No menu items!

WordPress 3.2 & Buton Google +1

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Ieri, de ziua americănească a independenței, WordPress-ul a scos la iveală versiunea 3.2 a binecunoscutului CMS. Cum ne place, (place, place, place) să fim cu toatele apdatate și apgradate… a apăsat și subsemnatul pe butonul cu pricina. WordPress 3.2 a fost dedicat lui George Gershwin (1898-1937), compozitor și pianist american.

Eu mereu sunt pro update-uri… pentru că DarkQ momentan are activate câteva zeci de plugin-uri (extensii) și nu am chef ca peste 1-2 ani să fie incompatibilități sau te miri ce chestii nemaivăzute și nemaiîntâlnite.

WordPress 3.2 vine cu peste 400 de mici schimbări, cele mai semnificative fiind:

 • Panou de administrare ușor schimbat
 • Timpi de încărcare reduși
 • Experiența scrierii îmbunătățită (mia asta îmi place cel mai mult, o să vă explic imediat de ce)
 • Ceva “security fixes”
 • Îmbunătățiri la capitolul upgrade

.. și multe altele.

Vă spuneam de adăugarea de articole, experiența acestui pas (crucial, de altfel). De exemplu, acum, dacă mergem la secțiunea de adăugare articole (Posts > Add New), și dacă dăm un click pe Toggle Fullscreen Mode, ca în imaginea de mai jos:

Wordpress 3.2
Wordpress 3.2

ni se deschide, în aceeași fereastră câmpul de editare (în întreaga fereastră a browserului), simplu, cu fundal alb. Ca să ieși din modul fullscreen tot ce trebuie să faci este să mergi cu cursorul spre partea superioară a paginii. E foarte mișto. Try it. Arată cam așa:

Just Write.
Just Write.

Nuș… io găsesc foarte drăguț.

O altă chestie, până nu uit: Google +1.

Lângă butonul de LIKE, marca Facebook, de acum încolo vom avea și noul boton +1 al Google-ului. Știu că nu este cel mai plăcut lucru să avem cele două butoane acolo, dar… merită.

Cunoscând modul de operare al celor de la Google, sunt convins mai devreme sau mai târziu aceste +1-uri, voturi dacă vreți (lol, ce nașpa sună) vor conta la rancarea unei pagini. Adică, o pagină care va avea mai multe “aprecieri” va fi mai bună decât o alta fără aprecieri.

În același timp, cei care aveți cont Google (Gmail) probabil că ați observat deja aceste mici botoane în dreptul rezultatelor Google.

Teoretic, Google spune ca butonul utilitatea lui +1 va contribui la experiența utilizatorilor. Bine, ei asta spun la orice scot nou, dar trebuirile au locică pe undeva. Adică… dacă eu am 10 prieteni adăugați în contul meu Google, și eu dau un +1 la o pagină web… de exemplu la un blog despre gay plecând de la cuvântul de căutare “gay Romania”… și unul din acei prieteni va căuta același lucru peste 1 an… în rezultatele de căutare site-ul “votat” va apărea în față.

Promit să nu mai pun alte butoane, și eu prefer un design cât mai liniștitor, curat și plăcut.

Evident, dacă sesizați ceva erori, vă rog mult trimiteți un mail la admin@darkq.net cu anomalia gasită și spuneți-mi ce browser s-a folosit.

Așadar, happy blogging cu WordPress 3.2 și Google +1.

3 COMMENTS

 1. Dragutzel. Inca o chestie; cata vreme exista și “dezactivare”, that’s fairplay to me! 😎

 2. adevarul in ziua de azi este ca daca ratezi sansa apgredurilor, apdatarilor, extensiilor, prelungirilor, incepi sa putrezesti incet incet si asta fratilor nici macar cu miros. Stiti ca atunci cand putrezesti emani un miros inmiresmat care este atat de senzual incat iti vine greata si vomiti si intestinul gros. E, ATUNCI CAND NU FACI TOATE ALEA ZISE MAI SUS, incet incet ramai in mirosul ales, fiindca ceilalti care sunt atenti la toate noutatile astea interesante, le folosesc, ajungand sa simta extazul viagrei pana la producerea unui infarct, murind fizic, dar spiritual in nirvana, fiind invidiat de apropiati care nici in vis nu isi mai puteau imagina o asa de fabuloasa realitate, dar realitate care a stiut sa fie, apgradata, apdatata, ect.

  morala?

  folositi prezervativul indoteauna.

Comments are closed.

Vezi si...

Ce vei face/ai făcut azi?

Așa, plain and simple. S-auzim.

Articole din aceeasi categorie