Am facut cateva schimbari la blog:
- Update versiune WordPress la 2.9.2: Aria de administrare s-a schimbat drastic dar e foarte simpla. Stiu ca e greu dupa ce ne obisnuim sa ne obisnuim cu ceva nou insa daca ramaneam la versiunea de WordPress de acum 2 ani riscam sa nu mai gasesc niciun add-on in scurt timp.
- Implementare AJAX: Tot prin aria de administrare e vizibil.
- Inlocuire font-uri Cunof in titlul articolelor si heading-uri: E chestie pur de design.
- Jquery: Efecte si sclipici insa nu am vrut sa fac abuz (si sper ca am si reusit) caci paginile prea colorate si cu multe briz-briz-uri sunt foarte obositoare, cel putin pentru mine.
- Posibilitatea de a raspunde specific unui anumit comentariu utilizand butonul “Raspunde” din interiorul fiecarui comentariu. Astfel, comentariul care a venit ca raspuns la un altul, nu va mai aparea la sfarsitul tuturor, ci va fi incadrat in comentariul la care s-a raspuns.
- Formular de contact: Am pus formulatul in special pentru ca avea sistem de securitate (chestia aceea cu adunarea a doua numere) caci primeam destul de mult spam (era pusa doar adresa de e-mail).
- Emoticoane la comentarii: Cred ca e util, ca mereu trebuia sa ma limitez la cele 2-3 coduri pe care le stiam. Nu lipsea neaparat, dar noah…
- Frame-uri la imagini: Tot asa, pentru un design mai atractiv. La imagini mereu cand se adauga o descriere, nu era nicio delimitare intre toata shandramaua si restul textului.
- Stiluri pentru citate: Vroiam ceva sa iasa putin mai in evidenta.
- Stiluri pentru enumerari: Design
- Buton Tweet: E chestiunea aia mica si verde care in cazul in care ai cont pe twitter poti salva si/sau trimite un link scurt mai departe, aceasta avand ca urmare mai multi vizitatori. Deci, repede repejor cont pe Tweeter, adaugare prieteni si tweet, tweet, tweet. Glumeasc… desi tweeter a ajuns una din cele mai bine cotate metode de “a trimite vorba”.
- Player universal pentru toate fisierele video: Mie nu imi plac blog-urile (sau paginile web) care arata ca un pom de craciun. Cu embed-uri de video din youtobe, Vimeo, StirileProtv etc. am ajuns la -4 tipuri de playere. Acum, exista un singur player de latimea unui post (500 si ceva de px), negru.
- Prima poza din orice post devine header daca are marime corespunzatoate: Ok, e impropriu spus header… e o poza mai mare care e in top-ul paginii. E foarte util pentru o versatilitate a design-ului mai stilat. E cam aiurea o poza aici, una acolo… o marime mica, alta mai mare… etc.
- Rulare video HD: In noul player pot fi puse si video-uri in format HD.
- Navigare mai buna: Oriune ar fi un utilizator, se poate intoarce in categorii, arhive, post-uri relevante, etc.
- Sectiune de articole relevante sub articole. Daca nu exista o relevanta care sa depaseasca un anumit scor, nu apare niciun articol relevant. In cazul in care un utilizator dorea sa citeasca mai multe despre un anumit subiect… yock.
- Fiecare articol are pe partea dreapta fotografia autorului si descrierea pe care si-a creeat-o acesta.
PS: FireMan, Grid… post-uri se adauga in acelasi mod ca si pana acum: Posts, Add New.
Later Edit 1:
Design-ul acesta nu are header deloc. Daca mergi pe diverse articole vei vedea ca se schimba ceea ce e un fals-header acum.
De exemplu la Mari personalitati gay din Romania nu exista niciun “header” in timp ce la postul cu Inna cea boring si scary “header”-ul este un fisier video. La articolashul acesta, “Haine noi” la care comentam acum, “header”-ul e imaginea cu pana.
Evident, nu e necesar ca un articol sa aiba imagine sau fisier video ca si “header”,.
Toate acestea se pot alege extrem de usor atunci cand se adauga un articol nou, de la panoul imediat urmator celui in care se baga text-ul, unde se poate alege o imagine sau un fisier video. Vezi imaginile urmatoare:
[nggallery id=1]
Primul caz va da un post cu o fotografie ca si header, al doilea va avea un video si ultimul caz, cel in care sunt bifate ultimele doua campuri ca da un post fara niciun header.
