No menu items!

Homosexualii sunt pedofili si femeia nu e om

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Ma enerveaza deja ploaia asta. Mi-ar fi placut sa ma prinda o ploaie undeva… nush… in camp deschis… sa vad sutele de mii de explozii pe firul de iarba, pe pamantul uscat, pe pielea mea, pe tamplele altora… dar asa… de cateva zile tot ploua printre blocurile gri. Mdeah.

In fine. Cred ca ma paste si o raceala da’ bag Coldrex pana crapa toate bacteriile. De ciuda. 🙂

Citeam pe un blog al carui nume nu are sens sa il mentionez (dar la cererea consumatorului o pot face) (alexcurbet.wordpress.com/2008/05/13/de-ce-nu-accept-homosexualitatea/) motivele pentru care un individ “nu accepta si nu va accepta niciodata homosexualitatea”:

Zice el asa:

Mai mult de 90 % din homosexuali sunt şi pedofili.

Acesta este un mare pericol pentru societatea noastră, deoarece este ameninţată direct orice familie. Nu doresc să aud atentate asupra copiilor şi nici cazuri de viol de către vre-un pedofil.

Hmmm… bah pedofililor, asa o fi? Atunci homosexualii sunt pedo-homo-sexuali?

Dumnezeu spune că aceste practici sunt un lucru scârbos .

„Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amîndoi au făcut un lucru scîrbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sîngele lor să cadă asupra lor.” (Levitic 20:13)

Ca şi creştin , nu pot tolera aceste practici , deoarece Dumnezeu le urăşte ; şi Dumnezeu ne chiamă şi pe noi să luăm atitudine împotriva acestor urâciuni . Iar homosexualii doresc ca Biblia să nu mai fie luată în consideraţie !!?

Femeia nu e om? De fapt asa e. Nu e om. Si io preferam sa existe numai barbati. 🙂

In fine, vedeti pe blogul crestinului care crede ca homosexualii is pedofili toate motivatiile pentru care el nu ii suporta (sac!) pe homosexuali…

Pe maine… sau poimaine.

34 COMMENTS

 1. Nu-i accept , dar de suportat nu e vorba. …
  Apropo , trebuia să afişezi şi sfârşitul articolului :

  “Dumnezeu îi iubeşte şi pe homosexuali , dar urăşte păcatul din viaţa lor , şi doreşte foarte mult ca ei să vină la pocăinţă :

  „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9)”

  Cereţi-i iertare lui Dumnezeu şi El vă va ierta .

 2. Si uite-asa ajung (oamenii dezinformati dar mai ales) copii, inca de pe bancile scolii, crestini 100%. Nush… nu poti dezinforma niste oameni care oricum nu gandesc foarte mult… niste oameni a caror preocupare este ziua de maine.

  Oare cei care au copii, cum se simt? Sa ai un copil pe care să-l trimiti la scoala pentru a invata lipsa de rationament critic, intoleranta resentimentara, faptul ca e un pacatos care o sa putrezeasca in Iad daca nu asculta de taica popa si nu-si face cruce cand trece pe langa fiecare biserica si alte fineturi de’astea, Ma umple de scarba, de furie si de neputinta. Sa scapi din comunism ca sa dai in ortodocsism.

  Vezi tu… pe mine nu ma ating in mod direct prostiile cum ca 90% din gay is pedofili. Da’ pe un tampit care bea o tona de bere, are si el o tona, o privire tulbure si sta sa ii ploua in gura, cu siguranta ca te va crede…. si ala’i baiu’.

  Vezi tu, incercarile astea de cretinizare si indobitocire sunt un fel de actiuni cum facu’ Marinescu de la Partidul Conservator. Pe 9 septembrie, cand a pichetat reprezentanta UE din Buc ca sa opreasca aia de la CERN e(cs)perimentul ca poate o sa vie o gaura neagra (“cat de mica” – Greierele si furnica) si o sa ne inghita atat pe noi cat si pe alegatorii nostrii, aka. babe si mosi.

  Intrebarea mea fu… de ce?

  Raspunsul nu o intarziat sa vie (sac!!)… PCR… de aia e conservator sa conserve… si s-or gandit ei sa conserve planeta asta pe care tot oamenii ‘or si distrus-o in parte. Ca pensia tre sa vie, alegeri vor mai fi, la fel si bulangii in cler. Ioi maica…

  Slaba strategie toata sharada asta. La mine cel putin tre’ sa vii cu mai mult ca sa ma convingi ca ceea ce cred eu nu e adevarat. Mult mai mult.

  Therefor, read more about and ask somebody near you.

  In English, yes? Cine nu stie engleza, sa invetze fizica. Cine nu stie nici fizica, sa invetze rusa, ca o sa’i foloseasca. Shi ne uitam cu atentzie la ce zice popa? Ca vorbim de lucruri sfynte, maica, si Apocalypsa e aproape, maica. Dupe coltz. sau blocurile gri.

  Mayca.

  Sa fiti limpezi la cap si sa nu credeți nemestecat tot ce va dau unii mura in gura ca d’aia aveti cap. To think. About anything in any way.

 3. De,asta am devenit eu ateu ;-P daca tin bine aminte prin clasa a -VIII-A ni sa vorbit despre gay,i la diregentie si nu neaparat de rau a fost o discutie libera pro si contra, nu se poate impune o opinie cu forta cum vrea ‘domnu’, am obseravat o cheste putin ciudata, poti duce o viata “criminala” dar cand simti ca ti se apropie sfarsitul neaparat trebuie sa te pocaiesti, dai avere la saraci (daca ai normal), te rogi zi si noapte etc etc si astepti sa fi invitat in rai. Cand era,m mic am vazut in biblie(pe langa basme 🙂 ) un refugiu mergeam la biserica in fiecare zi fiind ministrant, dar sa intamplat ceva, ceva ce Dumnezeu sa facut ca nu vede (daca exista) in finee,,. am deviat de la subiect 😉 foarte tare faza cu pantera roz 🙂 😀

 4. Alexandru~

  E greu de înţeles pentru mine de ce e nevoie să-l băgăm pe Dumnezeu la mijloc de fiecare dată când e ceva care nu ne place. Felul în care oamenii se folosesc de Dumnezeu (şi implicit de Biblie) ca de o cărămidă sau de un baston nu încetează să mă uimească de fiecare dată. Zic unii cu o nonşalanţă demnă de o cauză mai bună: “Dumnezeu a zis…” sau “Biblia spune…”, când ar putea să fie mult mai cinstiţi (cu ei înşişi şi cu cei din jur) şi să spună: mai pe şleau: “Du-te-n mă-ta, că nu-mi place mutra ta!”. Dar nu, ei ţin să-şi raţionalizeze idiosincraziile şi să-şi motiveze cu argumente repulsiile, de parcă ar mai conta de ce anume nu ne plac anumite lucruri. Cert e că nu ne plac, şi atunci nu are rost să ne construi o întregă filozofie care să ne justifice, întâi în ochii celorlalţi şi apoi în propriii noştri ochi, de ce ne place (sau nu) ceva.

