No menu items!

Cristian Branea despre panourile publicitare anti-discriminare

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

După cum probabil că știți deja, PSI România a întreprins o campanie publicitară stradală. E vorbe de bannerele acelea în care apare un bebeluș pe a carui mână este o brățară pe care scrie “HOMOSEXUAL” și mesajele “Homosexualitatea nu este o alegere, nu este o boală”. Banner-ele au fost amplasate în mai multe orașe din România și o mică parte din ele fie au fost vandalizate, fie au fost date jos de firma care le-a pus, sub presiunea diverselor partide politice (PDL).

Acest proiect de marketing luptă împotriva discriminării sexuale, o acțiune de care gay-ii din România au atâta nevoie.

Azi, la B1TV a fost invitat Cristian Branea, care vorbește despre această campanie de marketing.

Vezi video-ul pentru mai multe detalii.

Panoul cu pricina:

Panou publicitar anti-discriminare
Panou publicitar anti-discriminare

Opinii? TU ai ales să fii gay?

27 COMMENTS

 1. Felicitari Cristi, respectele noastre… insa mesajul se pare ca la Timisoara a prins cu o valva si multa vopsea pe trotuar… Il asteptam pe Marius Dugulescu, sa ia lectii in cazul in care nu a invatat!

 2. 😛 Ma Numesc Miodarg si sunt Gay … M-am nascut asa … Nu am ales sa fiu … Din cat imi amintes de foarte mic eram atras de barbati ….. In 1985 eram in calasa I -a cand mama ma luat de la scoala dupa terminarea orelor si impreuna am fost la un Psihiatru pe str. Corbului in Timisoara si aveam numai 7 ani,  unde prin hipnoza acel medic a confirmat orientarea mea sexuala mamei mele … Chiar daca am fost supus unui tratament cu hormoni, am fost si am ramas la fel de GA… Acum la cei 33 de ani ai mei nu am abuzat pe nimeni si nu am judecat pe nimeni. Dar este trist pt cei care nu intaleg ca nu noi decidem cum ne vom naste si cu ce perversiune sexuala (asa cum alti o numesc… este trist) etc ci asa ne-a ales D-zeu. Sunt happy si mandru ca sunt Gay ca sunt diferit.

 3. Salut! 

  Si eu asa m-am nascut. Imi aduc aminte clar, ca pe la 5 ani, ma imbracam in hainele mamei, si ca dansam de mama focului, spre deliciul rudelor 😆
  Mai tarziu mi-am dat seama ca ma atrag tipii, si nu am avut niciun fel de problema cu mine pana in momentul in care am vazut reactia celor din jur la treaba asta. 

  Tot umbla vorba in popor ca orientarea/identitatea sexuala “este o alegere”… Sa imi spuna si mie cineva ce persoana intreaga la cap ALEGE sa fie batjocorit, criticat, chiar batut sau aratat cu degetul pe strada? 

  Campania de educare e una foarte buna, zic acum, ascultand si cele spuse de Cristi in clipul de mai sus!!

  Bravo PSI!

 4. Nu exista un consens stiintific referitor la cauza principala a homosexualitatii pt. ca nu se poate, orientarea sexuala depinzand de la individ la individ cu o multitudine de variabile. Unii au un determinant genetic, in cazul altora este si ceva volitiv. Asta este adevarul. E o dilema si e si greu sa aderi la una din variante: ALEGERE sau CEVA INNASCUT. Daca-i alegere extremistii si fanaticii vor spune ca alegerea (desi nu-i a lor) poate fi schimbata iar daca-i ceva innascut cu siguranta vor spune ca-i ceva patologic…
  Si chiar daca unii ALEG sa fie homosexuali, alegerea lor trebuie respectata, consider ca nu e problema nimanui alegerile cuiva cat timp subiectul acestor alegeri il face respectivul si cat timp aceste alegeri nu afecteaza si pe altcineva (in cazul in care exista posibilitatea aceasta de a afecta si pe altcineva.)
  Referitor la panou, ideea (care mizeaza pe conditionarea genetica) este foarte buna si expune mesajul foarte clar. Nu inteleg ce nu inteleg unii. Iar indivizii aia care au vandalizat panoul ala au incalcat legea. Mi se pare absurd!

