No menu items!

Toata lumea ma iubeste, Iata Imparatia Ta

Acelasi autor

Eu, ca centru al universului

Eu, eu, eu. E intotdeauna vorba de mine. Restul nu mai conteaza. Dupa o discutie tampita dintr-un bar, cel cu care ar fi trebuit...

De ce sa îmi pese?

In comunicarea publica e imperios sa avem o viziune ce va da coerenta miscarii LGBT. Fara viziune nu poti crea un standard al excelentei,...

Scene din viata De Dincolo: Copilul si Diva

1. Scrisoare  De Dincolo: "Mon amour, Eram obosit. Tot ce am vrut era imbratisarea ta ca sa pot, in sfarsit, sa adorm in confortul bratelor tale....

Domnilor PSI, Dl. Plesu, cum e treaba cu copchilu’?

Scriu acest articol, aparent târziu, referitor la ce s-a debitat in jurul vestitului afis impotriva homofobiei, din motive de neintelegere a evenimentului şi bănuiesc...

Pagini de jurnal – gustul tentatiei

Eram copil, prin clasa a 7-a, si la televizor dau peste acest videoclip. Imagini si versuri ce inca ma rascolesc. Are, cred eu, cea...
paul-adrian
paul-adrian
somnul ratiunii naste monstrii

Primesc de curand un email dragut. Citez doar un fragment:

“Sa ascultam Cuvantul Domnului plin de Intelepciune. Iata cum ar trebui sa fie o societate cu adevarat Crestina dupa cum ne preabine sfatuieste Dumnezeu cel Milostiv caci cei care ignora Vechiul Testament ignora o parte din Vorbele Domnului si deci Intelepciunea Sa. Ori ascultam Cuvantul Lui pe dea’ntregul, ori defel. Leviticul – cartea a treia a lui Moise 20:13:  “De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire şi să se omoare, că sângele lor asupra lor este”. Isaia 40:8: “Iarba se usucă şi floarea se veştejeşte, dar Cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac!

Cum sa raspund acestui email? Iata un fragment din raspunsul meu:

“Perfect, hai sa respectam Biblia. Eu unul sunt de acord. Cu permisiunea dumitale, voi cita atat Vechiul cat si Noul Testament Ortodox, ca sa arat sfaturile Preainteleptului Dumnezeu. Biblia a fost scrisa sub insuflarea Duhului Sfant, nu?

Exodus 31:12. Şi a mai vorbit Domnul cu Moise şi a zis: 15. Şase zile să lucreze, iar ziua a şaptea este zi de odihnă, închinată Domnului; tot cel ce va munci în ziua odihnei va fi omorât. Ei bine, Cuvantul Domnului trebuie respectat cu strictete ori defel. Haideti sa omoram pe toti care lucreaza Duminica in magazine, spitale, politie, pompieri, fabrici, furnizorii de internet, apa, televiziune, curent electric s.a.m.d. E cuvantul Domnului!

Deuteronomul – A cincea carte a lui Moise, Capitolul 21:18.  De va avea cineva fecior rău şi nesupus, care nu ascultă de vorba tatălui său şi de vorba mamei sale şi aceştia l-au pedepsit, dar el tot nu-i ascultă,19. Să-l ia tatăl lui şi mama lui şi să-l ducă la bătrânii cetăţii lor şi la poarta acelei cetăţi şi către preoţii cetăţii lor să zică:20. Acest fiu al nostru este rău şi neascultător, nu ascultă de Cuvântul nostru şi este lacom şi beţiv”.21. Atunci toţi oamenii cetăţii lui să-l ucidă cu pietre şi să-l omoare. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău şi toţi Israeliţii vor auzi şi se vor teme. Oare ce ar spune SuperNanny despre asta? Deci e cuvantul Lui, sa-l respectam, da? Sa omoram copiii neascultatori.

Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 18:8. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.9. Şi dacă ochiul tău te sminteşte, scoate-l şi aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viaţă cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. Deci daca ai probleme comportamentale, poti uita de consilieri, psihiatrii, psihologi, medici, prieteni, sfaturi preotesti. Mutileaza-te. E mai simplu, nu?

1 Timotei 2:11-12 “Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai pe sus de bărbat, ci să stea în tăcere” Femei profesoare? E un nonsens… Femeia sa stea la cratita.

Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 2:9. Slugile să se supună stăpânilor lor, întru toate, ca să fie bine-plăcute, neîntorcându-le vorba,10. Să nu dosească ceva, ci să le arate toată buna credinţă, ca să facă de cinste întru toate învăţătura Mântuitorului nostru Dumnezeu. Deci daca nu mi te supui ca sclav, nu faci cinste lui Dumnezeu.

