No menu items!

“Deșteaptă-te, române!!!” nu este imnul nostru din pură întâmplare

Acelasi autor

Crăci cu gânduri

M-ai căutat la cimitir, printre mormane de cadavre. Zgurmai nebun printre mormane de oase jilave, neobosit să mă aduni dintre valuri de glie. Și...

Pe cărările „civilizației”

Nu am fost un „umblat” la viața mea. Dar pe unde m-au purtat pașii, am încercat să miros cărările, să simt oamenii, să mă...

Logica unui sinucigaș (plătit) de Ego-uri

Într-o epocă în care dezvoltarea tehnologiei, a comunicațiilor și a individului, în general, atinge viteze amețitoare, sinuciderea e la modă. Oameni picați ca muștele...

Spiritual gifts (3) – Life like a swinging vine

„Vița noastre de vie întortocheată din momentul în care iese la lumină din butucul gros, din rădăcinile familiei și grupului de cunoștințe și influențe...

Spiritual gifts (2): Focul – hipnoză de grup

Mă trezesc din visare, lângă un foc improvizat, cu metale bine forjate care să îl susțină, ca, Doamne ferește, să nu se întâmple ceva...
FireMan
FireManhttps://www.facebook.com/IulianIanis
Cine sunt eu? Sunt un fel de paparazzo. Caut imagini cu care să îmi decorez pereţii camerei în care zăbovesc singur sau "singur". Imagini dragi, care să îmi trezească sentimente dintre cele mai frumoase atunci când imi plimb gândul peste ele. Poate sunt egoist. Vreau să le strâng pe toate şi să nu ofer nici una. Obişnuiesc să cred că nu sunt mai înţelept decât majoritatea pentru că nu se cuvine să ne judecăm judecătorii. Mă hrănesc cu oameni, îi consum, pe ei, visele lor, gândurile lor si apoi rămâne clişeul. Poza. Eu nu hrănesc pe nimeni, decât atunci când o fac fără să vreau. Nu îmi plac predicţiile, regulile, planurile, repetările, banalul, deşi fac parte din rândul lor sau trăiesc înconjurat de ele. Îmi place să visez şi să pictez ceea ce visez. Când cineva are curajul să viseze cu mine... atunci e frumos.

Mai facem o încercare?  Aaaa nu. decembrie 1989 a fost sângeros pentru că aşa au vrut Ei. Cei care vroiau putere. Cei care vroiau bani. Cei care vroiau TOTUL. Şi unii amărâţi, nevinovaţi, au plătit cu preţul vieţii lor. Şi unde am ajuns? Ce s-a îmbunătăţit?

Cu ce a fost comunismul mai prejos de ceea ce avem acum? Au fost vieţile lor aşa importante ca jertfă? Au fost jertfite cu folos? Au contribuit cu ceva la ceva MAI BUN? Ce avem ceva mai bun? Avem democraţie? Ce este democraţia? Ce vedem mai jos?

ACUMSE ÎNTÂMPLĂ ASTA:

[pro-player width=’570′ height=’270′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=A6FDfdymAos[/pro-player]

 

Da, asta e democraţia pe care o avem ACUM.

Pe care am căutat-o, pe care am vrut-o? Nu cred că noi am vrut asta. Pentru asta au murit ACEI eroi. Am primit democraţie? E asta democraţie? Ce vedem în videoclipul de mai sus? Oameni ieşiţi în stradă, strigând la cer că sunt sătui să îşi jerfească vieţile ca robi pentru a mări averile celor DEJA bogaţi. Sunt sătui să fie sclavi. Sunt sătui să fie înjugaţi şi biciuiţi şi la propriu şi la figurat de către cei ce ÎN NUMELE DREPTĂŢII înfăptuiesc crime, furturi ADEVĂRATE. Şi care se simt bine să ne înrobească. Politicienii, bancherii. Ce primesc ei în schimbul faptului că SPUN DOAR ceea ce vor? Bastoane în cap. Pumni. Sânge.

SUNTEM SĂTUI. Şi de data asta nu vom mai folosi violenţa ! Nu vrem să mai fim ca voi.

Armele noastre sunt mâinile goale ridicate spre cer. Şi cântecul şi vorba şi fericirea şi UNITATEA.

Ce vrem? Ceva ce voi nu ne mai puteţi oferi. LIBERTATE. DREPTURI EGALE. DEMOCRAŢIE ADEVĂRATĂ.

Ce NU vrem? Nu minciuni, nu credite, nu înrobire, nu un sistem corupt, nu oameni care ne mint în faţă că ne doresc binele şi ne totuşi ne forţează să muncim  şi ne îndatorează pe viaţă la bănci, să plătim prin muncă, timp, nervi creditul datorat, în schimbul unui confort minim, cât să nu ne plângem şi să ne mulţumim cu ceea ce avem. Dar ce avem? Avem timp de noi? Facem ceea ce ne face plăcere? Ne place să muncim pentru alţii? Ne place să fim ignoraţi de politicieni? Ne place să îi plătim ca să doarmă în Parlament, ca să se uite la filme porno în şedinţele de parlament? Şi îi plătim cu sudoarea noastră, cu timpul nostru preţios. Nu mai avem timp de noi, de o plimbare, nu mai avem parte de linişte şi pace.