In cazul prim, cel al imaginii:
- Daca imaginea are cel putin 848px, aceasta va aparea ca si header.
- Daca are cel putin 528px, dar mai putin de 848px ca aparea ca imagine in post.
- Dara are mai putin de 528px imaginea va fi ignorata.
Se poate ca pe calculatoarele cu rezolutie mai mica imaginea cea mai mare (cea de 848px) apare putin cam… mare. Acum, cred ca tu stii cel mai bine ca “mare” e foarte relativ… 8) oricum nu vor fi prea multe post-uri cu imagine din aceea si apoi pe o rezolutie de cel putin 1600×1200 se vede numa’ bine.
Oricum, care din urmatoarele trei variante de articole sunt cel mai usor de parcurs?
- Ratiune vs. Sentimente (no header)
- Internet mobil de la Orange (image header)
- Coming Out in comunitatea gay (video header)
Later Edit 2: Am facut o mica modificare: Daca suntem pe homepage si ultimul articol are setat ca si “featured image” o imagine de 848px, aceasta sa fie ajustata la 528px si sa apara doar in partea superioara a articolului. Daca se merge pe articol, imagine este afisata la marimea de 848 px. 🙂
Îmi place. E stilat.
Ma bucur. Vezi ca ti-am actualizat si tie poza de la autori, ca observai ca nu apare si dup’ aia m-am dumirit: aveau doua usere. 😛
e nice… arata mai… tehno…
dar mi se pare header-ul cam mare… si content-ul… prea ingust…
Iulian, vezi ca am facut un later-edit caci galeria aceea nu incapea cum trebuie la comentariu. 🙂
🙄 avem jucarii noi 😛
Mmm, mie ca cititor, imi place.
😀
Grid, am rezolvat chestia cu cautarea. Nu arata extraordinar insa din pdv. calitativ e mult mai OK decat ce era default. S-a rezolvat șî diacriticile din titluri însă numai cu schimbarea fontului. M-am obișnuit să scriu fară diacritici așadar voi continua astfel. (De exemplu mi-a luat 15 minute să scriu ultima frază) 😉
Am vazut si e fain. BTW, imi place si cum arata arhiva! Io ma obisnuiesc relativ greu cu schimbarile, dar in cazul asta nu zic ba…
Gurile rele zic ca acuma blogul arata “straight” (adica normal), ceea ce pentru un blog gay e clar un castig !
N-ar strica un link spre o mostra din interfata veche a Darkq.net – asa, ca sa avem unde merge la muzeu cu nepotii 😆 Ca, la un moment dat, o sa ducem dorul crocodilului din colt…
😎
Doamne cât de stresat fusesem cu tema aceea primă, cu albastru și violet, crocodilul, Tahoma si un milion de plugin-uri.
Sunt și eu destul de conservator însa uneori e binevenită câte o mică schimbare, mai ales dacă e în sensul pozitiv.
Arhiva și căutarea sunt din fericire utile, adică dând click pe paginile respective chiar oferă satisfacția că butonul s-a ținut de promisiune.
Link către interfețele vechi ale blogului… hmmm… se poate dar interfețele ar fi două fotografii… așa ca un fel de galerie întrucât altfel (posibilitatea de switch themes, sau ceva de genul) riscăm ca Google să indexeze și acele variante și ar rezulta niște conținut duplicat ceea ce la rându-i ar duce la diverse penalizări și uite-așa nu am mai fi în top, am pierde vizitatori activi și nu ne putem permite acest lucru, nu-i așa? O să se-ntâmple ca în școlile acelea unde nu mai sunt elevi si nevoite fiind de situație cadrele didactice nu vor mai putea da meditații. 😀
acum arată foarte mişto. felicitari
din păcate (sau fericire) la servici nu am cum să scriu decât cu diacritice. 😛 dar cateodata chiar nu am chef
acum arată foarte mişto. felicitari
din păcate (sau fericire) la servici nu am cum să scriu decât cu diacritice. 😛 dar cateodata chiar nu am chef
Esti valoros!
Normal.
Hmm… pare promitator :). Buna treaba, colegu` !
