No menu items!

Organizația Națiunilor Unite susține drepturile persoanelor LGBT

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Un video (pe care l-am subtitrat ca să înțeleagă toți despre ce e vorba) și un articol foarte interesant despre ONU și drepturile persoanelor LGBT. Această reuniune vine ca urmare a rezoluției de anul trecut care a trecut cu 23 de voturi pentru (19 împotrivă), prin care ONU condamnă discriminarea persoanelor LGBT de pretutindeni.

Înalții oficiali ai Organizaţiei Naţiunilor Unite, s-au reunit zilele trecute pentru a îndemna statele membre să pună capăt violenţei şi discriminării bazate pe orientarea sexuală, adăugând că ţările lumii nu mai pot continua să treacă cu vederea astfel de încălcări grave ale drepturilor omului.

“Vedem un model de violenţă şi discriminare îndreptată spre oameni doar pentru că sunt gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali,” a declarat Secretarul-General Ban Ki-moon, într-un mesaj video la prima sesiune in acest sens care a avut loc vreodată în cadrul ONU și care a fost dedicată acestui subiect.

“Aceasta este o tragedie monumentală pentru cei afectaţi – şi o pată pe conştiinţa noastră colectivă. Acesta este, de asemenea, o încălcare a drepturilor internaționale”, a mai adăugat el.

Domnul Ban și-a afirmat poziția împotriva violenţei bazate pe orientarea sexuală. În 2010, el a lăudat “curajoasa” decizie a preşedintelui Bingu wa Mutharika din Malawi de a ierta un cuplu gay care a fost condamnat la 14 ani de închisoare şi a solicitat Guvernului să dezincrimineze relaţiile homosexuale. Mai recent, el a subliniat necesitatea de a asigura drepturile persoanelor LGBT în timpul unei vizite în Zambia.

Secretarul-general a declarat în fața a celor 47 de membrii ai Consiliului Drepturilor Omului că o schimbare istorică este pe cale să se întâmple, având în vedere că din ce în ce mai multe țări sunt conștiente de gravitatea acestui tip de violenţă şi discriminare.

“Pentru cei care sunt lesbiene, gay, bisexuali sau transsexuali, permiteţi-mi să spun: nu sunteţi singuri. Lupta voastră pentru a pune capăt violenţei şi a discriminării este o luptă comună. Orice atac asupra voastră este un atac la valorile universale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite pe care am jurat să le apăr şi să le susţin. Sunt alături de voi și fac un apel la toate ţările şi toți oamenii să fie alături de voi” a spus el.

Cel puţin 76 de ţări din ]ntreaga lume au încă legi care încriminează relaţiile dintre persoanele de acelaşi sex, sau conţin interdicţii vagi care sunt aplicate în mod discriminatoriu persecutând astfel persoanele LGBT.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a declarat că aceste legi nu încalcă doar legea internatională a drepturilor omului, ci, de asemenea, provocă suferinţe inutile, consolidarea stigmatizarea, alimentează violenţa şi subminează eforturile de combatere a răspândirii HIV/SIDA.

“Ştiu că unii se vor opune ideologiei noastre. Ei pot argumenta că homosexualitatea vine în conflict cu valorile culturale locale sau tradiţionale, sau cu învăţăturile religioase, sau că acestea contravin opiniei publice.” a declarat Doamna Pillay la întîlnirea de la Geneva.

În observaţiile sale, Doamna Pillay a subliniat și că “echilibrul între tradiţie şi cultură, pe de o parte, şi drepturile universale ale omului, pe de altă parte, trebuie să se încline în favoarea drepturilor omului”, adăugând că “nici o opinie personală, sau credinţa religioasă, indiferent de cât de profundă sau împărtăşită este pe scară largă, nu pot justifica privarea drepturilor unui om.

Doamna Pillay a prezentat, de asemenea, primul studiu făcut vreodata de ONU privind abuzuri tulburătoare împotriva oamenilor LGBT din intreaga lume şi a oferit recomandări pentru statele membre pentru a aborda acesta problema.

Raportul relevă si faptul că violenţa împotriva persoanelor LGBT are loc în toate regiunile, de multe ori cu acordul guvernelor. Incidente frecvent raportate includ crime, atacurile violente, acte de tortură şi violenţă sexuală.

Este, de asemenea, arătat, faptul că practicile discriminatorii afectează posibilitatea persoanelor LGBT de a se bucura de drepturile de bază, acest fapt ducând la depresie sau chiar suicid.

