No menu items!

Cum vede un heterosexul lucrurile?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Textul de mai jos e un comentariu la acest articol, insa am hotarat sa il fac post deoarece cred ca merita vizibilitate mai multa.

Bun… hai sa lamurim un aspect sau poate chiar mai multe si fara sa fiu ipocrit; sincer chiar nu o sa`mi pese cum o sa ma catalogati.

Nu sunt gay, dar am cativa prieteni femei si barbati deopotriva, care sunt “pe invers” si ii admir pentru ceea ce sunt, pentru caracterul lor si nu pentru orientarea lor sexuala (cam plastic termenul orientare). Care-i diferenta dintre “un gay” si “un homalau”.

Acusica vine si descrierea, asa cum o percep eu, heterosexualul: gay – persoana educata, emancipata, cu caracter deosebit, cu un simt ridicat al echilibrului moral si cu o stabilitate financiara si materiala realizata pe propriile puteri; homalaul – persoana jegoasa (la propriu), cu dantura pestilentiala, needucata, de o inteligenta mediocra, cu caracter indoielnic, care ar “suje” orice, oricat si de pe oricine, care nu este in stare sa scrie, sa citeasca sau sa se exprime corect si citet in limba romana (exceptie fac strainii si nu minoritatile).

Am scris toate astea si nu-s multe, in urma vizionarii asa-zisului concurs din videoclipul de mai sus; desi am fost invitat de catre prietenii mei, nu am avut timp sa merg (nu-mi pare rau). Pai sincer, cred ca au fost vreo 5-6 gay si restul homalai, in special cei care au concurat, in frunte cu prezentatoru` nostru travestito-durduliu.

Oameni buni, nici nu-i de mirare ca lumea gay este vazuta prost si in acelasi timp neinteleasa, atunci cand apar personaje care nu au legatura cu cultura si manifestarea gay in sine. Aceste persoane pe langa faptul ca sunt VAX din toate punctele de vedere, nici nu accepta sa fie educate. Ei bine, un club care cat de cat misca ceva in lumea gay clujeana, nu ar trebui sa organizeze astfel de concursuri pana nu isi selecteaza cu atentie toti clientii.

In felul asta, multi dintre VAX-uri vor trebui sa se adapteze noii situatii de a nu fi jalnic in fata altora. Dar este nevoie de multi nervi, timp si de ce nu … bani! Sper ca nu am jignit pe nimeni cu nimic. Daca da si este cineva suparat, atunci sa fie sanatos ca o sa-i treaca.

P.S.
Pentru ONGisti si nu numai: inainte sa zbierati ca sunt homofob, termen pe care putini il cunosc si stiu ca nu are nicio legatura cu orientarile sexuale, dupa ce ati primit fondurile nerambursabile, nu cheltuiti banii aiurea pe scaunele si birouri ci incercati sa integrati comunitatea dupa modelul suedez, singurul model de integrare sociala care a dat rezultate spectaculoase.

12 COMMENTS

 1. Interesant, ideea nu e rea, sa educam deci mai bine homosexualii din Romania – iar dupa aceea, sa facem la fel cu heterosexualii.
  Si, daca stie cineva, care e modelul asta suedez la care se face reclama in text?

 2. Educarea unei mase de oameni, alcătuite pe anumite criterii (dantura pestilențială, cum spune într-un exemplu „heterosexul”) nu se face așa (în cazul în care să spunem că ar exista la mijloc un așa scop)… Nu cred că este bine a fi „selectată” „marfa”, ca boabele de oameni pe o bandă rulantă într-o fabrică de prețiozitate și bun gust. Nu cu nasul pe sus vom putea schimba ceea ce nu ne place, fie că este ceva legat de oameni din jurul nostru, sau este un mod de a trăi. Ceea ce nu ne place este o senzație proprie, care contează doar pentru noi înșine. Sau, altfel spus, această „metodă de selecție” mi se pare cel puțin la fel de suspicioasă în sine precum mi se pare și cea pe baza căreia (sau cele pe baza cărora) a fost posibil genocidul naziștilor.
  Metoda cea mai bună în a schimba în bine absolut orice în viețile noastre este aceea de a ne delimita de lucrurile care nu ne plac și a adopta pe cele care ne plac, una la mână… și a doua la mână… A nu ne consuma energia în evaluări asupra celor din jurul nostru, cu scopul de a le „îndrepta”, ci a deveni, a fi, a ne identifica cu ceea ce vrem să primim din exterior.
  Adicăăăă… degeaba vii și îmi spui că ești mare „prieten” cu maimuțele de la zoo, dacă apoi mi te plângi de un grup de maimuțe, cu fundul roșu, să zicem. Nu te supăra, dar nu se organizează nici un showroom cu maimuțe cu fundul roșu în cinstea ta, care „admiri sincer” maimuțele cu fundul mai galben. Cu atât mai puțin cu cât nu faci parte din neamul „maimuțesc”.
  Asta ar mai lipsi, să se facă selecție la intrarea în pădure și să găsesc numai maimuțe prețioase. Hahahaha! Cred că fiecare e liber să savureze sau să nu savureze o anumită porție a vieții, însă în momentul în care văd pe cineva care crede că felia lui e mai … savuroasă pentru că… bla bla, încep să mă întreb dacă nu cumva degustătorul dorește mai cu seamă să se convingă singur de plăcerea pe care o resimte la contactul cu viața în general.
  Nu ar trebui să constituie nici o problemă faptul că vede „heterosexul” o maimuță cu fundul roșu, pentru că fundul roșu nu este o amenințare în sine pentru noi înșine decât dacă ne atrage (sau ne-a atras la un moment dat în viață) fundul roșu, fără putință de scăpare.
  Să ne ferească sfântu de așa prieteni prețioși! Sunt foarte greu de întreținut, la valoarea pe care o au!