N-ar fi rau ca sectiunea “Comentarii recente” sa aiba si un link de genul “Mai vechi >>” pentru a da posibilitatea celor care nu au citit blogul de mai multe zile sa nu piarda din vedere unele comentarii (adica sa poata regasi cu usurinta ultimul comentariu pe care l-au citit, pentru a le putea citi si pe urmatoarele, in ordine). Eventual se poate impune si o limita – fie ca numar de comentarii mai vechi vizualizabile in sectiunea “Comentarii recente” (gen, maxim 100 de comentarii in urma), fie ca interval de postare a lor (de pilda, comentariile din ultimele doua saptamani).
De asemenea, revin cu o idee mai veche de-a mea privind postarile “active”, adica subiectele/titlurile la care s-au adaugat comentarii in ultima vreme, astfel incat topic-ul la care s-a adaugat ultimul comentariu (aprobat) sa apara primul pe lista (si zic eu ca o astfel de lista cu 5-7 pozitii ar fi suficienta). Ar fi cel putin interesant, daca nu si util, de urmarit la ce posturi (mai noi sau mai vechi) s-au adaugat recent comentarii (chiar daca, probabil – spre disperarea mea – postarile alea foarte vechi cu “Internet unlimited de la Orange” sau cu “Utilizatorii PayPal din Romania” vor aparea, inevitabil, tot timpul in top). Exista, ce-i drept, riscul ca unii sa adauge comentarii aiurea numai ca sa ridice un anumit subiect (eventual mort de mult) in “Top Active”, dar cu toate astea cred ca ar merita incercat macar asa, ca sa vedem tot timpul care sunt temele de interes, “la ordinea zilei”.
😎
Înțeleg ce spui numai că 100 de comentarii recente nu am posibilitatea să le afișez pe prima pagină din considerente de spațiu. O suta de comentarii fac o coloana destul de mare, iar paginarea să fiu sincer nu stiu cum s-ar putea implementa… nu ma pricep să modific plugin-uri.
Legat de a doua chestie, am mai avut noi parcă așa ceva… cred că a zburat cu tema asta nouă. Încerc acum un plugin nou care promite să listeze topicurile active (vezi prima pagină ca doar acolo e mai ok să apara acest plugin din cauza mărimii care ar face conținut identic mult pe fiecare pagină – nu vrem ca pe fiecare pagina sa fie mereu si mereu aceleași informații) ascendent în funcție de timpul la care s-a comentat. De exemplu, acum, acest comentariu, va face ca acest post sa fie primul din listă iar afișarea va fi așa:
NumeComentator a adăugat la TitluPost: Primele 50 de caractere
Problema este că dacă la acelasi post comentează 10 comentatori, al 11-le dispare de pe prima pagină. Plugin-ul ăsta nou zice asa aici pe pagina lui, http://rmarsh.com/plugins/recent-comments/
2.6.2.1 allows output to be restricted to one comment per post.
Deci asta ar fi o variantă viabilă, în sensul că grupează comentariile aceluiasi post, și ar trebui să afișeze informațiile așa
NumeleUltimuluiComentator a adăugat la TitluPost 1: Primele 50 de caractere
NumeleUltimuluiComentator a adăugat la TitluPost 2: Primele 50 de caractere
NumeleUltimuluiComentator a adăugat la TitluPost 3 : Primele 50 de caractere
…
NumeleUltimuluiComentator a adăugat la TitluPost 10: Primele 50 de caractere
… spun ar trebui că nu o face. Pentru ca afișează așa
NumelePrimuluiComentator a adăugat la TitluPost 1: Primele 50 de caractere
NumelePrimuluiComentator a adăugat la TitluPost 2: Primele 50 de caractere
NumelePrimuluiComentator a adăugat la TitluPost 3 : Primele 50 de caractere
…
NumelePrimuluiComentator a adăugat la TitluPost 10: Primele 50 de caractere
E chestie de ordonare dar oricât am încercat să iau pe cale logică problma… nu a mers. Iar pe pagina omului care a creat plugin-ul văd că din vara lui 2009 n-a mai dat semne de viată.
Varianta asta ar fi excelentă pentru că ar afișa atât topicurile active cât și ulimul comentariu adăugat la fiecare.
Dar le mai învârt io puțin… iar dacă nu găsesc o altă soluție.
Mă gândeam sa creez o pagină separată (asemeni Arhivei sau Contact-ului) pe care să fie ultimele 100 de comentarii si posturile active, ordonate de la cel mai activ la al 10-lea cel mai putin activ.
O sa vad.
moi.