Osea, Capitolul 14:1. Pustie să ajungă Samaria, fiindcă s-a răzvrătit împotriva Dumnezeului ei! Să cadă în ascuţişul sabiei, pruncii ei să fie ucişi şi femeile care i-au zămislit să fie spintecate! Iata deci ce doreste Dumnezeu cel vesnic milostiv celor ce nu il asculta. Vor suferii pana si copiii inocenti.

Leviticul – cartea a treia a lui Moise, capitolul 25:1. Grăit-a Domnul cu Moise pe Muntele Sinai şi a zis:[…] 44. Iar ca să-ti ai robul tău şi roaba ta, să-ti cumperi rob şi roabă de la neamurile dimprejurul vostru. 45. Puteţi să vă cumpăraţi şi din copiii străinilor, care s-au aşezat la voi, şi din neamul lor, care este la voi şi care s-a născut în pământul vostru; pot să fie averea voastră. 46. Puteţi să-i daţi moştenire fiilor voştri după voi, ca orice avere, veşnic să-i stăpâniţi, ca pe robi. Iar asupra fraţilor voştri din fiii lui Israel şi unul asupra altuia, să nu domniţi cu cruzime.” Deci eu fiind de neam superb pot sa imi iau robi din alte neamuri. Cine vrea sa il iau sclav si nu e neam cu mine? Caci e voia Domnului, Amin. Voi cum ati reactiona daca parintii vostrii v-ar vinde ca slavi? E voie dupa cuvantul Domnului!”

Iesirea, a doua carte a lui Moise, Capitolul 21:1.”Iată acum legiuirile pe care tu le vei pune în vedere lor:” 2. De vei cumpăra rob evreu, el să-ti lucreze şase ani, iar în anul al şaptelea să iasă slobod, în dar. 3. Dacă acela a venit în casa ta singur, singur să iasă; iar de a venit cu femeie, să iasă cu el şi femeia lui. 4. Dacă însă îi va fi dat stăpânul femeie şi aceasta va fi născut fii sau fiice, atunci femeia şi copiii ei vor fi ai stăpânului lui, iar el va ieşi singur. 5. Iar dacă robul va zice: Îmi iubesc stăpânul, femeia şi copiii şi nu voi să mă liberez 6. Atunci să-l aducă stăpânul lui la judecători şi, după ce l-a apropiat de uşă sau la uşori, să-i găurească stăpânul urechea cu o sulă, şi-l va robi în veci. 7. Dacă cineva îşi va vinde fiica roabă, ea nu va ieşi cum ies roabele. 8. Dacă ea nu va plăcea stăpânului său, care şi-a ales-o, să-i îngăduie a se răscumpăra, dar el nu va avea voie s-o vândă la familie străină, după ce i-a fost necredincios. 9. Dacă a logodit-o cu fiul său, atunci să se poarte cu ea după dreptul fiicelor. 10. Iar dacă va mai lua şi pe alta, atunci ea să nu fie lipsită de hrană, de îmbrăcăminte şi de traiul cu bărbatul său.” 11. Iar dacă el nu-i va face aceste trei lucruri, să iasă de la dânsul în dar, fără răscumpărare. Sclavia e normala in ochii lui Dumnezeu iar femeile nu au nici un drept. Pot fi vandute precum orice oratanie din ograda cu conditia ca stapanul sa ii ofere hrana, imbracaminte si sex cu noul cumparator.

p.s. Sper ca nu am jignit nici un crestin prin faptul ca am citat din intelepciunea lui Dumnezeu, cele scrise sub Insuflarea Duhului Sfant.

Previous article
Next article

11 COMMENTS

 1. cu cat religia institutionalizata va pierde teren, cu atat ii va fi mai bine umanitatii.

 2. Spiritualitatea reprezinta metoda cea mai personala, calea cea mai sacra si legatura cea mai intima a omului cu Dumnezeu (el insusi / adevarul / universul / tot ceea ce este / creatorul si creatia s.a.
  Religia este instituia prin care unii oameni impun altora spiritualitatea lor.

 3. @ Cosmin, eu n-am scris de biserica. eu am scris din Biblie, asa cum ne descrie ea Cuvantul lui Dumnezeu al Crestinilor, celor care cred in Dumnezeu si Iisus Hristos. Fa mai bine un portret din citatele mele decat sa inventezi un alt dumnezeu si sa zici ca e Dumnezeu. Asta e Dumnezeul caruia noi, crestinii, ne inchinam. Ce e asa de greu de inteles? Acesta e Cuvantul lui Dumnezeu, cel din citatele mele. Mai am si alte citate minunate daca vrei. Fa-i un portret lui Dumnezeu incepand de la Biblie. Lasa politica.

