No menu items!

Jegurile umane (gânduri reci de iarnă)

Acelasi autor

Aventuri prin oraşul gri!

  Nu am mai scris de mult pe acilişea! Aşa că m-am gândit să vă binedispun sau indispun (don’t care) cu o mică poveste. De vreo...

Dragoste în cinci trepte

Treapta 1: Fluturaşii (primul an) Ţi-aş spune că te iubesc dar nici măcar nu te cunosc, însă ochii tăi mă atrag într-un mod ciudat. Te...

Răspuns irefutabil

De ce vrem sa fim mai mult decât de ceea ce suntem defapt? De ce minţim ca mai apoi să regretăm, şi să minţim...

Călătoria…

-Fatăăăăăă...hai să mergem prin Bucreşti! Vreau să-mi întâlnesc dragostea! Me: (horror face) ok, hai mergem (la naiba, nu cred că o să iasă bine) Ne luăm...

Cântece de dragoste

Așa se numește filmul pe care vi-l recomand cu toată căldura. Ca și în cele mai multe cazuri când este vorba de un film...
Ichigo
Ichigo
Un nebun si jumatate,serios vorbind. Cu propriile viziuni obscure asupra vietii, asupra oamenilor care ma inconjoara si propriile idealuri care vizeaza paroxismul. Un neinteles al societatii, un om care umbla prin umbrele vietii, mereu in obscuritatea sistemului, sitting, watching, learning, adapting... Nu incerca sa ma intelegi,iti vei antrena mintea intr-un joc diabolic de-a soarecele si pisica, si in acelasi timp mi se pare pueril. De ce trebuie sa ne intelegem? Ar trebui doar sa ne simtim, restul vine de la sine. Asta doar daca ai ceva materie cenusie in dovleacul tau. Daca vad o mica urma de prostie in comportamentul sau limbajul tau, te dau dracului si te trimit la origini. Daca incerci sa-mi zici ceva...think first, you bastard!

Umblă printre noi. Respiră același aer otrăvit de ciuma timpului nou. Se hrănesc cu durerea și suferința altora. Calcă în picioare ce alții au construit cu sudoarea și sângele unor generații întregi. Cum îi recunoști? După egoismul din ochii lor. După răceala pe care o lasă în urma ta. După gustul amar ce-l simți în gură atunci când te afli în preajma lor. Nu vor dispărea, pentru că se înmulțesc ca bacteriile, constant și în ritm alert. Nu poți face nimic să oprești acest proces, pentru simplul fapt că tu faci parte din cei puțini iar ei fac parte din cei mulți. Mulțimea este întotdeauna o forță redutabilă, cu care nu este bine să te pui.

Și totuși sunt momente când iți vine să urli la aceste creaturi râncede, fără spirit, fără onoare, fără loialitate, goale. Dar te oprești instantaneu, cerebelul iți blochează gura, și îți spune că nu este bine. De ce să te cobori la nivelul amibei? Și totuși, doare, și arde, toată răutatea lor aruncată spre tine, tot veninul pe care trebuie să-l înghiți. Și nu poți face nimic…te mulțumești doar cu gândul că roata se învârte și ei o vor păți. Dar de cele mai multe ori, aceste creaturi sunt cele care prosperă pe acest Pământ. Și te gândești unde este dreptatea? Ei bine…ea nu există! Sau cel puțin nu mai există acum. Ea s-a convertit, s-a deformat, stă în fața unui televizor și doar vizionează ce se întâmplă prin lumea asta. Sau probabil stă în fața unui laptop și joacă WOW. Timp în care creaturile fac propria dreptate, timp în care cei care încă mai cred în bunătatea inimii umane sunt jucați pe o tablă de șah în care regina și regele sunt doi indivizi burtoși cu resturi din puiul de ieri prin dinți și îmbrăcați în haine de 7 culori. Timp în care oamenii diferiți sunt priviți ca niște experimente eșuate ale naturii. Timp în care totul se schimbă în rău. Timp în care spiritul nostru se robotizează tot mai mult

Oh… Hercule, unde ești tu muică? Să cotropești tu turmele de mișei. Să lovești nedreptatea în cap, să leșine vreo 2000 de ani!