Noah, am făcut ceva mai util până la urmă. A dispărut afișarea ultimelor comentarii chiar dacă erau la același post… adevarul e că era cam aiurea că dacă de exemplu la un anumit post s-au lăsat in 20 de minute 10 comentarii, erau afișate ca ultimele 10 acelea. Ok, era adevarat, că alea erau ultimele 10 dar… nu era foarte util ca intr-adevăr sunt unii care vor să vada posturi re-activate.
Așa. Ce am făcut este o grupare pe post. Adică, sunt afișate ultimele comentarii PER post. Astfel cele 10 poziții sunt ocupate de ultimele 10 articole la care s-a comentat. Cu timp aferent care zic io că e util.
Acum formatul afișării este așa
Acum TIMPUL CARE A TRECUT DE LA LĂSAREA COMENTARIULUI COMENTATORUL a adăugat la TITLUL ARTICOLULUI: BUCATA DIN COMENTARIU...
Ce zici gridule?
Am vazut cum a ieşit – bună treabă, cred. Să vedem ce zic şi iuzerii. :)Într-un fel e o compilaţie între cele două propuneri pe care le-am făcut.
Singura obiecţie ar fi că acum secţiunea de comentarii recente e un pic cam încărcată, cu afişajul ăsta complex de timestamp + nickname + titlu. Titlul postului de care aparţine comentariul respectiv cred că se poate ascunde, ca să apară într-o bulă explicativă (nu ştiu cum dreq s-o numesc altfel, deşi cred că are un nume specific) numai în momentul când se trece cu mouse-ul peste nickname-ul comentatorului respectiv. În felul ăsta se mai economiseşte spaţiu şi poate apărea un pic mai mult din textul comentariului respectiv în preview.
BTW, io n-am zis să se afişeze ultimele 100 de comentarii, ci tot ultimele 5-10, dar cu posibilitatea celor care nu au acces la dashboard să navigheze printr-un mic link, plasat în subsolul secţiunii de comentarii recente, la comentariile mai vechi decât cele 5-10 afişate, până când ajung la ultimul comentariu pe care l-au citit la precedenta lor vizită pe blog.
Eu cred că îi foarte bine că până la urmă contează mai mult să știe vizitatorii unde anume s-a comentat recent, posibilitate care până acum putea fi obturată de comentariile pe același post. Se poate face bula aceea însă vizual ar arăta așa:
Acum 2 ore 21 minute rowiki a adăugat: Foarte tare articolul. Peace!
Unde a adăugat? Dacă nu știu că trebuie să merg cu mausu să frec cuvintele de acolo? Io zic că îi foarte ok așa cum îi acum. (De iuseri nu-ți fă griji că așa e bine si pentru ei, chit că nu știu încă.) Aș putea în schimb sa setez afișarea a 8 comentarii în loc de 10, astfel am avea o viziune asupra ultimelor 8 articole resuscitate, ce zici? Hai că setez și dacă e nevoie de mai mult putem mări numărul oricând. E mult bucata aia de informație care chiar are menirea să ajute un vizitator? Dacă erau cateva blocuri de Adsense? Sau reclame din acelea bling-bling care să te invite să dai numaidecât click… 😛
Legat de partea a doua a sugestiei… nu am văzut nicăieri… ca să meargă ar trebui cumva să se înregistreze cănd a plecat vizitatorul respectiv… nu?
În schimb pot face o pagină separată cu… să spunem ultimele 100 de comentarii… hai să văd poate iese ceva mumos.
Numa bine’.
@ Robert
E plăcut să primeşti laude, chiar şi util, dar şi mai constructiv este să analizezi obiecţiile.
Pentru aceasta e bine să ţii cont (şi) de părerea unui nou – venit. În cazul de faţă, eu. (Prima impresie înşală, dar contează).
Deşi, paradoxal, dacă ai ţine cont de toate părerile, unde ai ajunge?!
Şi totuşi…
Cred că interesul tău este să ai cât mai mulţi vizitatori, nu numai permanenţi, ci şi ocazionali. Ba mai mult ocazionali. Din acest motiv, accesul acestora trebuie să se facă firesc, fără prea multe instructaje. E drept că utilizatorii pricepuţi deprind uşor instrucţiunile, dar mai sunt şi alţi utilizatori, fie mai puţin pricepuţi, fie cu mai puţin timp la îndemână, fie mai obosiţi.
