No menu items!

Travision 2008 la Targu-Mures

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Pe masura ce trec anii pe scena gay/lesbi din Romania au loc din ce in ce mai multe evenimente (mai reusite sau mai ratate) legate cumva de lumea gay: petreceri, show-uri, concursuri de travesty, parade (esuate) s.a.m.d. Un astfel de “eveniment” va avea loc pe 29 februarie, la Targu-Mures. Este vorba de Travision, editia 2008.

Ce este Travision?

Travision este Eurovision-ul travestit. E foarte simplu, da? Localul care va gazdui Travision-ul din anul acesta va fi clubul Exit (Complex Weekend, Str. Plutelor, Nr. 2). Editia de anul trecut a fost castigata la egalitate de catre Dana de Krondstadt (Brasov) si Belissima (Targu Mures). In acest an, s-au schimbat regulamentele, care asa “for fun”, sunt urmatoarele:

 • Piesele nu trebuie sa depaseasca 3 minute.
 • Nu sunt admisi mai mult de 6 interpreti pe scena.
 • Interpretii trebuie sa aiba minimum 18 ani impliniti in 2008 (pana la data inscrierii).
 • În cadrul concursului, concurentii vor interpreta 2 piese, ambele selectionate din repertoriul concursului EUROVISION. O piesa va fi aleasa de catre concurent, iar o piesa va fi aleasa de organizatorii concursului.  Ambele interpretari vor fi notate de juriu, in proportii egale.
 • Selectia finala nu are selectii precedente(semifinale, de exemplu); orice concurent inscris este participant direct in finala.
 • Finala concursului se va tine pe data de 29 februarie 2008.
 • Concursul se adreseaza doar persoanelor ce fac travesty/drag queen, exclus persoanele transsexuale. Concurentii pot fi de ambele sexe.
 • Juriul va nota doar prestatia concurentului inscris in concurs, de aceea se exclude posibilitatea de a concura trupele de travesty.
 • Participantii isi pot alege piesele cu care vor concura doar dintre piesele participante in finalele si semifinalele EUROVISION.
 • Oricine poate participa indiferent de orientarea sexuala.
 • In cazul in care participantul nu se prezinta la eveniment, acesta va fi descalificat, iar voturile se vor redistribui si taxa de inscriere nu va fi restituita de catre organizatori, considerandu-se un prejudiciu adus concursului si renumelui acestuia.
 • Inscrierile nu vor fi acceptate dupa data de 10 februarie ora 23.00.
 • Organizatorii nu se obliga sa asigure cazarea si transportul participantilor.(Dar se vor sugera alternative si solutii).
 • Organizatorii se obliga sa participe activ in procesul de pregatire a reprezentatilor in masura in care vor putea.
 • Clubul organizator se obliga sa asigure protectia si paza invitatiilor si a participantilor pe durata evenimentului, si doar in incinta clubului.
 • Premiul va fi acordat primelor 3 locuri, dobandite prin insumarea voturilor.
 • Organizatorii vor asigura locul in care participantii se pot pregati.
 • Piesa aleasa de concurent poate fi schimbata pana in 16 februarie, cu conditia ca piesa aleasa ulterior sa nu coincida cu piesa unei alte concurente sau cu vreo piesa din lista celor impuse de juriu.

Aici avem o poza de la editia de anul trecut a Travision-ului:

Travision la Targu-Mures

Cum se va vota?

 • Punctajul final este alcatuit din 3 tipuri de voturi dupa cum urmeaza: 25% Vot electronic, 25% Juriu, 50% Vot prin SMS.
 • Juriul va fi alcatuit dintr-un numar impar de membri, ce vor acorda note de la 1 la 12, cu exceptia punctajelor de 9 si 11 puncte. Punctajul la juriu va fi media dintre punctajele acordate de catre membri juriului.
 • Sistemul de votare electronic se va desfasura in perioada mentionata (15 februarie -25 februarie) sub forma unui poll(sistem de vot aflat pe site). Punctajul de la votul electronic va fi acordat in aceeasi maniera cu punctajele de la 1 la 12 cu exceptia notelor 9 si 11.
 • Votul prin SMS se va realiza la finalul prestatiei tuturor travestitilor in cadrul concursului. Durata votului va fi de 1 ora. Se va face pe baza numarului de concurs afisat pe ecranul din cadrul clubului. Tariful acestui SMS va fi cel practicat de retelele mobile de telefonie.
 • Punctajul votului prin SMS se va face in functie de numarul de voturi cumulate. Astfel primul loc (cel mai mare numar de puncte) obtine 12 puncte, iar urmatoarele dupa cum urmeaza.La incheierea televotingului se va crea un clasament, melodia clasata pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10-1 punct.
 • In caz de balotaj, castigatorul va fi acela care a castigat de cele mai multe ori maximum de puncte(12) in cadrul juriului. Daca nici prin aceasta procedura nu se va putea determina castigatorul, atunci se vor lua in calcul cele 10 puncte castigate de cele mai multe ori, iar daca va fi necesar, aceasta metoda va continua pana se va detasa un castigator.