 3. Bine, bine, dar cu heterosexualii cum rămâne? Uite cum îi vad eu:

  1. Straighți: persoana educata, emancipata, cu caracter deosebit, cu un simt ridicat al echilibrului moral si cu o stabilitate financiara si materiala realizata pe propriile puteri.

  2. Ciumpalaci: persoana jegoasa (la propriu), cu dantura pestilentiala, needucata, de o inteligenta mediocra, cu caracter indoielnic.

  3. Ghiorlani slinoși: persoana jegoasa (la propriu), cu dantura pestilentiala, needucata, de o inteligenta mediocra, cu caracter indoielnic, care ar fute orice, oricat si de pe oricine, care nu este in stare sa scrie, sa citeasca sau sa se exprime corect si citet in limba romana (exceptie fac strainii si nu minoritatile).

  4. Ghiorlani slinoși și violenți: persoana jegoasa (la propriu), cu dantura pestilentiala, needucata, de o inteligenta mediocra, cu caracter indoielnic, care ar fute orice, oricat si de pe oricine, care nu este in stare sa scrie, sa citeasca sau sa se exprime corect si citet in limba romana (exceptie fac strainii si nu minoritatile) și care se iau la bătaie din orice, scot pistoale în trafic, își bat nevestele și copiii.

  He he, acuma îmi dau seama că felul în care am împărțit heterosexualii seamănă foarte bine cu modul în care a împărțit Rareș homosexualii… ce coincidență!

 4. .Incercati sa acuzati dar nu incercati sa intelegeti!….situatia e similara cu problema noastra.Imaginati_va cum e sa faci sex.oral ca gay convins unei femei si veti intelege sentimentul le care il au cei care se gandesc la sex ul or dintre doi barbati ei find heterosexuali convinsi!! :))

 5. Nici eu nu gasesc prea fericita categorisirea facuta mai sus. E ca si cand am spune ca pe lume nu-s decat oameni rai si oameni buni, fara vreo alta nuanta.
  Cred ca sunt si gay onesti si de caracter, in pofida faptului ca n-au multa scoala sau o situatie materiala prea grozava, la fel cum cred ca exista destui gay bine situati profesional si social, dar cu un caracter care nu le face prea multa cinste.
  E o realitate faptul ca exista clase sociale (in Romania se zice ca lipseste cea de mijloc), asta fiind valabil si pentru gay, insa a pune semnul egal intre asta si valoarea umana in general, mi se pare fortat si nerealist.
  Daca se pune problema ¨educarii¨ gay-lor saraci, nescoliti si vai de capul lor, care se complac in promiscuitate, cred ca in aceeasi masura ar trebui schimbate mentalitatile gay-lor realizati material, cu studii, dar snobi, care traiesc pentru satisfactia lor si-a nimanui. Nu stiu daca si cat de utopica e o astfel de perspectiva, insa ma tem ca in Romania lucrurile nu se vor schimba prea curand in sensul asta.

  Fiindca veni vorba de caracter si inteligenta, experientele de tot felul si care se tot aduna, ma fac sa cred din ce in ce mai mult ca vorbele unui ganditor antic sunt adevarate: ¨Nimic nu e mare daca nu e onest, caracterul fara intelepciune poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic¨ (Marcus Tullius Cicero).
  Observ tot mai des un apetit grozav pentru polemica, pentru desfiintarea celuilalt prin ironii mai mult sau mai putin fine, sarcasm taios si, nu de putine ori, invective, atacuri directe la persoana. De pilda, doi oameni, vadit inteligenti, se angajeaza intr-o discutie care degenereaza foarte repede si nu trece mult pana cand unul dintre ei, in loc de rabdare si argumente, i-o tranteste celuilalt: ¨Esti un bou!¨. Se intelege ca nicicare nu-i bou si nu le lipseste inteligenta; lacunele sunt in alte parte.
  Multi se scuza cu temperamentul lor (¨sunt coleric¨) sau isi conditioneaza atitudinea in functie de cea a celuilalt (¨io-s bun, pita lui Dumnezeu, pana ma calci pe coada¨). Fireste, nimeni nu e perfect, toti mai scapam haturile, dar important, cred, e sa nu le scapam de tot sau, daca am cazut, sa avem puterea sa ne si ridicam (mai ales daca mai si adunam ceva de pe jos, cum zice o vorba). Sunt si situatii cand ¨singura arma de aparare a omului demn ramane… tacerea¨.

