit că ești infectat cu HIV” – acesta este discursul medicului antrenat să ruineze vieți, robotului care cel mai bine se pricepe să dea verdicte. Alte trei cuvinte urmează imediat – “Îmi pare rău”.

Vom avea alaturi de noi medici si pshologi care ne vor sprijinii in aceste proiecte.

Mereu am primit întrebarea “De ce faci toate astea?” Este greu de raspuns. Nu le fac pentru faima sau câștig.

Oamenii au neovie de informare, de implicare. Indiferent de rezultate sau de impactul în rândul comunității, eu am satisfacția că am pus umarul la realizarea unor proiecte ambițioase.

Îi doresc mult succes lui Daniel Mitre și a altora ca și el.

9 COMMENTS

  1. Mulțumesc. Chiar admir oamenii ăștia și știi de ce? Pentru că e ceva să construiești frumos, util și bun din nimic. Atât de mult gunoi este pe scena gay românească încât atunci când mai dai peste câte un om normal cu care se poate sta de vorbă… parcă e nava borgilor din Star Trek. 😉

    DarkQ va promova mereu prin toate mijloacele posibile toate activitățile, ideile, organizațiile, cluburile care merită acest lucru. 😉

  2. Din fericire îl cunosc personal pe Dani de câțiva ani și nu pot decât să confirm tot ce e mai sus. La mai mulți Kenno 🙂

  3. Cred ca deja este timpul sa iasa la scena deschisa si alte valori, e vina noastra, a celor ascunsi ca am lasat in fata vulgarul, repet e vina noastra si cred ca este timpul sa mai scoatem capul si noi astia  timizii, ca sa nu spun altfel.

  4. Senseless multumesc. Acum este de fapt ditamai dihania. A crescut! 😆

  5. buna seara! ma bucur ca se incepe si in Romania sa mearga mai bine lucrurile….

    eu pe Daniel, personal nu il cunoasc, insa tin sai multumesc si sa imi arat sentimentul de respect petru el, pentru ceea ce incearca sa faca… trebuie ajutat de totii, cei care vor sa promoveze societatea gay, trebuie ajutat de noi totii, nu sa aparem pe posturile tv. certandu-me sau luandu-ne la paruiala in direct…

    Este dificil, insa nu imposibil… trebuie sa dam tot ce este mai bon din noi si asa lumea ne va privi cu alti ochii…

    Am avut ocazia si am, sa merg prin europa si sunt asa invidios ca cei de peste hotare au libertate si pot face ce vor… asa ar trebui sa fie si la noi, dak am incerca sa fim un pic mai buni cu noi insine si pe urma cu ceilanti de langa noi… trebuie sa dispara ura,invidia,barfa si intrigiile dintre noi totii…

    FELICITARI DANEI PENTRU TROFEUL CASTIGAT, IMI PARE RAU CA NU SUNT IN TARA, IMI DORESC DE MULT SA ASIST LA UN ASA EVENIMENT… SPER SA CA O SA AM OCAZIA LA ANUL.

    LA REVEDERE!!!!!!

  6. ce a facut daniel mitre pentru persoanele gay din arad??
    ce a facut.NIMIC.
    auzi.. în dialog permanent cu societatea civilă și comunitatea LGBT din Arad .
    cu prieteni lui atat restul sunt jeguri in fata lui.
    sa vad si eu un gay din afara trupei lui care a fost ajutat de el.
    nu ne reprezinta daniel mitre pe nici unul dintre noi,se reprezinta doar pe el si pe trupa lui de asa zis vedete.

Comments are closed.

Vezi si...

Shitty afternoon

Uneori ma cuprinde blazarea. Nimic nu ma intereseaza, nimic nu ma emotioneaza, nimic nu ma inspira, nimic nu ma deruteaza. Asist pasiv, cu detasare la tot ce se intampla in jurul meu. Imi sunt din ce in ce mai confortabile momentele astea pentru ca ma simt… libera! No strings...

Articole din aceeasi categorie