No menu items!

Irina Nita NU mai este director al Asociatiei ACCEPT!

Acelasi autor

Queer Night – cel mai de succes sir de evenimente LGBT din Bucuresti!

Am luat contact prima oara cu Queer Night acum vreo 2-3 ani, atunci cand l-am cunoscut pe Paul. Tanarul este ceva spectaculos, ne-am imprietenit imediat si...

Precizari din partea Asociatiei ACCEPT cu privire la schimbarea directorului executiv (Irina Nita)

Deci, sa va zic. Dupa primirea celor 5 randuri de la Accept, m-am decis sa le cer clarificari cu privire la schimbara directorului executiv....

Cantece bisericesti la proiectia de film LGBT din cadrul Lunii Istoriei LGBT

Aseara, la Muzeul Taranului Roman, un grup de peste 50 de protestatari au cantat mai multe cantece bisericesti ca raspuns la decizia muzeului de...
Bogdan Istrate
Bogdan Istrate
Salut! Tot ce pot sa iti spun despre mine este ca imi place viata, in toate aspectele ei. Am activat in domeniul ONG vreo 10 ani. Am lucrat pentru ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA, Romanian Harm Reduction Network, INTEGRATION, Asociatia ACCEPT, Hands Across Romania si Fundatia Comunitara Bucuresti), am ajuns si intr-o companie pe o pozitie de marketing si apoi, m-am decis sa imi fac propriul meu business. Am fost membru de board IGLYO (International Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender Youth Organization) si am castigat un premiu international al Fundatiei ERSTE pentru unul dintre proiectele mele. Scriu si pe Darkq.net atunci cand am ceva de zis. Ma enerveaza minciuna si manipularea, dar si persoanele incompetente. Hai, pa!

Astazi, am primit un newsletter de la Accept in care in 5 randuri anuntau ca Irina Nita NU mai este director al Asociatiei ACCEPT, postul sau fiind luat inca o data de Florin Buhuceanu. Iata cum suna ANUNTUL:

Incepand cu data de 22 februarie, Consiliul de conducere ACCEPT a luat act de revenirea doamnei Irina Nita la pozitia de coordonator de proiecte. Concomitent, l-a desemnat pe domnul Florin Buhuceanu drept director executiv al organizatiei pentru o perioada determinata de timp. Florin Buhuceanu este membru al Accept si implicat in diferite actiuni de advocacy ale organizatiei din anul 1998.”

Nu pot sa spun ca nu ma bucur. Doamne ajuta! In sfarsit! Credeam ca Irina va inchide Accept-ul; oricum asta urma sa se intample in cateva luni, daca mai ramanea in scaun. As vrea sa ma folosesc de aceasta cale pentru a-i felicita pe cei de la Accept pentru decizia minunata! Acum, as avea cateva intrebari:

1. Asa cum se vede in text, Accept nu precizeaza daca vorbim despre o retrogradare sau alt motiv pentru aceasta decizie. Ei ar vrea ca noi sa intelegem ca Irina Nita a renuntat, insa  EU NU CRED! Pe bune!  La cum ii stiu si o stiu, probabil ca s-a intamplat ceva despre care nu pot vorbi! In fine….mai vedem!

2. Cum de acest anunt a fost facut doar in newsletter-ul Accept, care este citit de aproximativ 500 de persoane? Anuntul nu a aparut nici macar pe site sau pe facebook. Nu poti sa anunti in fix 5 randuri ca Accept are un nou director, mai ales asa. Totul suna atat de ciudat si ambiguu.

Cert este ca inca o data Accept nu se dezminte. Totul este spus asa in treacat, fara nicio explicatie, intelege-ti ce vreti ca na, vedem noi.
Sper ca Florin Buhuceanu sa fie un pic mai transparent cand vine vorba de deciziile pe care le ia Accept, o organizatie care primeste fonduri pentru o comunitate si nu pentru cei 40 si ceva de membri pe care ii are organizatia in acest moment.

In final, as vrea sa va spun ca nu credeam ca acest lucru se va intampla. La cum le spunea Irina fostilor mei colegi si anume ca “Nu cred ca am sa pot sa ma mai intorc la pozitia pe care o aveam inainte. Imi place prea mult sa fiu directoare” Ei bine iata ca se poate!
Tam tam!

Asteptam si restul povestii!

BI

13 COMMENTS

  1. Accept nu mentioneaza in comunicat de ce au luat aceasta decizie. Nu se stie nici daca a fost initiativa lor sau a ei. As fi vrut cateva lamuriri. Tu nu?

  2. Despre care om nou vorbesti? Buhuceanu este in organizatie din 1998. Cred in el si stiu ca este un tip fair. Stiu ce a lasat in urma. Dar nou, nu nu, nu prea este 🙂

  3. Habar nu am. Sincer sa fiu sunt foarte putin documentat despre acest ONG, incercam sa fiu politicos.

    Din punctul meu de vedere nu un ONG trebuie sa lupte pentru drepturi egale (indiferent de dreptul in cauza) ci orice alta structura guvernamentala/parlamentara care este (ipotetic) direct responsabila de aceste reglementari.

    Nu pot sa spun ca imi surade atat de mult ideea de a privatiza cauzele sociale si a genera o “vesnica dorinta” pentru alternativ.

     

  4. Am fost curios si am fluturat o fuga situl Accept. Destul de slab actualizat, cam aerisit si in mod special am o intrebare – tot vad ca ati dat in judecata diversi – bine bine – cine a castigat procesul?

  5. Eu cred că s-a întâmplat aşa:

    Domnul Buhuceanu văzând gafa cu MŢR şi după ce a trebuit să apară în conferinţa de presă să o dreagă, a început să comenteze prestaţia echipei. Şi la un moment al discuţiei careva i-a spus ceva de genul  “Da, e uşor să comentezi de pe margine. Ia fă tu ceva dacă eşti aşa deştept” …

  6. “Imi place prea mult sa fiu directoare!” -> epic

    – Oare asa gandesc toti incompetentii aflati intro pozitie de conducere in Romania?

    – Da!

  7. Cand ma fac mare vreau sa fiu Printesa, Printesa cea mai mare tati auzi?
    -vreau Printesa, Printesa.

Comments are closed.

Vezi si...

Până când? (III)

Argumentul social Având originile tot în principiile religioase ale familiei tradiţionale şi ale normalităţii închipuite de alţii, latura socială a intoleranţei mai adaugă şi dimensiunea identităţii naţionale prost înţelese şi duse la extrem spre a servi scopurilor individuale. Agenda naţionalistă cuprinde epurarea de iz fascist a ceea ce unii consideră...

Articole din aceeasi categorie