De exemplu, butonul RĂSPUNDE, deşi poate e o invenţie a acestui blog, este derutant.
Ţi se pare un avantaj de a nu mai fi nevoit să menţionezi cui te adresezi, deşi mie mi se pare obligatoriu, mai ales pentru alţi cititori, care vor inţelege imediat cine cui se adresează, fără să participe efectiv la discuţie. Sunt mulţi care doar citesc, fără să intervină vreodată.
Pe de altă parte, într-un text te poţi adresa pe rând mai multora.
Spui că rezultă din data afişată momentul intervenţieie. Dar cine stă să citească data publicării?
Consideri că, dacă pe mine mă interesează părerea altora doar despre ce am scris eu, găsesc respectiva părere chiar unde am scris. Dar pentru aceasta, trebuie să rulez pagina până îmi găsesc materialul, să văd dacă mi-a mai răspuns cineva, eventual să-i răspund din nou pe loc. Cel care a scris poate face acest lucru, fiind interesat direct, dar alt cititor nu stă să caute cine cui i-a mai răspuns din urmă.
Aşa că, foarte simplu este să dai ctrl+end, nu să rulezi toată pagina de-a răndul, pentru a afla dacă cineva a mai scris ceva interesant şi pentru tine.
Un nou venit trebuie să vadă imediat ce CATEGORII ai, nu să le caute cu tot dinadinsul. Denumirea nu sună bine, mai corect RUBRICI, sau DOMENII, deşi cam prea didactic. Aşa că mai bine lipsă. Le înşiri pur şi simplu pe o bară sus.
Denumirea rubricilor nu trebuie să fie nici prea sobră, dar nici să nu ducă în derizoriu.
Fiecare are un orgoliu şi nu prea îi convine să publice la PROSTII sau la RIDICOL. Cel mult la DIVERSE. Nici categoria „Zi de zi” nu mi se pare atractivă ca denumire. Nu ştiu dacă ar fi mai bine COTIDIAN. Sau poate IMPRESII.
Deşi am văzut şi pe alte meleaguri, nici ACASĂ nu sună prea bine. Nu am inspiraţie în noaptea astă ca să-ţi dau o sugestie, dar dacă tot faci modificări ar fi bine să mai analizezi.
Spuneai că fiecare poate să-şi şteargă mesajele când vrea, sau să facă unele corecturi. Nu ai spus cum.
Ar trebui un buton de EDITARE pentru corecturi. Eu am un „n” în plus într-un text şi aş vrea să-l şterg.
La „Comentarii recente” cred că ar trebui bolduit autorul, dacă el e buton de acces, nu titlul, mai ales că uneori e scris cu literă mică, cum e grid.
Utilizarea diacriticelor mi se pare o dovadă de respect faţă de cititor dar şi de eficienţă.
Poate e mai greu de scris, dar mult mai uşor de înţeles textul, mai ales dacă e foarte lung şi citeşti mai pe sărite, pentru a prinde ideea.
De exemplu poate fi Prostii, sau Proştii.
Succes!
Butonul RĂSPUNDE nu este vreo găselniță de-a mea, ci a celor care au dezvoltat platforma WordPress, chiar vorbesc despre asta într-un post de-al lor care începe cu You asked, and we listened. Această posibilitate (pe care ei o numesc improvement) a fost introdusă în versiunea 2.9.2. și mie mi s-a părut utilă, pentru că mi se pare că facilitează discuțiile între doi comentatori. Știu că poate fi agasant uneori acel raspunde, raspunde, raspunde… raspunde dar din volumul utilizatorilor care l-au folosit reiese ca e util.
Eu. Io m-am gândit că este o modalitate de a arăta cât de proaspăt actualizat e un topic.Ce-i drept e că îmi mai spunea cineva că nu se uită oricum pe data publicării. Grid, ce zici? Se poate scoare timestampu-ul, deci sunt deschis la sugestii.
Aici sugestiile tale m-au determinat să fac puțină curățenie si să șterg cateva categorii foarte asemănătoare sau inunile. Toate articolele din aceste categorii au fost mutate corespunzător în categoriile lăsate. Denumirea rămâne CATEGORII din simplul motiv că așa e obișnuită lumea pe Internet. Agățarea categoriilor in bara de meniu? Nu știu cât de util ar fi. Faza îi că un blog nu e un magazin cu produse unde mașinile de cusut sunt mașini de cusut iat TV-urile sunt TV-uri. Niciodată nu ne-am axat pe categorisirea articolelor pe care le-am scris așadar ele sunt așa… pur orientative. Iar bara de căutare din colțul dreapta, sus… rezolva orice subiect de care poate fi interesat un vizitator.