UITE CE VREA OMUL: PACE, LINIŞTE, FERICIRE, DEMOCRAŢIE.

[pro-player width=’570′ height=’270′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=lbpfSvXNMPk[/pro-player]

VREM SCHIMBARE !!!! ÎN BINE !!! ÎN BINE ŞI PENTRU NOI !! ŞI VA FI SCHIMBARE !!! NU ARE CUM SĂ NU FIE

Cum va fi schimbarea? Hai să nu ne fie frică! Nu poate fi mai rău ca acum. Crezi că dacă ai un job bun, eşti mai presus faţă de cineva care are un job mai prost plătit sau nu are deloc? TE ÎNŞELI. Suntem sclavi cu toţii. Cum va fi schimbarea nu mai contează acum. Ceea ce contează e că va fi una în bine. Contează doar că vrem să ne fie mai bine. Da, vrem o schimbare în bine. De-asta nu va fi făcută cu forţa. Va fi pentru că SUNTEM OAMENI, nu sclavi sau animale de tracţiune şi ne vrem drepturile noastre. DREPTURILE DE OAMENI. Avem nevoie de vieţile noastre, să ni le trăim cum vrem, cum ne e nouă bine.

Cum ar fi o schimbare? Sunt foarte multe variante. Există oameni deja pregătiţi să ne fie mai bine. Sunt deja pregătiţi să vrem cu toţii să  redevenim cu toţii OAMENI egali, sunt pregătiţi să ne ofere sfaturi, să ne ajute.

Aruncaţi un ochi:

[pro-player width=’570′ height=’270′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=QLKscdnBckU[/pro-player]

 

 

http://www.thevenusproject.com/

[pro-player width=’570′ height=’270′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w[/pro-player]

 

Căutaţi mai departe singuri. Uitaţi-vă la seria de filme Zeitgeist dacă aveţi răbdare. Nu folosiţi internetul doar în scopurile folosite până acum. Folosiţi internetul pentru voi, pentru a şti ce vreţi, cum vreţi, cum credeţi că vă e mai bine. Cum e mai bine pentru toţi oamenii. Şi haideţi să ne fie mai bine! E păcat de noi ca oameni. Suntem fiinţe inteligente, iubitoare, pline de bunătate şi fericire. Numai să nu îi mai lăsăm pe alţii să ne trateze ca pe nişte animale la jug. Ca pe nişte obiecte pe care ei le folosesc DOAR în interesul lor.

Sunt sigur 100% că cei care vor să păstreze puterea şi banii şi sistemul de control asupra noastră vor riposta. Vor riposta chiar violent poate. Pentru că le e frică să piardă puterea, controlul asupra noastră. Le e frică să nu cumva să vrem să nu ne mai stăpânească, să nu ne mai controleze. Le e frică pentru că o să vrem să fim fericiţi, nu robi.

Vor lovi în noi şi noi vom fi cu mâinile goale. Vor comite crimele pe care acuză ei că le pedepsesc. Vor lovi oameni nevinovaţi, poate vor comite crime asupra oamenilor nevinovaţi, asupra noastră,  ne vor trata ca pe vite şi vor vrea să intrăm înapoi în staulele noastre. Nu mă credeţi? Mai priviţi primul videoclip o dată.

Ne vor cenzura pentru că le e frică. Vor bana pagini de internet, vor ignora acest subiect pe posturile de televiziune pe care EI LE CONTROLEAZĂ. Nu mă credeţi? De ce nu am văzut nici o ştire cu cele ce se întâmplă în Spania ACUM? De ce nu e Realitatea TV de exemplu acolo? Să filmeze cum oameni nevinovaţi, cu mâinile goale sunt bătuţi de ORGANELE STATULUI fără să fi comis nici o crimă. E o ştire importantă nu? Dar nu, am începe să ne întrebăm despre ceea ce se întâmplă, vom vrea să ştim de ce sunt bătuţi acei oameni cu mîinile goale şi cu zâmbete pe buze.  Cum?? organele statului pe care le deservim şi pe care le plătim din munca NOASTRĂ acţionează ÎMPOTRIVA NOASTRĂ fără să fi comis nici o crimă??? De ce nu se mediatizează??? Pentru că le e frică să nu ne trezim şi noi, românii.

ŞTII CE POLITICIANULE, TU, CARE CITEŞTI ACUM SAU CEI CARE CRED ÎNCĂ ÎN TINE?? ŞTII CE MĂ??? E PREA TÂRZIU.