Raportul solicită statelor membre să îmbunătăţească investigaţia şi urmărirea penală a violenţei homofobe şi transfobe, să aducă făptaşii în faţa justiţiei, şi să “schimbe legile discriminatorii care trateaza oamenii drept criminali pe baza orientării lor sexuale sau identităţii de gen.”

În plus, le îndeamnă să recunoască faptul că această violenţă este un rezultat al prejudecăților, care trebuie combătută cu campanii de educare şi informare.

“Astăzi, cu toţii avem o oportunitate de a începe împreună un nou capitol dedicat pentru a pune capăt violenţei şi discriminării împotriva tuturor oamenilor, indiferent de orientarea lor sexuală şi identitatea de gen”, a spus doamna Pillay. “Este un moment istoric pentru acesta consiliu şi pentru Organizația Naţiunile Unite.”

20 COMMENTS

 1. Chiar daca nu are urmari vizibile imediate, e bun si un sprijin la nivel declarativ din partea ONU. Win!

 2. In primul rand ar trebui lovite religiile astea extremiste din tarile arabe si educata lumea putin privitor la religii.

 3. Ei probabil nu fac religie la grupa pregatitoare si d-aia nu-s educati privitor la religii…

  Era sa zic ca mai intai ar trebui atacat mediul care permite dezvoltarea unor astfel de religii, insa mi-am amintit ca mormonismul nu a aparut/inflorit in Malawi. Pana la urma cred ca dispozitia de a accepta o religie tine de atitudinile si comportamentele insusite in copilarie (ah, ce truism profund am scos!).

 4. E total nejustificata spalarea de creiere care are loc in acest sens. Cine stie, peste 50 de ani, lumea va fi guvernata de zodii.

  Omenirea a talmacit si mai ales rastalmacit Biblia in functie de nevoile fiecarui pupor.

  De exemplu, Deuteronomul 22:21 zice asa:

  … dacă fata nu s-a găsit fecioară, să scoată pe fată la uşa casei tatălui ei; să fie ucisă cu pietre de oamenii din cetate şi să moară, pentru că a săvârşit o mişelie în Israel, curvind în casa tatălui ei. Să cureţi astfel răul din mijlocul tău.

  Noah, deci, toate fetele care nu is virgine (si asta pe verificate, nu asa, oricum) sa fie ucise cu pietre. Numai pentru ca asa zice la Biblie.

  Cate fete sunt virgine in ziua de azi la casatorie? Ca ramanem naibi fara femei pe pamant.

  Pe mine ma distreza ce pot debita homofobii: ca e impotriva traditiei, familiei crestine, ca zice nu stiu ce in Biblie, ca nu putem face copii (asta e cea mai nostima) etc etc. Nimic care sa stea in picioare.

 5. Dupa ce am scris un comentariu de juma de an, se blocheaza comp.
  Restart si by by comentariu, pagina alba.
  Poate asa ar trebui sa facem si cu biserica asta, sa-i dam un restart.

 6. @RobertG de aceasi parere sunt si eu. Chiar discutam acum cateva zile cu niste prieteni despre biserica si etc si mare mi-a fost mirarea sa constat ca si ei gandesc la fel si anume ” biserica nu este altceva decat o spalare de creiere”

  Eu am dat un exemplu recent biserica nu a putut dona aliment pentru sinistrati care erau in zapada pana ” la gat ” insa au stiut sa isi ridice o imensa catedrala ( sau cum so numi ) halal lucru

 7. Declarația Presedintelui ONU Ban KI Moon nu are nici o legatura cu BIserica. (nu face nici o referire directa/indirecta.

  Bondaru nu cred ca Robert are aceiași părere despre această instituție.

  • Legătură directă nu are. Anul trecut însă 19 țări s-au opus rezoluției conform căreia ONU intervine în drepturile persoanelor LGBT. Care au fost acele țări? În special cele islamice. Homosexualitatea este un tabu în ţările islamice, văzută ca o violare a valorilor religioase şi culturale.

   Acum, e adevărat că aceste “valori religioase” sunt mai puternice în acele țări comparativ cu altele, însă ecoul religiei, modului în care aceasta este interpretată după bunul plac al fiecărui cult în parte, are un efect major asupra acestei rezoluții dar și a oricărei alte încercări de a oferi un cadru legal și (mai ales) moral de trai persoanelor LGBT.

   Este îngrijorător când auzi oameni care ei nu suportă homosexualii pentru că “îi păcat” sau pentru că contravine “familiei tradiționale”.

