No menu items!

Un profil, două profiluri

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

GayRomeo este un sistem bun, așa, per total… să zicem că își îndeplinește scopul. Până la un punct.

Una din bubele majore pe care le are este faptul că… oricine își poate crea un cont și își poate asuma orice identitate dorește. Cu un simplu click dreapta pe o poză (de pe Facebook sau alte surse), Save As… un anonim poate pretinde că este altcineva.

Nu odată s-a întâmplat ca diverse persoane (care nu au altceva mai bun de făcut) să creeze conturi false în scopul de a discredita, defăima alte persoane.

În Timișoara treaba e deja… virală, să-i zic așa. Mai multe persoane s-au trezit cu profile false (cu poze furate de pe Facebook, tot tacâmul) care aveau ca headline: “Da, nu mai pot să ascund, am HIV!”. 🙂

În primul rând, niciun om normal la cap nu si-ar pune pe Romeo, ca status, că are HIV. Nu de alta, dar chiar dacă e cineva seropozitiv, nu văd de ce ar constitui acest lucru un headline. A fi seropozitiv este o treabă seriasă, da, de acord, însă nu cred că aceasta e ceva ce trebuie să constituie primul rând din “CV-ul” cuiva, în afara cazurilor în care omu’ are mentalitate de cerșetor.

În al doilea rând, chiar trebuie să aibă mult timp liber cel care nu are altceva mai bun de făcut decât să creeze profile false. Adică… ce plăcere îți poate cauza faptul că ai făcut o chestie de genu’!? Ce fel de om trebuie să fii ca să faci chestii de genu’?

Cel puțin din cauza acestei găuri în sistemul GayRomeo, ar fi super mega tare să ceară la crearea unui cont cartea de identitate scanată. :mrgreen:

Concluzia e că oamenilor cât de cât integrii, chiar și gay fiind aceștia, nu are cum să nu li se facă greață de ceea ce înseamnă “lume gay”. Să ne mai punem întrebarea de ce unii preferă să stea ascunși? Hai să nu…

30 COMMENTS

 1. Eu nu cred că este „buba” nici unui website faptul că niște retardați, frustrați sau sociopați creează profile false. Am întâlnit câțiva bolnavi mintali online pe Romeo, însă de fiecare dată (aproape) am reușit să nu îmi pierd timpul cu ei. O singură dată am fost „momit” la domiciliul unui dintre ei. I-am spus că data viitoare nu scapă nebătut.

  Problema asta nu e una nouă. Și nu se întâmplă doar pe GayRomeo. Cred că este o chestie destul de întâlnită la poponari, chiar înainte de a se inventa „online”-ul.

  Cât despre acești bolnavi care nu au ce face, ei trebuie pur și simplu ignorați. Au o viață atât de jalnică, încât fac tot felul de „jonglerii” pentru a căpăta puțină atenție. Inventează tot felul de povești și drame, se dau drept nu știu cine, se bagă în seamă cu japca, pentru că altceva mai bun nu au de făcut, pentru că ei înșiși sunt niște mari zerouri, pentru că sunt atât de frustrați încât le e teamă de a-și analiza propria persoană. Atenția lor nu poate fi îndreptată asupra propriei persoane, pentru că ar fi îngroziți, pentru că nu ar rezista psihic dramei proprii.

 2. PROFIL-PROFILURI….. sa nu scriem ca in “almanahe” “care este” vorba lui Vanghelie. Profile e plural doar cu referire la constructii . ex:profile metalice, profile de aluminiu.

 3. Tocmai de aia multi fug de “agatatul” in mediul online, desi pentru noi gay-ii este APROAPE singura metoda de a agata.

 4. ©RobertG toata stima si tot respectul, articolul e mai mult decat util. Ai perfecta dreptate legat de GayRomeo.

