No menu items!

Argumente pro și anti-gay

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Azi, pe Facebook dădui peste o întrebare și anume: “Cine mama dracului sunt astia?!”. Se făcea referire la un blog gay nou, dar nu orice fel de blog gay cu unul… anti gay (pentru satisfacerea curiozității pagina îi antigay(punct)ro).

Pe scurt, cineva instiga la ură, violență și alte lucruri neplăcute (pentru unii) argumentând toată propaganda cu citate din Biblie și “tradiția familială”.

Nu, nu mă ating “aștea” dar îmi rămăsese în minte o idee: cum se face că după atâția ani în care tot românu’ și-o făcut câte o poză cu două, trei milioane în mână și curea D&G la cinci lei – numa bună de cocoțat pe diverse gunoaie online, după atâția ani în care “pentru o situație financiară mai bună” ne-am dus prin te miri ce țări străine, după ce că și o găină cred că are adresă de ‘mail și telefon mobil cu abonament mai mare decât ouale pe care le poate face… cum se face că după toate aceste chestii “cool” și “epice”… oamenii încă recurg la “tradiția familială” drept argument demn de luat în seamă și de menționat ca și cap de listă când e de pus la zid homosexualitatea?!?

Adică, da, poate că dacă argumentele ar fi ceva gen că homosexualitatea vine cu o genă care te face să omori oameni pe stradă, sau că s-a descoperit că toate lesbienele nu se pot abține și taie pula oricărui bărbat care încearcă să se apropie de ele – atunci DA dom’le, aș înțelege, aș căuta și m-aș îngrijora. Dar când de 20 de ani aud numai și numai faptul că trebuie să îi urâm pe homosexuali pentru ca “copiii nostrii să nu vadă (chipurile) așa ceva”, “tradiția familială” și versetele alea biblice (pentru care am toată stima și respectu’ dar pur și simplu din punct de vedere filosofic)… mă ia cu fiori când mă gândesc cât de bătut-i lumea în cap.

Peste tot, subliniez – peste tot, în edițiile online ale ziarelor, discuții tematice, orice – primul argument împotriva homosexualității este acela că “lui Dumnezeu nu-i place așa ceva” și apoi să ne gândim la “copiii noștrii care ‘or să vadă doi bărbați sărutându-se”. Deci, cu astea o-ntindem sute de comentarii, zeci de minute de emisiune: Dumnezeu, tradiția și copiii noștri.

Nimeni, dar absolut nimeni nu-și pune problema homosexualității în rândul călugărilor, a marilor și super- ultra- mega-fericiților fețe bisericești, și știți de ce? Pentru că dacă cumva se află, e clar: “A intrat diavolu’ în el, da’ rezolvăm cu 2-3 slujbe, o mătănie, ceva aghiasmă…” și gata, cazu’ îi rezolvat. Cum ar fi de exemplu dacă de fiecare dată când aș auzi pe cineva că înjură sau că și-a înșelat nevasta sau soțu’ aș spune “Vai da’ așa ceva nu-i place lui Dumnezeu nenică, la zid cu voi!”

Nimeni nu-și pune problema ce efect au asupra copiilor lor niște chestii serioase cum ar fi drogurile, violența, un divoț și alte câte și mai câte. Nuuuu, alea fac parte din sfera “normalului”. Dar să nu ne îngrojorăm pentru că e normal ca Biserica să aibă linie de creditare și dobânda să intre în visteria Domnului, e normal ca oamenii să crape de foame, e normal ca oamenii să traga ca niște sclavi de dimineață până seara pentru ca a doua zi s-o ia de la capăt. Toate ‘astea îs normale.

Efectiv, nu pot să-nțeleg.

Nu știu, mereu am zis că modelul țărilor unde toți îți zâmbesc în față dar de fapt “we don’t give a shit” e mai bun, chiar dacă e mai rău în aparență.

Da’ ce lucruri atât de ieșite din comun și de splendide se întâmplă într-o familie tradițională? Ce, ăia nu se înșeală, nu fură, nu înjură, nu beau cot la cot, nu-și scot ochii și nu-și avortează copiii? Nici un pasaj din Biblie nu face referire la toate astea? Ce anume din toate ‘astea îi face mai speciali, mai buni și mai demni decât pe alți doi oameni oarecare care au curajul să se privească în ochi, măcar pentru câteva clipe, în viața asta care-i mai mult moarte decât viață?!? Sau, cum am mai spus, heterosexualitatea și “tradiția familială” este pașaportul către fericire?