Dar nu există eroi, nu există cineva care să poată șterge ce alții au pângărit. Ești doar TU…așteptând ziua în care totul poate se va opri. Ești doar TU mergând printre măști pe o stradă plină de oameni, dar totuși atât de goală. Ești doar tu, încercând să găsești alții ca tine, să te bucuri de picul de bucurie pe care ți-o poate oferi o discuție complexă cu o persoană de calitate. Ești doar tu în căutare de viață… pe urma durerilor mari sufletul renaște totdeauna mai senin!

 

7 COMMENTS

 1. Îmi place ultima propoziție… Mai înviorează din spiritul depresiv al postării. 🙂

  A, și nu m-aș încumeta să spun despre Lady Justice că stă în fața TV-ului sau a laptopului. De ce? Păi, dacă îți (re)aduc aminte că pe Pământ există 7 miliarde de oameni, poate te mai gândeși un pic… Încearcă tu să împaci 7 miliarde de capre, verze și cei care trebuie să aibă grijă de ele.

 2. Well…fiind Lady Justice, trebuie să te ridici la nivelul funcției pe care o ai. Știu că sunt 7 miliarde de oameni (maybe more or less), dar se pot găsi mecanisme prin care poți să-i supraveghezi pe toți, și nu mă refer la Acta,Fbi,Cia sau știu eu ce organizație sau pact create tot de hăndrălăii din articolul de mai sus. Dacă se poate…vreau eu funcția, muahahahaha, să vezi atunci dreptate (evil face).

 3. „Hădrălăii” sau „hărdălăii”? Nu sunt familiarizat cu acest cuvânt, dar trec peste.

  Eu credeam că te referi la dreptatea divină, nu la cea… pământeană, ale cărei autorități tocmai le-ai enumerat. Cea pământeană e defectă, asta o știm cu toții. Cea divină lucrează continuu pentru a îndrepta nedreptățile făcute de oameni către alți oameni, iar asta include și erorile făcute de sistemul judiciar.

 4. Am găsit pe dexonline „handralău”, deci voiai să scrii „handralăii”. 😀

 5. Am făcut corectura, sorry, abia m-am trezit, încă asimilez ce se intâmplă prin jurul meu :))
  Mă refer la ambele dreptăți, cea divină și cea pamânteană.Cea pământeană este stricată după cum bine ai enunțat și tu. Cea divină, sincer să-ți spun mi-am pierdut încrederea în ea din moment ce în jurul meu văd numai lucruri pe care dreptatea divină nu le-a reparat de zeci de ani. Nu mă încălzește gândul că poate vor plăti după moarte sau generațiile viitoare, eu vreau aici și acum…poate cer prea mult, dar eu așa văd lucrurile!

 6. Ichigo mult adevar in spusele tale, insa daca vrei aici si acum trebuie sa gasesti resursele sa lupti cu hienele. Si nu cu toate cele 7 miliarde, ci doar cu cele din anturajul tau.

 7. Da, stiu sentimentul, cunosc si eu jeguri umane, mai ales pe unul pe care il urasc de ani de zile, cu precadere din liceu. Si acum cand trec pe langa jeg parca sunt pregatit in a-l lua la bataie, intru automat intr-o stare defensiva ca la mica scrasnire sa atac.

Comments are closed.

Vezi si...

În rest… suntem perfect normali…

În ultima vreme mai arunc câte un ochi pe 9am.ro ca să văz ce se mai întâmplă pe la noi dar nu numai. Poate doar mintea îmi joacă feste dar degradarea asta generală căreia îi facem față (și spate) cu success a ajuns să mă intimideze orarecum. Nici nu avem...

Articole din aceeasi categorie