Da, va veni și acea functie, momentan e în lucru. Tot cei de la WordPress îl fac, eu nefiind programator. Oricum, daca totuși vrei sa schimbi ceva, poți folosi formularul de contact și te ajut cu plăcere. Doar sa specifici pagina si textul nou al comentariului.
Da, bună idee, am schimbat. Titlul l-am facut link exact catre comentariul cu pricina, Adică ultimul. Cel puțin economisim un Ctrl+End.
Ai dreptate, dar trebuie avut în vedere și faptul că mulți dintre noi se plimbă pe site-uri scrise în limba engleză, comunică cu brb, wru, thx, luv, lo și e chiar non-sens să ne așteptăm ca lumea să scrie cu diacritice. Nici eu nu am scris că-mi era mai simplu, până ce… mi-am zis să fac un test și să scriu cu diacritici. E aiurea că practic sunt alte taste… e ca și cum ar trebui să înveși două tastaturi…
Într-un mediu online nu se pot aplica coduri de bune maniere sau reguli decât până la o anumită limită. Nu putem să ne imaginăm că toți suntem la fel sau avem aceleași așteptări. Unii doar vin, aruncă două rânduri și atât. Foarte puțini au talentul și răbdarea de a explica niște lucruri cu diplomație și respect (cum e grid) dar și un elev care nu știe pe ce planetă se află că se uită instinctual după bărbați este la fel de demn de apreciere chiar dacă nu pune toate “i”-urile sau linioarele. Fiecare dă din el cât poate. Sunt convins că ai prins ideea.
Mulțumesc pentru sugestii.
😉
Mulţumesc pentru explicaţii.
Apreciez, dar ai făcut-o pe timpul tău.
Nu mă pricep, nu mă interesează platforma WordPress. Eu ţi-am spus ce se întâmplă cu butonul RĂSPUNDE. Nu prezenţa lui repetată deranjează, ci folosirea.
Dacă scoţi datarea e şi mai grav. NU te uiţi la dată în mod normal, dar dacă ceva nu e clar, o faci.
Lipsa butonului nu împiedică două persoane să aibă un dialog la un moment dat, dar prezenţa lui poate îngreuna punerea în temă a altora, deci intervenţia lor, care mi se pare utilă.
De exemplu, cineva îmi cerea scuze, apoi în intervenţia următoare mă înjura.
Când m-am uitat la dată, am văzut că întâi m-a înjurat, apoi mi-a cerut scuze.
Dar înseamnă pierdere de timp.
Dacă toate intervenţiile sunt datate şi apar în această ordine, nu ne mai interesează cum fac alţii.
Dacă vrei să încurajezi dialogul, faci un butonul MESAJ PERSONAL, dacă dialogul nu interesează şi pe ceilalţi.
NU cred că lumea obişnuită cu Internetul s-ar descurca mai greu dacă în loc de CATEGORII scrii DOMENII sau RUBRICI. De fapt am sugerat că poate lipsi, mai ales că, după cum spuneai, categorisirea este relativă.
Nu înţeleg de unde asocierea blogului cu un magazin de produse casnice. Ce ţi-am propus eu nu e invenţia mea, ci aşa am văzut în alte locuri. Toate domeniile înşirate, inclusiv ARHIVA şi CONTACT. Că nu vrei să semene, poate fi o opţiune.
CĂUTAREA din dreapta sus nu am putut s-o folosesc. Trebuie să ţii cont, dacă vrei, că sunt un nepriceput. Căutarea e bună când ştii ce cauţi. Un utilizator nu intră să caute, ci să găsească, dacă se poate fără efort.
Utilizarea diacriticelor nu trebuie să fie obligatorie, ci doar încurajată.
Nu e complicat să scrii cu markerul pe câteva taste Ă Î Ş Ţ, sau Z – Y şi Y – Z.
S-auzim de bine!
There you go, RUBRICILE le-am mutat mai sus. Da, într-adevar categorisirea este relativă (și în general, dar asta deja e filosofie) însă eventual aș putea încerca să îmi fac timp să categorisesc putin articolele.