Și nu mi-e de mine sau de alții care pot să vadă prin oglinda apei, mi-e de cei care se formează într-o societate în care imbecilii sunt formatori de opinie, mi-e de gay-ii care au făcut sau vor face compromisuri și s-au căsătorit, de cei care cresc sub necesitatea discriminării ca model de viață impus indirect de o societate primitivă și canceroasă.

În fine… cum spunea cineva… “e trist că există încă așa ceva“.

31 COMMENTS

 1. Dragul meu !
  Unii se comporta mai putin constient asociind niste invataturi religioase capacitatii lor intelectuale reduse si confuze. Cu cat capaciatatea intelectuala este mai primitiva cu atat va fi mai putin permisibila si vor fi motivati de un sange otravit care le activeaza momentan creierul, sa fie si sa se comporte antisocial si schizofrenic; crezand ca prin asta ei sunt acei ce-nteleg realitatea si ADEVARUL.

  Oameni bolnavi atat sufleteste cat si trupeste care nu iubesc fizic ci se limiteaza la ceva ezoteric si confuz, sarutand cu evlavie icoanele imaginarului lor si crezand cu abnegatie ca bucata de lemn ii aude, si le sare-n ajutor. Sa ne coboram in aceasta fiertura a nebuniei si primitivismului este asemeni acelui popor care considera Gangele ca fiind sfant si foarte curat, in situatia reala in care vedem plutind cadavre de oameni si de animale si analizele scot la iveala un coeficient ridicat de escremente.

  Noi convietuim cu fel de fel de fiinte, dar riscam in orice clipa sa fim accidentati de persoane drogate, sau de betivi; ori de persoane ezoteric-religioase. Depinde numai de capacitatea noastra si de bagajul intelectual propiu daca nu ne lasam sedusi de cantecul lor. In orice colt al lumii asteia exista un risc de pericol si chiar de-ai fii in mijlocul ocenului si acolo exista un pericol asociat existentei tale. Sa nu cadem in viciul acestor fiinte decazute si sa-i privim cu compatimire , pastrand o distanta de siguranta. De regula un om bolnav psihic chiar si-n libertate nu este periculos daca nu-l provoci. Daca aratam chiar si acestor fiinte o privire plina de ingaduinta si intelegere, insotita de dragoste; va spun ca ii ve-ti dezarma. Fiti puternici si nu cedati momentului.

 2. Dar ce-i aia familie si casatorie traditionala? Modelul s-a schimbat foarte mult in ultimele 200 de ani. Ganditi-va in evul meidu, la casatoriile aranjate, care erau doar pentru pastrarea sau cresterea averii si/sau pozitiei sociale si erau calcule foarte pragmatice cine cu cine sa se casatoreasca. Apoi a devenit mai lejer, trebuia doar clasa sociala sa fie ok. Dar in continuare barbatul era capul familiei, trebuia sa organizeze totul, sa aduca banii in casa, si sotia era proprietatea lui, masina de menaj si turnat copii. A trecut (partial) si asta. Un cuplu heterosexual modern, luati din dragoste, unde si el, si ea au joburi bune, si castiga cam la fel, si isi impart indatoririle casnice, oare mai e familie traditionala? E cat se poate de netraditional, modelul a aparut doar prin anii 60-70, cand a inceput sa se faca simtita si miscarea gay. Sau e mai buna traditia masculului-dictator si a femeii-sclav, casatoriti pragmatic si nu din dragoste, cum s-a facut, in Europa cel putin, timp de peste o mie de ani?

 3. Felicitari pentru articol Robert ! Intr-adevar e scandalos ca in secolul 21 mai exista persoane cu o mentalitate atat de primitiva …

 4. Nu e revoltător ca exista opinii contra homosexualilor, nici ca apar website-uri de aceeași culoare (străinii se confrunta de mai multa vreme cu extremiști), cât sentimentul direcției pe care se îndreaptă acțiunile tuturor anti-gay-ilor: par “hărțuiți sexual”. Si pomenesc de bărbați, fiindcă nu vad femei care sa se implice într-un asemenea scandal; își cunosc mai bine prioritățile. Nu știu câtor bărbați normali se întâmplă sa fi fost abordați direct, pentru ca trebuie sa fii suficient de viteaz sa o faci.
  Altfel îmi suna a “psihoza motivațională hetero’ colectiva”. 😈

 5. Ce stupid sa influentezi oamenii din jurul tau cu cacaturi, like “Spune NU lucrurilor impotriva firii!” … 😕 ce dracu, frate, cei care posteaza atat de afectati sunt din cauza asta? Ce li s-a intamplat de instiga lumea la ura gay-ilor? Au fost violati  de vreun gay, sau i-a obligat vreunul sa faca sex cu persoane de acelasi sex? Au ei oare vreun motiv rational (in afara de cel religios), ca sa ne judece?

