No menu items!

Serile Filmului Gay 2010: Tot ce trebuie să știi

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Așa cum am fost obișnuiți deja, Clujul va fi și în acest an gazda Serilor Filmului Gay. Evenimentul la care sunt așteptați zeci de invitați și sute de spectatori va avea loc între 11-17 octombrie.

Scopul SFG 2010

SERILE FILMULUI GAY Internaţional Film Festival îşi propune să transmită într-un mod corect şi cât mai eficient un mesaj de deschidere către diversitatea culturală şi acceptarea valorilor individuale. Așadar, Serile Filmului Gay aduce în prim plan, atât la propriu cât și la figurat, cultura LGBT.

Ce aduce nou anul acesta SFG?

Serile Filmului Gay 2010 este o ediţie specială, spun organizatorii. Proiectul de iniţiativă locală a echipei clujene de voluntari din cadrul programului “Eu sunt! Tu” (PSI România) constă în transmiterea de know-how în ceea ce priveşte organizarea unui festival de talie internaţională menit să fie o punte de legătură între comunitatea gay şi societatea civilă din Cluj-Napoca. Festivalul din octombrie devine aşadar partea “practică” a acestui proiect.

Film Gay
Film Gay

Din câte am înțeles, anul acesta Serile Filmului Gay a beneficiat de cei mai mulți parteneri media, cea mai bună finanțare, cea mai tare echipă organizatorică (Eu sunt! Tu? și BAAR). Așadar, cred că va fi un ediție SFG de pomină.

Mai multe filme, mai multă diversitate

Pe durata întregului festival vor rula filme cu tematică LGBT căt și filme care vizează drepturile omului, grupate în urmatoarele categorii:

 • filme de scurt metraj
 • filme de lung metraj
 • documentare

Pentru a afla titlurile acestor filme, click aici, aici și aici.

Gala Premiilor Gay, like never before

Deja traditionalul eveniment, Gala Premiilor Gay, în care se vor premia personalitățile vieții publice românesti care s-au implicat sau au sprijinit comunitatea gay-lesbi din Romania se va desfășura și în acest an în cadrul Festivalului International de Film “SERILE FILMULUI GAY”, despre care vorbisem mai sus.

Gala Premiilor Gay 2010
Gala Premiilor Gay 2010

De aceasta data propunerile pot fi facute de dvs. trimitand un email la office@serilefilmuluigay.ro pana la data de 1 octombrie dar si de un juriu de specialitate.

Categoriile sunt:

 • Melodia gay a anului
 • Cea mai obiectiva emisiune TV (cu o tematica LGBT)
 • Cel mai sexy barbat:
 • Cea mai sexy femeie:
 • Creatorul de moda al anului
 • Premiul pentru activism LGBT
 • Premiul pentru promovarea culturii LGBT
 • Cel mai bun mijloc de informare al comunitatii
 • Cel mai bun blog gay al anului
 • Cel mai popular drag-queen din România
 • Best Gay Party
 • Best LGBT Event
 • Organizatia anului 2010
 • “Omul anului” pentru sprijinirea comunitatii LGBT din România
 • “Bila Neagra”

Intre 1 si 15 octombrie propunerile vor fi centralizate si analizate de juriu. Componenta acestuia va fi facuta publica la finalizarea jurizarii.

Anuntarea premiilor se va face in timpul Galei Premiilor Gay de sambata 16 octombrie.

Resurse suplimentare:

 1. Serile Filmului Gay, site oficial.
 2. Programul complet al evenimentului.
 3. PSI Romania
 4. Eu Sunt! Tu?

Ne vedem pe-acolo. :mrgreen:

6 COMMENTS

 1. Sa fim seriosi, mai trebuie facuta o nominalizare, sau pana si o preselectie la “Melodia gay a anului?”
   
  Ale-Alejandrooooooo 🙂

 2. DEPINDE DE GUSTURILE FIECARUIA MIE DE EXMPLU IMI PLACE FOARTE MULT SA MA ALINTE CU VB SI CU MANGAIELI, SI M-A CUCERIT!

Comments are closed.

Vezi si...

Cum v-ati petrecut Craciunul?

Hi guys! Am revenit! In sfarsit am acces la calculator! Acasa la Ploiesti mi-a murit unitatea, mi-am petrecut Craciunul acolo asa ca n-am putut decat sa mai citesc seara pe tilifon ce a mai aparut nou aici. Voi cum v-ati petrecut Craciunul? Eu m-am imbarcat pe 23 seara la metrou, am ajuns...

Articole din aceeasi categorie