E prea târziu pentru tine. Internetul ne oferă mijlocul prin care vom răspândi vestea.  Îl vom folosi pentru NOI. Nu pentru voi. Nu mai înghiţim ce e la TV, pentru că VOI controlaţi TV media şi ziarele. Pentru că acolo nu putem selecta informaţia, ci ne este OFERITĂ, sau mai bine zis băgată pe gât. Dar  aici, pe internet, putem selecta ce vrem să ştim. Putem difuza şi ne putem informa cu ceea ce vrem noi să cunoaştem. Nu puteţi controla internetul. Internetul a fost creat de OAMENI PENTRU OAMENI, a fost creat de oameni inteligenţi, savanţi pe domeniul IT, tehnologi,  nu de politicieni, nu de economişti sau bancheri, care dacă ar fi putut, ar fi creat ceva numai în interesul lor; şi internetul, fiind creat PENTRU oameni, nu împotriva lor, poate fi folosit în avantajul lor. Aici putem selecta ceea ce vrem să ştim. Aici putem alege ceea ce vrem să împărtăşim semenilor noştri. NE PUTEM AJUTA. Îmi pare rău, dar nu ai ce face, dragă politicianule sau bancherule. E prea târziu, nu mai poţi ocoli schimbarea noastră în bine. E prea târziu şi controlul tău în folosul tău asupra noastră, a OAMENILOR, se apropie de final.

Veţi cenzura site-urile? Până veţi descoperi site-ul acesta vor vedea MULŢI oameni mesajul meu. Poate ne vom *virusa* cu toţii până atunci cu această dorinţă de a ne fi mai bine . Dar miile de oameni care vor vedea mesajul meu, îl vor trimite mai departe. Altor mii de oameni. 1000 X 1000 = 1 000 000. Deci asta nu înseamnă prea mult timp nu? După 2-3 zile, o săptămână, mesajul meu se va înmulţi de o mie de ori. Şi peste o săptămână de mai multe mii de ori, sute de mii poate. Şi ce ne veţi face? Veţi sta să curăţaţi internetul de DRAGOSTEA NOASTRĂ PENTRU OAMENI, PENTRU NOI ÎNŞINE ???  Nu aveţi cum.

Şi apoi ne veţi bate pe toţi pentru că refuzăm să folosim violenţa??? Pentru că refuzăm să mai facem ce VREŢI VOI??? Ne veţi bate pe toţi pentru că vorbim între noi şi pentru că avem mâinile goale?? Veţi face cea mai mare greşeală. În locul vostru aş aştepta. Sau mai bine aş asculta şi aş încerca să înţeleg aceşti OAMENI. Nu să îi lovesc, nu să îi cenzurez, nu să îi oblig să muncească şi să facă credite la bancă PE VIAŢĂ, nu să facă puşcărie pentru că fură o pâine de foame iar voi să furaţi în continuu fără să vă poată reproşa nimeni nimic niciodată. Nu mai merge aşa. Suntem SĂTUI. AJUNGEEE !! SUNTEM INDIGNAŢI ! VOI NU NE REPREZENTAŢI INTERESUL ! VOI NU NE VREŢI BINELE !

A început şi la noi. E mult spus că a început Revoluţia. E o Revoluţie a păcii, a binelui, a umanităţii. Şi depinde numai de noi dacă vrem sau nu să schimbăm VIAŢA NOASTRĂ.  Decideţi şi voi. Decide şi tu, care citeşti acum ce vrei să faci cu viaţa ta. Decide şi hai să facem ceva! Orice ar fi, este binevenit, orice poate ajuta. Pe noi înşine.

Duminică la Bucureşti în piaţa Universităţii începe şi la noi Revoluţia Păcii, Revoluţia Fericirii, Revoluţia Binelui. Daţi de veste să fim mai mulţi. Eu voi fi acolo pentru că m-am decis să fac parte din oamenii care nu vor să mai fie înrobiţi. Tu ce vrei? Să continui? Numai cei care deţin puterea vor să mai continuie tot rahatul ăsta. Şi ne mint. Ne mint să credem că ne e bine, că ne place aşa cum suntem acum, că ne place să muncim aproape degeaba, că ne place să ne spună cineva ce e bine şi ce e rău pentru noi înşine, să ne spună că nu e bine să nu ne supunem lor, m-am săturat să fiu forţat să nu fiu EU ÎNSUMI. Oare tu, cititorule, nu te-ai săturat de toate astea? Hai să vedem, împreună putem? Hai să vedem cât de mulţi suntem, cei care vrem să ne fie bine ŞI NOUĂ, nu numai lor. Vrem să fim egali cu cei care deţin puterea. Ei nu vor.

