No menu items!

Sexualitatea și statisticile

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Mă distrează cam tot ce se cheamă “media” pentru că mai nou o văd ca pe un instrument numa’ bun să îți pună în mișcare neuronii. De ce spun asta? Păi, când (de multe ori fără să vrei) auzi sau citești câte ceva ai două opțiuni: ori “înghiți” informația nemestecată și o iei “de bună”, ori o rumegi puțin.

Numarul lesbienelor este dublu fata de cel al barbatilor gay!

… spune nush ce studiu lu’ pește din Statele Unite, al cărui rezultat nu a întârziat să apară și prin România.

De fapt, în ce a constat acest studiu?

Păi au mers pe stradă și au întrebat oamenii dacă au (nu le-am mai tradus că-și pierdeau “valoarea”):

 1. Vaginal intercourse with opposite sex
 2. Anal sex with opposite sex
 3. Oral sex with opposite sex
 4. Any type of sex with same sex

Nu specifică nimeni eșantionul chestionat (teoretic, cu cât e mai mare eșantionul cu atât rezultatele ar trebui să fie mai fidele) iar rezultatul este reprezentat chiar și grafic.

Numărul gay-ilor să fie mai mic decât cel al lesbienelor?
Adevăr sau provocare?

Conform graficului – 97, respectiv 98 de procente din rândul bărbaților și femeilor au întreținut “vaginal intercourse with opposite sex”. Ok. Apoi, 90% si 89% au pus și gurița pe prăjitură. În cazul sexului anal este o discrepanță de 8%: 44% dintre bărbați spun ca au făcut sex anal cu sexul opus, pe când doar 36% dintre femei… confirmă. Mă întreb cu cine o fi făcut sex anal cei 8% daca nu cu “opposite sex”?


Doar 6% dintre bărbați au admis că au întreținut relații sexuale cu alți bărbați iar în tabăra femeilor procentul crește brusc la 12%. În același timp dacă din cei 97% de bărbați hașurați cu albastru (ăia cu “vaginal intercourse with opposite sex”) îi suprapunem peste cei 6% din categoria “any type of sex with same sex” ne dă:

 • 3% bărbați bisexuali
 • 3% exclusiv homosexuali

În condițiile în care sexualitatea este și va rămâne o necunoscută din multe puncte de vedere mă întreb ce impact are asupra majorității statisticile de acest gen?

În altă ordine de idei, dacă un bărbat a avut cândva (în armată, la închisoare, cămin sau pur și simplu…) o relație sexuală cu cu un alt băiat… înseamna ca e gay? Tot așa, dacă o femeie “s-a jucat” cu o prietenă de shopping… înseamnă că e lesbiană?

Cât de gay trebuie să fie un gay ca să fie… gay?

Peste tot exista “încadrarea”: “noi, heterosexualii” și “noi, gay-ii”. Cine e de fapt pur heterosexual și cine e pur homosexual?

5 COMMENTS

 1. Pentru cei 8%, mincinoșii…

  Zoofilia a fost declarata legala prima data pe vremea Revoluției Franceze (în 1791). De asemenea, mai sunt chestiile gonflabile “disponibile”.

  Statisticile sunt făcute, de obicei, pentru a crea o imagine de ansamblu. Când ne lovim totuși de etica (putea fi, în realitate, un fifty’fifty any type of, with same sex), “specialiștii” sugerează păstrarea lucrurilor la nivelul marii, expunând plaja cu tipi și tipe îmbrăcate, ca exemplu pozitiv și (prin urmare) demn de urmat.

  Dupa mintea mea, orice bărbat e homoafectiv, asa cum orice femeie este și ea, la rândul ei! In schimb, cine teoretizează (în conștientul lui/ei) și, plus de asta, aplica, e o chestiune de individualism.

 2. Cat de gay esti sau nu este doar in creier. Si in ceea ce priveste statistica, as avea de spus doua chestii: 1. barbatii au tendinta (dovedita) de a isi supraestima numarul de parteneri/partenere de sex si experienta sexuala in general, pe cand femeile au tendinta de a o subestima. si 2. Asa usor se pot manipula statisticile, de nu va vine sa credeti. Si schimband o virgula sau un cuvant intr-o intrebare sau intr-o explicatie a unui tabel se poate schimba sensul intreg. Eu personal sunt foarte sceptic fata de statisticile care nu vin cu esantion, formularea exacta a intrebarilor, diversi parametri matematici, metodologie, etc. Sondajele de pe Eurostat sunt exemple bune despre cum trebuie sa fie un sondaj. Ca la o adica oricine poate intreba la intamplare oameni pe strada orice, dar asta nu inseamna ca face statistica.

Comments are closed.

Vezi si...

Espejos

Yo te amé, tal vez te sigo amando... El amor y la felicidad por el mundo estarán andando. Juntos, mano en mano son la unidad. Corriendo, de mi lado tú te fuiste. Mis ojos lágrimas de sangre lloran, mi alma se ha quedado triste. Tiempo y llanto tu imagen borran. Nuestro secreto siempre vuelve, siempre va, volando,...

Articole din aceeasi categorie