  Dacă nu-ţi plac homosexualii, asta sigur nu e din cauză că Dumnezeu aşa zice. Cel mai mare păcat e trufia, îngâmfarea şi prostia de a crede că Dumnezeu e de partea ta. Asta face din tine, automat, un mic dumnezeu care L-a prins pe Dumnezeu de picior şi începe să-L folosească ca pe-o armă contra celor cu care nu se înţelege.

  Oamenii preocupaţi de problema homosexualităţii, fie pro~, fie contra~, au ei înşişi o problemă vis-a-vis de ceea ce înseamnă a fi homosexual pentru ei înşisi. A fi homosexual nu înseamnă, aşa după cum cred unii, a te culca cu bărbaţi, ci a fi atras (N.B.: doar _atras_ !!!) de cei de acelaşi sex cu tine. Aşadar, nu relaţia fizică e definitorie pentru “orientarea sexuală” a cuiva, ci relaţia meta-fizică cu cel de lângă tine. Nu muşcătura din măr e Păcatul, ci dorinţa, pofta de a-l gusta. De asta bisericile sunt aşa pornite pe mărturisire, spovedanie şi confesiune, pentru că vor să întoarcă omul “inside-out” ca să se vadă clar ce-i poate omului capul şi unde-l duce gândul… Iar în capul unora cel puţin (şi gay-ii ştiu asta de la heteroii “convinşi” cărora nu le trebuie mult să sară gardul la inamic), dacă faci “doar” sex cu băieţi fără a fi şi atras de ei, atunci nu eşti homosexual. La urma urmei, între heterosexualul pur-sânge şi gay-ul “top-only” nu e mare diferenţă. A fi parte activă (oral şi anal) te face, chipurile, mai bărbat decât cei ce o “iau” precum femeile.

  Aşadar, lumea e plină de mituri, precum e plină şi de adulţi care cred în Dumnezeu cu inocenţa cu care un copil crede în Moş Crăciun. Dumnezeu e o invenţie frumoasă, prea frumoasă totuşi ca să fie adevărata. Oamenii l-au inventat pe Dumnezeu cu singurul scop de a se sluji de El, cu neruşinatul gând de a-I lua şi locul într-o bună zi. De fapt, Omul a devenit dumnezeu atunci când a început să scrie Biblia.

  Acum să nu-mi spuneţi că nu ştiaţi că Biblia e scrisă de mâna omului, că vă trimit la reciclare – la studii de teologie (chiar ortodoxă). Asta, mă rog, până o găsi cineva tăbliţele lui Moise cu cele zece porunci, dar chiar şi atunci, în cazul în care Dumnezeu însuşi ar fi pus Biblia în mâna omului, Biblia e echivalentul cotorul mărului muşcat de Adam şi Eva, lăsat în Paradis după izgonirea din Rai, găsit de Dumnezeu la curăţenia generală de primăvară şi aruncat direct în braţele (sau în capul?!) oamenilor pentru ca aceştia să-şi amintească ceva mai direct de Păcatul Originar. Într-adevăr, Biblia e ea însăşi ruptă din păcat – cum să ai tupeul să spui că tu, om, ai pus cuvântul lui Dumnezeu pe hârtie???! Păi nu ţi-ar lua hârtia foc instantaneu? Nu e permis nici să rosteşti numele lui Dumnezeu, dar mai să-L şi îngâni… Doamne păzeşte!!!

  Eu unul, gay-negay, m-aş feri de iubirea lui Dumnezeu, că dacă se plictiseşte de mine e mai rău decât dacă nu m-ar fi iubit deloc! Mai bine să mă plictisesc eu de pupat cu atâta sârg tălpile Domnului…. că şi-aşa văd că e mare înghesuială la linsul celor sfinte.

  8)

 5. Grid,

  I missed you, dragule! Ridica talpitzele sa ti le tzuc, tzuc, tzuc! 😈

  P.S. am o nedumerire… Daca e din cauciuc, se pune la conditiile de aplicare la cazanu’ lu’ Michidutza? Ca nush cum sa iau cauciucul asta… UN cauciuc, DOUA caucioace?

 6. (* grid, frecându-şi tălpile cu bucurie 🙂 *

  ANCA~

  do you need a rubber, honey? 🙂

  corect se spune “o cauciucă, doi cauciuci”, pentru a sublinia faptul că şi genul neutru e considerat ‘pe invers’. cu alte cuvinte, nu e voie să n-ai un sex acolo, la booletin, şi nici să te dai prea neutru nu merge. deşi, culmea, abstinenţa e la liber ! sex să ai, dear, că ce faci (sau nu faci) cu el te priveşte.

  anyway, în altă ordine de idei, aud că mai nou văru’ Michiduţă preferă latex-ul cauciucului. s-o fi săturat şi îngeraşu’ ăla de-atâta fum negru la cazan…

  8)

 7. romanii sunt un popor ce se imparte in trei categorii: prosti, foarte boi, si cei care incearca macar sa inteleaga. Ma enervat la culme titlul pe baza caruia eu comentez, cum ca homosexualii sun si pedofili. Eu sunt heterosexual 100% DAR CEI MAI BUNI PRIETENI AI MEI SUN SAU FAC PARTE DIN COMUNITATEA GAY. SUNT NISTE OAMENI INTELIGENTI, GANDESC DINCOLO DE FRONTIERE SI NU SUNT DELOC MAHNITI CAND CINEVA FACE ACUZE DINTRE CELE MAI GR.AVE LA ADRESA LOR . PROBABIL CA SI IN COMUNITATEA LOR SUNT LEPRE CARE-I FAC DE RAS DAR SA FIM SINCERI CATI HETEROSEXUALI ISI BAT FEMEIA ACASA, SE CEARTA, ISI ABUZEAZA COPILUL SEXUAL, PSIHIC SI FIZIC. VOI CHIAR NU VA UITATI LA STIRI MAI FRATILOR CUM NISTE OAMENI CARE SE DAU CREDINCIOSI SUNHT DE FAPT CEI MAI MARI CRIMINALI SI MANIPULATORI. PROFITA DE POZITIILE LOR PENTRU A VA IMPINGE LA ATITUDINIO CARE PRECTIC NU VA APARTIN, NU VA CARACTERIZEAZA. SUNT MULTE DE SPUS SI SINCER DACA AS AVEA O PUTERE PE TOTI IDIOTII CARE FAC ROMANIA DE RUSINE PRIN ATITUDINE, COMPORTAMENT, DAR MAI ALES CA SUN SI INAPOIATI MINTALI SI PE DEASUPRA SE DAU MARI CREDINCIOSI SAU FANATICI , SINCER VA SPUN, I-AS FACE SAPUN SAU INGRASAMANT PENTRU TERENURILE ARABILE.