 5. S-a intamplat si la Iasi prin iarna :))
  Niste fete ametite pe la vreun party de apartament si puse pe sotii au facut un profil pe Romeo unde au prezentat, in ordinea popularitatii, ditamai pomelnicul cu profile iesene, fiecare cu buba/bubele lui(mai mult sau mai putin reale).
  Mie mi s-a parut parut educativ…am aflat ca un fost de-al meu si-o trage pe bani, ca am vreo trei prieteni cu HIV, ca in Iasi se practica gangbang-uri la mine acasa si multe multe altele. Evident ca profilul a fost desfiintat de site in cateva zile.
  Parerea mea e ca cineva face asa o lista neagra din cateva motive clare:
  1. e frustrat pentru ca a fost uitat de lume
  2. vrea razbunare pe cineva din trecutul sau
  3. …

  lista continua

 6. Asa este @RobertG insa cei de la Romeo ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta cu toate ca nu vad ce ar putea face

 7. Eu fac parte din categoria celor care nu-si pun poza la profil. De ce? Motivele mele. Unii au zis ca sunt prea discret. La momentul actual nu esti niciodata PREA discret. Esti! Dublarea profilelor/pozele false, etc fac parte din natura cautarilor online. A cauta online e uneori un fel de scotocire intr-un car cu fan a unui ac despre care nici nu stim ca exista. Tocmai de aceea iti asumi aceasta aruncare a zarurilor cand esti in virtual. Nu ca in realitate ai mai multe sanse… din pacate…

 8. E prăpăstioasă ideea cu webcamul, fiindcă s-ar putea ca adminii să trebuiască să recunoască userii după IQ-ul de la XL în sus.:P

  Poate că o soluție ar fi verificarea IP-ului la crearea contului. Măcar cei care vor mai multe profiluri să se chinuie puțin cu proxy și alte chestiuni similare, exact ca-n bancul cu crema pentru naufragiați. Te mănâncă rechinii și dacă te dai cu cremă, dar așa mai în scârbă.

  Singura soluție care elimina situația existentă ar fi cea cu buletinul scanat și cu profil cu poză obligatorie, dar nu e aplicabilă.

 9. biine mă!
  Păi interesul adminilor e să aibă cât mai multe ID uri (ca să nu-ţi dau satisfacţie, robertcj ). Doar n-or fi proşti să elimine dublurile…

 10. @rediam si daca au Ip dinamic ??? Cat despre partea cu buletinul nu sunt de acord ( buletinul ) este un act si sincer nu cred ca ai vrea sa ai parte de niste “surprize surprize”

 11. Dacă au dinamic, atunci să fie sănătoși..să le facă în ciudă ălora cu static care nu-și pot face al inșpelea cont.:P

 12. @rediam eu am IP dinamic insa nu am en conturi pe romeo ( defapt sunt si eu recent pe acolo ) si sincer am ramas putin stupefiat de ce specimene exista” pe acolo – Aleluia 🙂

 13. Stupefiați rămânem zi de zi la ce vedem pe stradă, nu m-ar mira de ce ar fi altfel pe romeo. Contează și cum ne prezentăm pe sait. Un profil mai complet și mai plin de informații, mai interesant, va atrage și utilizatori pe măsură. Că unii sunt picați din lună și deranjează oricum, e altceva. Părerea mea e că pentru un sait cu un astfel de format, așteptările sunt prea mari. Cât timp alternative nu prea se întrevăd, un stomac mai rezistent rezolva parțial problema.:)

 14. Aici se pune o problemă care nu ţine obligatoriu de “lumea gay” în sine, ci de principiul identităţii şi comunicării într-un spaţiu virtual. Oameni de joasă speţă nu sunt pe Romică într-o proporţie mai mare decât în viaţa reală, dar fiind o comunitate mai limitată numeric decât “lumea întreagă”, sunt mult mai uşor de observat. Iar în spaţiul virtual este cu atât mai uşor să îţi asumi o mască şi să mergi cu ea cât de departe poţi. Poţi să te ascunzi uşor în spatele câtorva replici bine plasate.

