În cartea “Razboi si pace” este un personaj feminin care niciodata nu realizeaza cat de frumoasa este cu adevarat. Cea mai naucitoare calitate a respectivei este frumusetea ochilor ei, dar in momentul in care se uita in oglinda, acea licarire din ochii ei dispare instantaneu. Devine rigida si dezamagita, ramanand astfel in umbra si niciodata nu constientizeaza ca este o femeie frumoasa, cu niste ochi pe masura.
Foarte multi oameni nu reusesc sa vada frumusetea lor exterioara cu adevarat. Toti ne-am proiectat in minte o imagine, un tipar al fizicului/persoanei perfecte, e ca o schita neterminata, si de cele mai multe ori acea schita nu se deosebeste cu nimic de mediocritate, n-are nimic iesit din comun. Uneori, tiparul acela poate fi redesenat ca sa fie mai atractiv, dar data viitoare cand suntem respinsi sau de-a dreptul ignorati de altii, tiparul revine la vechea… carictura.
Nu toata lumea experimenteaza aceste fluctuatii cand vine vorba de respectul de sine si corpul respectivului, dar se pare ca este o foarte stransa legatura in felul in care tu iti percepi corpul si felul in care ceilalti te privesc. De exemplu, daca cineva iti spune ca arati absolut minunat, tinzi sa o crezi pe acea persoana pana in momentul in care esti in fata oglinzii.
Nu e deloc rau sa fii afectat de modul in care ceilalti te privesc, dar este rau sa te lasi condus de chestia asta. In special in ziua de azi, e foarte important sa ai un corp atractiv, si asta din cauza acelor corpuri perfecte pe care le vedem in magazine, la showurile de moda, la televizor sau in reviste. In ultimii zeci de ani, femeile au fost cele care au devenit obsedate de perfectiune, nu barbatii. Dar, din pacate sau din fericire, si barbatii vin din urma: inalti, frumosi, cu muschi si umeri lati, brate si picioare masculine si talii mici. Ce sa mai, cu alte cuvinte, barbatii perfecti, copiile fidele ale celui pe care toti il stiu drept idealul de frumusete masculina, Adonis.
Frumusetea data de pachetele de muschi de pe abdomenul unui barbat au devenit o adevarata obsesie, ba chiar o necesitate in anumite job-uri sau pentru barbatii care sunt persoane publice. In mod evident, asta nu face altceva decat sa nasca o generatie de supermodele masculine, care sunt in competitie cu femeile. In general vorbind (despre frumusete), in primul rand corpurile noastre sunt determinate de genele pe care le purtam, in al doilea rand de sanatatea noastra si nu in ultimul rand, de timpul pe care il petrecem la sala sau la fitness. Nu conteaza cat de sanatos esti sau cat de mult tragi de fiare daca ai probleme ereditare sau genele tale nu sunt favorabile, in conditiile astea nu vei avea corpul acela masculin si bine lucrat la care multi viseaza. Oricum, ceea ce trebuie amintit este ca ceea ce tu consideri ca e urat la tine, poate fi vazut drept un punct forte de catre altii.
Barbatii cu o infatisare (frumusete) care lasa de dorit dezvolta un sentiment de nesiguranta cand vine vorba de persoane noi pe care le intalnesc. Aceasta nesiguranta ii face timizi din cauza fricii ca sunt urati sau au un look nesatisfacator. Foarte putini dintre acesti barbati isi folosesc “uratenia” ca sa ii tina pe altii la distanta.
O imagine proasta despre sine poate fi indreptata. O metoda simpla de a face asta este aceea de a intreba un prieten foarte apropiat si sincer ce parere are despre corpul tau. Vei fi surprins sa vezi ca prietenul tau iti pune in valoare parti ale corpului pe care tu le considerai dezgustatoare. In acelasi timp, linia ombilicala de care iti era asa rusine poate fi vazuta drept un adevarat turn-on de altii. Daca este cineva in care ai incredere deplina, l-ai putea ruga sa ia si el parte la o incercare de a-ti schimba imaginea de sine.
Roaga-l sa stea pe un scaun si sa se uite la tine, in timp ce tu stai in picioare si te privesti in oglinda. Spune-i toate lucrurile care iti plac la tine: zambetul tau, bratele, ochii, culoarea tenului, perfectiunea pielii sau chiar si dintele ciobit cu care uneori te mandresti. In mod natural, acest experiment te va face sa te simti rusinat in prima faza, dar este de-a dreptul benefic si necesar. Te poti admira in oglinda fie imbracat, fie dezbracat. E ok daca esti pudic si nu vrei sa faci asta de fata cu cineva, o poti face si in intimitate, dar fii sincer cu tine insuti si spune-ti cu voce tare toate lucrurile ce trebuie spuse. Functioneaza cu adevarat, chiar daca e mai bine sa mai fie cineva in preajma. Poate ca tot ceea ce le trebuie oamenilor este sa auda lucruri pozitive, complimente despre calitatile lor.
Daca intr-adevar iti doresti o schimbare fizica, fa-o! Nu sta sa-ti plangi de mila, apuca-te sa inoti, sa joci tenis sau du-te la o sala de forta. Cand incepi sa observi schimbari la fizicul taua, expune-le cu mandrie, cand mergi la plaja sau la piscina, da-le oamenilor sansa sa te complimenteze in legatura cu felul in care arati. De prea multe ori se intampla ca modestia falsa sa nu ne lase sa acceptam un compliment. De asemenea, pe langa corp, trebuie sa te ingrijesti si de alte aspecte ale look-ului tau, cum ar fi parul sau hainele. Schimba tot ceea ce crezi ca trebuie schimbat, si vei vedea cate complimente vei primi. Chiar daca look-ul tau nu se va schimba radical, vei vedea schimbari majore in comparatie cu fizicul altor barbati, iar cu siguranta asta te va face sa te simti foarte bine.
Incearca sa-ti stabilesti propriile standarde si limite, niciodata sa nu te conformezi standardelor impuse de altii deoarece totul incepe cu si de la tine. Dupa ce faci asta, vei vedea ca pur si simplu radiezi de fericire si frumusete, iar asta ii va atrage si pe altii!
Frumusetea inseamna altceva pentru fiecare om. Asa, for fun, voi ce considerati a fi FRUMOS la un barbat?
Evident ca oricine e atras in prima instanta de un barbat cladit bine, fie ca e femeie, fie ca e barbat, dar de cele mai multe ori, tipul care face sala de forta un altar nu prea are timp si de a se culturaliza intr-o masura minima si asa se ajunge la dezamagire. Nu zic ca nu ar exista cazuri speciale …
Pai da, dar principiul “first face talk” functioneaza ca o masina unsa. Cand vezi prima data pe cineva, cu siguranta ca nu te atrage gradu’ de cultura. Apoi, si atractia sexuala functioneaza si ea pe anumite principii, bat-o vina, ca daca nu ar fi asa sa vezi cum ar fi coada la teatru si librariile ar fi la fel de dese ca si magazinele de cosmetice, styling, cluburile de fitness, toate la un loc.
Ca dezamagirea vine dupa ce desfaci ambalajul si vezi ca Mos Craciun nu a bagat mare lucru in cutia frumoasa… de acord. 😉