  Oare s-au gandit ca poate in neamul lor s-a mai gasit vreunu’ ca noi? Las-o balta, frate, nu are rost sa te pui cu ei, ca tot tu te enervezi… e ca si cum ai incerca sa pui un pinguin sa zboare… e jalnic sa instigi lumea impotriva altora… cei care au spus ca lui Dumnezeu nu ii place asta, s-au gandit si la faptul ca Dumnezeu a spus ca toti suntem egali in fata Lui? S-au gandit? Ori ba? 😎

  Eu zic, ca fiecare dintre noi are ceva comun, dar foarte putin… Si pentru ce toata lupta asta? Daca dispar gay-ii de pe Pamant, vom iesi intr-o clipa din criza financiara? Va aparea pacea pe pamant? Nu vor mai fi dezastre naturale? 😛

  Hai zau, Ganditorule!
  👿

  • Nu amesteca lucrurile, Robert; faceam referire ca in afara de aspectul religios, nu cred ca au vreun motiv, care sa fie Rational… deci, credibil.
   Ideea e ca fiecare dintre noi, judeca dupa aparente, dar oare cei care pacatuiesc cu gandul nu merita alungati din Gradina Raiului? Oare ei nu merita judecati la fel de aspru cum ne judeca si ei pe noi? Ce-i doare pe ei in partile proprii si persoale de gay? Au motive? REALE?
   Sa se gandeasca ca nu ei au facut lumea, nu ei au fost primii oameni de pe Terra si de asemenea nu ei au inventat orientarile sexuale; lucrurile se intampla, pentru ca Asa e scris in stele, punct.

   Numai bine si tie, Robertinho:)

   • 1.Nu luam in calcul religia….de la bun inceputuri a aparut barbatul si femeia pentru a ne continua specia…deci e ilogic si imoral ideea de a ne autodistruge….
    2.O persoana majora care se “iubeste” cu un minor de 10 -12 ani se numeste pedofil.In anumite “civilizatii” i se casatoresc si au copii de la astfel de varste,lucru normal pentru ei ,dar nu si pentru noi.Deci daca in anumite tari ideea de homosexual este un lucru normal,nu inseamana ca si pentru noi trebuie sa fie,is obligat sa o accept?…sunt obligat sa ii vad cum patruleaza pe strada in curu gol pe strada si urla ca ei sug si ele dau limbi?Acest lucru este imoral si intotdeauna s-a acceptat sa fie aprobate astfel de concepte din cauza presiunii si ca trebuie sa fim in rand cu “moda”.Is curios daca arabii au homosexualii?

    • Nu, arabii nu au homosexuali, chiar presedintele Iranului a confirmat acest lucru.
      
     De fapt nici in Romania nu au existat vreodata homsexuali, au venit toti din apus dupa revolutie si s-au asezat aici sa ne corupa, nenorocitii!

  • la ratiunea pura ajungi atunci cand reusesti sa treci peste efectul sentimentelor, dar nu oare asta spune si invatatura credintei? esenta credintei, asta este indiferent de religie, dar la care nu ajung muritori de rand.     chiar daca la prima vedere lucrurile par diferite de fapt rezultatul duce catre acelasi final, doar drumurile sunt diferite, atat.    savantii pana de curand infirmau existenta lui dumnezeu, deoarece nu puteau s-a dovedeasca asta in laboratorul lor.  isa de ceva timp nu foarte mult, cam un deceniu , recunosc existenta a ceva, a unei forte, fara de care toate calculele lor nu ar avea sens si pe care au denumito, inteligenta universului, creator sau divinitate.
   pana la urma fiecare om are dreptul sa-si aleaga drumul lui, chiar daca prin ratiune sau credinta.
   iar in momentul cand omenirea v-a intelege ca indiferent de religie si denumire, dumnezeu, alah, budha, de fapt este unul si acelasi lucru sau fiinta sau poate ca savantii au denumito corect, INTELIGENTA UNIVERSULUI, DE ABIA ATUNCI OAMENII VOR INTELEGE CA RELIGIA, BISERICA, ESTE UN INTERMEDIAR, de care poate a fost nevoie in evolutia omului dar care acum e intretinuta constient, din varii motive pe care sunt sigur ca le intuiti si singuri.

   vorba lui LOBSAG RAMPA, un lama tibetan cu misiunea de a dezvalui anumite secrete ocidentului, 1000 DE CALUGARI, 1000 DE CREDINTE, NU DRUMUL CONTEAZA CIIIIIII    DESTINATIA.