  Desigur, nimic nu e nou, probleme si oameni-problema au existat si vor exista si vor afecta mereu mersul lumii, intr-o masura mai mare sau mai mica, prin urmare nu cred ca sunt posibile doua lumi, doua sisteme paralele (despre care vorbea/se intreba Robert undeva), insa o lume numita generic ¨mai buna¨, da.
  Cei care am avut sansa sa calatorim sau chiar sa traim in afara tarii, am putut constata cu usurinta ca se poate si altfel, ca o astfel de lume e posibila, ca pot exista respect si toleranta, fie ele si impuse s.a.
  Cred in exemplul personal, in faptul ca schimbarea dorita incepe de la fiecare dintre noi (chiar daca aceasta idee a devenit deja cliseu). E adevarat, ¨cu o floare nu se face primavara¨, dar cand vezi o floare, oricat de firava ar fi ea, stii ca primavara e pe aproape…

 6. Mă uimeşte că ai găsit doar două categorii în care intră toţi homosexualii de pe lumea asta în viziunea ta. Unde intră cei educaţi, împliniţi profesional dar cu caracter infect care ar fute orice? Dar ăia needucaţi şi săraci dar demni şi curaţi? Sau cei care s-au relizat pe spinarea părinţilor ( fii, fiice de tot felul de mahări), sau cei care s-au realizat pe seama inteligenţei combinate cu un caracter infect?
  Cât despre imagine îmi e de ajuns să ştiu că există unu’ doi ca tine, inteligent, bine intenţionat şi destupat la minte. Părerea celorlaţi, manelizaţi, ortodoxaţi şi isterizaţi îmi e indiferentă. Cine vrea să mă găsească ştie că nu la concursuri de genul ăla îmi fac apariţia.

 7. Categorisirea este nefericita, in opinia mea! Este un sens peiorativ atribuit unei situatii complexe personale. Ideea de “homalau” evidentiaza mai degraba asa zisul “pericol” pe care un homosexual convins l-ar reprezenta, chipurile, pentru un heterosexual convins. Denota vulgaritatea sexuala si nici decum igiena personala si starea de spirit a unei persoane gay…

 8. „E adevarat, ¨cu o floare nu se face primavara¨, dar cand vezi o floare, oricat de firava ar fi ea, stii ca primavara e pe aproape…”

  Ce frumos spus!

 9. “Termenul homofob nu are nicio legătură cu orientările sexuale” ????
  Da’ cu ce are legătură, cu quadratura cercului?

 10. Ne ingramadim pe opinia unui singur hetero de parca ar fi oracolul de la Delphi din Phocis.
  Cel putin preotesele erau virgine.
  Eu cred sincer ca orice tip care intra sa citeasca aici si ramane in timp sa isi astampare curiozitatea, este posibil suspect. cel putin de tentativa de bisexualitate.
  Stiu ca sunt destui tipi dezechilibrati de neacceptarea acestei laturi a lor si cred ca isi pot infrana instictul sexual la infinit.
  Acum nu zice, un neadevar tipul acesta Rares si a punctat bine. chiar daca doar in alb si negru, dar poate ca doar atat a dorit sa transmita.

  Totusi mai poate exista si varianta sa fie un gay deghizat in hetero pentru a putea spune lucrurilor pe fata, fara sa i se poata reprosa ceva, asa cum sigur i s-ar fi reprosat ca gay.

  Mai pot fi si alte variante, dar cred ca doar acestea doua se pot apropia mai repede de realitate.

  Oricum ideea transmisa de tip imi este pe plac pentru simplul fapt ca vad lucrurile aproape asemanatoer ca Rares, cu ceva nuante in plus sau in minus ect.

  Oricum nu mai conteaza acum, fapta s-a prescris de mult.

Comments are closed.

Vezi si...

Ready, steady, hmmm…

Era trecut de miezul nopții când, încărcat printr-un mod misterios de de niște rânduri pe care le citeam dintr-o carte, îmi veni să (re)văd orașul noaptea. Vroiam să devin, pentru o fărâmă de clipă, câinele care stă cu burta la soare de pe trotuarul încărcat cu oamenii care se îndreaptă...

Articole din aceeasi categorie