 8. oamenii din romania sunt fie cu mentalitate comunista fie crescuti de cei cu mentalitate comunista
  adica pot sa injure toata ziua de Dumnezeu dar daca zici ceva de gay iti dau cu biblia in cap
  stiti voi daca 2 gay fac sex e pacat, daca o fac 2 str8 nu se mai pune ca toata lumea o face
  nu stiu daca se va schimba ceva pana nu moare generatia comunista
  un lucru bun sunt mijloacele de informare, e bine sa ii explici la om ca nu e asa de rau
  noroc cu voi cei activi(cu sensul de implicati) care mai aveti campanii

 9. Da , ca de obicei ca majoritatea homofobilor si acest individ isi varsa reprosurile (ca sa nu zic ura) impotriva gay-lor pe motiv ca religia se opune impotriva manifestarilor homosexuale. Tot timpul trebuie sa mentioneze ca “Dumnezeu a lasat barbatul sa fie cu o femeie nu cu un alt barbat” (am citit chestia asta de “n” ori , va rog pe viitor incercati sa fiti mai creativi)

  Am citit recent pe un blog niste “minunate” comment-uri scrise de un anume domn care “milita” foarte mandru si foarte hotarat impotriva comunitatii gay avand ca principal “aliat” bineanteles tot dogmele religioase…El era foarte suparat si nu putea sa isi inchipuie cum isi permit persoanele gay sa aiba un post tv (despre Angelicus este vorba, care cum stiti si voi mai este si online)..

  Pe langa faptul ca a facut persoanele gay imorale , fara etica , scarboase , le-a mai facut si blonave mintal (dupa parerea lui ar trebui sa ne internam in ospicii fiindca homosexualitatea este o bola psihica care trebuie tratata) .A mai discutat el si despre drepturile comunitatii gay (in ceea ce priveste casatoria intre doua persoane de aceleasi sex si drepturile la adoptie) si pana la urma a ajuns el la concluzia ca noi ne asemanam cu niste diabetici si daca pentru ei nu se interzice vanzarea in magazine a produselor pe baza de zahar de ce noi am avea vreun drept ca minoritate?
  ……………………………………………………………………………………………..
  Vara trecuta , am avut placerea sa merg in vizita la bunici .Dupa ce am servit masa de pranz si am mai stat un pic la taclale am inceput sa ma plictisesc.Din greseala am dat peste o carte religioasa de-a bunica-mi .Era scrisa de un anumit domn care sa dadea o persoana crestina deloc fanatica religios. Domnul asta avea 2 probleme : Mihaela Tatu si homosexualii. El considera ca Antihristul este deja pe Pamant si ca o data este intruchipat in Mihaela Tatu ,care si-a permis sa aiba o emisiune de educatie sexuala , si care le-a invatat pe femei sa faca sex oral (un act teribil de mudar in conceptia lui de crestin, dadea si un exemplu : spunea ca cea mai mare frica a lui e sa stie ca fiica lui de 14 ani nu o sa fie virgina in noaptea nuntii).
  si ca de asemenea mai este intruchipat in homosexuali (care vor arde in focurile iadului si etc.)
  Dar stati linistiti dupa el Antihristul era peste tot , cam foarte putini oameni scapa in viata viitoare de cazan (probabil el si familia lui) ,Antihristul era si in bani si in cartile de credit (era de parere ca banii ar trebui scosi si ca oameni ar trebui sa se intoarca la troc).A mai zis sa ne pocaim , gayii sa nu mai fie gay s.a.m.d. si spre sfarsit a dat un exemplu foarte frumos despre o femeie care era maltratata in fiecare zi de sotul ei (o batea , o insela , ii lua banii) si care nu s-a despartit de acesta. A subliniat cat de fericita va fi aceasta femeie in viata de apoi ,si a numit-o o adevarata crestina….

  Chiar m-am plictisit de oamenii astia , si de conceptiile lor tampite; si cel mai mult m-am saturat de asazisa ingradire religioasa: Daca Dumnezeu a zis asta inseamna ca asa este, “crede si nu cerceta” . Nu va suna un pic ciudat?. Nu mai suntem in Evul Mediu , (stim cu totii ca aceste Evangelii sunt alese si in nici un caz nu sunt lasate exact in forma lor initiala.) cand chiar erau necesare aceste ingradiri pentru a avea un echilibru , ca sa nu fie un haos total…..Dar acum gata suntem in 2008 , Dumnezeu nu ii iubeste numai pe straight si de asemenea o viata “crestina ” nu inseamna sa respecti ca un dobitoc niste reguli in care nu crezi in adancul sufletului tau. De asemenea este foarte logic ca Biserica sa se opuna homosexualitatii dar sa recunoasca existenta extraterestilor( asa cum poate stiti ca papaliatatea a recunoscut existenta acestora)
  Consider ca un adevarat crestin este acela care duce o viata frumosa , o viata dreapata in care nu face rau nimanui , si in care isi respeacta aproapele

  In concluzie , daca suntem buni Dumnezeu ne va primi in Rai si asa homosexuali cum suntem 🙂
  …..