 6. În mod vizibil, încă un material din direcția ex-gay, Exodus International et Co. Motivația nu este, după părerea mea, nici credința, nici “salvarea familiei”, ci pur și simplu politica. Scriam despre asta aici.
  Despre religie nu văd ce s-ar putea discuta aici — ori crezi, ori nu crezi. Dar, pe partea cu familia, tare aș vrea să știu și eu ce fac ăștia pentru familie. Am fost foarte curios și am citit ceva literatură homofobă. Am mers din link în link, am dat peste “proiecte” în care Noua Dreaptă și Biserica Ortodoxă Română stau una lîngă alta pe lista participanților, dar nu am găsit NICIODATĂ NIMIC concret PENTRU familie.

  Ah da, din aceeași mișcare face parte și situl homosexualitate punct ro. Pînă acum cîțiva ani, informațiile despre proprietarii domeniilor din internetul românesc erau publice. Așa că am intrat la ici.ro și am văzut cine a înregistrat situl: era un ziarist și politician, cu o aparență de altfel cît se poate de respectabilă, numai cu orientare de dreapta… “O iniţiativă online derulată de asociaţia Alianţa Familiilor din România în colaborare cu psihologi, psihoterapeuţi şi sociologi din România şi străinătate” — mda, mai ales din străinatate…

  • Ai dreptate cu atacul politic. Ca cetatceanul de rand bigot si sarantoc (cu mintea ca este cel mai important factor) sa nu sesizeze cat de terfelita si dezaprobata este constitutia (care prevede clar ca separarea puterilor in stat trebuie sa fie “instalata’ pentru un motor democrat republican valid) se incearca o discreditare a dreputrilor civile si umane in general. Pe scurt, o corporatie intitulata BOR manipuleaza finantatorii sai indobitocindu-i cu un fals crestinism. Idem s-a intamplat in evul mediu cu catolicismul.
    
   Sunt cel putin furios insa… asta e adevarul.
   Ca sa nu spun ca societatea e facuta varza; macinata puternic de invidie – se cauta standardizarea prostiei si a minciunii de dragul iluziilor mutuale care creaza “relatii”.
   “totul pe masa” este considerat strict semn de prostie si infantilism social.
    
   Sistemul de valori nu este iluminarea ci discreditarea adevarului – asadar fascismul nu a parasit niciodata romania, iar BOR este noul imperiu papal. Asta e ce vad eu.
    
   V-as spune pace si domul cu voi insa … de ce sa va mint?

 7. Religia este folosita ca o scuza bleaga sau e o dovada de fanatism. Eu unul nu ma consider nici crestin nici musulman nici ateu nici altele. Oricum consider religiile o reminiscenta e unui ev mediu in care stiinta nu exista si o spalare de creier pe baza unor invataturi de bun simt are unor mari oameni din trecut, dar rastalmacite pentru a fi hipnotice si cu alt sens decat cele originale.

  Astfel de persoane care isi fac bloguri anti nici nu merita bagate in seama. Nu-si dau seama ca de fapt toti suntem normali si asta inseamna natura umana, pe o piatra amarata din Univers.

  Ura este o infectie mentala si oricum nu are nici o legatura cu “dumnezeul” pe care il invoca cei ce au acel blog.