Ne vor brusca, noi vom striga *Mai multă educaţie vrem şi mai puţină poliţie*. Ei ne vor lovi şi noi le vom zâmbi şi le vom mulţumi că ne demonstrează că avem dreptate. Ne vor lovi şi noi îi vom aplauda. Să nu vă fie frică. Vom descoperi doar că EI sunt pregătiţi să ne forţeze, dacă e nevoie, să facem ce vor ei. Şi aşa vom afla că le e frică de noi. Că le e frică pentru că nu mai deţin controlul. Dar schimbarea va fi în bine pentru noi. Nu are cum sp fie altfel. Pentru că suntem mulţi cei care vrem să ne recuperăm dreptul nostru DE A FI OAMENI. Noi nu suntem răi, noi suntem OAMENI. Voi veţi folosi forţa, noi VOM FI OAMENI, pentru că vă înţelegem că vă e frică să ne pierdeţi. Vă e frică să nu cumva să se prăbuşească sistemul bancar prin care ne controlaţi? Să se prăbuşească guvernele care ne-au demonstrat de atâtea ori că NU lucrează pentru cei care aleg guvernele, pentru cei mulţi, ci pentru ei înşişi, casta politicienilor şi casta bancherilor… Nu, eu nu mai vreau.

TU?

 

Ce putem face? COPY PASTE . FIE ŞI DOAR ATÂT. Copiază mesajul meu şi răspândeşte-l. Fie şi numai acest lucru te face parte din schimbarea ce va fi. Fie şi numai faptul că ai înţeles mesajul meu înseamnă că participi alături de noi toţi la ceva BUN. Şi eu sunt fericit. Şi vei fi şi tu. Fericit că POŢI FACE CEVA BUN PENTRU TINE, PENTRU OAMENI.

Cei curajoşi vor veni în piaţă. Şi vom cânta şi ne vom veseli. Şi vom asista la strădania lor de a ne închide gura. Şi ne vom simţi bine, pentru că e prea târziu pentru ei. Vom lua câte un pumn sau un baston poate fiecare din noi. Dar până ne vor isprăvi, eu cred că vor obosi, frate. Pentru că suntem mulţi OAMENI. Suntem mulţi cei care nu vrem să mai fim animale de tracţiune înjugate în sistemul lor… Nu e sistemul nostru acum, e doar sistemul lor. Şi gata, se duce de râpă. Nu ne face bine, nu îl vrem. Anarhie va fi? Nuuuuu. Suntem oameni, suntem buni, suntem deştepţi, suntem capabili să facem lucruri bune, măreţe, folositoare nouă şi celor din jur. Voi ne-aţi făcut răi, dar a fost mai bine aşa, pentru că am putut vedea în noi înşine răutatea şi am putut înţelege că noi nu vrem să fim răi, pentru că noi suntem oameni. Noi nu vrem războaie, ci pace. Noi nu vrem să ne ucidem între noi, voi vreţi să o facem, pentru interesul vostru. Noi nu vrem să cheltuim banii NOŞTRI pe arme de distrugere în masă, ci vrem să dăm acei bani mai bine locuitorilor din Somalia, pentru a nu muri de foame sau de boli. Voi vreţi arme, voi vreţi să ne ucidem singuri,  voi vreţi să fim răi unii cu alţii, pentru a nu fi atenţi la voi, care ne controlaţi, voi vreţi astea toate, pentru a ne controla, pentru a ne ucide dacă e nevoie, dacă ne împotrivim vouă, voi ne folosiţi unul împotriva celuilalt pentru interesul vostru. Noi vrem pace. Noi vrem sp fim fericiţi, vrem să fim buni, să fim fericiţi, să fim liberi, să ne ajutăm, să ne luminăm unul pe altul.

Ce putem face oameni buni să ne fie mai bine?  Aflaţi mai multe despre ceea ce putem face, sunt documentare pe internet cu miile despre ce am putea face, exită Zeitgeist the movie – toate 3 părţile, e the Venus Project vechi de ceva ani (proiectul unei lumi noi, un sistem bazat pe inteligenta folosire a resurselor Terrei în folosul nostru, pentru a nu fi nevoiţi să muncim, să ducem răboaie pentru petrol, pentru opiu, pentru fel de fel de alte resurse care ACUM aduc bani celor deja bogaţi. Există oameni care gândesc această schimbare de mult timp, care au anticipat că noi vom dori această schimbare în bine la un moment dat. Şi ei dau soluţii, despre care, CREDEŢI-MĂ, vă veţi convinge singuri că sunt BUNE pentru noi, nu va fi nevoie să vă spună sau să vă arate (miroase a manipulare?) cineva că sunt bune pentru noi, cum ni se spune acum prin massmedia. Eu nu caut să manipulez acum. Eu doar vreau să vă dau de ştire despre ceea ce se întâmplă acum în lume. Eu vreau să alegeţi singuri dacă vreţi să faceţi ceva sau nu în legătură cu situaţia asta.