 10. Petry, hai ca incerc io:
  1. Ai auzit vreun individ din rasa LGBT traznit de Dumnezeu? NU
  2. Iisus a avut 12 apostoli, toti barbati (sunt convins alesi pe spranceana) si nici o femeie…
  3. Sodoma si Gomora e doar o poveste cu Bau Bau, menita sa sperie pe cei care nu ajuta la perpetuarea speciei umane… SI E UIMITOR CA UNII CHIAR CRED IN EA
  4. Chiar si in Biblie , atat de atent “puricata” in timp, mai apar inca pasaje de genul “Ioan, apostolul cel mai iubit”. Adica, vezi, Iisus avea preferinte… Iar in schimb, exemplul Iisus nu apare niciodata ca si exemplu pentru o relatie heterosexuala… desi asa ar fi normal, daca tot se spune ca el a fost solul iubirii dintre oameni
  5. Daca te uiti atent printre “purtatorii de cuvant ai lui Dumnezeu” ai sa descoperi ca Dumnezeu chiar iubeste gay-ii… Acum nu stiu sa spun daca iti trebuie pile sa ajungi in aceasta pozitie

 11. Am primit pe e-mail, foarte interesant 🙂 se apropie anul si chesti deastea o sa mai vedem. Ce mult imi plac chestile astea SF sau nu ? 😛

  Maya

  Maya ramane o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic. O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate. O dovada in acest sens este si calendarul, de o exactitate
  demna de secolul XX. Anul mayas avea 365,242129 zile,
  in conditiile in care actualele calcule dimensioneaza anul la
  356,242198 zile. Pentru comparative, sa retinem un amanunt: calendarul Gregorian indica 365,2425 zile. Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se opreste in 22 decembrie 2012! Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de
  esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens. Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie. Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi. Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din
  compusi ai sodiului, care acum se intinde ape o suprafata de 6000 kmp. Atmosfera lui M arte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997. Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pana acum
  iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace.Venus sufera o crestere vizibila a intensitatii luminoase. Campul magnetic al lui Jupiter s-a dublat iar intre planeta si unul dintre sateliti s-a format un tub de radiatie ionizata.Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli,isi maresc campul magnetic si devin tot mai
  stralucitoare. Campul magnetic al Soarelui a crescut si el cu 230% din
  1901 incoace.Academia Nationala de Stiinte din
  Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar. Centura Fotonica este formata din mai multe benzi fotonice care emana din centrul Galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee. Centrul Galaxiei se afla in Constelatia Pleiadelor, fiind marcat de steaua Alciona, Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani lumina de
  sistemunl nostru solar. Sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de doua ori in 25.920 ani, perioada considerata Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii dureaza 2000 de ani. Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012. Intalnirea cu Centura Fotonica pare sa duca la transformarea omului profetita de Biblie, la o teribila experienta spirituala. Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si,
  deci, cu vibratii scazute in aura energetica nu vor supravietui radiatiei de inalta frecventa existenta in Centura Fotonica.Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala pe baza spirituala amintita. Orice fiinta este alcatuita in primul rand din energie. Iar energia este informatie, si invers. Corpul material este doar
  invelisul altor corpuri energetice.Omul se incadreaza si el, fireste, in organizarea universala. “Animal cu (oaresce) ratiune”, fiinta umana a fost inzestrata cu capacitatea de a avea o paleta larga de trairi, sentimente si ganduri. Dovada ca acestea sunt energii in stare pura ne este oferita de constatarile de-a lungul timpului si cercetarile stiintifice din ultimile doua secole. Trairile si sentimentele negative creeaza energia negativa, nefasta, iar gandurile se pot chiar si materializa, dupa cum s-a reusit in proiectul Montauk. Ca orice energie, sentimentele, trairile si gandurile umane au o anumita vibratie. O energie negativa nu poate avea, evident, decat o vibratie joasa, pe principiul universal al
  evolutiei. In Univers, nimic nu este intamplator iar totul este subordonat unui singur scop: perpetuarea si evolutia vietii. Materia insasi este inzestrata cu o inexplicabila capacitate de a crea viata! Exista legi universale chimice, fizice, astronomice si chiar juridice. Ele nu sunt insa stricte, pentru ca Universul nu este Armata Poporului iar cuvantul de ordine este diversitatea. Viata trebuie sa evolueze prin forte proprii, fara dirijari cazone, sa se confrunte cu cele mai dificile situatii. Cine invinge merita sa mearga mai dep arte . Chiar si razboaiele au rolul lor in programul universal. Nu sunt de dorit, in general, dar determina unitatea unei natii, planete sau chiar unei galaxii (?) si evolutia
  stiintifica, aducand o presiune si o urgentare sporita in acest sens. Tot ele, aduc un examen energetic major, o separare intre “baiatii buni si baietii rai” dupa gandirea simplista
  americana . Fiindca totul este energie, nici Universul nu face exceptie de la regula. Asa cum el a fost creat prin explozia colosala a unui… atom, tot asa exista surse de energie pozitiva ce alimenteaza galaxiile iar de la acestea, prin sori, sistemele solare. Aceste energii sunt de frecventa fo arte inalta, pentru a putea strabate distanele imense, pana la sorii captatori. Pe de alta p arte , planetele, sistemele solare si galaxiile se afla intr-o continua miscare, parca pentru a beneficia toate de aceste izvoare de energie a evolutiei. Miscarea are insa si un reflux: catastrofismul… periodic. Nu intamplator, galatenii Ioan Farcas si Ilie Ghetu au devenit subiect pentru “Discovery” TV, teoria lor fiind cu adevarat revolutionara. Conform acestora, la 180-200 milioane ani, Galaxia noastra sufera, permanent, transformari radicale iar sistemul solar de trei ori in acest interval. O data la 60-70 milioane de ani, modificarile de pe Terra sunt atat de radicale incat, spun cei doi, “pana si istoria nu poate fi considerata o observatie
  continua”. Toate aceste modificari sunt ciclice si… obligatorii si se datoreaza permanentei miscari a galaxiei si sistemului solar. Doar izvoarele de energie pozitiva par a avea o anumita stabilitate. 2012 pe Terra. Am tot mentionat ca trecerea prin Centura Fotonica duce la o schimbare radicala a vietii pe Terra. Ce inseamna
  insa aceasta, concret? Centurile de siguranta, va rog! Centura Fotonica atat de imensa, incat trebuie strabatuta timp de 2000 ani, emite o intensa radiatie electromagnetica, atat in spectrul vizibil, cat si in cel invizibil, de inalta frecventa (inclusiv raze X). Fotonii Centurii vor exercita o multipla si socanta influenta
  asupra materiei terestre. In primul rand, se va constata fluorescenta tuturor corpurilor iar ca rezultat… nu va mai exista noapte timp de 2000 de ani!!! Corpurile vor emite o lumina fara temperatura si nu vor avea umbra. Intregul sistem solar isi va schimba structurile moleculare ale materiei iar energia fotonica nu va mai da dureri de cap la NASA, va deveni sursa majora de energie libera
  si nepoluanta (gandita de Tesla). Planeta va suferi o scadere progresiva a densitatii si isi va schimba “bataia inimii”. Dupa ce a avut o valoare
  constanta timp de milenii, “rezonanta Schumann” a Terrei a inceput sa creasca, din 1980, de la 7,8Hz, apoi sa se accelereze, ajungand la 12 Hz, nivelul de astazi. Aceasta inseamna ca, data fiind cresterea frecventei vibratorii a Pamantului, cele 24 de ore de viata ale unei zile sunt… doar 16 ore reale! Deocamdata este inca bine si acceptabil, desi explica de ce nu mai avem suficient timp, suntem tot mai grabiti si mai obositi. Ce se va intampla in momentul intrarii in Centura Fotonica, in 2012 sau in alt an, este pur si simplu de neinchipuit: intreaga planeta, inclusiv omenirea, va trece intr-o alta dimensiune! Inca neclar? Mai concret: 24 de ore vor fi… 0 ore efective, deci timpul terestru nu va mai exista!!! Ia pentru ca o nenorocire
  nu vine niciodata singura, in acel “Punct Zero” se vor inversa si Polii Magnetici ai Pamantului. Veste buna este, repet, ca Sfarsitul Timpului nu inseamna Sfarsitul Lumii Semn ca momentul este relativ aproape, intensitatea plasmei stralucitoare de la marginea sistemului solar a crescut recent de 10 ori. Prin intermediul Soarelui, planetele au primit si ele o energie sporita. Mayasii ne retransmit si ei informatiile primite de la zei despre schimbarile ce vor urma: intregul sistem solar se va sincroniza cu Galaxia si intregul Univers, cu efecte benefice; vom depasii tehnologia actuala si ce cunoastem despre Timp si Spatiu; banii vor
  disparea ca necesitate; vom intra in Dimensiunea a 5-a;
  ADN-ul uman va fi reprogramat, ajungand la 12 spirale, de la 2 in prezent. In ce priveste fiinta umana, schimbarile vor fi deci, colosale in sens pozitiv. Insotite totusi de simptome neplacute (inca o veste buna – este semnul ca organismul se purifica): migrene, dureri de cap, oboseala, ameteala sau palpitatii; simptome specifice racelii (febra, transpiratie, dureri osoase etc.) ce nu pot fi tratate prin tratamente clasice; slabiciune musculara, respiratie greoaie, oboseala nejustificata; modificari in sistemul limfatic si imunitar,
  neliniste, depresii, stres si fascinatia trecutului. In momentul intrarii in Centura Fotonica se va produce un amplu proces de rearmonizare, de recalibrare a frecventelor propriului corp uman cu cele de referinta din Univers, ducand la o crestere a celor umane.Este asa-numita “inaltare”, “ridicare la Cer”, de care vorbesc si
  vechile scrieri. “Inaltarea” fiind brusca si puternica, cei cu vibratii joase, negative (rautate, egoism etc.) nu vor rezista transformarii. Frecventele genomului uman si ale ADN-ului sunt fo arte inalte, vibratiile fo arte fine. Sunt in fapt lumina, ceea ce explica vizibilitatea aurei la zei si sfinti. Dr. Berrende Fox a
  constatat ca, de 20 de ani, oamenii au inceput sa se schimbe la nivel celular iar unii chiar si-au dezvoltat noi lanturi in structura ADN-ului,fapt observat prin teste de sange. Bine, bine, vor intreba oamenii de afaceri, si eu ce castig de aici?! Sa vedem daca le place: intuitia si capacitatile paranormale se dezvolta mai repede; folosirea unei parti mai mari din creier, peste 10-15% cat in prezent; toate bolile incurabile vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul; se vor inmulti bioterapeutii si telepatii; corpul fizic va incepe sa se schimbe si probabil vom vedea(cei care scapa!) o aura de lumina ca sfintii de
  pe peretii bisericilor. Ideea este ca 2012 este fo arte aproape de noi si majoritatea vor ajunge cu siguranta sa vada daca aceasta profetie este reala sau falsa.

