No menu items!

Cu ce îmbie Viena comunitatea LGBT în acest an?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

[dropcap]C[/dropcap]omunitatea LGBT este o comunitate ca oricare alta. După cum știți, niciodată nu mi-a plăcut să etichetez persoanele în funcție de culoare părului, mâncarea preferată sau… orientarea sexuală. Oricât de ciudat ar părea aceasta, nu cred că este nevoie să căutam cu lumânarea categorisirea oamenilor în funcție de orientarea sexuală. După cum sublinia și Andre Lameiras, în acel studiu făcut în România anul trecut, este greșit a ne autointitula “diferiți” pentru ca mai apoi să plângem că suntem discriminați.

România la capitolul artă, cultură și evenimente LGBT lasă de dorit; accentual se pune pe cheful gay de sâmbătă seara, discreție totală, aparențe care trebuiesc salvate cu orice preț și altele asemenea. Practic, e ca și cum am fi gay doar sâmbătă seara iar în restul zilelor niște arlechini cu zâmbete de plastic și poze “photoshop”-ate, prezenți pe site-urile de dating. Sunt convins că nu de puțin ori, o parte, măcar o parte dintre voi, v-ați gândit la cum ar fi dacă am avea, noi, gay-ii… o “sâmbătă seara” permanentă: cafenele mixte, diverse evenimente distractive, drumeții și altele. Cu siguranță că am putea fi mai buni, mai puțin superficiali, mai deschiși atât față de noi înșine precum și față de ceilalți.

Ei bine, asta presupune ca oamenii din jur să își respecte aproapele, acest proces nefiind posibil, totuși, decât dacă anumite condiții sunt îndeplinite: vorbim aici de prezența unor elemente socio-culturale cuprinzătoare, o politică liberală și o laxitate a amprentei laice.

După cum spuneam și anul trecut, din cauza tuturor acestor motive, din ce în ce mai mulți gay (dar nu numai) aleg Viena, capitala Austriei, ca și destinație turistică. De ce Viena? Ei bine, deoarece Viena este un oraș gay-friendly, susține drepturile gay și lupta împotriva discriminării și stigmatizării iar anul acesta ne-a pregătit o mulțime de surprize dintre cele mai plăcute. Bineînțeles, nu trebuie să uităm nici că Viena este un important centru cultural, clima este plăcută iar oamenii sunt minunați. Mai mult decât atat, toate informatiile despre evenimente sunt si pe pagina lor de Facebook.

Așadar care sunt evenimentele cu care îmbie Viena comunitatea LGBT în 2012?

 

Life Ball (19 mai)

Primul, din lungul șir de surprize deosebite pe care ni le-a pregătit Viena este Life Ball, unul dintre cele mai lucrative evenimente de caritate HIV/SIDA din Europa.

Life Ball are o istorie impresionantă de 19 ani și reprezintă practic vocea persoanlor infectate cu virusul HIV, propunându-și să faciliteze tranzitul informației legate de HIV/SIDA dar și să reprezinte un îndemn spre solidaritate și toleranță.

Life Ball 2011, Credit foto: lifeball.org
Life Ball 2011, Credit foto: lifeball.org

[nggallery id=81]

Sursa foto: stylebible.org/show_content.php?sid=1

Life Ball este un eveniment grandios sub al cărui auspiciu ne vom putea bucura de o noapte extraordinară, alături de cancelarul federal și staruri hollywoodiene.

Prețul biletelor variază între 75 (dacă se îndeplinesc anumite condiții vestimentare) și 150 de Euro.

 

Vienna Pride & Parada curcubeului 2012 (12.-17. iunie 2012)

De asemenea, din 12 până în 17 iunie, pe Naschmarkt, la staţia U4, pe Kettenbrückengasse se va ridica un “Pride Village”. În oraşul de corturi va fi un melanj de cultură, show, artă culinară şi informaţii. Punctul culminant al Vienna Pride este Parada Curcubeului care va avea loc pe 16 iunie pe Ringstraße. La sfârşit se vor organiza “Pride Party” în diverse cluburi vieneze.

 

Viena în negru (24-28 octombrie 2012)

Întâlnirea internaţională dedicată hainelor din piele şi obiectelor fetiş nu oferă numai o petecere în ţinută de acest tip, ci şi un întreg program cadru. De la „wellcum”, „hart6″ la „Brunch” şi multe altele. Nu se poate imagina un sfârşit de săptămănă mai potrivit decât cel în care se celebrează Ziua Naţională, cea în care armata austriacă defilează pe Heldenplatz.

 

Resuse externe: http://www.wien.info/ro/vienna-for/gay-lesbian/events

Previous article
Next article

5 COMMENTS

 1. Oricum, prin mai toate topurile, Viena este cel mai fain oras din lume (legat de conditiile de trai)

  Ar fi trebuit sa pui si niste poze de la Viena in negru 😀

 2. Gay friendly pana dai de turci si arabi si polonezi si romani si… nu mai ti se pare gay friendly. Sunt intradevar cateva betzirc civilizate unde nimeni nu iti are treaba. Pana la bunul-simt austriac mai avem mult oricum. defapt cred ca e imposibil pt romani fiindca suntem mai degraba orientali (turci) decat occidenali. Diferenta se vede deabea in vestul tarii 😛

  • @Paul-adrian,

   totusi, mentalitatea unei tari e data de cei care sunt predominanti acolo. In austria sunt mai multi austrieci, oameni cat de cat lejeri care mai si traiesc, pentru ca isi permit si-apoi nu is obisnuiti sa se chinuie ca si cainii toata viata.

   In Olanda de exemplu se poate vedea mai bine efectul “amestecului” de natii.

   Un prieten imi povestea zilele trecute ca in Dubai sunt minoritari cei de-ai locului si ca tonul il da imigrantii/turistii. Homosexualitatea nu e la vazul lumii acolo si realmente iti poti pierde job-ul daca se afla ca esti gay. Deci… cazuri si cazuri.

Comments are closed.

Vezi si...

Sunt gay?

Salut, ma numesc Florin si am 18 ani, am avut un prieten (cel mai bun) de la gradinita pana in clasa a 9-a (cam 11 ani, momentan nu mai suntem asa buni prieteni doar ne salutam, atat) deci,vreau sa va zic ca eram nedespartiti, mai ceva ca fratii, de...

Articole din aceeasi categorie