 5. Păi adevărul cam ‘ăsta e: există multe teorii legate de cauza homosexualității (asta legat de mica dispută între doamna psiholog și Cristi B), niciuna neputând demonstra cu exactitate ceva concret.

  Indiferent de cauze, nimeni niciodată nu A ALES și nu va alege să fie homosexual, pentru că asta ar însemna că orice heterosexual poate alege la rându-i să fie homosexual.

  Ideea de bază este că indiferent de cum suntem: homosexuali sau heterosexuali, negrii sau albi, femei sau bărbați, evrei sau nemți… cu toții suntem oameni, fiecare câte o entitate mai complexă decât întregul pe care îl formăm.

  Acum, bineînțeles că partidele politice pentru a-și atrage electorat vor lua vocea majorității și vor propovădui ideea lor, Biserica o va ține pe linia binecunoscută, extremiștii de dreapta, la fel. Aceasta e lumea în care trăim. E bine să avem vederea de ansamblu, să știm care este mecanismul sistemului și să ne adaptăm într-un mod elegant.

  Trăgând o linie, trebuie să știm înainte de toate cine suntem, să ne cunoaștem valoarea. Nu contează că unii aleg să fie out și alții sunt mulțumiți de viața lor departe de ceea ce oferă coming-out-ul. Încă o dată, da, a fi tu însuți este cea mai grea încercare.

 6. Prejudecățile nu pot fi învinse prin “campanii de educare și informare”. De asta se și numesc pre-judecăți, pentru că e vorba despre idei, concepții, reacții și atitudini care se formează independent de nivelul rațional al oamenilor, bazat pe criterii pre-raționale (emoționale, sentimentale, de imitație a semenilor, etc).

  Această campanie nu este și nu poate fi o campanie de informare. Este o campanie publicitară, de imagine, creată după toate regulile publicității prin media. O campanie de imagine este menită să stârnească reacții afective, de adeziune sau de respingere, nu să “informeze”. O minimă onestitate în a spune deschis acest lucru este necesară. Campania poate avea succes dacă nu se încearcă a fi prezentată ca fiind altceva decât este.

  E ridicol să invoci studii de specialitate în domeniul sexualității, nu atât pentru că ele sunt extrem de numeroase și contradictorii (fiecare alegând să prezinte ce studiu îi convine ca fiind reprezentativ), cât mai ales pentru faptul că studiile științifice în general au funcția să încadreze în limite cât mai stricte domeniul de cercetat, ori problema homosexualității (și rădăcina oricărei forme de discriminare) tocmai asta este – obiectivarea fără rost, plasarea sexualității într-o cutie și sub o etichetă de care nu mai poate apoi scăpa.

  Așa s-a ajuns la paradoxul ca tocmai o organizație care luptă pentru combaterea discriminării pe baza orientării sexuale să ajungă să califice oamenii ca homosexuali sau heterosexuali înnăscuți. Cu alte cuvinte, tocmai o organizație care luptă împotriva etichetelor a ajuns să promoveze (la propriu) etichetarea persoanelor pe criterii sexuale.

  Ideea cu nou-născutul e bună dintr-un singur punct de vedere – ca simbol. Un copil nou-născut este ca o carte deschisă, fiind un simbol al omului ca destin și un simbol al devenirii umane neîngrădite de constrângeri sociale. Eticheta de la încheietura mâinii (care amintește de eticheta cu numele copilului, plasată imediat după naștere, în maternitate) este însă simbolul aproape diametral opus, pentru că numele atribuit copilului este prima îngrădire de care acesta “beneficiază” încă înainte de a deschide bine ochii. Ca urmare, nu văd ce nevoie mai era de încă o etichetă.

  Conceptul de “orientare sexuală” e un concept complet vid de înțelesuri. Asta pare să nu înțeleagă nimeni. El a apărut pur și simplu ca reacție la heterosexualitatea impusă ca normă generală  de conduită. Degeaba se încearcă acum să se introducă heterosexualitatea sub umbrela “orientărilor” sexuale posibile. Heterosexualitatea n-a fost și nici nu va fi niciodată o orientare. Ea este pur și simplu o normă care, dacă nu este respectată, pentru a nu fi sancționată în mod direct a capătat o altă valență – cea de “orientare”.