 12. Stau si citesc despre toate problemele pe care le aveti , care s-ar putea rezolva mai usor decat credeam. Nimeni nu se gandeste la Bogdan Olteanu care lupta pentru drepturile noastre . Multa lume spune ca lupta cu “morile de vant “, dar ,…. … nu e adevarat, daca l-am sprijini si l-am sustine cred ca ne-am putea face vocea auzita. si problemele noastre ar putea disparea.

 13. omul pune gresit problema cand spune d egay ca-s pedofili…. adevarul e ca voi gayii.. nu trebuie sa aveti dreptu sa infiati copii..pentru ca vor ajunge la fel ca voi… in proportie de 95% vor ajunge gay.. ca modelul lor.. adika parintii… ca asa l-i se va parea lor normal.. si s eva ajunge in 2090 sa fie numai gay in lumne si sa dispara specia :))).. in rest puteti face ce vreti voi..

 14. Bozgy dear~

  Mă bucur că se gândește cineva și la binele speciei, că altfel nu știu cum s-ar descurca biata natură față cu atâta neglijență!

  Multumim de sinceritate–eu cel puțin te cred pe cuvânt că ai devenit hetero inspirat fiind de părinții tăi hetero. Poate vrei să ne împărtășești și nouă ceva detalii despre cum te-au învățat mama și tata ce să te atragă și ce nu. Probabil că, încă de țânc, erai fascinat de felul în care mama și tata și-o trag seară de seară, și asta ți-a inspirat pasiunea neostoită pentru sexul opus.

  Mie însă mi se pare că, dimpotrivă, copiii nu vor deloc să-și imite parintii–mai ales în ceea ce privește obiceiurile sexuale. Dacă am învăța sexualitatea de la părinti, probabil că pasiunea ar fi dispărut demult de pe planeta Pământ. Profit de ocazie pentru a acuza toți părintii heterosexuali convinși de homosexualizarea latentă a copiilor lor. De-atâta iubire înfocată a partenerului de sex opus, atât în familie cât și pe lângă, copiilor cred că li se cam apleacă. Și, unii, chiar aplecați răman…

  Nici nu vreau sa mă gândesc ce dezastru ar fi dacă părinții ar da greș în a-și deprinde pruncii cum să le fie foame, sete și somn. Am muri dracului de foame fără să știm! N-am reuși să închidem un ochi fiindcă n-am văzut-o pe mama ațipind! Și nici spre apă nu ne-am ști duce dacă n-am vedea buzele celor dragi țuguindu-se după gura sticlei! Atunci sigur nu s-ar mai “perpetua” nimeni – de nemâncați și nedormiți.