 8. Nu ştiu de ce tare îmi sună tare fascist tonul de pe antigay.ro. Limbajul trădează mai întîi: “Încercăm mai degrabă să schimbăm identitatea persoanei, felul în care se vede pe sine.” Cum adică să schimbi identitatea persoanei? Felul în care se vede pe sine? Deci întîi trebuie să-l educi că e un rebut uman, un bolnav ca după aia să ai de ce să îl vindeci. Îs foarte curios cum vindecă ei homosexualitatea că nu spun nimic concret. Înainte se vindeca cu şocuri electrice, adică creau nişte instincte pavloviene de respingere a direcţiei dorinţelor. Dar nu aveau cum să le îndrepte şi “spre calea cea bună” Cu şocurile alea pun pariu că obţineai şi vindecarea heterosexualităţii. Şi folosesc sofisme de genul generalizării pripite (argument arhifolosit): Te întrebi ce s-ar petrece dacă homosexualitatea s-ar răspândi la nivelul biologic, al animalelor; nu ne-am afla în pragul dispariţiei creaţiei? Întrebările lor retorice doar par să spună ceva: Pana cand vom lasa copiii nostri prada acestui desfrau? Pana cand vom suporta sa ne vedem traditiile crestine calcate in picioare? Pana cand vom lasa diavolul sa ne putrezeasca sufletele fara sa facem ceva? E doar o dovadă de lene intelectuală şi de agitatorism fascist. In mod ironic, sunt sigur că atunci cînd a apărut creştinismul anticii foloseau argumente asemănătoare: Pînă cînd îi vom mai lăsa să se folosească de sîngele copiilor? Pînă cînd vom suporta să ne ia în derîdere zeii? etc.

  Un alt sofism, tot o  generalizare pripită şi în plus un argument cu referire la persoană: Homosexualul, omul desfrânat care şi-a trădat iubirea, este un individualist prin excelenţă, care nu urmăreşte decât satisfacerea unor plăceri impudice, ca şi a unui egoism exacerbat, păcatul împotriva firii devenind, pentru el, unicul sens al existenţei sale.

  De pildă ce vrea să zică argumentul ăsta de autoritate: Un savant contemporan — Francois Jacob — observă adânc: “E o cerinţă a spiritului uman să aibă o reprezentare a lumii care să fie unificată şi coerentă. În lipsa acesteia, apar anxietatea şi schizofrenia”. Unitatea şi coerenţa se asigură prin unitatea şi . Toate aceste legi sunt în slujirea existentei şi vieţii. Dacă urmăm linia asta de gîndire orice discordanţă pe care ne ar tulbura spiritul trebuie suprimată. Aşa cum creştini au şi făcut, cum au găsit populaţii care nu aveau ce considerau ei a fi armonia legilor care susţin şi conduc creaţia s-au apucat să-i omoare. Există multe teorii pe subiect, una dintre ele spune că de pildă anxietatea aceea pe care, vai, în niciun caz nu trebuie să se ivească  e de pildă frica de moarte care de obicei este echilibrată prin paradigma cultural religioasă în care trăieşti, atunci cînd dai de alte culturi cu alte obiceiuri apare ura pentru armonia ta spirituală bine stabilită aşa că cel mai uşor să o restabileşti este prin violenţă forţîndu-i pe ceilalţi să-ţi adopte armonia ca să poţi tu dormi liniştit. Bineînţeles că nu i-au omorît doar din raţiuni filosofice… In plus ce ne am face cu vindecarea poponarului daca mai întîi nu e scos din bunul său plac, nu trebuie în primul rînd făcut să se teamă, apoi creată o scindare între dorinţele sale şi ce ar trebui să simtă pentru a intra în legile firii? Ca să se vindece nu îi trebuie întîi o stare schizoidă?

  Homosexualii fac parte dintr-o conspiraţie mondială, dacă evreii erau pentru nazişti şobolani, minima încercare de toleranţă şi înţelegere e un şarpe (deci ideea fascistă de  puritate rasială are şi aici un termen analog curăţare): Este momentul sa facem ceva si in curand intreaga lume va fi curatata de acest sarpe veninos care ne da tarcoale si pe care multi il primesc cu draga inima la pieptul lor in numele egalitatii.

  E chiar îngrozitor, aşa cum evreii erau consideraţi internaţionalişti,aici poponarii sunt nihilisti fără spirit civic: el nu va mai avea nici identitate personală şi nici una etnică, nu va ţine de o tradiţie şi nu se va simţi solidar cu nici o cultură

  Dovezile cu foştii gay, întotdeauna mi s-au părut foarte vagi. Cum? Şi în ce constă vindecarea? Vindecarea înseamnă o schimbare veritabilă adică din gay straight, sau mai degrabă ţine de credinţă, abstinenţă etc. De altfel, homosexualitatea nu e o chestie albă-neagră, ci graduală, probabil cei mai mulţi gay vindecaţi sunt bisexualii. De multe ori ei spun că e o luptă neîncetată, păi vindecarea nu înseamnă tocmai asta, poate ar trebui să-i spună vindecare cronică. Scrie: Ei găsesc o similitudine între homosexualitate şi a fi stângaci; păi şi stîngăcia se vindeca oarecum, de foarte mici copii stîngaci erau bătuţi cu rigla de către învăţătoare.