Căutarea din dreapta sus e cea mai puternică și fidelă căutare căci este motor Google implementat, evident doar pentru acest domeniu.
Legat de diacritici… da se poate și manevra cu markerul. Din fericire eu am scăpat de aceasta că am o tastatura neagră, metalică, botoanele de asemenea sunt negre (pot să fac și o poză dacă dorești) și literele sunt inscripționate cu alb… așadar pentru cei ca mine cred ca doar leucoplastul roz ar mai salva situația. Apoi Am observat ca Windows 7 permite folosirea Z-ului ca și Z, și a Y-ului ca și Y, adică nu mai sunt inversate.
S-auzim, s-auzim. 😉
Am mai făcut ceva modificări:
– Casetă de comentarii se poate acum extinde
– Câteva funcții au fost adăugate tot la caseta de comentarii (bold, italic, ordonare etc)
– S-a introdus o secțiune nouă, Autori, (vezi sus în bara de navigare) unde fiecare autor va avea o pagină personală.
– S-a adăugat sectiunea Listă articole care cuprinde toate articolele (ca și arhiva, doar că acolo e minimalist) ordonate după dată cu câteva detalii adiacente.
Cum vi se pare incarcarea la DarkQ.net de azi, 11 Mai?
Am trecut de pe un server cu procesor dual core si 2GB RAM, pe unul Quad core si 4 GB Ram:
Memory Information
Teoretic orice request la Apache este raspandit la 4 nuclee (pana acum erau doau 2) ceea ce rezulta in imbunatatire timpilor de incarcare a paginii. Dar au aparut procesoare cu 8 nuclee deja… yui yui.
parca e mai bine… 😛 nu mai am timp sa imi beau cafeaua inainte sa se incarce pagina 🙂
nu vrei sa colorezi un pic tema? 😀
Oh, please…
Am detectat o problema de incarcare a posturilor cu comentarii multe (30+) in Internet Explorer. Problema era cauzata de pozele alea mici de la gravatar…. (astea patrate de la comentarii). Faza ii ca cu cat e mai mare numarul de comentarii cu atat numarul de “cereri” la server este mai mare si Apache se blocheaza… si atunci apareau acele probleme pe care le descria si Mirodoni.
Acum am creat o chestie… simpla dar eficienta: daca cineva intra cu Internet explorer, cometatorii nu mai au poza. 🙂
… ceea ce rezolvă problema, dar numai parțial.
IE are o boală grea, care îl și încetinește semnificativ comparativ cu alte browsere, anume faptul că îl mănâncă non-stop în cur și e tot timpul online (în timp real). Nu știu exact ce caută, sau după ce se uită – după update-uri ale paginii pe care ești, sau/și după cine știe ce măgării de securitate la Microsoft. Cert e că dacă scrii un coment parcă-l scrii în reluare, plus că din când în când, din senin îl apucă câte un (auto)Refresh al paginii de pierzi tot ce ai scris.
În Opera nu merg diacriticele când scriu pe darkq (deși s-ar putea să fie doar versiunea mea de vină). Cu Chrome nu prea am lucrat, deși pare să meargă f. bine. De Mozilla nu mă ating, că nu-mi place.
O soluție simplă, dacă scrii pe IE este să alegi “Work offline” din meniul de la “File” și nu te mai doare capul. Poți avea oriș’câte gravataruri.
Acu am rezolvat problema cu Internet Explorer. Nu mai afiseaza gravatare deloc. 🙂
Cum merge?
Nu stiu de ce nu-ti place Mozilla, e cel mai bun browser dintre toate.
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/
Cu incredere, 🙂
Pe bune, ia vezi, fa cateva teste prin IE, cum e acum?
Noah, io am optimizat tot ce se poate optimiza, am urmat toate normele recomanadate, am facut teste, benchmark-uri (pt load time), am impartit cererile la Apache pe 3 name-servere… mai mult decat atat… nu se mai poate.
Asa ca plizzzzzz… puneti mana si vedeti cum e prin Internet Explorer? Si daca e ceva, tell me.
Vreau sa fie totul perfect, fiecare pixel sa fie la locul sau, load time-ul sa fie cat mai mic, ca nu degeaba este DarkQ.net cel mai bun blog LGBT din tara. 😉
Hai că mere bine acuma. Poți să pui gravatar-urile la loc. 🙂
😎