  De asemenea, felicitări că dai liber la sexul gay, prohibind numai adopția. Cred că, în felul ăsta, ce este mai important (adică sexul) e salvat. Îți urez deci scăpări plăcute pe la boscheti, la ceas de seară, pe când iubirile de sex opus dorm duse…

  8)

 15. Bozgorush mama, da’ tu nu stii sa citesti??? Tu nu vezi ce zice postul asta? Ca titlul e mare si lat, ce dreq?

  Nu pentru ca s-ar face copilul gay nu se dau copiii pe mana homosexualilor, ci pentru ca “homo” inseamna pervers. Si pedofil. Nu-s astia de-ncredere, domn’e. Se dau la copii. De altfel, nu numai la copii. Se dau la tot ce misca, mai putin la ce trebuie sa se dea. Sunt niste maniaci sexuali, ce mai…

  Heteroii sunt altfel. Ei fac copii si, fiind ai lor, normal ca nu se dau la ei. Decat daca nu sunt normali. Dar sunt. Nu exista heterosexuali anormali. Nu? Ca, altfel, la ce-ar mai fi buni homosexualii?

  :mrgreen:

 16. grid .. nu ma refeream la actul sexual in sine ca se invata sau se vede de la parinti.. ci de la conceptia de mama si tata.. pe care o vede in camin.. sincer nimeni nu sti cum va influenta copilul.. ideea de a avea doi tati sau un tata si mama tot barbat :).. si adevarul e ca nimeni nu stie cum se va dezvolta acel copil… nici voi cu conceptile voastre.. nici heterosexualii cu conceptiile lor.. sanatosi sa fim.. gay or not gay 🙂

 17. Sa va explic ce inseamna sa fii homosexual si anume sa fii incarcat cu energie feminina si sa te simti femeie, logic in momentul ala simti atractie pentru barbati.
  Pedofili sunt persoanele imature care raman cu creierul de copil si au energie de copil, logic simt atractie pentru copii.Stiati ca exista si femei pedofile?
  Homosexualii sunt in mod normal numai homosexuali dar daca se simt fetite pot fi si pedofili, daca se simt femei sunt doar homosexuali.
  De dumnezeu numai de bine pentru ca nu exista si asta ar fi trebuit sa ne faca mai buni si mai inteligenti pentru a intelege totul corect si drept.Cum va puteti inchipui ca dumnezeu este energie pozitiva perfecta si isi distruge creatia imperfecta in loc sa o faca perfecta de la bun inceput?
  Adica dumnezeu e energie pozitiva si e perfect, desavarsit frumos si noi suntem total imperfecti, cum e posibil asa ceva?
  Studiati teoria evolutionista cu remarca ca omul nu descinde din primate si studiati teoria big bangului pentru a intelege ce si cine suntem si cum am aparut.
  Va mai recomand un articol care a pus punct basmelor gen biblie coran etc:http://www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doar-o-iluzie

 18. Alexandru,

  De fapt, Dumnezeu nu reprezinta perfectiunea, ci toate fatetele binelui din intreaga lume, daca e sa acceptam ideea ca el reprezinta o iluzie colectiva adancita in subconstient (lucru pe care eu n-am sa-l fac, fiind crestin). Din aceasta cauza, odata ce noi ne perfectionam in a fi buni, si Dumnezeu evolueaza odata cu noi. Insa aceasta presupunere ridica problema ca noi chiar am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, asa cum s-a precizat in Biblie, iar acest lucru inseamna ca noi avem un potential despre care nu avem nici cea mai vaga idee. Vorbesc despre potentialul de a ramane mereu tineri pentru sute de ani, de a vindeca bolile numai cu puterea mintii si multe alte lucruri considerate miracole dumnezeiesti. Cu alte cuvinte, putem fi ca Iisus.

  Si atunci cum putem spune ca Dumnezeu este o iluzie, odata ce vom vedea potentialul explorat si in deplina manifestare in viitor? Evident, fiindca nu putem vedea viitorul, nu putem spune ca asa va fi, cel putin nu cu siguranta, insa putem specula… Sunt convins ca viitorul e plin de surprize.

  De altfel, remarc peste tot in lume o lupta dintre credinta si lipsa acesteia (ateism, agnosticism), printre alte dihotomii (precum cea dintre sexualitate si abstinenta) care dau impresia antagonismului. Dar stiti ce a zis un mistic? Ca numarul persoanelor dintr-o “baricada” este egal cu al celor din “baricada” opusa. De exemplu, numarul calugaritelor este egal cu al prostituatelor. Numarul politistilor este egal cu al infractorilor. Fara acest echilibru, lumea s-ar fi sfarsit demult.

  Atata vreme cat gandirea binara sau dihotomica (bine-rau, masculin-feminin etc.) va exista, lumea se va perpetura in formula aceasta. Intotdeauna va exista o multime a lucrurilor cunoscute in directa confruntare cu cea a celor necunoscute. Acceptarea si respingerea, atractia si repulsia vor mentine lumea in aceasta dualitate.

  Din toate cele expuse mai sus, mi se pare pueril sa spui ca Dumnezeu este iluzie, fiindca – in mod indirect – spui ca si diavolul este iluzie. Definitia iluziei este “ceva ce e vazut, dar nu exista”, iar in sens figurat “speranta neintemeiata”, “amagire”. Nu cred ca cineva l-a vazut vreodata pe Dumnezeu, in afara celor cativa privilegiati din istoria omenirii, care au scris Biblia (printre alte lucruri facute de ei), ca apoi sa spuna ca detine formula ideala pentru a-i face perfecti pe toti. Daca ar fi fost asa, noi am fi avut, chiar si acum, certitudinea ca el exista. Dar aceasta certitudine ne rapeste de misterul credintei, de puterea acesteia, care se foloseste taman de potentialul nostru nestiut pentru a crea miracole (ce-i drept, la scara foarte mica). Lucrurile sunt mult dincolo de intelegerea umana, de aceea certitudinea pare ceva neinsemnat in comparatie cu ceea ce putem face. Putem numi acel potential “scanteie divina”.