  Nu vreau să contest legitimitatea învăţăturii creştine, ce supără e josnicia, de ce nu pot propovădui fără să atace şi să încite la ură? De ce nu pot să spună pur şi simplu: După poftele tale nu merge şi de la poftele tale te întoarce.

  • Întrebarea despre cum arată vindecarea homosexualității nu are rost, pentru că acea vindecare nu există. Alte lucruri, pe care mișcarea anti-gay nu le spune, au mai mult sens, de exemplu: Cine cîștigă (voturi, de exemplu) din promisiunea de vindecare? Cît costă încercarea de vindecare și cine încasează banii? Și alte asemenea.

   Dar mă tem că ne aprindem și noi și, adoptînd același ton ca și “ei”, nu facem decît să le cîntăm în strună. Era pe vremuri un banc cu Mariele Canducătuor la baia de aburi, cerînd cuiva o găleată cu apă. Respectivul avea două (una rece, alta caldă) și se gîndea: Dacă i-o dau p’aia rece, răcește Marele Conducător; dacă i-o dau p’aia fierbinte, se opărește. Și atunci i-a zis: Ia mai du-te’n… (bis x3) 😆

 9. Robert esti un geniu cand vrei, asa multe as  putea spune pe tema asta, dar din pacate cu alta ocazie cand imi v-a permite timpul.

 10. Slaba inspiratie si umor negru si morbid dau unii dovada! Astfel intelegem ca suntem unii dintre noi cam masochisti si ne excitam creierul la durere. Daca as fi in locul celor ce au initiat un astfel de procedeu al unui joc imaginativ, as iesii in fata si mi-as cere iertare public atat semenilor homoafectivi cat si celor ,,antigay,,  , si ca un exercitiu de cainta as anula jocul care a inceput atat de lipsit de inspiratie. In primul rand asociatia accept trebuie sa-i traga de urechi si sa le scada nota la purtare. Nu glumesc si nu rad.

 11. homosexualitatea e impotriva firii naturale? majoritatea animalelor practica sexul si cu parteneri de acelasi sex. (caini, zebre, iepurasi)

  asta inseamna sa pornesti de la o teorie fara sa ai dovezi. una e teoria naturala si alta e legea naturala.

  • Nu stiu daca entitatea umana trebuie comparata cu sfera naturii, sau cea animalica.
   Insa ratiunea… ea ar trebuii sa ghideze orice om. Altfel ori devine element de decor, animal, nazist, teuton medieval etc.

 12. Ok! Biserica comdamna homosexualitatea. Dar de ce nu sare in ajutorul homosexualilor [nu a homosexualitatii]. De ce nu iese cu declaratii ferme de dezaprobare atunci cand un/o tanar/a gay/lesbi este abuzata in diverse moduri. Nu am vazut ca papa sa comndamne vreodata atacurile discriminatorii asupra homosexualilor. Poate voi trata aceasta problematica in vreun viitor articol…

 13. Pai spune-mi si mie, iti dau un best case scenario. Ai familie, e ok, nu sunt certuri, nu exista inselat, avortat etc(tot ce ai bagat acolo). Ai copil. O sa presupun ca ai citit Freud. Sexualitatea si copilaria sunt legate in dezvoltarea copilului. Eu nu am nimic cu poponarii, sa existe din punctul meu de vedere, le zambesc si “don’t give a shit”. Dar sa existe decenta. Poti fi poponar/lesbi fara probleme, daca o tii pentru tine si prietenii tai, fara sa ti-o exprimi in public. Iar in ceea ce priveste religia, eu nu amestec basmele cu viata de familie, dar observ acelasi lucru. Nu e bine sa existe influente negative si trebuiesc diminuate pe cat de mult posibil. Pe langa homosexualitate, ma mai pot referi la sex in mass-media, la subtilitatile sale care iti creeaza anumite automatisme(burn your TV). Sunt acele automatisme ale cetateanului din ziua de azi care trebuie sa fie superficial, sa cumpere. Mai putin cu sufletul, mai mult cu banul ca asa se face profit. Directionarea de la joaca afara spre joaca la PC. Cum poponarii au dreptul sa existe, sa fie, am si eu dreptul sa-mi cresc copilul in conditiile pe care le vad eu decente. Acuma, exista medii sociale care iti “strica” plodul, cum ar fi scoala, liceul, anturajul, dar copii nu vor merge catre astea daca au acasa afectiunea si mediul pe care ei il vor simti ca e mai bun.