  Nu mi s-ar părea corectă solicitarea unei cărţi de identitate scanate pentru crearea unui cont, asta i-ar speria pe mulţi, in special pe cei care abia descoperă acest “tărâm” şi păşesc timid prin el şi tresar la fiecare chestie. Soluţia cea mai bună, după părerea mea, ar fi să învăţăm să avem încredere în propriul discernământ şi să îl folosim pentru a evalua şi a filtra persoanele cu care ar fi bine sau cu care dorim să interacţionăm, să conştientizăm când este momentul să trecem mai departe şi să nu insistăm în relaţionarea cu un om care nu merită atenţia noastră din varii motive.

  Într-adevăr, pe principiul acesta, fiecare persoană nou cunoscută constituie un risc pe care ţi-l asumi. Totuşi, dacă nu eşti pus şi în situaţia de a relaţiona cu oameni de joasă speţă cum să înveţi să-i eviţi?

 15. ALN eu aş spune ca “oamenii de joasă speţă” sunt o parte din noi. Fiecare avem înăuntru câte un nenorocit care se zbate să iasă la iveală. Mă mir şi eu câteodată cât sunt de prost, de nesimţit, sunt oare singurul?
  Poate că GR îi oferă oribilului dinăuntru o supapă. Dacă n-ai avea profilul ăla sordid în paralel cu cel onorabil poate ţi-ar ieşi pe frunte un coş dezgustător şi n-ar mai trece.
  PUR TEORETIC, zic şi eu…

 16. @CM Fără discuţie în fiecare din noi zace o latură… “întunecată” să-i spunem. Şi cu toţii avem nevoie de acea supapă prin care să ne exprimăm această latură ca să nu începem să hăcuim virgine în pădure lângă Bucureşti.

  Şi de acord că pentru unii GR este un loc de joacă perfect pentru această manifestare sordidă. Nu condamn pe nimeni în acest sens, şi nici nu mă apuc să fac catalogări, punctam mai degrabă nevoia de căpătare a experienţei prin interacţiune pentru a ne putea exersa raţional dreptul la a alege cu cine relaţionăm şi cu cine nu fără a recurge la soluţia menţionată în articol: aceea de a limita plaja de utilizatori prin solicitarea unei identităţi reale şi transformarea GR în Okazii.ro.

 17. Păi ideea respectivă e trăznită. Încă puţin şi o să ni se ceară să dovedim şi încadrarea în treptele de dimensiuni. Adică să mergem la un birou de metrologie ceva şi să ni se măsoare cu laseru'( Doamne apără şi păzeşte!!!! )

 18. prea multe profile false pe net in ziua de azi si din ce in ce mai multe persoane care isi dau alta identitate si pe langa asta putine persoane care in fata calculatorului(lumea virtuala)e natural ca si in cea reala restu lasa de dorit:))

 19. Prostia nu cunoaste limite,dar in schimb cunoaste o gramada de oameni……..nu va mai mirati oameni buni ca n-are rost:))fiti rationali numai visati ca n-are rost:))i pe gayromeo.com si pe facebook,twiter,tagged sunt profile false pe banda rulanta incercati sa nu dati add doar pe care sunteti siguri cas ok si cai stiti live amici virtuali nu se merita,o zic din propria mea experienta:D

 20. Problema profilelor false nu e nou si echipa GR e perfect constienta de ea. In cazul in care va treziti cu identitatea furata, exista un formular special de raportare si efectul este foarte rapid. Cat priveste conturile false, trimisul de documente scanate nu se va implementa EVER! Planetromeo a luat fiinta in Germania dar s-a mutat in Amsterdam tocmai pentru o lege germana aprobata acum cativa ani cerea userilor sa trimita prin posta o copie dupa un document de identitate. GR tine la intimitatea si siguranta personala si a decis sa plece. Totusi a avea profile multe dar false nu este ceva ce adminii isi doresc, motiv pentru care periodic acestea sunt identificate (dupa unee metode care nu sunt facute publice) si sterse. Desigur, daca cineva isi face pur si simplu un al doilea cont, probabil nu va fi identificat niciodata ca are 2 conturi. Dar daca cineva face zeci de conturi fantoma, are toate sansele sa fie descoperit. Da, GR isi doreste cat mai multe profile dar sa fie de persoane reale si nu fantome.
  De aceea merita sa va uitati la autenticitatea profilului, la numarul de vizite, prietenii salvati samd. Iar daca aveti idei despre cum sa imbunatatim platforma asta, folositi cu nadejde formularul de pe site cu sugestii. Puteti scrie chiar si in romana, citesc personal fiecare mesaj!