  Am adus vorba si de diavol, fiindca cineva a spus ca el invinge daca ne convingem ca el nu exista. Daca el invinge, ce se intampla? Pretuim mai putin viata umana, sentimentele umane au valoare mai mica… aici cred ca vorbim de cei care s-au convins ca nici Dumnezeu, nici diavolul nu exista. In cazul celor care s-au convins ca Dumnezeu exista, iar diavolul ba, care e scenariul probabil? Ma gandesc la obsesiv-compulsivii fanatici, precum Alex Curbet, care spun ca trebuie sa facem asa sau sa fim asa, altfel incat sa-i facem pe plac, dar apoi sa nu fie deloc multumit de ceea ce fac sau spun cei care ar incerca vreodata sa-i faca pe plac. De fapt, chiar si o cat de mica abatere ii face pe ei sa-i pedepseasca cu sete pe “pacatosi”… Iar pedeapsa este, de fapt, o ocazie de a face rau. Desi scopul este unul declarat moral, acela de a-l impiedica pe “pacatos” sa faca rau, urmarile sunt de obicei negative. In cazul habotnicilor, se poate spune ca pedeapsa este o ocazie in care binele si raul se intalnesc, avand in vedere ca e singura modalitate prin care oamenii buni pot face rau fara a se simti rai. Pedeapsa e modalitatea ideala de a arunca cu pietre in pacatosi, urmand ideea “cel fara de pacat sa arunce primul cu piatra”. Daca te consideri fara pacat, tinzi sa fii primul care face taman acest lucru.

  De aici paradoxul, daca ne luam dupa ideea ca “pacatul este fapta care face rau (sau fapta care aduce consecinte negative)”, vedem ca pedeapsa este ea insasi un pacat.

  Cred ca am reusit sa demonstrez ca unii oameni chiar se pricep de minune sa se minta pe ei insisi. Prin urmare, ii mint si pe altii fara sa-si dea seama.

  P.S.: Faptul ca unii se concentreaza atat de mult pe impulsurile altora e o dovada clara ca ei insisi au acele impulsuri, pe care vor sa le stapaneasca incercand sa le stapaneasca pe ale altora. Daca suna prea complicat, reluam exemplul de mai sus, homofobia lui Alex Curbet este de fapt frica de propria lui atractie fata de barbati, iar el o sublimeaza scriind lucrurile pe care le-am vazut mai sus. El stie ca e un pacatos care n-a pacatuit (simte acele impulsuri, dar le ignora), de aceea a tinut sa precizeze ca “Dumnezeu iubeste pacatosul, dar uraste pacatul”… Obsesiv-compulsivii au mult de lucru cu ei insisi, mai ales ca nici nu vor sa recunoasca cele observate pe-aici.

  P.P.S.: Este interesant ca am pornit de la un Alexandru si am ajuns la un alt Alex, ambii avand pareri diametral opuse… Cred ca am acoperit cam toata discutia care a avut loc aici.

 19. Petry, nr. 12, Dumnezeu ii iubeste pe toti, chiar si pe criminali. 🙂 Doar ca oamenii nu stiu, fiindca nu simt legatura cu Divinul. Deci nu conteaza daca esti hetero sau gay, sfant sau pacatos, esti om si asta conteaza pentru Dumnezeu. Daca mai oferi si iubire neconditionata tuturor, chiar si celor care-ti fac rau, ai un loc special in Rai (mai in gluma, mai in serios).

  Cred ca din aceasta cauza habotnicul pomenit de SunshineFall (nr. 11) spunea de femeia batuta ca e o adevarata crestina. Eu as spune ca era o adevarata crestina daca il iubea cu adevarat pe acel bataus, laolalta cu toti oameni ceilalti, si nu daca rabda de fraiera pumnii aceluia. E o diferenta subtila, din aceasta cauza nu pot da un “verdict” numai din ce stiu la mana a treia.

  Deci “make love, not war” e o lozinca foarte crestineasca. 😀 De fapt, as modifica-o in forma “love, not war”, pentru a elimina libertinajul excesiv, care e si aceasta o forma de pacat (hello, bolile venerice?). Gata, am incheiat. Pana la urmatoarea replica, banuiesc. 🙂

 20. În condițiile date nu am pentru că orice aș zice nu e luat în considerare decât ca să-ți bazezi tu pe ceva predica în continuare oricât de documentat și factual aș fi. Pentru că vezi tu, voi nu vă bazați pe rațiune. Totul e o “maica domnului”, “sfântu x” și alte figuri imaginre și-o polologhie fără sens și pe după cap.

  Aveți impresia că religia are vreun monopol asupra sentimentelor și emoțiilor umane. Acum ați furat și “make love not war”. De-asta am zis că mai las-o așa măcar. Că să faci “dragoste”, că asta înseamnă în română, nu e nici un libertinaj d’apăi excesiv

  Așa că nu pot decât să scot o ironie, măcar așa râd și eu un pic. Fac haz de necaz.

 21. Ah, inteleg ca tu nu ai citit cu atentie ce am scris. Eu nu fac prozelitism (cred ca mai ai putin si ma feliciti pentru asta, hihi). Documentarile si faptele nu prea merg cu credinta, cred ca oricine isi poate da seama de acest lucru. Tot ce fac acestea e sa arate ca nu exista Dumnezeu, in cel mai bun caz pot ridica un semn de intrebare in aceasta privinta (cum ziceam, lipsa de credinta data de ateism si/sau agnoticism), insa orice prost vede asta. Dar aceste lucruri se bazeaza pe materie, care e vizibila, perceptibila, in timp ce spiritul este invizibil, imperceptibil, prin urmare nu poate fi inregistrata vreo prezenta divina sau spirituala decat in circumstante speciale.

  De exemplu, cei care au reusit sa fie in contact cu Dumnezeu si sa traiasca suficient cat sa-si scrie partea lor din Biblie; lucrul interesant este ca cei care isi scriau partea – destul de probabil – nici nu stiau ca povestile si scrisorile lor vor deveni parte dintr-o carte sfanta, care va rezista mai multe mii de ani si poate avea valoarea de cel mai vechi document care atesta existenta lui Dumnezeu.

  Exista povesti vechi de sute sau chiar mii de ani ale unor sfinti care si-au marturisit credinta in Iisus si au fost martirizati (torturati pana la moarte de imparatii romani), apoi canonizati si recunoscuti ca sfinti abia zeci de ani dupa moartea lor. Aceste povesti asteapta sa fie descoperite, fiindca sunt exemple ale depasirii limitelor materiale cu ajutorul spiritului. Nu sunt figuri imaginare, ci istorice, care ajung sa fie uitate din cauza ca unii nu vor sa vada despre ce e vorba. Din pacate, documentele care le atestau existenta au disparut (din cauza timpului, care macina tot).

