Ok, cititorii fideli știu că nu am scris niciodată despre sport, despre ce mai e prin diverse reviste dar de data asta nu m-am putut abține. Pur și simplu.
Au mai rămas 38 de zile. Cupa Mondială atrage mai mulţi oameni de pe întreg globul decât orice alt eveniment, fie el sportiv sau de alt fel. La fiecare 4 ani, în baruri şi terase, fanii “Frumosului Joc” se strâng în jurul televizoarelor şi al radiourilor (şi acum, Iphone-urile şi ecranele 3D din adâncul buzunarului ajuta fanii) doar pentru a-şi susţine eroii. Miliarde de oameni privesc și ascultă, ţinându-şi respiraţia la fiecare şut în corner, căzând în genunchi sau ţopăind de bucurie la fiecare gol marcat.
Și noi gay-ii ne uităm…
Pentru numărul din iunie al revistei Vanity Fair, Annie Leibovitz s-a pus pe treabă şi a imortalizat unele dintre cele mai mari vedete din sport, incluzându-l pe portughezul Cristiano Ronaldo, pe Didier Drogba din Coasta de Fildeş, pe camerunezul Samuel Eto`o, pe Sulley Muntari din Ghana, pe americanul Landon Donovan, pe brazilienii Kaka şi Pato, italianul Gianluigi Buffon, sârbul Dejan Stankovic, englezul Carlton Cole dar şi pe germanul Michael Ballack. Ei bine, pozele lui Leibovitz sunt… lipsite de inhibiţii. Iar lenjeria intimă nu a avut niciodată un aer atât de patriotic. În Statele Unite, aceşti bărbaţi nu sunt atât de cunoscuţi precum starurile N.F.L., dar pe mapamond sunt mai mult decât impresionanţi, sunt zei.
A.A.Gill, în articolul său din numărul din iunie, evidenţiază cât de importante sunt fotbalul şi Cupa Mondială pentru cei 6.8 miliarde dintre noi. “Fotbalul a avut un impact asupra lumii simultan cu independenţa naţiunilor”, scrie Gill.
După un steag, o emblemă naţională şi o declaraţie de presă care anunţa imperialismul yankeu, următorul lucru pe care noile naţiuni l-au făcut a fost să construiască un stadion şi să inventeze meciurile naţionale.
Ura nouă şi cea veche dintre echipe va fi stabilită (sau reînnoită) începând cu 11 iunie, când Africa de Sud deschide Cupa Mondială în Soweto împotriva Mexicului. Meciurile care trebuiesc neapărat văzute sunt cele care încep cu Anglia vs. Statele Unite (12 iunie) şi continuă cu cele din aşa-zisa “Grupă a Morţii” – Coasta de Fildeş vs. Portugalia (15 iunie), Brazilia vs. Coasta de Filder (20 iunie), Portugalia vs. Brazilia (25 iunie).
Nu trebuie neapărat să fii un fan înrăit ca să te bucuri de turneu (câţi dintre voi urmăriţi înotul când nu e vorba de Jocurile Olimpice şi Michael Phelps?)…
Istenem! Ronaldo rulz 😀
Ioi… da… io chiar nu mă topesc după cum arată cineva, da’ Ronaldo îi fabulos. Este perfect. Ok și fotografa Annie Leibovitz e genială că știe ce să imortalizeze, dar ce-i a lui îi a lui.
Hai, stânga-mprejur și pune mâna pe carte, hormonel.
Anonymous te bate stresul?