  In final, cum vezi problema acum, in acest scenariu si doar acesta? Ma indoiesc ca e normalul(din pacate), dar nici utopic nu a devenit.

 14. Mihai, mai exact, ce propui?
  Cand spui ca nu ai nimic cu poponarii, mi-e greu sa te iau in serios pentru ca in primul rand folosesti termenul “poponar” in loc de “homosexual”, in al doilea rand vrei decenta. Ce inseamna decenta la tine? Numai doi oameni de acelasi sex care se tin de mana/saruta pe strada sunt indecenti? De ce nu ai o problema cu fetele care umbla despuiate pe strada de li se vad chilotii tanga si tatele? (Ok, nu e cel mai bun exemplu pentru tine). De ce nu ai o problema cu barbatii care-si etaleaza muschii super lucrati? Sau cu oamenii care injura de zor pe strada si isi arata degetul mijlociu?
  De ce te fute grija daca un barbat se pupa pe strada cu un alt barbat, sau daca doua femei fac acelasi lucru?
  Daca te intreaba copilul, raspunsul e simplu: asa i-a lasat Doamne-Doamne, sau unii oameni iubesc intr-un fel diferit pe care numai ei il inteleg. Simplu!
  Va tot ascundeti frustrarile si preconceptiile in spetele copiilor, hai sa fim seriosi.

  Asta vine de la un om care a copilarit intre mijlocul anilor 90′ si inceputul anilor 2000, in lipsa de informatie, de internet, de televizor si crede-ma, toata lumea parea heterosexuala, nu tin minte sa fi vazut/auzit ceva legat de homosexualitate.
  Daca e vorba de influente marunte, nu stiu ce sa zic. Cum am mai spus candva, poate fi-tu, cand se va uita la un film porno (si crede-ma, la 12 ani deja va cunoaste termeni folositi in pornografie oricat ai incerca sa eviti acest lucru), va constata ca femeia e urata, grasa si flocoasa, neingrijita. Poate ii va placea de nenea care se fute in film cu femeia, mai ales daca e musculos si aratos. Sunt multe influente marunte care ar putea interveni dar nimeni nu e sigur de ele si nimeni nu poate sa le evite! Tot ce poti face ca parinte e sa il indrumi catre cea mai buna educatie (liceu/facultate), sa ii oferi mancare, haine si o vorba buna cand are nevoie de tine, cand trebuie.
  Spor la parenting.

 15. Bai chiar n-am nimic. Sa fie in voia lor acasa la ei. Acum 5 ani era o remarca de moderatie, dar acuma am devenit brusc si peste noapte un traditionalist si anti-liberal. Te deranjeaza termenul poponar? Asta e…

  Indecenta e peste tot. Comentez si la dudui despuiate si la cocalari cu muschi. Nicio problema. N-au educatie, asta e problema. Iar chestia cu injuratul si degetul este bullshit. Nu poti sa compari una cu alta.

  Ba pe mine nu ma fute grija, ci o persoana de sex opus si frustrat din cauza asta pentru poponari nu sunt, iar tu domnisorule nu esti in stare sa-mi spui mie via keyboard ca sunt frustrat. Frustrarea e la voi, ca va tot bateti pentru drepturi. Daca cuplurile homosexuale sunt deja cum sunt, parenting homosexual e blasfemie, un experiment pe care nu l-as lasa sa se intample decat in cazuri ultra-exceptionale de life or death.

  Doar ca, asa cum ai gusturi la mancare, la muzica, la mai multe, ai si gusturi vizuale, iar o imagine cu 2 persoane de acelasi sex ma scarbeste. Stii vorba aia, nu te caci in gustul omului. Oare homosexualii o respecta? 🙂 Nu o sa vin eu sa le arat ce inseamna educatie cum nu vin nici la restu’, dar o sa ii evit. Din punctul meu de vedere e un comportament aberant pentru om. Stiintific suntem mamifere si nu cunosc un alt taxon la care exista homosexualitate. Chiar e o problema psihologica, oricat ar nega lumea din cauza fricii de a zice ca au o problema psihologica. Eu am fost foarte dezamagit ca solistul meu vocal preferat a murit din cauza ca era poponar.