  De aceea cred că cea mai proastă strategie antidiscriminare este să subliniezi normalitatea “orientării” homosexuale, când ideea însăși de orientare (homo~ sau heterosexuală) e o minciună crasă și, deci, o anormalitate. Dacă nu ar trebui să ne orientăm sexualitatea după ce ne naștem, n-ar mai fi nicio problemă. Campania putea fi un pic mai creativă, în sensul că se putea exploata cumva ridicolul segregării bebelușilor pe sexe imediat după naștere. De pildă, bebelușul putea să pară că vrea să-și rupă eticheta cu numele sau, dimpotrivă, să fie aproape imobilizat de o mulțime de etichete, până sus pe brațe, pe care să apară: numele, sexul, CNP-ul, un cod de bare, scorul de la naștere, orientarea, statutul social al părinților (low income, orphan, royalty, etc), sau alte asemenea distincții inutile, care îngrădesc destinul unui om încă de la naștere și care îi limitează orizonturile mult prea devreme. Cât despre comentariile adiționale imaginii, puteau fi și astea ceva mai subtile, gen “Bine, sunt băiat. Asta ce înseamnă?/Și acum ce fac?/Ce mi se pregătește?”

  Altfel, o campanie de genul ăsta poate sugera că într-o bună zi ne vom trezi că maternitățile or să aibă saloane separate pentru nou-născuții gay… 🙂

 7. Iata ce ne declara Marius Dugulescu, din functia sa de vicepresedinte al comisiei pentru drepturile omului din camera deputatilor…“Eu le recunosc drepturile, insa sa si le tina in spatiul intim nu in spatiul public, in centrul Timisoarei. Eu am ramas stupefiat de acel afis, din care vad un copilas purtand acea inscriptie ca si cand ar avea catuse. In timp ce toti crestinii se sfiintesc si se pregatesc de Paste, aceasta minoritate imprastie mizeriile in spatiul public. Eu nu agreez promovarea de acest gen inaintea praznicului Invierii Mantuitorului”

  Acum stau sa ma intreb daca acest domn stie ce inseamna o campanie de informare, stau sa ma intreb daca acest domn stie ce inseamna program educativ de informare. Stau sa ma intreb cati dintre colegii lui, care cunosc comunitatea LGBT, mai mult sau mai putin, au idee despre ceea ce face public dansul. Domnule Dugulescu Marius, va invit cu amabilitatea sa ma invatati pe mine, om de rand, cand am ales sa fiu homosexual si de ce. Poate acolo unde a-ti studiat, asa va era indoctrinat ca homosexualitatea este dobandita. Domnule Dugulescu, putin bun simt aveti? Domnule Dugulescu stiti cate persoane din institutiile statului de pe raza judetului Timis, fac parte din comunitatea LGBT? 

  http://gaygossipar.wordpress.com/2011/04/20/un-bebelus-promoveaza-homosexualitatea-in-timisoara/

  Vorbim de biserica? Unul din consileierii Arhiepiscopiei Timisoara, merge la intalniri imbracat in sultana in frumosul opel ce si l-a luat de pe spatele bisericii; acum cei de la arhiepiscopie, vin si isi arata durerea cu privire la un flyer, invocand ca mai sunt cateva zile inainte de Invierea Domnului. Doamne iarta-ma, dar chiar nu ma asteptam ca in TIMISOARA, sa intalnim astfel de probleme. 

  Ii rog pe cei de la Noua Dreapta, sa se intoarca pe trotuarul din fata Hotelului Continental si sa curate vopseaua de pe trotuar, “PT O ROMANIE MAI CURATA”, asa cum isi intituleaza miscarile de protest. Eu personal i-as da in judecata pe cei de la Noua Dreapta, pentru vandalizarea unui obiect de pe spaitiul public, poate asa avem toti trepturi egale. Si totusi, nimeni nu vorbeste de drepturi ci strict de o campanie de educare si informare. Bravo Romania.

 8. TOT RESPECTUL  pentru Cristian Branea UN OM ADEVARAT.

  E pentru prima oara cand vad pe cineva reprezentand comunitatea la modul in care a facut-o Cristian.