 21. Chestia cu cartea de identitate sperie multa lume. Pe sistemul unui blog strain, se poate inlocui cu o poza personala in care sa se vada mecla in timp ce tii in mana o foaie pe care sa scrie “abc”, “123”, “gayromeo” etc. Verified.

 22. @adi asta deja se face in cazul raportarii unui profil cu poze furate. Daca cineva ti-a luat identitatea trimiti o poza cu nr de profil pe ea. Dar aceasta procedura nu va fi folosita pt verificarea tuturor conturilor ci ramane la latitudinea userilor sa isi construiasca autenticitatea.

 23. Adi sa stii ca asta deja se face in cazul raportarii unui profil cu poze furate. Daca cineva ti-a luat identitatea trimiti o poza cu nr de profil pe ea. Dar aceasta procedura nu va fi folosita pt verificarea tuturor conturilor ci ramane la latitudinea userilor sa isi construiasca autenticitatea.

 24. @Florin Pai se face in cazul special in care iti e fuata poza, daca s-ar cere ca la inregistrare sa urmezi procedura respectiva, s-ar cunoaste de la bun inceput cine e verified si cine e cu semnul intrebarii. Adica sa apara la profil “user verified”.

 25. Problema este cu tarile unde homosexualitatea e persecutata. Userii din Rusia, Irak, Turcia, aproape tot Orientul Mijlociu, Africa si Asia isi vor pierde probabil conturile daca facem acest lucru obligatoriu. Ca o idee de verificare optionala, ar putea fi o idee valoroasa daca voi credeti ca profilele false sunt o problema. O voi trece pe agenda de discutii din ianuarie si vedem ce decizii se iau in sensul asta. Dar evident, mai mult de atat nu pot sa promit. Si chiar daca este acceptata pentru dezvoltare, probabil va dura destul de mult pana sa se implementeze avand in vedere ca energia noastra curge acum intr-o alta directie 😛

 26. Cred ca problema aceasta este o falsa problema, pentru ca la o adica, poti fi depistat, si mai mult urmarita toata activitatea ta pe net de la prima tasta batuta.
  Cine crede ca poate fi anonim pe internet se inseala amarnic, oricand un specialist poate afla absolut orice activitate facuta. De asta nici nu se strofoaca sa inregistreze fiecare utilizator, pentru ca oricum poate fi aflata persoana din spatele oricarui device din lume. Si cu cat intri mai des cu atat e mai usor de depistat cum si ce faci.
  Este de preferat sa lasi posibilitatea impresiei de anonimat si sa lasi individul sa se simta in siguranta, lasand sa se manifeste “infractional” pe internet. Pentru multi internetul este o supapa, o refulare de care autaritatile sunt constiente si pe care o prefera virtual decat manifestata real.

  Acum vizavi de Romeo, cred ca nici nu ar trebui adusa in discutie aceasta falsa problema, tocmai din motivele suse de Florin, cele ce tin de userii din tarile unde homosexualitatea este persecutata.
  Fiindca nui asa? Uitam ca inca exista tari unde a fi homosexual este = cu executia.

Comments are closed.

Vezi si...

Timișoara King Bed

- Ce faci? - Ma plictisesc. - Nu vrei sa nu ne mai plictisim amandoi? 03:00, astept langa o intersectie... Timisoara e pustie de cateva ore deja, intotdeauna mai trece unu’ pe strada totusi, iar eu ma fac ca nu-l vad, fiind preocupat cu butonatul telefonului, complet aiurea, ca sa treaca timpul...

Articole din aceeasi categorie