Vorbind despre cei capabili să ofere soluţii pentru ceea ce putem face să ne fie mai bine, pot spune că oamenii de ştiinţă sunt OAMENI. Şi un OM va vrea binele celui din jur, nu numai binele lui. El oferă GRATUIT cunoştinţele sale în slujba aproapelui său. Ei, oamenii de ştiinţă, ne vor ajuta cu cunoştinţele lor să facem ceva bun, ceva eficient, ceva benefic în continuare. Poate mâine vor cădea guvernele toate, poate mâine se vor nărui sistemele de ordine şi control ale fiecărei ţări. Nu va fi haos. Pentru că noi dorim BINELE. Şi oamenii de ştiinţă îşi vor dona cunoştinţele pentru o cauză bună.  Eu pot ajuta cu darul meu de a scrie, darul meu de a fi om, darul meu de a vorbi frumos, darul meu de a fi cald, darul de a fi OM.

Tu cu ce te poţi ajuta pe tine şi pe cei din jur spre a ne fi mai bine?

P.S. Sunt 100% sigur că acest mesaj va dispărea nu după mult timp de la apariţie. Aşa că vă rog salvaţi-l undeva şi daţi mai departe numai şi numai dacă voi consideraţi că merită să fie împărtăşit apropiaţilor voştri.

Câteva linkuri:

http://www.2012timeforchange.com/

http://www.romanul.eu/actualitate/tinerii-declanseaza-revolutia-spaniola-a-indignarii

http://ellun.es/2011/05/18/de-pe-twitter-in-strada-revolutia-spaniola-s-a-nascut-ca-hastag/

http://www.thevenusproject.com/en/jacque-fresco

http://www.2012timeforchange.com/solutions.php

Vreţi să aflaţi mai multe? De-asta avem internet. Internetul nu poate fi controlat. E aproape liber. Căutaţi cu google:

– spanish revolution

– Nature of things (tradus dacă e nevoie)

– Zeitgeist (tradus dacă e nevoie)

mai departe vă descurcaţi singurei. Suntem fericiţi? De ce da? De ce nu?

Să fim fericiţi !!!

18 COMMENTS

 1. Nu stiu daca acel video reprezinta Romania de astazi, nu stiu daca dupa 1989 s-au mai intamplat ciocniri de strada asa cum a fost atunci. Cert este ca parerile sunt impartite. Unii prefera sa traiasca atunci, unii acum in 2011. Dar, sfat, reprezentativ ar fii un video care sa ateste statutul Romaniei in 2011 si nu statutul unor probleme politice din Spania. Multumesc.

 2. Îmi place tare mult proiectul Venus şi mi-ar plăcea să fie în cel mai scurt timp un experiment social funcţional. Ai dreptate, dar te rog să-ţi aduci aminte de motivele reale pentru care au fost omorâţi evreii: pentru că erau cei mai bogaţi, erau creditori, bancheri, industriaşi, politicieni şi astfel, dând curs unui astfel de manisfest, oamenii care-şi doreau o schimbare paşnică au antrenat pe lângă ei nişte nenorociţi îngropaţi în datorii care s-au gândit că aceea e şansa lor: să-şi omoare creditorii, ca datoriile lor să devină nule.

  Să nu uităm că oamenii au rămas aceaşi, iar o astfel de “revoluţie” iniţiată de oameni paşnici va ajunge să se încheie ca un măcel. Ăsta e cursul istoriei, până la urmă tot aici se va ajunge, dar eu nu vreau să-mi asum responsabilitatea pentru cei care vor lupta alături de mine, şi astfel cu toate că simpatizez ideile de mai sus nu cred că aş acţiona pentru punerea lor în practică. Trebuie să recunoaştem că oricât de buni am fi nu reuşim să convingem 6.7 miliarde de oameni…

 3. @Joao
  ce probleme politice vezi tu ? Nu e vorba DOAR de politica. E vorba de o comparatie intre situatia pe care o are fiecare si ceea ce SE POATE imbunatati. Daca tu esti multumit cu ceea ce avem, nu inseamna ca eu vreau sa te conving de ceva. Daca nu esti multumit, vrei progres. Tu alegi care e realitatea ta.

  Nu se intampla numai in Spania. A plecat din Grecia.

  @Cartiergay
  Violenta este manifestarea dorintei de control. Acei oameni iesiti in strada in Spania nu doresc controlul. Sunt doar indignati. In momentul in care aceasta miscare sau revolutie pasnica va inceta sa mai fie pasnica, isi va pierde valoarea sa evolutiva. Si eu CEL PUTIN ma voi retrage si nu voi coaliza mai departe. Dar violenta va fi ceruta. Autoritatile vor instiga la violenta. Atata vreme cat aceasta miscare va fi animata de pace si liniste din partea Oamenilor, isi va mentine caracterul sau evolutiv. In momentul in care demonstrantii vor folosi forta, vor involua, vor fi la fel ca cei despre care sunt nemultumiti.

 4. Din umilul meu punct e vedere protestant, singurul element vionvat este sistemul catolic. Aparent undeva departe intr-un trecut distant si de mult uitat, tinde sa fie element de arhitectura politica prezent, indispensabil ideologic si/sau operativ.

