No menu items!

Culturi paralele

Acelasi autor

Dileme… again and again

Salut din nou! Din octombrie, de cand am ajuns in Bucuresti, student, fara vreo experienta gay dar cu multe vise, s-au schimbat foarte multe...

Oare sa fiu singurul?

M-am acceptat ca "gay" de ceva timp, dar am ajuns intr-un moment in care simt ca aceasta comunitate care, de altfel, se auto-defineste prin...

Little ashes

In primul rand, vreau sa prezint contextul in care am vazut filmul; fiind un foarte mare admirator al lui Salvador Dali, pe care il...

Am obosit

Apreciez foarte mult munca tuturor celor care au facut posibil acest blog; imi pare foarte bine ca exista un loc unde toate persoanele isi pot spune povestea. In primul rand, m-am decis sa scriu doar pentru ca simt ca am ajuns la capat, am nevoie de o vorba buna de la cineva care ma intelege, sau de un sfat.

Am mai scris cateva articole pe acest site. In general imi place faptul ca sunt foarte multe pareri, diferite intre ele si ca putem interactiona; in general imi place sa ma gandesc la cum persoanele homosexuale se raporteaza la societate si de asemenea cum ceilalti percep prezenta lor. Personal, n-am avut nicio interactiune serioasa cu vreun barbat in viata reala si sunt rezervat privind sexualitatea mea, in sensul ca nu stie mai nimeni de acest lucru, cu exceptia unei prietene apropiate, si nimic despre mine nu da de banuit.

Intotdeauna am fost insa nonconformist si am avut mereu inclinatie spre rebeliune, de la certuri cu parintii si profesorii pana la idei ceva mai mari. Acum daca ma gandesc este probabil si fiindca nu-mi gaseam locul in societate si nu ma simteam confortabil cu cine sunt, nici impreuna cu cine sunt… De ceva timp am inceput sa ma mai documentez despre miscarea LGBT, si dorinta minoritatilor sexuale de a fi recunsocute si sa se opreasca discriminarea. Insa, dupa cum se poate vedea usor acum, nu a existat niciun rezultat favorabil, in afara de acela ca societatea a devenit mai informata si mai deschisa la dezbateri, dar de aici pana la acceptarea totala e cale lunga; parearea mea este ca s-a ajuns la existenta a doua culturi, doua societati paralele care inca nu au invatat sa interactioneze normal. Homosexualii se ascund in continuare in spatele LGBT-ului, a steagurilor colorate, frecventeaza de obicei barurile lor, locurile lor, site-urile lor, iar lumea hetero ii tolereaza stiind ca stau cumintei in universul lor colorat si ca sunt un subiect “evitabil”.

Ceea ce cred eu este ca trebuie facuti pasi in directia asimilarii, nu izolarii, ca persoanele homosexuale trebuie sa-si faca simtita prezenta in societatea, nu ca pana acum, dar ca egali, si chiar daca pentru restul nu ar fi prea confortabil la inceput, cred ca incet-incet se va face drumul  spre tranzitie. Ar fi ca un indemn la arsul acelor steaguri colorate si “spartul” formulei clasice LGBT, fiecare om e diferit in felul lui, etichetarea de pana acum e inutila. E nevoie de ceva diferit, in primul rand “comunitatea” trebuie sa aiba o alta abordare, nu sa mai astepte ca societatea sa le dea drepturi. Cred ca am mai spus, societatea nu se va schimba peste noapte, mai degraba minoritatile trebuie sa se adapteze la cerintele ei. In prmul rand aceasta comunitate trebuie sa fie mai selectiva cu membrii ei si mai responsabila. De multe ori lumea judeca ce ajunge la ea, si deseori ajung doar date, statistici. In secolul vitezei, povestile romantioase nu prea mai vand… Ma refer aici la toate aceste studii, cel mai recent citit spune ca 1 din 5 gay e seropozitiv; nimanui nu-i pasa cum a devenit infectat, automat toti gay-ii vor fi considerati dezmatati si iresponsabili. Trebuie distruse toate aceste etichete, si totul incepe din interior, trebuie sa se renunte la toata ideea de LGBT si steaguri si manifestari, trebuie un nou inceput.

Dar poate ca toate aceste idei se nasc din dorinta mea de a ma identifica cu societatea heterosexuala, si poate pana la urma asta am sa si ajung sa fac… adica sa devin sotul ideal (casatorit cu o femeie, mai e mult pana poate se va legaliza in Romania), eventual unu, doi copii, sotul perfect care saliveaza la meciurile de rugby :))

1 COMMENT

  1. Cred că ar fi trebuit să spui clar … ce ești, gay, bi, heterosexual, asta dacă nu cumva ai scris acest articol pentru a obține reacții din care să încerci să te dumirești și tu ce ești, deși nimeni altcineva nu poate face asta mai bine ca tine.

Comments are closed.

Vezi si...

Antinous, efebul divin devenit istorie

O revoluție când Coco Chanel nici nu exista. Când vremurile erau tulburi și permisive, iar funcționalitatea sclavajului deriva în multiple forme. Este bine știut lucrul că Grecia antică angaja, în condiții contractuale nescrise printre primele civilizații, efebi (ephebos /pl.:-oi - "devenit matur", "tânăr de optsprezece ani care și-a îndeplinit...

Articole din aceeasi categorie