  CRISTIAN BRANEA ARE AVENGURA UNUI VERITABIL LIDER DE ORIUNDE DE PE TERA.

  Campania trebuie  dusa mai departe pana la refuz, pana nu mai pot oponentii ce s-a vomite, pana le intra in creier mesajul corect.

  Totusi noi astia fricosii, nehotaratii, indecisii s-a intelegem ca NUMAI Cristian Branea NU POATE DUCE la nesfarsit, singur in fata media, rolul acesta, daca nu IESIM in sprijinul lui actionand fizic, in persoana.

  Aceasta campanie trebuie  continuata.

 9. Bravo Cristian Branea..
  Il admir pentru curajul lui .
  O intrebare pentru comunitate credeti ca daca ar fi puse afise electorale in locul afiselor noastre ar fi iesit tantam mare ?
  Eu unul cred ca nu …
  Ce atata valva din partea biserici timisoara .
  Sa fim seriosi cine se disculpa se acuza sau ma rog ceva de genul asta .
  In fine eu spun CONTINUATI CU ASTFEL DE CAMPANII PANA  NU MAI AU ASTIA CE VOMITA 😀 SI PANA VOR BAGA LA CAM SUNTEM SI EXISTAM VREM SA TRAIM NU SA FIM ASUPRITI SI BAGATI IN PAMANT .

 10. update “de la fata locului”: Panoul din Timisoara a fost desfiintat in intregime. Doar pata de vopsea de pe trotuar mai aminteste de ce s-a intamplat..

   • name change to fukushima.. ca tot mi l-am auzit la Brasov :))

    revenind la subiect – din cate stiu eu, panoul avea probleme, in sensul ca nu avea nr de autorizatie vizibil. Foarte interesant este insa ca acest lucru nu pare sa fi fost o problema inainte de aparitia afisului PSI…

 11. Ca de obicei, nu se respecta separarea puterilor in stat. De cand religia are drept de veto in publicitate? De cand drepturile civile sunt conditionate de o majoritate religioasa?
  “La presiunea preotului”
  Patetic.

 12. iarasi, aceeasi poveste, unul singur impotriva tuturor, ghici cine castiga? life is so sad in Romania, sper ca lucrurile sa o ia in directia buna, love conquers all!!!

 13. in primul rand subscriu partial la ce a spus si grid.
  In al doilea rand, campania se putea face in multe feluri, in functie de mesajul ce se dorea sa se transmita. Chiar vorbeam in tabara cu un prieten exact despre campania asta; cu toate ca abordarea mea personala ar fi fost alta, nu pot sa nu zic ‘jos palaria!’. Ideea de baza este ca se misca niste lucruri in Romania si asta e tot ce conteaza. Acum sa speram ca vor fi motivati si altii sa treaca la fapte.
  Cat despre bebe…unii oameni cu care am vorbit au avut urmatoarea dilema: ei au perceput copilul, ca si multi altii, ca o imagine a familiei hetero, traditionale (pentru ca pana la urma doi tipi nu prea pot face un bebe) si de aici a aparut conflictul: adica se asociaza o imagine a familiei cu o orientare sexuala a unei minoritati.
  Cat despre gay din nastere sau educatie, mediu sau alte tampenii parerea mea e simpla: eu nu am stiu dar am simtit mereu ca exista ceva diferit la mine doar ca nu am gasit pana tarziu mijlocul prin care sa ma manifest; m-a ajutat aceasta descoperire? Da, pentru ca, desi nu sprijin bagatul orientarii la inaintare cand e vorba de un om, orientarea sexuala ne defineste intr’0 masura considerabila si ne intregeste ca oameni.

 14. @Danu,

  marketing-ul offline este aproape o artă (când este făcută cum trebuie), pentru că mesajul pe care advertiser-ul dorește să îl transmită poate fi interpretat în n-șpe mii de feluri. Contează mesajul perceput de majoritate, se exclud anumite categorii.