  Separarea puterilor in stat este din ce in ce mai putin respectata, actiune justificata de “criza”; constitutia americana e de mult fara grai zilnic terfelita; Europa adopta din ce in ce mai mult fantezia americana.

  Este un razboi pentru mintea fiecaruia si dezvoltarea acesteia. Faptul ca majoritatea este indemnata sa dorasca si sa militeze pentru pace, egalitate, bine – le slabeste rationamentul determinandu-i sa accepte o falsa pace si libertate bazta pe constrangerea unor drepturi fundamentale precum dreptul la viata privata, la libertatea de opinie etc. –> iluzie.

  Un bun exemplu este urmatoarea analogie: *toti stiti engleza asa ca nu mai traduc*

  Despre Bis. Catolica

  “You ask if he (the Roman Catholic) were lord in the land, and you were in a minority, if not in numbers yet in power, what would he do to you? That, we say, would entirely depend upon circumstances. If it would benefit the cause of Catholicism, he would tolerate you: If expedient, he would imprison you, banish you, fine you; possibly, he might even hang you. But be assured of one thing: He would never tolerate you for the sake of ‘the glorious principles of civil and religious liberty’…Catholicism is the most intolerant of creeds. It is intolerance itself, for it is truth itself.” The Rambler (English Roman Catholic Journal), “Civil and Religious Liberty,” September 8, 1851, p 174, 178.

  “Communists destroy churches because they are God’s enemies; Catholic’s destroy (non-Catholic) churches because they are God’s friends…Against such men-founded churches…Catholics in Latin America should arise and wipe them out with fire.” John J. Oberlander, in The Voice of Freedom, 1954, p. 20.

  “It is only the Catholic Church that retains the true worship. It is the fountain of truth, it is the household of the faith, it is the temple of God: If anyone does not enter it, or if anyone departs from it, he is a stranger to the hope of life and salvation. Let no one deceive himself by continuous wranglings. Life and salvation are in the balance, which if not looked to carefully and diligently will be lost and destroyed.” Lactantius, Divin. Institutiones 4, 30, 11-12, PL 6. 542, (quoted by Pope Pius XI, Pontifex Maximus, in Mortalium Animos (The Promotion of True Religious Unity), Encyclical Promulgated on January 6, 1928.

  “There is no salvation outside the Caholic Church. Anyone who resists this truth perishes.” St. Louis Marie de Montfort, (quoted in article “EXTRA ECCLESIAM NULLA SALUS (No Salvation Outside the Church), by Our Lady of the Rosary Library).

  “There is no salvation outside the Caholic Church. Anyone who resists this truth perishes.” St. Louis Marie de Montfort, (quoted in article “EXTRA ECCLESIAM NULLA SALUS (No Salvation Outside the Church), by Our Lady of the Rosary Library).

  “Whoever has separated himself from the Catholic Church, no matter how laudably he lives, will not have eternal life, but has earned the anger of God because of this one crime…” St. Augustine, Council of Cirta, 412 (Quoted by Pope Gregory XVI in Summo Iugiter Studio (On Mixed Marriages), Encyclical promulgated on May 27, 1832, #5.

  [si omg, pot sa umplu 800mb cu text despre cat de intoleranta este B. Catolica]

  Cand o biserica are asemenea.. puncte de credinta, cum se face ca SUA, UE, NATO and co lupta cu musulmanii? Hai, astea ca astea.. coruptie.

  Dar cum pot sa existe oameni.. europeni.. americani.. care sa cante si sa joace cand aud despre moartea lui Saddam sau ca in Libia este razboi civil – ca un razboi doua trei ne vor scapa de asa numitii tirani.

  Cards are here and right.

  Adevarul s-a poticnit in piata de obste si neprihanirea nu poate sa se apropie”

  Da, urasc Biserica Catolica pentru nenorocirea adusa in lume, a manipularii, a distrugerii valorilor umane. Nu ii urasc pe catolici in nici un fel. Este dreptul lor sa se asocieze cu un asemenea curent.

  Protestant pana mai exista termenul de protest.

 5. Lucrurile au stat asa mereu… intotdeauna cineva a condus, a manipulat… chiar daca din umbra. ca s-a numit socialism, comunism, democratie… tot aia e. Si in epoca de piatra sigur era un conducator de trib care manca mai multa carne.

  Sacrificiul pentru binele altora nu este o caracteristica compatibila cu viata. Evolutia avantajeaza pe cel mai adaptabil.