  Faptul ca imi scrii cu “aveti impresia” imi da de gandit: ori crezi ca sunt suficient de batran incat sa-mi adresezi o formula politicoasa sau formala (ceea ce nu e cazul, am sub 30 de ani), ori ma confunzi cu iudeo-ortodocsi (eu ma consider crestin si am scris in alta parte cum fac distinctia dintre acestea – poate cineva doreste sa faca o compilatie cu cele scrise de mine?). Vreau sa te asigur ca nu sunt un aiurit. Poti sa vorbesti cu mine pe un ton civilizat fara sa recurgi la ironii. E adevarat ca fiecare are idei proprii, dar rostul unei dezbateri nu a fost niciodata de a-l convinge pe celalalt sa-si schimbe ideile. Nici nu ar avea cum sa se intample asa ceva, fiindca experientele de viata sunt mai convingatoare decat cuvintele… Spun doar atat: putem discuta civilizat, atata vreme cat doresti acest lucru. Si vreau sa fie clar un lucru: nu vorbesc in numele celor care se considera “crestini”. Eu am o credinta aparte, desi inteleg ca poate fi confundata cu a lor.

  Apoi vine expresia “religia are vreun monopol asupra sentimentelor si emotiilor umane”. Probabil te referi la legile din Vechiul Testament care ne spun ce sa mancam si pe cine sa f***m? Acestea sunt partea iudaica a Bibliei, din pacate. Desi Iisus a spus ca a venit sa implineasca cuvantul Domnului (ceea ce inseamna ca nu dorea sa contrazica acea carte care exista dinainte ca el sa se nasca, numita azi Vechiul Testament sau Tora), eu sunt convins ca tot ce a spus si a facut el pare mai degraba sa aduca o schimbare importanta in domeniul spiritualitatii. De la razbunare la iertare e cale grea, dar scurta si de dorit. Asta e ceea ce a dorit el din partea noastra (sau, cel putin, asa interpretez eu). Dupa Iisus, a aparut Noul Testament, care difera radical de cel vechi, asa ca ma simt intrucatva indreptatit sa spun ca “implinirea cuvantului Domnului” a fost o strategie geniala de PR pentru acea vreme, daca se referea la Tora. Daca nu, atunci a implinit cuvantul Domnului prin transmiterea cuvantului (prin pilde si alte “tehnici”) catre oameni si apostoli, care s-a transformat apoi in Biblia crestina sau Noul Testament. Oricum ai lua-o, Iisus e un geniu.

  Monopolul pe care l-ai pomenit apartine mai degraba bisericii (implicit preotilor de mai multe ranguri), care ameninta cu Iadul daca nu faci una sau alta, daca nu te spovedesti sau mai stiu ce. De ceva vreme fac distinctia clara dintre biserica, Biblie si Dumnezeu. Biserica a interpretat Biblia in asa fel incat sa poata detine suprematia asupra maselor de credinciosi. La un moment chiar a infiintat Inchizitia, ca sa-i sperie bine de tot. Crezi ca Dumnezeu a fost vreodata de acord cu tortura impotriva “ereticilor”? Daca Dumnezeu e intr-adevar iubire, cu siguranta nu ar fi fost de acord. Insa, cum ziceam, le-a lasat oamenilor liberul arbitru…

  Religia e cuvantul care, la origine, inseamna re-legare de Dumnezeu. La inceput, s-a facut prin intermediul bisericii si celor considerati a-i sluji lui Dumnezeu. Insa, cu timpul, s-a uitat rostul celor oranduite. S-au concentrat preotii atat de mult pe detalii precum ritualuri de botez, nunta si inmormantare (dintr-un motiv foarte lesne de inteles), incat tind sa uite o gramada de alte lucruri pe care sa le practice in viata de zi cu zi. Prefera sa predice decat sa practice, de fapt, insa nu vreau sa fiu nedrept si sa spun ca toti fac asa. Sunt putini cu har care chiar urmeaza exemplul lui Iisus si sunt izgoniti de conducerea moderna a bisericii fiindca … cum sa zic… ori nu aduc suficienti bani, ori sunt nu-stiu-cum; lucrurile sunt nedrepte in sistemul prezent si acest lucru este evident pentru omul modern. E de asteptat ca habotnicii sa nege nedreptatea (de altfel, le e usor sa nege ce nu vor sa vada), dar eu prefer sa nu fiu habotnic. Insa vremurile se schimba si tot mai multi oameni intra in contact direct cu Divinitatea. Din pacate, unii ajung sa fie considerati nebuni si ajung la casa de nebuni, unde li se baga pe gat (sau, si mai rau, in vene) chimicale care sa le dea peste cap gandirea clara… si ajung sa innebuneasca din cauza asta… Cei care scapa prefera sa traiasca izolati de societate. Unul din ei mi-a spus ca raul e atat de mare in ziua de azi, incat oamenii nici nu-l vad. La inceput nu am inteles ce voia sa zica. Dupa o vreme, am inteles.

  Acum, ca incheiere, cred ca ai dreptate in ceea ce priveste “make love”, ca inseamna “a face dragoste”. Am fost tentat sa modific forma din cauza ca expresia a pornit de la curentul hippie, in care hipiotii faceau sex neprotejat… si de-acolo la boli venerice nu e decat un mic-mic pas. Al doilea motiv pentru care am preferat “love, not war” este expansiunea sensului. Nu am vrut sa se refere numai la dragostea carnala (la care e trimiterea clara a verbului “a face”), ci si la cea spirituala.

  P.S.: Poti sa razi de bancuri. Ce scriu eu nu poate fi considerat umor de ocazie. Bine? 🙂 Vreau sa te gandesti macar de trei ori inainte sa mai scrii ceva care m-ar supara. Nici tu nu ai vrea sa faca cineva misto de lucrurile la care tii.

Comments are closed.

Vezi si...

Ploaie, dimineata, senzatii de voma si albastru

Intr-un final am decis sa incep sa ma confrunt cu problemele mele - fara mofturi, ezitari sau abordari nevrotice – am inceput incet dar cert sa organizez haosul asta numit viata. Presupun ca odata cu primavara apar diverse forme de idei asupra purificarii personale – vine odata cu asa...

Articole din aceeasi categorie