  Exact aceeași imagine cu bebelușul, același mesaj (Homosexualitatea nu este o alegere) a mai fost folosită și în alte țări. Mie, personal, imaginea respectivă îmi sugerează etichetarea încă de la naștere (și aici sunt multe de citit, sunt numeroase studii, păreri, teorii – dar nu se poate face marketing cu variațiuni pe aceeași temă)…

  Sunt multe alte idei frumoase cu mesaje anti-discriminare, de exemplu 3-4 pungi sânge pentru transfuzii și pe fiecare pungă pe lângă grupa sangvină, data, cantitate etc să scrie undeva lizibil: heterosexual, homosexual, african, evreu… și sub… morala: Ți se par diferite? (mă rog, ceva în genu’ – mesajul fiind acela ca cu toții suntem egali, indiferent de orientarea sexuală, rasă…)

  Sau…

  Un tip pe un pat de spital, perfuzat și cu mască de oxigen, cu mesajul: Homosexualitatea nu este o boală!

  Sau…

  Un tată care ține un bebeluș în brațe (fară brățări) cu mesajul: Dacă ar fi homosexual, nu l-ai mai iubi?

  În fine, sunt multe exemple care pot transmite mesaje utile. Reușita unei campanii de marketing depinde foarte mult de mai mulți factori. Poate că pentru România o chestie ceva mai șocantă a fost potrivită atât pentru a atrage atenția mediei (care face reclamă indirectă, ceea ce e foarte bine, transmițând mai departe mesajul campaniei) cât din cauza faptului că la noi o chestie foarte subtilă este trecută cu vederea… concluziile le trageți voi. 😉

 15. Bravo PSI! Excelenta campanie.
   
  Mediul Outdoor are regulile sale in ceea ce priveste comunicarea, ce se rezuma toate intr-un singur punct: timpul scurt de vizualizare.
   
  Spre deosebire de alte medii publicitare cum este cel tiparit, on-line sau TV, mediul Outdoor, statistic are o durata de vizualizare cuprinsa intre 6 si 10 secunde:

  afisaje urbane: 6 secunde
  panouri outdoor standard: 10 secunde
  mega panouri de afisaj (duopol): 10 secunde

  Pe baza acestor criterii restrictive voi da mai jos doua citate care cuprind cel mai bine ideea comunicarii outdoor:
   
  “Publicitatea outdoor este arta de persuasiune in forma cea mai simpla”
   
  “Comparativ cu alte tipuri de publicitate, aceasta trebuie sa functioneze in 7 secunde, sau banii cheltuiti pentu publicitate sunt pierduti.”
   
  Sursa: Rob Morris and Steve Grounds, “Great Outdoor”
   
  Pentru ca o campanie outdoor sa fie de succes trebuie sa se respecte urmatoarele trei trasaturi:

  lizibilitate – fonturi obisnuite cu spatiere si ingrosare normala
  impactul culorilor – culori complementare cu impact puternic
  comunicare succinta – cuvinte putine

  Pe partea comunicarii succinte, niste stutii ale Mediacom Canada arata gradul de retinere al mesajului in functie de numarul de cuvinte folosit:

  2 cuvinte, punctaj 121
  3 cuvinte, punctaj 110
  4 cuvinte, punctaj 103
  5 sau mai multe cuvine, 100

  Conform lui Ogilvy, este important sa se foloseasca o imagine reprezentativa de captare a atentiei insa una simpla, sa nu contina niciodata mai mult de 3 elemente in desen, iar tot acesta spunea:
  “Merita sa faceti din afisele voastre ceea ce Savignac numea un scandal vizual. Dar nu exagerati pe partea de scandal, altfel riscati sa opriti traficul si sa provocati accidente mortale”.
   
  Felicitari PSI, pentru o campanie Outdoor facuta ca la carte!
   
  Bravo, bravo, bravo!
   
  Campania PSI:

  Poza reprezentativa
  Mesaj lizibil exprimat succint, si totodata generic: orientarea sexuala nu este o alegere si nu este o boala,si nu homosexualitatea. Bratara bebelusului nu face sa spuna decat ca si homosexualitatea este una din orientari, in acest caz acel bebelus.

  Toate aceste elemente prezentate succint cu simbolistica dorita… Wow… Palaria jos!
   

 16. nu mi-a placut cand a zis “da’ce? am spus eu in acest moment ca sunt homosexual?!”( min: 19:24). semi-inteleg de unde a venit replica, dar nu cred ca era cazul s-o zica acolo si atunci. si cred ca ar fi trebuit sa incerce sa dezbata ca lumea cu tanti aia psiholog; el a tot zis aceleasi lucruri de vreo 3-4 ori si ea n-a apucat sa zica ce voia sa zica.
  ce bine ar fi ca organizatiile astea sa aiba si niste reprezentanti mai carismatici care sa apara la tv!