  Cine a putut, a furat… cei mai prosti au lucrat pana le-au iesit ochii din cap (pentru a avea ce pune pe masa, ca la copil nu-i explici cum stau lucrurile in lume si nu iesi in strada)… cei mai destepti au condus… inteleptul a stat deoparte, in lumea lui, “nemuritor si rece”.

  mereu va fi ceva care sa suceasca mintile oamenilor, ca se va numi biserica, justitie… whatever… si asta din dorinta omului de a fi supus. pentru ca 95% au aceasta dorinta. (vezi cat de innebunita e lumea dupa horoscoape, preziceri, promisiuni, imagini, tzatze mari, pectorali, pula mare, bani, un job bun, pozitii, placere… oare nu te supun toate astea?)

  Vorba cantecului… Foaie verde maracine, da mama cu biciu-n mine… ca n-am ascultat de tine…

  Asa va fi mereu, nu se va schimba nika evar. ne nastem, traim o clipa, murim. corpurile noastre facute din carne… mare cacat… vin si se duc. C’est la vie.

 6. nu nu. conceptul de viata scurta.
  corpu incepe naspa si plin de voma si se termina cu coaiele`n pantofi.

  da intre cei doi poli.. toate bune.

 7. Sunt prea optimist. Nu a fost o idee buna sa vad iar cele sase episoade star wars.

 8. FIREMAN A AJUNS LA SATURATIE SI VREA SCHIMBARE, DAR NU V-A PRODUCE DECAT SCINDARE.
  DE CE? ISTORIA SE REPETA.
  @ROBERT mai tu chiar esti un ocean de intelepciune, dar cateodata trebuie si inteleptul sa mearga pe drumul eroului.

 9. @Smog
  Ca si sistemul Bisericii Catolice este si cel al oricarei Biserici, al oricarui Guvern, Partid, Corporatie. Propaganda si impunerea unui stil anume de a gandi si de a actiona este un lucru pervers practicat si folosit de catre o casta minoritara ce mosteneste Puterea si Controlul multimilor din timpuri stravechi. Dar tocmai dorinta lor de a nu scapa nici macar o farama de putere din ghiare fie si cu pretul de a sacrifica intreaga gloata de oameni care cred in povestile lor.

  ~Faptul ca majoritatea este indemnata sa dorasca si sa militeze pentru pace, egalitate, bine – le slabeste rationamentul determinandu-i sa accepte o falsa pace si libertate bazta pe constrangerea unor drepturi fundamentale precum dreptul la viata privata, la libertatea de opinie etc. –> iluzie.~
  Nu indemn o multime de oameni. Indemn fiecare individ sa priveasca SPRE INTERIORUL sau, si sa hotarasca ce ii este lui bine si ce nu, nu sa ii fie indusa de catre altii ideea de bine si rau. Tocmai faptul ca nu indemn la o schimbare in bine doar ca ideologie, ci o schimbare REALA, personala a fiecaruia dintre noi demonstreaza faptul ca schimbarea ce va sa vina, fie ca va fi infaptuita cu sprijinul unuia dintre noi sau nu, nu va fi o schimbare destructiva, nu va fi schimbarea servita de catre altii, ci va fi schimbarea constructiva, ce pleaca de la noi insine. Tocmai caracterul non-violent al demonstratiilor atesta faptul ca nu vrem sa mai fim rai, nu vrem sa ripostam decat cu bunatate, cu umanitate.
  Iar principiul Binelui este o iluzie atata vreme cat credem noi ca e o iluzie la care nu putem ajunge. Atata vreme cat fiecare individ in parte va privi Binele ca pe ceva exterior, care trebuie sa actioneze din exterior asupra lui, atunci atata vreme acea notiune de bine va constitui doar un concept si nu o realitate proprie.
  Cu alte cuvinte, schimbarea in bine se face incepand cu noi insine. Vrand sa facem bine, toate caile pe care actionam, gandim si simtim vor fi indreptate spre Bine. Si mai devreme sau mai tarziu acea ~notiune~ de Bine va deveni realitate proprie.

  @ Robert
  Puterea de schimbare vine din noi insine. Daca ne place sa fim condusi de oameni care demonstreaza ca nu ne vor binele, ramanem condusi in continuare. Daca nu ne place, nu ramanem condusi. Este alegerea fiecaruia dintre noi carei gandiri ne supunem noi insine si in ce directie dorim sa mergem. Nu e vorba acum de o schimbare majora, un cataclism al structurilor existente, ci de o schimbare mai intai la nivel individual. Nu se foloseste forta pentru a prelua Puterea. Pe mine nu ma intereseaza Puterea, pe mine ma intereseaza ce pot schimba la mine in primul rand si cum pot ajuta apoi si pe altii sa ne indreptam spre o cale buna pentru noi insine. Daca priviti fisierele video din Plaza del Sol veti observa seninatatea din ochii celor batuti de politisti. Incaseaza loviturile fara sa riposteze, aplauda, canta. Asta inseamna in primul rand ca autoritatile vad in evenimentul respectiv un real pericol, iar in al doilea rand, demonstreaza ca nu folosirea fortei sau violentei poate schimba ceva, ci Umanitatea din noi, bunatatea, intelegerea, calitatile noastre de Oameni.
  Iar iluzia prezenta mi se pare cuprinsa in descrierea facuta de tine. Ceea ce ni se serveste fara ca noi sa putem alege, fara ca noi sa putem selecta ceea ce primim, in afara de bunurile de consum, care aduc bani in buzunarele castei susnumite, tocmai aceste notiuni de pace, de libertate, de democratie care ne sunt servite in prezent, tocmai acestea, cred, constituie marea iluzie in care inca noi credem. ONU spune ca doreste stabilirea pacii in lume. Interventiile militare demonstreaza exact opusul. Americanii au invadat Iraq-ul. Eu cred ca nu din intentia de a stabili pacea mondiala, ci de a supune, de a acapara resurse (petrol), etc. Aceasta este pacea pe care o doresti? Eu cred ca nimeni nu doreste sa mearga la razboi si sa ucida pentru diferite cauze.
  Libertatea de opinie. De ce autoritatile cenzureaza evenimentele prezente si nu ofera stiri despre ele, pentru ca sunt destul de importante. De ce se intervine in forta asupra demonstrantilor pasnici? Pentru ca avem libertate de opinie? Pentru ca suntem liberi? Exista democratie?