Cica, exista si “anexe”. La regulament:

 1. Începând cu editia 2008, se introduce o taxa de participare/inscriere. Aceasta taxa a fost stabilita la suma de 50 RON. Taxa va fi restituita concurentului in momentul in care acesta se va prezenta la concurs.
 2. Piesele impuse de catre organizatori concurentilor vor fi trecute pe o lista. Ele vor fi in numar de 30 si lista respectiva se va gasi pe site.
 3. Fiecare concurent va afla piesa care ii este impusa de catre juriu cu cel putin 10 zile inainte de evolutia pe scena. Concurentii nu au dreptul sa refuze sau sa ceara schimbarea piesei.
 4. Piesele la alegere vor fi selectionate de concurenti in functie de inscrierea in concurs.

O alta poza, superbaaa, tot de anul trecut de la Travision (io is convins ca Travision va “bate” Eurovision):

Travision 2007

Cine s-a inscris pana acum?

 1. Steffany de Monaco – Show me your love (Tina Karol, Ucraina, 2006)
 2. Fernanda Lavalley – Invincible (Carola, Suedia, 2006)
 3. Ciuciolina – Drama Queen (DQ, Danemarca, 2007)
 4. Claudita – Eu cred (Malina Olinescu, Romania, 1998)
 5. Dana de Kronstadt – Fight for life (Nico, selectie Romania, 2008)
 6. Nicola – Don’t break my heart (Nicola, Romania, 2003)
 7. Mimi – Dulce-amaruie (Nico, selectie Romania, 2007)
 8. Kaballa – Angel (Chiara, Malta, 2005)

Asadar, Timisoara are doi reprezentanti: Kaballa si Fernanda iar Cluj-napoca are tot doi reprezentanti: Claudita si Ciociolina. Monaco si Kronstadt vin din Brasov (cred..) si restul nu stiu de unde sunt, nici nu ma intereseaza.

Sunt extrem de curios cum de s-a hotarat Kaballa sa participe si prefer sa cred ca este “for fun”.

Am si eu cateva sugestii, opinii, pareri:

A. Sistemul de vot electronic sa fie realizat astfel incat sa nu se poate vota de mai multe ori de la acelasi calculator. Aceasta se poate realiza prin codarea unui poll care sa retina adresa MAC a placii de retea, sa salveze un cookie, sa retina cateva coduri Java si adresa de IP. Nu de alta’ da’ pool-urile sunt apa de ploaie si cacat in vant cand vine vorba de votare.

B. Este foarte bine ca s-a permis posibilitatea de a participa concurenti de ambele sexe. Mereu m-am intrebat de ce doar baietii vor sa fie “fete” si de ce fetele nu vor sa fie “baieti”??

Sa cante muzica!!!

8 COMMENTS

 1. “castigatorii” de anul trecut au fost desemnati in lipsa de alti “castigatori”? 🙂

  aaahhh, ce as vrea sa “le” vad:) n-am ras demult 🙂

 2. Steffy, se vede draga ca esti Steffany…scrie sus… Sper sa nu te referi la Timisoara cand spui ca… “venim”… ca e ultimul lucru pe care mi l-as dori… o invazie de… Scufitze

 3. *Robert
  hmmm…ce sa fac daca din timisoara sau inscris doua persoane, dar crede-ma 2 persoane f bune si talentate…;)
  *FireMan
  nu m-am referit laTimisoara, ca venim, dragule daca te-ai uitat bine la textul care am scris…

 4. Bine, draga, m-am mai linistit… cand am citit textul… care ai scris…
  Vai dar ce va iubiti voi intre voi … travestitele… numai acolo in culise se aud tipete si gasesti numai smotocele de peruci fixate nu prea bine…

 5. sunt obosit. de 2 zile tot lucrez…..mi-am ales piesa, acum o reorchestrez. imi doresc sa am un ansamblu de coarde mi-e mai la indemana si sunt usor de folosit.
  pana aici e bine! sunt in grafic.
  va tin la curent.
  voie buna, Eu.

 6. @FireMan: nu cred ca intelege ce ai vrut sa zici. prea mult sarcasm si prea multe cuvinte. :)) :)) :))

Comments are closed.

Vezi si...

Paradoxul feisbuchian…

A plecat după ce i-am zis că mă fut. Săracu'. But... but... whyyyyyyy? :) Sad panda. Voi să nu faceți ca mine. Spuneți-i unui necunoscut că exact în acel moment contemplați alegoria moarte-nuntă sau din astea. Dacă aveți timp și n-aveți ce să faceți cu el, îi puteți spune și că vreți...

Articole din aceeasi categorie