  • Sau care sa puncteze adevarul. Nu se respecta speararea puterilor in stat iar BOR cu toti credinciosii ei au drept de veto, dat fiind procentul ridicat. Dar hei, nu e decat conventia de la Geneva.

 17. Cristian Branea mi se pare cel mai bun pentru treaba asta. E super inteligent  şi îndeajuns de arogant încât să o arate. Argumentele sale sunt clare şi chipul  angelic îi permite să le pună în discuţie fără alte menajamente .  De mult nu mi-a mai făcut plăcere să urmăresc o dispută la TV pe teme de gay& co . Sper să mai urmeze şi altele

 18. Sunteti oribili! este inadmisibil sa va acceptam in locurile publice sa va manifestati ”sentimentele”. Imaginati-va copiii ce cred daca v-ar vedea.
  Au aparut prin tara tot felul de afise despre orientarea sexuala. Ca ce chestie trebuie eu sa vad astfel de lucruri in locurile publice? Nu puteti frate sa va manifestati in particular. Nu va e frica de Dumnezeu?

  • Daca “noi” ne manifestam in particular, egalitatea drepturilor civile implica sa va manifestati si “voi” in particular. Asta e, deal with it.

 19. Ba dumneata esti oribil! De ce trebuie eu sa vad cupluri hetero in locuri publice, manifestandu-si ¨sentimentele¨? Nu va puteti manifesta in particular?

 20. Daca orientarea sexuala ar fi alegerea omului, atunci intr-un spatiu homofob toti ar alege orientarea heterosexuala.

  Cand avea 6 ani, la gradinita educatoarea il batea pe colegul meu stangaci pentru ca manca si desena cu mana stanga. Ea dorea sa-l “trateze” pe stangaci.

  Acum, dupa 20 de ani, daca s-ar intampla asa ceva, ea ar risca pedeapsa pentru maltratare, insa atunci era “Stimata Doamna Educatoare”.

  Mentalitatea se schimba. Orientarea nu.

  Casian, Chisinau

 21. Felicitari campaniei ! Panoul mi se pare extrem de inspirat, imaginea graieste de la sine, orientarea sexuala nu este o alegere, este parte din fiecare, este o trasatura esentiala nu invatata sau preluata, ci chiar inascuta. In ceea ce priveste opinia publica, sunt absolut sigura ca a ajuns exact unde trebuia pt ca a ramas intiparit in mintile celor care l-au vazut.

  Greseala cea mai mare este ignoranta celor care au ales sa se manifeste violent in decimarea acestor panouri. Chiar daca parerile sunt imparite, negative si pozitive, chiar daca prejudecatile stau in calea unei gandiri libere, nu cred ca izbucnirea in distrugere este calea potrivita.

  Cat despre manifestarile publice, toata lumea are dreptate, oarecum. Hetersexual, homosexual, bisexual, mai conteaza? Atata timp cat esti in ‘societate’, intr-un spatiu public, manifestarile tale sunt si ele publice. Vrei, nu vrei, esti vazut, si e alegerea ta ca individ ce faci. Indiferent de actiunile tale, trebuie oricum sa “induri” actiunile celorlalti. Asa ca sugestiile comportamentale nu prea isi au rostul. Dupa parerea mea. 😀

  PS: Asa ca o scurta lamurire, nu sunt gay. 🙂 Dar spre deosebire de multi, sunt mandra sa spun ca sunt independenta in gandire.

Comments are closed.

Vezi si...

Mihaela Rădulescu vrea să ne ascundă în dulap

Mihaela Rădulescu a electrocutat zilele acestea mediul online cu declarațiile sale homofobe, aruncând în aer afirmații precum „(Voi, homosexualii) Sunteți oameni anormali, oricât vă deranjează“ sau „spun asta ca mamă, care nu vrea să-și vadă copilul nici gay, nici terorist, nici cerșetor, nici drogat, nici depresiv“. Cei care nu...

Articole din aceeasi categorie