 10. @Cristymaykei
  scuze, te uitasem. Poate ai dreptate. Dar mi-ar placea sa cred ca voi produce o scindare in gandurile fiecaruia, inclusiv ale tale si astfel vei distinge ce e bine si ce e rau pentru tine si mai clar decat pana acum si vei fi pus in situatia sa alegi intre a vrea mai mult de la tine insuti sau de a accepta ca si pana acum ceea ce ti se da.
  Nu te supara pe mine, eu ma bucur pentru criticile aduse asupra mea, pentru ca ma fac sa privesc spre interiorul meu. Multumesc.

 11. @FireMan
  nici nu am de ce sa ma supar prefer o critica sau o alta opinie decat laude, omagii, linguseli, prefer dialogul bazat pe argumente in locul monologului, prefer un dusman inteligent, decat un amic prost, ect.
  FIREMAN daca nu ai forta sa influentezi intai si inainte de toate pe cei din anturajul tau apropiat, nici ca vei reusi mai mult, decat un strigat de disperare, in multimea de tzipete si urlete care deja ne inconjoara din ce in ce mai mult.
  ai dreptate in ceea ce spui si eu simt aproape la fel, dar asta nu inseamna ca gata imi doresc statutul de erou sau martir.
  iar este adevarat ca pana nu simti personal cutitul pe osul tau nu reactionezi.
  iar ai dreptate cand spui cate sunt strambe in lumea asta,
  ai dreptate si mai pot sa aduc si eu la lista ta destule altele.
  DAR, crezi tu oare ca viata e dreapta? viata ne e data s-o traim in lupta permanenta, incepand de la nevoile primare pana la idei care pot schimba lumea a ta, a grupuli tau,ect.
  Fiecare cu nivelul sau de evolutie.
  Iti urez sa gasesti puterea necesara pentru a merge pe drumul pe care ni-l propui si noua si adevarat iti zic tie acum, daca nu ai forta nezdruncinata a credintei in tine ca vei reusii, nimeni nu te v-a urma cu adevarat.

 12. Nu e vorba de prieteni sau dusmani. Toti suntem parte din acelasi univers. Toti suntem parte dintr-un tot care functioneaza de milioane de ani in mod natural. Suntem legati de natura si universul pe care coexistam, iar comunicarea si interactiunea noastra intre noi ca indivizi si intre noi ca specie si celelalte componente ale naturii, celelalte specii, si componentele din care se constituie mediul nostru inconjurator constituie o normalitate. In aceasta idee am postat aceste ganduri, ca parte integranta din ceea ce am eu de comunicat semenilor mei, fie ei dusmani sau prieteni.
  Oamenii din anturajul meu nu au nevoie de vreo influenta din partea mea, pentru ca ei sunt deja intr-o continua schimbare in bine. Ei m-au influentat pe mine in bine.
  Ai dreptate> fiecare cu nivelul sau de evolutie. Dar nu putem evolua singuri, fara informatie. Si informatia vine de la alti oameni. E alegerea fiecaruia daca doreste sau nu sa interpreteze acele informatii si sa porneasca pe drumul propriu spre mai bine, sau sa treaca pe langa informatia respectiva, fara sa ii acorde importanta.
  Iar ai dreptate cand spui sa fiu schimbarea pe care o doresc in ceilalti.
  Multumesc inca o data.

Comments are closed.

Vezi si...

Îmbarcarea

Bună seara tuturor!  Întrebarea zilei este: ”Ce v-a adus Moș Nicolae?”. Mie mi-a adus ”o pereche de ochelari” cu scopul de a vedea mai clar cine îmi sunt prietenii și cine nu, în cine pot să am încredere și în cine nu. E super când vezi omul în deplinătatea...

Articole din aceeasi categorie