  Cred ca am mai scris mai sus. Cu siguranta va exista si cealalta influenta, imposibil si nu pot preveni asta. E un risc asumat, dar in societatea noastra riscurile in loc sa se diminueze se amplifica. Ideile astea ultra-liberale cu LGBT sunt un experiment prostesc care va sfarsi tragic. Eu sunt destul de sigur ca vom decadea in standarde si demnitate.

 16. Decat sa va legati atata de Mihai, mai bine luati pana in mana si notati ce are de spus. Altminteri decadem in standarde, ce naiba.

 17. Mihai, mie mi se pare mai periculos ca un copil să fie crescut de un părinte care să-l îndoape cu prejudecăți și concepții greșite decât ca un cuplu de homosexuali să poată adopta. În fine, în cele ce urmează am să mă refer mai mult la ideea de homosexualitate decât la cea de adopție.

  Ție ți se pare scârbos să vezi doi bărbați care se țin de mână sau își dau un pupic. Poate mie mi se pare că un cuplu hetero care se linge pe o bancă-n parc, cu don’șoara (plină de standarde de altfel) băgându-i mâna masculului fix la demnitate, e de-a dreptul oribil. Și cred că văd asta ceva mai des decât ai tu ocazia să te scandalizezi văzând doi bărbați.

  Un copil nu adoptă comportament homosexual doar fiindcă a văzut așa pe stradă. Crescut fiind într-un mediu homofob, nu am văzut decât destul de târziu doi bărbați sărutându-se, după ce atracția homosexuală era evidentă. Curios, nu m-am transformat în hetero, deși am văzut sute de cupluri pe stradă, în familie, ori la TV și tot cam atâtea perechi de țâțe. Pur și simplu nu s-a prins de mine.

  Homosexualitatea nu este o boală, lucru certificat de oameni care sunt full de psihologie și de alte științe implicate în domeniu. Șoc și groază, nu se vindecă ce avem noi. Țările din vestul Europei au înțeles cam cum stă treaba. Chiar, nu ți se pare ciudat că e o relație de direct proporționalitate între gradul de educație al unui popor și deschiderea acestuia către diversitate?

  Cred că problema nu este la copilul tău, ci la tine. Arunci  asta cu viitorul copilului în față doar ca pe o scuză pentru limitările tale logice. Sunt curios dacă la fel de tare sari ca ars atunci când copilul tău e bombardat cu mizerii de la TV, de la vecinul care își bate nevasta, de la tipul care trage flegme pe stradă, când școala nu-i mai poate oferi educația și informația necesară, când vede peste tot că doar cu șpagă se merge, când vede că o pungă de făină la 4 ani îi decide viitorul, când Tonciu și Buruiană devin idoli pentru o generație întreagă.

  Homosexualitatea nu e un comportament specific strict omului. Mai documentează-te și ai să găsești rapid alte specii. Cred că săracele animale au fost plimbate prin Amsterdam și Barcelona, altă explicație nu am. Dacă nu știi tu, nu înseamnă că nu se întâmplă. Prin analogie, Pământul se învârtește de o grămadă de timp, nu de câteva sute de ani de când un nebun a avut curajul să zică asta.

  Dacă ești așa scârbit de homosexuali, îți recomand să renunți la toate descoperirile și beneficiile aduse de ei lumii moderne. Trecând peste medicii care salvează vieți, peste inginerii care fac lucruile să meargă, mă întreb dacă ai un computer/laptop în casă. Dacă da, aruncă-l imediat, s-ar putea să fii o rușine pentru poporul heterosexual și plin de demnitate de pe aceste meleaguri.

  Mă întreb unde vezi standardele alea așa de ridicate la noi în țărișoară și cât de decăzute pot fi Germania, Franța, UK, țările nordice. Eu zic că-i necesară o reorganizare de criterii și priorități.

  Și ca să nu-ți stric dispoziția și să păstrez standardele ridicate deși tu ne numești poponari, te întreb politicos și te rog să-mi răspunzi cu demnitate: Cum ai reușit să ajungi pe saitul ăsta?

Comments are closed.

Vezi si...

Aberații la 1 Watt

Acesta e comentariul meu la Dacă naziştii au fost antisemiţi, eu sunt antipoponarism! a lu' FirstLine, numa' că am hotărât să-l public ca și artecol. :mrgreen: OK, e limpede că nu s-a înțeles nuanța din titlu însă era foarte probabil că așa se va întâmpla din cauza acelui dublu înțeles....

Articole din aceeasi categorie