   Nu intereseză pe absolut nimeni în ce cult se simte fiecare bine, în ce crede etc, dar nu e corect ca libertatea omului să fie îngrădită de credința altora.

   La fel cum spune și doamna Pillay, “nici o opinie personală, sau credinţa religioasă, indiferent de cât de profundă sau împărtăşită este pe scară largă, nu pot justifica privarea drepturilor unui om.”

   După cum am mai zis de câteva ori, fiecare om ar trebui să fie preocupat strict de ceea ce este în ograda lui. Fiecare este liber să se îmbrace cum vrea, să își aranjeze părul cum vrea, să creadă în ce vrea, să se căsătorească sau nu, să creadă în zodii sau că sfârșitul lumii va veni anu’ ăsta, etc. Dar gusturile lui să se oprească la propria-i persoană, cel mult la vecina de scară preocupată și ea de zodii sau orice altceva.

 8. Robert atunci când o tară se opune unei rezoluții implică toți cetățenii ei. Mai concret, rezoluția unei țări priveste politica si nu religia. Dacă se opune Romania impotriva unei legi, nu inseamnă ca s-a opus ortodoxismul (eventual poate fi influentat de aceasta credință).

  Știam că părerea ta nu e atât de drastică. Sunt de acord asupra libertații. Totuși nu putem admite o libertate absoluta deoarece ar fi un lucru imposibil pentru orice societate. Libertatea absoluta duce la diviziune.

 9. Da, e drept, însă nu mi se pare normal să se ia decizii la nivel de țară (sau să se inducă un anumit crez) care să aibă la bază nimic altceva decât diverse culte religioase.

  Islamismul de exemplu îi învață pe adepți că pot deveni kamikaze și ajung în rai.

 10. Demnitatea si libertatea oricărei persoane trebuie respectată independent: de nationalitate, religie sau preferinta sexuala.

 11. Romania e inca populata de multe fosile comuniste, poate peste vreo 20 de ani situatia va fi putin mai lejera caci tinereii/adolescentii/copiii de acum au acces la informatie. Pana atunci, Romania daca va semna vreun tratat sau daca va pretinde ca sustine ceva (desi nu cred), va fi numai pe hartie sau un act mimat. Ii e greu lui Base sa se duca la adunarea ONU si sa spuna ca sustine?! Nu ii e greu, faptele sunt importante, si devreme ce traim in Romania, stim la ce sa ne asteptam.

 12. @Avocatus ce am spus in comentariu de mai sus este parerea mea si nu o schimb pentru nimic ( nu vad de ce nu as avea dreptul sa cred asta ).

  Pot fi ateu daca vreau este dreptul meu ca si persoana intro tara in care fiecare cetatean are dreptul de libera exprimare.

  Nu am spus ca nu cred in dumnezeu ( cred ) insa biserica fie ia ortodoxa sau catolica ( sau cate or mai fi ) nu este altceva decat un “pion” facut sa dea o “noanta diferita gandirii omenesti”

  P.S In cea ce priveste pe RobertG eu asa am tras concluzia din comentariu lui ( daca am tras o concluzie gresita scuzele mele )

 13. Cati “zambareti” au iesit ;)) cred ca este cazul sa las combinatiile astea de taste =))

 14. Bodaru banuiesc ca in mediul pe care il profesezi esti mult mai bun ca mine. Daca as veni și mi-aș da cu parerea eliminând tot ce faci aș da dovadă cîă sunt prost educat.

 15. @Avocatus nu stiu ce profesezi tu insa eu nu mi-am dat cu parerea despre unu si altul este pur si simplu parerea mea despre biserica ( aici sa nu se confunde cu , credinta ) fiecare are dreptul sa aiba o parere despre un anumit lucru.

  Insa parerea mea despre “utilizatoru” Avocatus este alta ( cum de mi-am format eu o parere despre “utilizatorul” Avocatus ? ) Simplu urmarind postarile utilizatorului 😛

Comments are closed.

Vezi si...

Ce inseamna “te iubesc”?!

Ți-aș spune că te iubesc, dar… ce inseamna "te iubesc"? Inseamna nevoia de afectiune, dar si nevoia de a-i arata afectiune celui drag; inseamna sa ne dedicam definitiv celui drag si sa nu mai cautam pe altcineva, sa facem lucruri prin care exprimam ce simtim, sa fim atenti ce isi...

Articole din aceeasi categorie