 4. Draga paul,ce te ambalezi mai mult decat trebuie… Fiecare cu ce-l doare😐 (iarta-l si tu ca de… e de-al nostru)

 5. Unde apare termenul de biserica in comentariul meu, sunt teribil de curios sa aflu. Cat despre notiunea de “Dumnezeu inventat” mi se pare cam simplista si voi lamuri imediat. Si care politica? :-/
  Am impresia ca nu mi s-a inteles prea bine comentariul, asa ca voi incerca un addendum.
  Comentariul meu era, mai degraba, o referinta la “email-ul dragut” pe care l-ai primit, sprijinit, intr-un fel, de absurditatile pe care le-ai citat din Biblie. “Dumnezeul la care noi crestinii ne inchinam”? Eu pot spune ca sunt si crestin si nu ma inchin la un Dumnezeu rau, violent, sadic, dusmanos, homofob, xenofob s.a.m.d.
  Ca sa clarific si mai departe: fiecare om este o fiinta suverana dpdv al propriului spirit si constiinta. Eu am tot dreptul sa decid cine este si cine nu este Dumnezeu pentru mine. Am tot dreptul sa ma consider si crestin si budist si taoist si ce mai vreau eu. Si am dreptul sa decid, pentru mine, ce-i aia un crestin, un budist, la cine se inchina si ce cred ei. Nimeni si nimic, nici macar Biblia, nu are dreptul sa-mi dicteze mie ce-i aia Dumnezeu si cu ce se ocupa. Punct.
  Oricune considera, din orice motiv, ca varianta lui despre Dumnezeu este singura corecta si adevarata si mai mult, ca toti ceilalti sunt obligati sa creada aceleasi lucruri… este o persoana care functioneaza dupa niste principii morale si spirituale de-a dreptul rudimentare. Si se pare ca n-a auzit ca ce face el s-a mai facut de-a lungul timpului si s-a numit “inchizitie”, “cruciada”, “colonizare” s.a.m.d.
  Va incurajez pe toti sa nu intoarceti spatele sufletului fostru (care in acceptiunea mea este sinonim cu adevarul / creatia / Dumnezeu / Universul s.a.m.d.) Suntem fiinte infinit de frumoase, creatoare, puternice si spirituale. Libertatea si suveranitatea noastra sunt drepturi universale. Putem alege sa ni le exercitam sau nu:) In asta consta liberul arbitru.
  Supun atentiei voastre doua materiale care, pentru mine, sunt de referinta:
  http://www.youtube.com/watch?v=wktlwCPDd94
  http://www.youtube.com/watch?v=XgTwD08cGEM

 6. Exista o misconceptie generala in “comunitatea” gay – Dumnezeu este dusmanul libertatii expresivitatii sexuale. In nici un caz. Dpdv biblic majoritatea bisericilor “majore” (printre care si BOR) sunt apostaziate, bisericile Corintului pline de curvasaraie saamd. Si cand spun asta nu ma refer la acte sexuale ci indobitocirea aplicata asa numitelor mase care sustin un crez comun aflandu-se in incapacitate efectuarii unei alegeri. D-eaia e si finantata din bani publici.

  RMB: Cavalerii medievali (catolici) ucideau protestantii si musulmanii “In numele lui D-zeu”. Furia spre biserica, spre nerespectarea constitutiei republicane si a unei aplicari defectuase a codului civil – nu spre D-zeu si credinta.

 7. @Cosmin Multumesc pentru ca ai dezvoltat. acum cred ca inteleg. E vorba pana la urma de valori pe care le impartasim cu totii, indiferent de religia in care am fost crescuti. Sper ca cei care vad in religie ceea ce vezii tu sai fie cati mai multi. Ar fi o lume mai pasnica.

Comments are closed.

Vezi si...

Răspuns Mitropolitului Banatului

Asociaţia MozaiQ condamnă implicarea Bisericii Ortodoxe Române în chestiuni ce ţin de organizarea laică a statului român. Declaraţiile recente ale Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, care cere modificarea Constituţiei reprezintă o ingerinţă în chestiuni care aparţin statului. Separarea dintre stat şi biserica este unul din principiile fundamentale ale democraţiei, iar...

Articole din aceeasi categorie