Urări
Printre salate, maioneze, creme şi blaturi am vrut neapărat să scriu acest articol, îndeosebi ca să vă urez una-alta. Mă bucură într-atât acest blog încât vă simt ca şi familia mea… virtuală (mda, spiritul Crăciunului m-a invadat – hihihi).
Astfel, vă urez zile de Crăciun minunate alături de prieteni şi familie, multe cadouri (dacă aţi fost cuminţi…) şi să auzim numai de bine.
Gânduri…
Stau şi mă gândesc la semnificaţia Crăciunului. Fiecare avem propria noastră idee – subiectivă – despre Crăciun. Dar eu stau şi mă întreb care este esenţa acestor sărbători. Mă întreb dacă tot ceea ce facem de Crăciun prinde însemnătatea acestuia. Gătim, facem cumpărături, poate călătorim, scriem urări etc. Ne place să împodobim bradul, să stăm cu prietenii, să stăm cu familia, să mâncăm bine, să bem bine, să primim/facem cadouri etc. Dar… cine nu are un brad pe care să îl podobească, înseamnă că nu poate sărbatori Crăciunul? Dacă cineva nu primeşte un cadou înseamnă că nu ajunge să simtă Crăciunul? Dacă cineva nu are familie, înseamnă că nu are rost să sărbătorească Crăciunul? Dacă cineva e în spital înseamnă că ar trebui să uite de această sărbătoare? Dacă este aşa, atunci câţi oameni nu ar trebui să sărbătorească, pentru că sunt atâţia care nu au una sau două, sau mai multe din lucrurile ce le-am menţionat mai sus, şi multe pe care nu le-am amintit. Este Crăciunul doar pentru cei care au “norocul” de a avea unele din lucrurile bune care să-i ajute să sărbătorească?
Eu cred că sărbătorea Crăciunului nu este despre cadouri, mese îmbelşugate, colinde, zăpadă, nici chiar despre familie. Această sărbătoare este despre a te regăsi pe tine însuţi, a vedea cine eşti şi cum poţi fi mai bun; este despre a învăţa cum să speri, cum să te lupţi pentru o cauză bună; Crăciunul înseamnă a-l găsi pe acel “prunc deosebit” din tine care esti menit să devii în viaţă, întocmai cum pruncul născut în Betleem s-a născut pentru a deveni o persoană deosebită.
Caută aceste lucruri în această perioadă, şi apoi, după ce vei fi găsit lucrurile acestea în tine, ajută şi pe altul să le găsească pentru el/ea, ca astfel, cu toţii, să ne putem bucura cu adevărat de acest Crăciun – pentru că toate celelalte lucruri ce le facem în această perioadă sunt numai “ornamente de Crăciun”, şi nu Crăciunul în sine.
xoxo
In loc de urari:
Ca sa fii rege peste animale, nu-i cine stie cat.
Trebuie doar sa fii mai puternic decat ele. Si-atat.
Ca sa fii rege peste pasari este putin mai greu. Dar frumos.
Trebuie sa zbori mereu mai inalt decat ele si niciodata mai jos.
Ca sa fii rege peste flori trebuie sa suporti la hotare maracinii si spinii si mai ales, trebuie sa inmiresmezi catre lume mai mult decat crinii.
Ca sa fii rege peste instelare trebuie sa te asezi printre luceferi – calator spre Orion si, reprivindu-te de jos, sa fii mai luminos decat oricare. Si fara truda.
Ca sa fii rege peste ape si vant trebuie sa inveti osanale ca ingerii si
sa le aduci pe pamint alinare pentru lacrima corbilor din Valea Plangerii.
Ca sa fii rege peste oameni este mai greu decat toate altceva.
Trebuie sa traiesti si sa mori pentru ei, invatindu-i ce inseamna a iubi, a ierta…
Dar, cel mai minunat, este sa poti fi rege peste tine insuti,
atunci cand alegi binele, fie din bucuria altuia, fie din plansul tau.
Si sa incheiem intelept si frumos. Si, mai ales, cum se cuvine.
Incoronarea ta o face Hristos cind mergi pe drumul dinspre rau spre bine.
In clipa aceea, Vesnicia te cumpaneste.
Daca vrei sa fii rege, alege binele!
Hei! Grabeste-te!”
Daca vrei sa fii Rege
Benone Burtescu
Mulţumiri, Robert.
>:d<
Ai ajuns la esenta atunci cand ai afirmat ca trebuie sa gasim acel “prunc deosebit ” care este in fiecare doar sa il cautam .Numai bine tuturor .
De fapt la noi Craciunul a ramas doar cumparaturi peste masura si liber de la serviciu :sad:, nu mai reprezinta mersul la Biserica, rugaciunea, postul sau gasirea starii de liniste…
e special ca reusiti sa fiti religiosi de craciun sau paste , e frumos ,e agreabil, te face sa te simti impacat ,linistit ,bine superior [pe unii] mandrii[pe unii + alti], fanatici [cativa] dar sa gasesti pruncul devine deja o experienta propie si unica intre tine si creator si asta nu poate exista fara a redeveni copil pur in suflet naiv in minte.doar atunci se creeaza momentul unic cand simti cu adevarat mai mult decat in restul anului.
pacat este ca nu dureaza acest moment ci se imprastie ca fumul in greutatile vietii de zi cu z.
in rest v-a urez 2011 cu mai multe bucurii si ce vreti voi.i
În perioada sărbătorilor omul devine mai sensibil – este caracteristica acestui gen de sărbători. Cred că e important să se întâmple ceva de genu’ măcar o dată în an ca să ne mai reamintim de unele lucruri care, aşa cum spui tu, crstymaykei, se lasă fumul peste ele.
Mulţumim de urări. Şi ţie, un 2011 bogat îţi doresc.
xox